Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyönyörű Zombi

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mire a Hős utcát elértük, már biztos voltam benne, hogy nem érünk oda este 6-ig. Ugyan még volt vagy 20 perc a tervezett kezdésig, figyelembe véve a szokásos péntek délutáni dugót a Hungárián -  valamint a tényt, hogy nyilvánvalóan nem fogom tudni a kocsit az arkangyal tövébe parkolni -,…..
Pánikszoba Kiégések 2024.04.21 09:54:54
A tekintetét keresem. Mindössze egyetlen gyors és megértő pillantást remélek, amivel azt üzeni: "Tudom". Mentőöv volna ez, mellyel kihúzhatna az Apám szavai által gerjesztett borzasztó örvényből, ami mind sebesebben ránt magával lefelé, ahogy telnek a percek. A pillantás elmarad, hiába nézek rá…..
... mintha befelé sikítana. Erre ébredt tudattalanjából és máris vaksötét, hideg, nyálkás semmiben találta magát. Igazság szerint nem is ébredt; a helyes kifejezés sokkal inkább az, hogy 'felriadt'. A befelé sikoltás nagyjából úgy jön létre, ahogyan az újszülött küzd az első lélegzetvételéért.…..
Pánikszoba Fal 2024.02.11 16:56:22
"Hülye voltál, mondom magamnak..." Megint. Megint nekiszaladtam ugyanannak a falnak, és megint lepattantam róla. Hiába tudtam, hogy pontosan ez fog történni. Hiába készítettem fel magam időben, hogy ezek nem jelek. Ezek nem annak a dolognak a tünetei, csak az új gyógyszer miatt van. Hiába tudtam a…..
Pánikszoba Olyankor más minden 2022.01.03 19:45:26
Orgazmus után mindig olyan tettrekész vagyok. Lüktetek, sürgölődöm, kiáradok. Mint amikor az ősrobbanás után az univerzumot elárasztotta, az a felfoghatatlan mennyiségű anyag: por, jég, tűz, hidrogén, hélium, atomok milliárdjai; a periódusos rendszer összes felsorolt és felsorolatlan eleme. Milliárd…..
23:46. Hétfő éjjel. Aludnom kellene, de szokás szerint nem tudok. Nem nézek tévét, mivel sznob vagyok, helyette a youtube-on váltogatom a csatornákat. Közben a szokásos hétfő esti rozéfröccsömet kortyolgatom. Mint részeg amőba terülök szét a kanapén, testemen hanyag tógaként átvetve egy szál…..
Pánikszoba Asszonytól Embernek 2020.03.25 15:16:34
Hazajöttél végül. Végleg, azt állítod. De ugyan minek? Otthonod-e ez még, tényleg? Merthogy csak járkálsz benne, téblábolsz, tengsz-lengsz: pakolod magad egyik fotelből a másikba. Én meg, mintha csak egy kanapéra szerelt, 360 fokban forgó kamera lennék; humán térfigyelő rendszer, forgatom utánad a…..
Pánikszoba Képes-telen 2020.02.08 16:55:58
Egyszerűen nem megy.  Képtelen vagyok rá. Nem tudom szavakba önteni és leírni. Pedig itt van a fejemben, de úgy érzem, nincsenek meg az eszközeim hozzá, hogy kifejezhessem.  Pár éve talán még ment volna. De azóta azt a minimális tehetségemet is elvesztettem, ami talán akkor még megvolt.  Itt van…..
Pánikszoba Üdv a világomban 2019.07.30 17:10:45
Nem akartam erről írni. Sőt, már egyáltalán nem akartam többé semmiről írni. Néhány hónap alatt úgy megevett a bánat, olyan mélyen lenyelt a gyomrába, hogy már nem érzek semmilyen külvilágot magam körül. Képtelen vagyok másokhoz kapcsolódni, és már nem is vágyom rá, hogy kapcsolatba kerüljek…..
Pánikszoba Szép álmokat, Angyal 2019.07.30 13:29:00
Angyal meghalt. Múlt héten hétfőn találtam meg a kocsim mellett, a forró betonon. Akkor még élt, de ahogy meghallottam a hangját, ahogy felemeltem a földről és éreztem az ernyedt kis testét, azonnal tudtam, hogy vége. Hogy hiába is viszem el orvoshoz, hiába csillapítják a fájdalmát, infúziózzák,…..
Pánikszoba Kívánj egyet 2019.04.18 22:48:06
22:22. Kettesek sora. a huszonkettes csapdája. Patt helyzet, vagy lehetőségek kapuja? A jóég tudja csak, hogy miért kötődünk ennyire számokhoz. Szerencseszámok, születési dátumok, azonos tagból álló két- vagy többjegyű számok. Számmisztika, jin-jang, és még sorolhatnám. Tudományok és áltudományok…..
Pánikszoba Álságosság 2019.02.28 21:39:55
Milyen sekélyes a világ körülöttem. Ilyen lett, vagy mindig is ilyen volt, csak eddig nem vettem észre? Vagy csak én látom annak?  Egy barátom hetek óta fikázza a tinderen társkereső nőket. Ha kövér, az a baj, ha öreg, akkor az. Ha túl sokat ad magából, az is baj, ha túl keveset, az pláne az. A…..
Pánikszoba Karaktergyilkosság? 2018.12.10 16:21:36
Az utóbbi időben gyakran elképzelem, mi történne, ha végül tényleg fölszállnék arra a bizonyos vonatra ami kimenekítene a jelenlegi életemből. Régebben általában arra gondoltam, hogy velem mi történne akkor. Hogyan zajlana a szökésem? Hova mennék? Hogyan alakítanám ki az új életemet? Úgy 18-19 éves…..
