Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hirzel

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
hirzel 2020.06.15 22:12:49
i@százados: elég sokszor megállapították, hogy a PzV kifejlesztéséhez a T-34-et vették mintául, ez a páncéltest és torony kialakítását alapvetően határozta meg. Hisz a korábban fejlesztett német páncélosok mindegyike (a PzVIE-ig) függőleges oldalfalú testtel és toronnyal rendelkezett.
Tehát nem koppintás, hanem múzsa
Volt-e még hasonló formájú páncélos a II. vh-ban?
A rizs sok kultúrában kiemelkedő szerepet játszik, még Európában is viszonylag sok fogy belőle, pedig akadnak gondok körülötte. Nem is kicsik, melyek akár a jövőjét is befolyásolhatják...
hirzel 2018.07.24 13:35:58
@Mérnork: a születésszabályozás Indiában régi probléma (és máshol is). Amióta a természetes kiválasztódást mindenféle mesterséges trükkökkel (gyógyászat) becsapták, az emberiség arra hajt, hogy kinője a Földet. Amíg a földi javak elosztása és újraelosztása a mai rendszert követi, az ivóvíz és élelem állandó probléma lesz.
A kenyér teljesen megkerülhetetlen része a mindennapjainknak, nem véletlenül csempészte be magát számos közmondásunkba, szólnak róla versek, novellák, vagy éppen szerepel imádságainkban is - mindennapi kenyerünket, ugye. Most elárulunk pár érdekességet mindenki egyik nagy kedvenc…..
hirzel 2017.02.23 14:42:05
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat:
sőt, van malmom és őrlöm a búzát (amit megtermelni már nem tudok), a kovász is saját, csak a só eredete kérdéses :-)
A legjobb kémfilmek a hírszerző-ügynökségek, kémek világába visznek el bennünket, ahol minden rejtélyes és titokzatos. Akciók, szövevényes sztorik, verekedések, autósüldözések, nagy taktikázások, a másik fél ügynökeinek kijátszása, megtévesztése és persze a világ megmentése van napirenden…..