Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miki3d

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Indafotós sztorik mai mesélője Hunszabi és Zozo Alig múlt el az őszi apály miatti nagy Duna-turizmus, újabb nagy esemény vonzotta a fotósok és turisták hadát: a jégzajlás. Február elején csak úgy röpködtek a mínuszok, a Duna is készülődött a koronázásra hátha...…..
Indafotóblog Valentin nap 2012.02.13 07:30:00
Bálint nap, alternatív neve, Valentin nap: a szeretet a szerelem ünnepe, a szerelmesek ünnepnapja. Ünneplik világszerte, ideje, február 14.   kisklau: Valentin nap DosaAndras: Szívkitörés:) Nagyon sok anyag van az interneten ezzel az ünnepnappal kapcsolatban én most ezeket nem is…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
 Hát eljött az idő. Beküldtétek, kilistáztuk, belistáztuk, összegyűjtöttük, lepontoztuk, kiszámoltuk és tessék! 2011 legjobb indafotós képeinek krémje, a top 20. Közte az első helyezettekkel. Igen, ketten vannak, a zsűri szavazatai alapján pontegyenlőség alakult ki, így…..
miki3d 2012.01.12 15:59:28
@kobliz: Az én képem pölö egy ilyen... 5d-vel készült izlandon, mégsem került be... Attól, hogy valakinek 5d-je van és egzotikus környéken jár, nem biztos, hogy jó kép lesz...
Engem nem zavar, hogy nem került be a képem, mert vannak sokkal jobb képek is, amik viszont bekerültek, viszont nekem a 20 kép közül ténylegesen csak 5-10 kép tetszik, de persze a többi is jó, nem vitatom, de ez már megint más kérdés, hogy kinek mi tetszik...
miki3d 2012.01.14 00:31:36
Nem olvastam végig a többiek kommentjét, mert lusta vagyok hozzá és nem is nagyon érdekel, de biztos már leírták páran előttem a photoshoppolás gondolatát...
@vakegér II: Nekem mind1, engem nem zavar, ha valaki belenyúl a képeibe, akár kicsit, akár nagyon, de itt most 2011 legjobb fotójáról volt szó, nem a legjobb grafikájáról vagy retusálásáról vagy egyébbről van/volt szó... Én is belenyúlok a képeimbe, nem is kicsit, de a részleteket nem módosítom, de legfőbbkép nem készítek egy másik képet belőle...
Látom, hogy "ps" albumban van, csak akkor azt nem értem, hogy hogy került be a "gyűjteménybe"...
A legtöbb fotós megmérettetésen (bár még nem sok ilyenben volt részem - szerencsére), általában az a kikötés, hogy retusálattlan legyen a kép, ne legyen belőle kivéve vagy hozzárakva semmi és "markáns" szín és fényerő manipulálás ne történjen a képpel... persze itt nem volt ilyen kikötés, ha jól tudom, csak megemlítettem...
Nem irígykedem vagy rossz indulatból mondom, csak megjegyeztem, hogy az ilyen mértékű módosítás már nem fotó.
miki3d 2012.01.14 00:41:36
@BKFoto: NEM az utómunkával van a "gond" egy FOTÓ megmérettetésen, hanem azzal, hogy újra rajzolják a képet vagy több fotóból készítenek egy teljesen másik képet...

Részemről a téma lezárva.
Bő fél év telt az utolsó hangyászposzt óta. Mivel akkor már egy késznek tűnő Datsun 260Z versenyautó villogott az Oldtimer Expo standján, joggal merül fel a kérdés, hogy mi az ördögöt kellett még reszelni a héj alatt. Fel is merült. Gyakran. Ha minden alkalommal, amikor élőben…..
Mindenekelőtt arigato gozaimas NSX Tominak, aki két napját áldozta a TC forgatására. (Miután egyszer már lírára fakasztotta Winklert, a Titán Tulkot) Először is kihozta az autóját a kedvünkért a Slovakiaringre, aztán egy napot dolgozhattunk még vele idehaza is. Sportautó sose…..
miki3d 2011.12.19 13:22:55
1. nap: A formaterv ütős Ígéretünkhöz híven folytatjuk a belterjes információk szivárogtatását, ezúttal amolyan képregény formájában kitálalunk közel mindent, amin keresztülmegyünk egy ilyen kétnapos forgatás alatt. Mint legutóbb a remek Slovakiaringen. 1. nap: A mindig…..
A saját gőzölgő beleink közt, kifolyt szemekkel, kilométermély, véres torokkal ülünk a díványon, és várjuk, hogy elkezdődjünk a tévében újra. Rendes, old-shool tctv-t készítettünk, csak talán szebbet, mint rég. Autók vannak benne, ahogy kell, némi bénázás, és persze a…..
miki3d 2011.10.10 11:19:00
Nekem csak kis "szódásszifon aljú" tv-m van (nem nagyon tv-zek), de én is vártam és hát, hogy is mondjam... nem lett az a feeling, mint a régi és kicsit talán a top gear-re próbál hajazni ami a képi világot illeti...
Ami nekem is feltünk (mint itt sokaknak), hogy voltak elég sötét részek, bár én inkább úgy mondanám, hogy túl sok volt a kontraszt utólag rárakva a videóra, illetve eléggé el voltak színezve, amivel nem lenne baj, de hogy erős kontraszt rá lett húzva, így még erősítette a színeket... ha jól láttam a werk videókat/fényképeket, 5D-vel is lett forgatva (én is készítettem már pár videót vele) és én is szeretem átszínezni a képeimet, videóimat, de ez nekem (is) egy picit erős volt...
valamint igen, a feliratok... hát..., nagyon picire sikerültek, konkrétan nem tudtam elolvasni egyiket sem, jó, csak egy ~55cm -es "buborék" tv-m van, de akkoris :)
Amint fent írt IGergo (2011.10.10. 01:07:45) abszolut egyetértek vele, kicsit értelmetlen volt úgy az egész... tényleg, mintha először csináltátok volna a műsort :)

