Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sudeck

42 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PszichoTér Beszéljünk róla! 2015.03.31 13:36:27
  "Így Könnybe fúltMinden éj,A fájdalom az égig ért.Csak bújni kell,A kín elől, de márAz ajtó nyílik és már Ő ott áll.Úgy fáj, fáj, fáj, száz alkalom,Ő csak jön, jön, jön, s nincs szánalom.A falon túli félelem, túl erős mint egy gát,A Kiáltás, hogy Mama nem jut…..
Via - Medikus lap ..
A "Winter is coming"-elszólás nem csupán a Trónok harca elhíresült mondata, egyúttal jelenti ruhatárunk, és cipőink kényszerű reneszánszát is. Uraim, mit tegyünk ha  a megfelelő elegáns téli cipő megtalálása nem könnyű, hiszen stílusosak szeretnénk maradni esős, havas,…..
Sudeck 2014.12.30 19:04:56
Ha engem kérdeztek, akkor Én Párizsban találtam rá 2 éve a kedvencemre: a Bexleyre (www.bexley.com). Nagyon ízléses és jó dolgokat árul, az euró miatt egy picit borsosabb áron, de a minőségre egyáltalán nincs panasz.
A szállítás pontos, a folyamatosan meg-megújuló és minden földi jóval bővülő(!) kínálat valamint a törzsvásárlóknak szóló állandó akciók miatt, ha komoly cucc kell, akkor csakis itt vásárolok.
Az utóbbi pár hónapban több hír és blog is foglalkozott a legújabb protetikus eredményekkel, ezért úgy gondoltam, hogy én is körbejárom a témát, érintve minden kérdést, tisztázva pár félreértést. Ennek a posztsorozatnak az első része a mai, ami protetizálásnál nem szokott…..
Tegnap újra meglátogattam az ügyeletet, rég' suturázgattam már, kell a gyakorlat alapon. Korábban is előfordult már, hogy itt aztán minden megtörténhet, de néhanapján tényleg rájön az ember arra, hogy mennyivel másabb, adott esetben akár érdekesebb lehet egy vidéki városi…..
Sebellátó Rebooting now... 2014.07.10 09:59:53
Lassan vége a vizsgaidőszaknak, kezdődnek a nyári gyakorlatok és nem utolsó sorban nekem is több időm lesz írni. A vizsgaidőszak alatt kismillió meg egy új téma jött velem szembe, olyanok mint pl: új egészségügyi államtitkárt kaptunk logisztikai anomáliák az…..
Sebellátó Úttalan utakon 2014.06.14 08:21:00
Kevesen tudják, de a klinika területén az egyes épületeket a föld alatt a képen látható folyosók kötik össze. Nem vagyok történész, de idősebb tanárok elbeszélései alapján régen ezek a folyosók komoly logisztikai szereppel bírtak. Pár helyen az alagsorokat tanteremnek…..
Kicsit PR szagú a dolog, de ettől függetlenül van benne ráció. ..
Jövő héttől vizsgaidőszak, ezért muszáj feleleveníteni a legjobb trash videókat. Mennyire vagyunk kockák? Ha már eléggé elborult estére az agyad, akkor ezeket kötelező hallgatni: Kíváncsi vagyok, hogy ezek mintájára össze lehetne-e hozni valamit itthon is :D Végülis…..
Már megint egy off-topic jellegű témát veszek elő, de a tavasszal és a nyárral együtt jön a következő biciklis szezon, amire úgy érzem senki sincs tökéletesen felkészülve. Bár én az év minden napján lehetőségeim szerint használom, hisz gyorsabb mint a busz vagy a villamos,…..
Borította az asztalt a Tokaj Kereskedőház vezetése akkor, amikor ország-világ előtt kiteregette a szennyest, miszerint hosszú ideig bevált gyakorlat volt, hogy „különböző évjáratú és minőségű borokat kevertek össze”. Szakmai öngyilkosság, vagy a siker egyetlen lehetséges…..
Sudeck 2014.05.21 18:39:29
@Morfologista: itt jön be az, hogy mit akarsz inni, dömping bort, vagy pedig tényleg olyat ami minőségi. Példának okáért ott van például az utóbbi idők nagy slágere a kopár cuvée Gerétől... nézd meg hogy mennyit ad el belőle és mekkora szőlője van azon a dűlőn.
Egyedül maradtam, nem volt váratlan, évek alatt érlelődött a dolog. Egy házasságot, amúgy sem lehet, egy perc alatt lezárni. Vannak gyerekek, van vagyon,  és vannak érzelmek, ezeket mind mind valahogy le kell rendezni és akkor talán lehet tovább lépni. Nos nekem egy jó évnyi…..
Sudeck 2014.05.20 13:14:41
@Alibanya1: @Andy73: pedig Andinak igaza van, ma a tematikus társkeresőkön sokkal relevánsabb emberekkel tudsz ismerkedni szerintem. Vagy legalábbis könnyebb ismerkedni, hisz valamiben már hasonlóak lehettek így szimpatikusabb embereket találhatsz pl. vallás, végzettség...stb. alapján (lásd elittárs, párkatt és tsai.) Az elittárson ha jól tudom még garantálják azt is, hogy a befizetett összeg alatt mennyien fognak megkeresni, bár nem tudom ez mi alapján megy.

