Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evoke

126 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Karikó Katalin és a magyar média, valamint az olvasóközönség tudathasadása. További alcím: Egy hülye százat csinál.   A jelenséget Puzsér Róbert jellemezte találóan: "Gyalázatos az a káröröm és az erkölcsi felsőbbrendűségnek az az arrogáns demonstrációja, amellyel a…..
Furcsa érzés fogott el, nem sokkal az ébredés után. Csak néhány perc múlva tűnt fel és tudatosodott bennem, hogy szokatlanul nagy a csend. Azt nem mondanám, hogy „síri csend” volt, de mindenképpen halkabb volt a megszokottnál. Az ágyból való kikászálódás után aztán, fokozódott a helyzet. A…..
A tegnapi délutánt a Duna partján töltöttem. Csodálatos volt hallgatni a szellők fútta fák susogását, nézni a felhők mögött bújócskázó napot, a végtelen távolságba vesző kék eget. Mintha lelassulna, elfáradna a tekintet, egyszer csak megáll, lebegni kezd, nem tud tovább menni. Elfárad, elalszik,…..
Mindketten az utcán, a kapu előtt álltak, a távolodó autóban ülő barátaiknak integettek, akikkel együtt töltötték a mai napot. Délután négy körül járhatott az idő. A júniusi nap még melegen sütött, de a kerti fák alatt már nőttek az árnyékok, felsejlett a közeledő alkony. Az út végül elkanyarodott,…..
Az öregember arra ébredt, hogy a lépcsőházi folyosó kőkockáin kemény, kopogó léptekkel, valaki a lift felé haladt. Önkéntelenül a hang felé fordult. A résnyire elhúzott függöny mellett beömlő napfény, narancssárga téglalapot festett a szemközti falra. A szobában újra csend lett. A széles ágy másik…..
Ma jól kifújta belőlem a gőzt az őszi szél. A vacsora utáni forró fürdő nyomán ágyba bújtam egy kis sziesztára, aminek kétórás finom alvás lett a vége. 23 óra körül ébredtem, pihenten, és megint éhesen. Mostanában úgy vagyok, mint Babits Mihály első regényének, A Gólyakalifának hősei,…..
  Mára megszerettem a „nem determinált” kapcsolatok szabadságát. A valahol mégis csak bennünk létező közösség utáni vágyat, a szolidaritás érzését. Nem utasítom el az együttélés gondolatát, természetesnek és szükségesnek is tartom aktív életünk nagy részében, csupán azt keresem, hogy mit kezdjen…..
  Ne legyünk magunkhoz komiszak, örüljünk a választási eredménynek, amely a kötelező, kincstári, magabiztosságot sugalló politikusi véleményeket nem számítva, a reálisan várhatónál jobb eredményt hozott. Örüljünk neki, kezeljük helyi értéken és kezdjünk el dolgozni!   Jómagam nem vagyok a…..
Gyönyörű időben várakoztunk néhányan a Volánbusz Visegrádi utcai végállomásán, szombat délelőtt a kocsi beállására. Vannak napok, amikor úgy ébredsz, hogy élni jó. Tele vagy várakozással a nap iránt és ez az állapot mintegy kisugárzódik a valóságba, amely készségesen igazodik a reményeidhez. Azt nem…..
  Elhangzott egy beszéd a III. Budapesti Demográfiai Csúcs előadásai között, melyet Orbán Viktor mondott.  Ez természetesen és szokás szerint a szekértáborok sárdobálásához vezetett. Hazánk politikai „állatorvosi lova” színesben és hangosan! Egy támpont a könnyebb érthetőséghez, amelyik az…..
Tavaly még kevesebben lettünk mi, magyarok. Szakmai nyelven – ami azért kissé elfedi a drámai valóságot, miszerint soha ilyen kevesen nem születtek az országban – ezt úgy fogalmazzák meg, hogy nőtt a népesség természetes fogyása. Nem csoda, ha a kormány bejelentette családvédelmi akciótervét, hiszen…..
Gyurcsány Ferenc megosztotta velünk nézeteit az ország helyzetéről és az ellenzék előtt álló, szerinte szükséges feladatokról.   https://dkp.hu/uploads/docs/10/147/gyurcsany_ferenc_merjunk_hazafiaknak_lenni.pdf   Érdekes nyomon követni volt miniszterelnökünk gondolkodásának változásait, a…..