Másik... a legtöbb autós műsorban - főként a hátsókerekes kocsiknál - kimennek/kimentek pályára és vigig driftelitek az egészet... ez tök jó, én is imádom az égő gumikerekeket és kell is, mert látványos a műsorban, viszont az emberek 90% aki megvesze mondjuk egy 350-370z-t vagy egy "hunyadi"-t, nem kilinccsel előre fogja bevenni a lágymányosi budai oldalán a kanyart...
Megmelítettétek ugyan, hogy a 370z-nek jobb a féke, de mondjuk a (prius vs amcsi kocsi) gyorsulás helyett berakhattatok volna olyat, hogy 100km/h-ról 0-ra melyik áll meg gyorsabban (egymás melett haladva) vagy itt most eszembe jut egy "trükk", ami nagyon egyszerű, amit a fifth gear-esek is szeretettel használnak, hogy adott egy pálya és ugyan onnan van kamerázva a pálya adott része és a két kocsi, amik külön mentek időmérőt, az egy képre van összerakva, hogy érzékelhető legyen a különbség, hogy melyik mennyivel van előbbre, vagy akár mondjuk egy szlalom pálya szemből kamerázva (telével) és hogy mennyire billeg az adott kocsi, ill. a másik (ezt is össze lehet hozni utómunkával) vagy ilyesmi...
tudom, tudom, nagyon sok mindent lehetne, mindenkinek van jobbnál jobb ötlete, de mindig van mindenre lehetőség, idő, stb... ill. persze nem mindenkinek tetszhet minden :)
Úhogy ez is csak az én véleményem :)

De a lényeg, nehogy abba hagyjátok, mindenképp várom a következő adást, viszont remélem, hogy amit a többség "akar"/szeretne, meghallgatjátok és lehetőségetekhez képest megpróbáltok a kedvükben járni (ha mondhatom így), ill. a "hibákat" kijavítani/módosítani/finomítani...

