Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Androidus

172 bejegyzést írt és 848 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Démonok között 2. helyreállítani látszik a nyári folytatások becsületét, már ha van ilyen nekik: a horrorfilm 40 millió felett nyitott, nagyjából az első részhez méltóan. Ezalatt a másik második rész, vagyis a Szemfényvesztők 2. már határozottabban kevesebbeket hozott lázba, mint elődje, a két…..
Androidus 2016.06.12 18:39:04
@theus: 300 millió felett jár, az miért lesz bukás?
Androidus 2016.06.12 19:43:56
@NorthopViggo: szónoki kérdés volt, de tanultam mégis belőle. Köszi :) Ha ennyi idő alatt meglett neki a 300 millió, akkor szerintem nem fog megállni a top100-ig. Egy top100-as filmről pedig azt mondani, hogy bukás, akármennyibe is került... És vajon a WoW bevételeire mennyire van hatással a keresztreklám? Annak az éves bevétele 10millió x 180$ nagyságrendű, pár százalékos növekedés is durva számokat jelenthet.
Most, hogy a sajtfejű hollandok bebizonyították, hogy valóban olyan lukacsos az agyvelejük, mint egy érett ementáli, szükségessé vált, hogy megírjam, miért ostobaság a politikai korrektség. Cikkem közvetlen kiváltó oka az, hogy a minap az amszterdami Rijksmuseum vagy kétszáz…..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
"Szevasz! Mostantól létezem." 2005-ben, egy júliusi hajnalon ezekkel a mondatokkal indult útnak az Aeonflux Blog, ahol aztán két nappal később megszületett az első filmkritikácska is Zalaba Ferenc tollából (Az utolsó mozielőadás, kilenc csillag). Azóta eltelt tíz év, és ahogy…..
Kezdetben vala a probléma, s a probléma leginkább egy feszítő érzés vala, ami az embert megoldás keresésére, egyúttal gondolkodásra és munkára sarkallta. Embernek, problémának egyaránt jó volt ez, utóbbinak azért, mert maga is jobban szeretett megoldva lenni. Később az egyre…..
aeon flux tv-trailer: flash (2014) 2014.08.07 19:13:00
A Flash új előzetese húsvéti tojásokat kínál a képregényrajongóknak, a többieknek pedig határozottan decens látványt. ..
Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, "nőelnyomó" minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…..
Oké, mindig próbálok a jövőbe nézni, haladni a korral, nem leragadni divatjamúlt dolgoknál, stb-stb., de könyörgöm, a South Park is (részben) azért jó, mert gagyin néz ki: miért kellett ezt tenni SpongyaBobbal, Patrikkal, Tunyacsáppal, Rák urammal és a többiekkel?! (A kép…..
A hamarosan 30.000 lájkot elérő Facebook oldalunkon már régóta nagy sikerrel fut a Felismered? című helyismereti játékunk, amiben a Fortepan oldalára feltöltött képekből válogatva régi budapesti utcarészleteket mutattunk be. Így van ez ma is, annyi változtatással, hogy nem…..
Az Entertainment Weekly szállítja az első igazán jó képet a Mad Max sokat halogatott folytatásából, melyen immáron nem csak a címszereplőt láthatjuk (Tom Hardy reinkarnációjában), hanem izé... a kvázi másik címszereplőt is, azaz Imperator Furiosát (Charlize Theront extrém…..
Fotó:....János (Urbanista-olvasó) "Sziasztok! A kamuállvány kategóriában kiposztolt bejegyzéshez is írtam, és íme, pár fotó melyet februárban lőttem még a Károly körúton.A blahás bejegyzés kapcsán tűnt fel építőiparban jártas szememnek, hogy a Károly körúti ház…..
Androidus 2014.06.25 14:25:31
@kneissl: hát ja :) Svájcban pedig kolbászból van a kerítés. De ezzel együtt, ha választani kell, hogy nézzük évtizedekig a romos homlokzatot a belváros kellős közepén, vagy pár hónapig elviselünk helyette egy másik fajta rondaságot, és cserébe fel lesz újítva, akkor utóbbit választom.
Az összes valamire való brit újság, majd annak nyomán az egész magyar sajtó felhördült, hogy jaj kérem hajléktalantüskék vannak Londonban. Nem igazán értettem a hirtelen kiakadást. Ennyi erővel azt a szenzációt is megírhatták volna, hogy a narancsízű bubis üdítőkben…..
Androidus 2014.06.24 12:08:07
@barkaba: olvasod is, amit írok, vagy csak monologizálsz? :)
Androidus 2014.06.24 12:31:01
@barkaba: légyszi tartózkodj a minősítgetéstől. Az adót mindig az fizeti, akitől levonják. Ha a hajléktalannál van az a pénz, az már az övé. Már nem azé, aki neki odaadta. Igen, aki odaadta, az is elköltheti úgy, hogy adót vonnak közben. De ez nem biztos. De az biztos, hogy nem az összes hajléktalannak adott pénzt vinnének boltba, és vennének rajta jövedéki adó köteles terméket. A hajléktalanok viszont a kapott pénz nagy részével ezt teszik. Így abból a tényből, hogy az emberek adnak a hajléktalanoknak pénzt, az államnak plusz bevétele származik. Ezt a plusz bevételt nem az adakozó adja, hanem a hajléktalan.