Pánikszoba Nincs több barátom 2018.12.10 15:36:09
Úgy kiüvölteném a fájdalmamat a világba, de nem lehet. Tudom, hogy nem lenne semmi értelme. Kiírhatnék FB-ra valami érzelmes pársorost, hogy mennyire csalódtam az emberekben, és hogy jaj én szegény, nekem már nincsenek barátaim. Hiába tettem ki a szívem ezüst tálcán az asztalra. Hiába adtam magamból…..
Pánikszoba Depresszív állapot 2018.11.14 12:45:46
Hétfőn újra elmentem a pszichológus nénihez, több mint 2 év szünet után. Emlékeim szerint mikor legutóbb nála jártam (2016 január) szarabb állapotban voltam, mint most, ő viszont másképp értékelte. Azt mondja úgy látja, jelenleg egy elég depresszív állapotban vagyok. Kapásból rávágtam, hogy nem…..
Pánikszoba Védőpajzs 2018.10.12 10:40:54
Ki kell írnom magamból, mert érzem, hogy beteggé tesz. Napok óta nem alszom jól. Talán részben emiatt is.  Megébredek az éjszaka közepén, hogy szabálytalanul lélegzem: nem kapok levegőt, fulldoklom, és percek kellenek, mire a légzésem rendje helyreáll. Aztán visszaalszom, órákkal később megint…..
Pánikszoba Függő-játszma 2018.09.10 15:14:46
Minek az embernek barát? Csak arra "jók", hogy megbántsanak, a lelkedbe tapossanak, átverjenek, lehúzzanak. Megtippelni sem tudom, hogy az évek alatt hány embert hittem és neveztem barátomnak, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy mára hányan maradtak. És az a legszarabb érzés, ami mostanában majd…..
Pánikszoba Bassza meg a világ. 2018.07.04 15:37:11
Élénken él az emlékezetemben egy kép, úgy 8-10 évvel ezelőttről. Otthon voltunk a szülői házban, ott volt anyám, a húgom, Ember, talán apám is, és még élt szegény Nagyanyám is. Emlékszem, anyám kifogyott ruháiból válogattam magamnak, mikor végre találtam egy kedvemre való darabot. Könnyű,…..
Pánikszoba Anya 2018.07.04 15:24:15
- Renka néni! – kérdezte Bogica. – Ki vagy te nekem?Renka letört egy darabot a banánjából és a kíváncsi kisbölcsész szájába adta.- A nagynénéd, szívem.- És ki vagyok én neked?- Az unokahúgom.A kislány elmélyülten majszolt, mint aki nem csak a gyümölcsöt, de az információt is emészteni próbálja, majd…..
Pánikszoba Gyönyörű Zombi 2018.07.04 15:21:24
Jól jött volna a pénz. De végül nem jött.  A szívem a mellkasomban nagyobbat üt, mint egy ketrecharcos, a vérem adrenalinnal telítődik és ez az érzés egy szempillantás alatt árad szét a végtagjaimban. A kezem enyhén remeg, amikor az e-mailre kattintok, amit lassan két hónapja várok.  Amíg vártam,…..
Pánikszoba Kastély nyugaton 2018.06.27 23:44:59
Alkoholista vagyok. De az a helyzet, hogy céllal.  Nem, nem csak okkal, hanem céllal is - csak azt még nem látom pontosan, hogy mi.  Ezt már többször megfigyeltem, hogy ha bizonyos körülmények között, bizonyos mértékű alkoholt fogyasztok, adott szinten megváltozik a tudatom. És ez az amit nagyon…..
Pánikszoba Félbemaradt darab 2018.06.02 17:08:43
- Ez magánterület! - hangzik az éles kiáltás valahonnan a távolból, mégsem túl messze tőlem. - Ez magánterület! - ismétli, mintha valami indián mantrát kántálna. Felemelem és a hang irányába fordítom a fejem. Alacsony, zömök, kopaszodó férfi jön velem szembe úgy 100 méterről. Ilyen távolságból nem…..
Pánikszoba Absztrakt 2018.03.24 22:05:08
Megint két végén égetem a gyertyát. Iszom, cigizek és zabálok. Valami feneketlen éhség van bennem. Szeretetéhség? Hiány? Halálvágy? Talán. Talán mindegyik egyszerre. Egyszer ebbe fogok belehalni azt hiszem. Elmondhatatlanul magányosnak érzem magam. Körülvesznek emberek, szeret a családom, vannak…..
Pánikszoba Ide lőjetek! 2017.10.07 13:19:23
Megigazítom a táskám. A durva bőrkabát csaknem lehetetlenné teszi a műveletet. Bőr a bőrhöz tapad, nem ereszt. A pánt elakad a vállamban. Lerakom terhemet - egy frissen vásárolt kerti asztalt - és megpróbálom két kézzel felrángatni. Sikertelenül. Felsóhajtok. Hátravetem a fejem és segélykérőn az…..
Pánikszoba Lehetek 2017.08.28 22:38:41
Évek óta hallgatom:"lehetek én is".  Évek óta üvöltöm:"lehetek én is".  Talán volt pillanat, mikor hittem is, hogy "lehetek én is". Most először felismertem: Nem azért hallgatom és nem azért üvöltöm, mert lehetek én is az "egyetlen". Hanem azért, mert tudom: én biztosan nem vagyok az az egy. ..