Mindenesetre örülök, hogy újra van TotalCar!!!
Az idei augusztus 20-i ünnepségek válogatott fotói. Az egyes fotókat az Indafotóra átkattintva kedvencelhetitek/lájkolhatjátok, kommentelhetitek itt a blogbejegyzésben pedig a J/K billentyűkkel lapozhatjátok őket. dexter: Zaszlo   sisy: Budapest/aug. 20.   kreashot: ...…..
miki3d 2011.08.25 16:47:53
@haggyadmá: 16-35-tel... az exif a képben
A social network háborút már nem Magyarországon vívják, de még csak nem is Európában, így - ahogy a Blog.hu blogján is olvasható - nekünk is lépnünk kellett. Az Indanet augusztus elején elolvad, de az Indafotót érintő funkciók megmaradnak, sőt, könnyebb lesz őket használni! A…..
 Az Indafotó rég várt, izgalmas funkcióval gazdagodik. Az Indafotósok mostantól egy-egy téma vagy esemény köré szervezett, közösen szerkeszthető albumokat hozhatnak létre. Az új szolgáltatást Gyűjtemények néven találjátok meg az Indafotón. Miért örülünk a…..
miki3d 2011.06.16 23:14:50
@Mityu: Az semmi..., kikapcsoltam, erre elvesztette az összes beállításomat - bár nem volt sok... (sőt, most nézem, hogy onnantól kezdve nem jegyez meg semmit)
A másik, hogy a saját "adatlapomat" nem tudom megnézni, mert a nevem alatt eltünt az a menüpont, helyette a gyűjteményeim van ott... pff... faca... ha másnál nézem, ott ugye nincsenek az "én gyűjteményeim", ott viszont van adatlap...
úhogy a saját adatlapomat csak úgy tudom megnézni, hogy beírom a "details" szót a link után (indafoto.hu/[user_nevem]/details)
Úgyérzem, hogy kicsit még bugos a rencccer :)
miki3d 2011.06.17 10:20:51
@darthwalk: nem, nem minden képnél, de ha "lapozgatok", akkor kb minden másodiknál... (majd megnézem melóhelyen is - chrome alatt - , mert itthon firefux alatt ezt csinálja)
Indafotóblog Lovak 2011.05.09 10:05:00
Nem tudok olyan emberről, aki ne szeretné a lovakat. Lenyűgöző mozgásuk, vágtájuk, erejük csodálatra méltó. Megható, ahogy szelíden engedik magukat felkantározni, szekeret, rönköt húznak, lovast repítenek, vágtáznak vagy csak úgy vannak a mi gyönyörűségünkre. Ha egy képen…..
miki3d 2011.05.10 15:12:41
@Evaneni: nem kell sajnálni... nem tetszhet mindenkinek minden :)
De amúgy szépek a képek a lovakról, ezt nem tagadom!
Az internet tökéletes terepe a hülyébbnél hülyébb mémeknek. Ezek közül is kiemelkedik a 241543903 - aminek az a lényege, hogy ha valaki rákeres erre az egyszerű, ámbátor hosszú számra, akkor rengeteg hűtőbe dugott fej kerül elő (hinnye). Tökéletes hülyeség az év…..
miki3d 2011.01.03 00:24:01
Miki3d képein a tiroli hegységben élő igen érdekes juhokat láthatunk. Nézzék csak a hosszú lógó füleket! Na és a guggoló póz?Szívesen megsimogatnám a gyapját és szívesen lélegezném be azt a tiszta levegőt, amiben részük van.            …..
miki3d 2010.09.29 00:55:26
@freeware2000: jaja..., külön programot töltöttem le a vignettához, ahol nagyon sok féle közül lehet válogatni...
Augusztus 9-én nyílt nap volt a 'Ringen. Ilyenkor hagyomány, hogy Tóth Zoli kolléga és én kivisszük a Corollákat, Telós Bandi pedig nem ér rá, mert állandóan valami halaszthatatlan rabszolgamunka alatt nyög az anyahajón. A mostani alkalom azonban két okból is kivételesnek…..
miki3d 2010.08.23 08:12:01
@Nínó Karotta: Nincs mit, örülök, ha használod/használjátok a képeimet, megtiszteltetés! ;) :)
További jó teszteket, versenyeket a géppel!
A 4 milliomodik feltöltött kép az Indafotón:   Mindig öröm egy újabb mérföldkövet bejelenteni - még ha ezúttal csak egy szám eléréséről van is szó - a négymilliomodik fotó az Indafotón  nmb Gallardo eye & Corvette C6R című képe. Mindössze 204 nap telt…..
A frissen önállósodott djuice összeállt a Cinetrippel és együtt borítják fénybe a Nyugatit április 29-én és 30-án este 8-tól éjfélig. A fényfestés - pláne ha ügyes magyarok csinálják - mindig fantasztikus látvány, ha tehetitek menjetek el fotózni! Valahogy így képzelik el…..
Újabb kényelmi funkcióval bővült az Indafotós képek böngésző módja, mostantól nem csupán a jobb oldali albumdobozban lapozgathatjátok az egyes albumok képeit, hanem az albumon belül a képeken megjelenő navigációs nyilak is segítenek a böngészésben. Az egy irányba való…..
Kicsit más vizekre evezünk ezzel a képpel, de szerintem kihagyhatatlan, miki3d fotója. ..
miki3d 2009.08.05 08:37:10
  Komlós Attila (commelauche)   Indafotó: http://indafoto.hu/commelauche     “Civilben” mivel foglalkozol?  Autóipari műanyag alapanyagok és műanyag alkatrészek gyártatásával és forgalmazásával.   Mi volt az első saját fényképezőgéped?…..
miki3d 2009.03.19 08:07:00
645 A nap kérdése 2009.02.20 08:00:00
Szerintetek Dia szeplős? ..
A gazdasági válság ellenére jó évet zárt a BMW M GmbH, hiszen 2008 novemberéig bezárólag 22 340 autót adott el, ami az egy évvel korábbi eredményhez képest (14 092) több, mint 58 százalékos NÖVEKEDÉS.Az új E90 M3-nak köszönhető a siker javarésze, hiszen viszik,…..
Belsőség Kész a Hachim. Majdnem 2009.01.04 01:43:00
Számomra idén karácsonykor nem az ünnepi hallevesben úszkáló alattomos szálka vagy a bejglimérgezés okozta a legnagyobb sokkot, hanem az, hogy Eger környékén kipróbálhattam minden idők legjobb autóját. Fülsüketítően hangos volt, a kormányát alig tudtam eltekerni, a rossz akku…..
Az időjárásjelentések szerint szombaton megérkezik az első hó Budapestre is - ez remek alkalom hogy felöltsük télikabátunkat és felmenjünk fotózni a Normafához. Akinek lenne kedve elsőként havas tájat fotózni, az jelentkezzen kommentben itt, vagy a Facebook indafotós oldalán.…..
Kedvenceink a pénztárosok. Némelyik annyira bunkó, hogy már nem tudok hasonlatot, ami megfelelően leírná. Nem tudok kiadni pót- és helyjegyet? Háhh szopjon mindenki. Na ezért is tart a vasút ott ahol tart...   Sziasztok! Bár rendszeres olvasó vagyok, de eddig nem írtam,…..
miki3d 2008.07.15 15:03:00