Ha erre nincs lehetőséged próbálkozhatsz az ingyenes mobil appokkal is, Tinder HotOrNot .. stb. de nyilvánvaló hogy ezeken nem a nagy Ő-t keresed. Vagy ha meg is találod az olyan mintha JACKPOTod lenne.
'Egyes szakemberek szerint a boldog házasság titka az, ha néha másokkal is lefekszünk.  Kutatások kimutatták, hogy a házastársától a legtöbb ember egyre inkább azt kívánja, hogy egyben a legjobb barátja, a tanácsadója, sőt lelki gondozója is legyen, ám eközben egyre kevesebb…..
Sudeck 2014.05.18 14:24:57
@Alibanya1: Igazad van. Ha a másik nem akar rajta változtatni, akkor ott ette meg a fene az egészet.

Ezek alapján viszont akkor szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan környezetben nőhettem fel és élhetek, ahol ezek az értékek nem sérültek.

A házasság intézménye egyébként ma szerintem nem azért van válságban, mert alapvetően egy rossz elgondolás, hanem a megvalósításban vannak gondok. A mai kor emberének énképe torz. Az önmegvalósítás az első, minden más másodlagos. Ha valaki ehhez nem tud alkalmazkodni, akkor nem érdemes vele élni, barátkozni, beszélni stb. úgy is találok mást valószínűleg, aki jobban fog az én igényeimnek megfelelni.

Nagyszüleim 68 éves házasok, a mai napig olyan tisztelettel és szeretettel beszélnek egymásról, egymással amit mindenki megirigyelhetne. Pedig egy faluba nőttek fel és élték le életüket, valószínű, hogy találhattak volna jobb partyt is, mégis képesek voltak olyan kompromisszumokat kötni, amik a mai kor emberének idegenek, felfoghatatlanok. Nagyvater mondja állandóan: Régen ha valami elromlott, azt meg kellett javítani. Ma ha elromlik, kidobod, veszel másikat.

Az a baj, hogy sajnos ez ma már a kapcsolatokra is igaz.
A fertőzőn töltött két hét alatt említette egyik évfolyamtársam, hogyan is érdemes utána nézni a különböző orvosi cikkeknek stb., ezt szeretném most megosztani (Igazából ez minden egyetemistának hasznos lehet, szerintem mindenhol van rá lehetőség, hogy kihasználják az…..
Sebellátó Idén is Rettmobil 2014.05.06 10:17:00
Szócska Miklós is említette még múlt éven a HVG-nek (sajnos nem találtam meg a honlapjukon a konkrét interjút), hogy ő lenne a legboldogabb ha Magyarországon a mentőautók átadásán nem kellene az egészségügyi államtitkárnak megjelenni, olyan értelemben, hogy ez a mindennapok…..
Tegnap este, könnyed levezetésnek, gondoltam beugrok a traumára ügyelni, mert már rég' voltam (kell az inspiráció -:D ). Több mint hasznos volt, shoki, pár részeg, sok sebes, szóval lehetett gyakorolni. Mára viszont hivatalos voltam egy ballagásra, de előtte azért még haza kellett…..
Korábban írtam egy rövid posztot így tavasszal a kerti munkákkal kapcsolatban, de már érik bennem a munkahelyi poszt is. Ez a kép egyébként reálisan mutatja, hogy mennyire gazdag a fej vérellátása, gondoljunk csak arra, ha valakinek felszakad a szemöldöke, egy átlagembernek mennyire…..
A másik blokkgyakorlatom a Kenézy Infektológiára vettem fel. Sokan még a hallgatók közül se nagyon merik bevállalni az osztályt, hisz ki akarna a fertőzőn dolgozni, nem akar senki se elkapni valamit. Két hét alatt viszont rájöttem, hogy a valóság azonban sokkal árnyaltabb. Az…..
Szerencsére ez nem nálunk fordult elő (kolléga küldte), de kocsmai nézeteltérésből származó szekunder ptx. Ti hogyan kezelnétek? ..
Már korábban is akartam írni, hogy egy picit torznak tartom, hogy állandóan csak a traumatológiára járok be, nyilván lesz forgó rendszer a rezidens képzés során is, de mégis csak jó lenne más sebészi területeket is megismerni. Szóval lépnem kellett... Erre volt tökéletes…..
Orvostanhallgatóként minden tanárunk már az első éven szembesített minket azzal, ha megkérdezik majd tőlünk a rokonok, hogy mit kezdtünk magunkkal az érettségi után és netalántán még vagyunk olyan merészek, hogy benyögjük orvostanhallgatók vagyunk két válaszút létezik a…..
Sudeck 2014.04.04 16:50:53
@Horvát Mátyás: P.Ü. ment

@Mille38: ez tény és való, bele kell kalkulálni mindent, ha orvosi vizsgálatokról van szó. Sok helyen nem is érkezési sorrendben hívják be a betegeket, hanem attól függően, hogy kinek mi baja van. Amit tanácsolni tudok: az egészség a legfontosabb, ha valamire időt kell szánni, akkor ez az. Ha az eredményt nem is tudja megvárni, sok esetben a vizsgálatok elvégzését követően meg kell kérni az orvost, hogy ha amennyiben módja van rá, küldje el e-mailben a vizsgálat eredményét, így nem kell a leletekkel bajlódnia. Nem mindenki fog ennek örülni, pedig nyugati országokban ez egyre elterjedtebb.
Itt a tavasz, jönnek a kerti munkák, így szaporodnak az esetszámok is szépen, lassan a traumán. Nem árt pár dologgal tisztában lenni, így gondoltam írok róluk. Az hagyján, hogy a hobbi kertészeknek nagyobb az esélyük a balesetre. Évente több ezer ilyen esetet látnak el…..