Zord idők Főnix a Sziklán 2019.02.01 12:43:47
Mottó : Ha vezetőnek tartod magad, de senki nem követ, akkor egyszerűen csak elmentél sétálni. (John C. Maxwell, amerikai üzletember) ♣ 2019-ben két ízben is ikszelhet a magyar: az európai parlamenti választásokon tavasszal, és az önkormányzati választásokon ősszel. Ez utóbbiról, és ennek…..
Faxnis egy társaság vagyunk mi magyarok, de optimistán azt hiszem, ez lehetőség is egyben arra, hogy egyszer megvilágosodjunk. A január ötödikei ellenzéki tüntetésről, ahányan vagyunk, annyiféleképpen vélekedünk. Politikusok, politológusok, a „szakértő” kibicek serege, az utca népe mond róla…..
Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Az ECHO/A nemzet hangja, kivágta a rezet, az Origóra hivatkozva. Nem kis munkával lerántották a leplet az ellenség egyre szélesedő táboráról, Soros kitartottjairól, a civil szervezetekről, az összes ellenzéki pártról, az…..
Elérkezett az igazság pillanata, elválik az ocsú a búzától. A kétharmad az Alaptörvény szellemében, Áder János szerint azzal összhangban, megalkotta elhíresült törvényét, melyet a fent nevezett köztársasági elnök, a békesség kedvéért, sietve aláírt és kihirdetett. „A Munka Törvénykönyvének…..
    A Győzelem-tömb (MTV) droidjai a Nemzeti Hitvallást sugározták ma reggel is:   A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ   és persze az elmaradhatatlan migráció mantrája, melyről a tüntetéseken szó sem volt.     Fotó: Zoltan Balog/AP   Így foszlik szét Óceánia…..
  A szakszervezetek által rendezett, múlt szombati tüntetésről írtam-„Úgy látszik, valami megváltozott, valami elkezdődött a meglehetősen egyoldalú nemzeti konzultáció folyamatában, meglátjuk az elkövetkező időben, hogy kik és hányan veszik komolyan és felelősséget vállalva, a nemzet sorsát. Ma…..
Amikor nyilvánossá vált a „rabszolgatörvény” tervezete, melyet Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Géza nyújtottak be, amelynek Kövér László házmester, úgymond olvasatlanul is feltétlen bizalmat szavazott, egy homályos gyanú ébredt bennem. Valakik belülről akarják megpuccsolni a Nemzeti…..
  A homlokzaton lévő óra tíz óra tizenöt percet mutatott, mire a Nyugati pályaudvarra értem tegnap este. Az indulást jelző táblára tekintve némileg elbizonytalanodtam, sehol sem találtam a már számtalanszor látott Dunakeszi-Göd-Vác feliratot az induló vonatok listáján. A pályaudvar stimmel,…..
A Why me? – Európai zarándoklat Mercedes-Benzzel projektünk egyik fókusza­ a társadalmi érzékenyítésről szól. Arról, hogy a zarándokúton összegyűjtsek működő jó gyakorlatokat a környező, a haladóbb szemléletű országokból, hogy itthon majd implementálni, adaptálni tudjuk az új ismereteket a helyi…..
Az előző blogom végén ígértem, hogy a Why Me? - Európai zarándoklat Mercedes-Benzzel-utamról folytatom a történetem, ma azzal, miért éppen a Mercit választottam útitársamul. Így is lesz most, de előtte megköszönöm nektek a sok visszajelzést, amit kaptam, és hogy ilyen sokan olvastatok.…..
Mercim a lábam Úton vagyok. Egy 15 000 kilométeres európai körút első napján. Lassan 12 órája vezetek. Végre. 10 hónappal a „szigorúan vad” ötlet születése után, szervezés, csapatmunka, áldozatok eredményeképp itt vagyok az Alpokban, magasabban már, mint a Kékes, egy osztrák kis faluban,…..
Miután már kezdtem elveszteni a fonalat, hogy hol is élek és mi van Magyarországon-elhatároztam, hogy ezután „kiegyensúlyozottan” fogom magamat tájékoztatni a „pártatlan” média kínálatából. Egy a hóba, egy a lóba, ahogy mondani szokták. Nos, olyat hogy pártatlan, nem igen találtam. Persze ez így…..