Ha nekem van egy vállalkozásom, és fölveszlek téged alkalmazottnak, akkor a te definíciód szerint te sem fizetsz adót, hiszen tőlem kapod rá a pénzt. Gondold végig ezeket, mielőtt minősítesz.
Androidus 2014.06.24 12:39:31
@barkaba: nem sikerült megütnöd a szintet.
1990-ben egészen pontosan még csak 3 éves voltam, és videojátékok helyett a csattogós lepkémet tologattam jobb esetben, ha a nővérem nem nyúlta le tőlem. Nem tudom pontosan mikor, de kaptunk egy Atarit amihez én soha nem nyúlhattam, mert a nővérem azt hitte, hogy elrontom, így csak…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
„Nehéz konstruktívan hozzáállni a témához, amikor egy bomló bálnatetem és egy súlyzó keresztezéséről beszélünk, ami a »hagyományos kultúra és modernitás értékeit hozza szintézisbe«” − mondja építészmérnök feleségem arról az épületről, amely a legfrissebb…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a legújabb Elmore Leonard-adaptáció fel akar iratkozni a minden idők legelcseszettebb emberrablását bemutató filmek listájára, valahova a Fargo és a Mint a kámfor közé. Ebben most egy elég eklektikusan összeválogatott színészgárda segédkezik: Jennifer…..
A Nagykörút annyira nem menő, hogy már siránkozni felette sem az. Pedig szinte közhely, hogy milyen apró változtatásokkal lehetne szebbé, szerethetőbbé és így talán újra élettel telivé varázsolni - miközben a presztízsét is visszanyerhetné.  Emlékeztek még arra,…..
Androidus 2014.05.20 13:07:18
@Mityu Addideapénzt kft LE: Nehéz probléma, amit felvetsz. Kb. olyan, mint a historizáló kontra modern kandeláber. Melyik a jobb? Órákig lehetne róla vitatkozni. Mindenesetre a modern dekorációs technológia elképesztő megoldásokra képes, csak nálunk nem nagyon költenek rá a smucig boltosok. A terjengős, harsány, mindent beborító ordító reklámfelület nem azonos a lehetőségekkel.
Androidus 2014.05.20 13:10:36
@Mityu "aljanép" MG: A mostani csicsához képest csak első ránézésre sivár a visszafogott megoldás. Olyan ez, mint a város robaja kontra az erdő csendje. Kell egy idő, hogy meghalld az erdő hangjait, és kell egy idő, hogy észrevedd a finom grafikai megoldásokat. Ha le van szabályozva a reklám "hangereje", felértékelődik minden. Nem igaz az, hogy attól kevesebb lesz a vásárló, mert csak a hangzavar az, amiben ordítani kell ahhoz, hogy észrevétesd magad. Ha az egész le van keverve, minden apróság fel fog tűnni.
Androidus 2014.05.20 13:13:39
@Puch: Sajnos az udvari bolt kényszermegoldás. El tudom képzelni, hogy az önkormányzat támogassa a váltást, de hosszú távon az lenne a kívánatos, ha az ilyen boltok méltó helyre kerülhetnének.
Miközben a jó nép arra vár, hogy Godzilla betrappoljon a mozikba, addig a Paramount marketingesei sem ülnek ölbe tett kézzel: tegnap új plakáttal (yihaaa!) és három új képpel (Stellaaa!) jelentkeztek Transformers-ügyben, ma pedig bejelentették, hogy a film soundtrackjén…..
Androidus 2014.05.13 15:34:15
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
Ha erre a franchise-ra gondolok, valami mindig meghal bennem: hogy lehet népszerű egy tinédzserkorú harcművész mutáns teknősökről szóló sorozat, vagy úgy egyébként bármi is? Szerintetek? ..
Androidus 2014.03.27 19:01:24
@Plesonandi: jó, hogy mondod. Hogy lehet népszerű egy beszélő mosómedvéről vagy böszme fémharcosokká átalakuló kamionokról szóló sorozat, vagy bármi?
A trailerek készítői nagyon ráéreztek erre az Idétlen időkig fílingre, mert az új trailerben nagyjából ugyanaz van, mint az előzőben, csak más sorrendben. Na jó, ebben Cruise kettővel többször hal meg, de még mindig ő a fegyver. ..
Androidus 2014.03.26 14:23:52
@doggfather: Ja, és ezt nála meg is lehet tenni. Ellentétben Travoltával, akinek szintúgy jók a filmjei, de a világraszóló köcsögsége oda vezet, hogy lassan már csak a világraszóló köcsögöt tudja eljátszani.
Androidus 2014.03.26 15:50:04
@doggfather: Nálam az már múltidő. Vesd össze a Kardhal, Rés a pajzson, meg... izé, az a metrós, na azokkal.
Ez. Epikus. Lesz. (Az "elolvasom" után magyar előzetessel és egy vadi új plakáttal.) ..