Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamagaio

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
Mamagaio 2019.04.07 09:37:36
Sokan úgy tartják, hogy még korunk legnagyobb filmrendezői sem érnek fel a régmúlt nagyjaihoz - hogy sosem lesz még egy Orson Welles, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock vagy akár egy Akira Kurosawa. Egyre inkább úgy látszik azonban, hogy Christopher Nolannek ezt elfelejtették megemlíteni: a borús…..
Átadták a csodacsomópontot, én meg kipróbáltam. Egyelőre biciklivel, mert ugye hétközben azzal járok, az autós kipróbálás majd a hétvégeken következik be. Ha biciklis szemmel nézzük, a csomópont azt a klasszikus szemléletet tükrözi, hogy a biciklis az a gyalogossal rokon állatfajta, a neki szánt…..
Mamagaio 2016.04.22 15:22:01
@igazi hős: A Strabag a Swietelsky és a Közgép nagyon szépen leosztják a piacot és ha kell konzorciumba verődve dominálnak kis piacunkon. És ez csak a közművek, utak, stb. Aztán van még a Porr és sok sok egyéb "multi".
És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a közbeszerzésben olyan tételek fordulnak elő, mint egy olyan építőipari eljárás, amit pl eddig Mo.-n sehol sem végeztek, de csak úgy nyerhetsz ha van benne tapasztalatod. Az már mindegy, hogy a "multi" pl Dél-Afrikai leányvállalatánál van egy olyan gép ami ezt csinálja 3 éve, az már továbbjutást eredményez a következő körre.
Mamagaio 2016.04.22 18:36:47
@promontor: Ugyan, a racionális érveid semmi máson nem alapszanak, mint a te nézőpontod egy forgalmi szituáció jövőbeli alakulásáról. Ezt szépen le is írod lásd: "szerintem borítékolható".
A bringás és gyalogos méréseid alátámsztják a jelentős időnyereséget (több mint egy perc), tehát kössünk bele a zebrák számába. A P+R parkolóból való kijutást (lásd Invexvideo sírás) mától feloldották, a parkolók száma pedig ahogy írtad növekszik.
A költségekbe, meg a mennyivel olcsóbban ki lehetett volna jönni szövegbe pedig kár belemenni, mert vagy tényfeltáró riportot csinálsz és bíróságra viszed a bizonyítékaid alapján, vagy egy pusztába kiálltott szó lesz, ami a kattintásérzékeny fizetéskiegészítésedet is csak ideig-óráig fogja domborítani.
Összegezve, 10 éve járok napi szinten a "bevezetőn" kocsival, amikor a Beregszász utcában laktam bringával is, be a városba. Nekem és bizony sok embernek ez egy olyan megoldás, ami minden közlekedési eszközzel könnyebbé és hatékonyabbá teszi a csomóponton való túljutást. Ez az én véleményem és valós érvekkel alá tudom támasztani.
A fanyalgáshoz pedig csak annyit: ebben az országban kötelezően kell vagy fanyalogni, vagy vakon tapsikolni. Egyiknek sem vagyok híve, ezért maradok objektív hisz mind egy társadalomban élünk és nem vagyunk egyformák.
Mamagaio 2016.04.22 19:42:12
@promontor:
1) Van időgépem és a jövőből visszatérve az emberek nem lesznek boldogabbak, inkább egy morózus nyavajgásokkal teli életnek nevezett posványvan tengetik éveiket. Lesznek persze kivételek.

2) Miről hallgatok??? Megismétlem P+ R parkolóból való kijutás megolva, lásd: index.hu/belfold/budapest/2016/04/22/megszunt_a_budaorsi_uti_csomopontcsapda/
Az őrmezei kihajtást sem értem, a vasút mellett közvetlenül futó Péterhegyi út vezet a csomóponthoz ahonnan választhatnak BP, vagy Balaton (én utóbbit)

3) Ja hogy nem a korrupcióról, hanem hogy okosabban kellett volna. Hát erre is van megoldás, legyen elég lobbi-hatása az elképzeléseidnek, szervezz magad köré megfelelő számú embert és nyomulj (a blog nem elég) Legjobb példa: a helyi lakosság (XII.ker) megvétózta a hegyvidék felé létesített menekülőutat. Szóval ne add fel chanp!

4) Valóban mindig minden lehetne jobb, több, takarékosabb, élhetőbb. De ha ez az egész egy annyira elcseszett hasztalan drága konstrukció lett volna, a hazai média már felakasztotta volna az egész bagázst, lásd: Vasárnapi nyitvatartás, netadó, panamázás, Simongábor, stb stb stb

Szóval az igazság az, hogy ez egy 15 perces hiszti marad, akár tetszik, akár nem. Sírni persze szabad, azt itthon sokkal inkább emberszámba veszik. Sőt, MEGFIZETIK!
Eljött a végítélet. Mit lehet ehhez még hozzátenni? Várjuk szeretettel!..
Bár a környék átlagárainak háromszorosába kerül, tényleg egészen elképesztő belső terekbe pillanthatunk be, ebben a Hévíz közeli finn rönkházban. Ahogy azt egy skandináv stílusú háztól el is várjuk az egész letisztult és nagyon világos. Számunkra egy gerendaháztól…..
Új helyen teszteltük az északi part egyik legjobb bulihelyszínét. És megtaláltuk a Balaton legfinomabb pizzaszószát is, mindezt Balatonalmádiban. Forrás: Bor és Szóda facebook-oldala Tavaly nyáron már egyszer beszippantott minket a hely szelleme, de nem sokkal a tesztünk után a Bor és Szóda…..
Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt már ilyen az Oldtimer Expókon – akik még emlékeznek a TC-standokra – de most nem úgy csináljuk. Összesen ötven körüli autó lesz kint, jelen pillanatban 52 sor van tele az…..
Mamagaio 2015.06.18 09:10:21
A felelős kutyatartásért nem véletlenül kampányolnak a különböző alapítványok és szervezetek. Sajnos sokan meggondolatlanul, csak ad hoc módon vásárolnak kutyát, amit jól példáz a számos, csordulásig megtelt menhely. Szerencsére az ellenkezőjére is van példa, amit pedig az…..
Mamagaio 2015.06.17 15:43:15
A felelős kutyatartáshoz az is hozzátartozik, hogy megfelelő figyelem mellett fegyelmet és legalább alapfokú kiképzést kapjon (ül, hozzám, mellettem, hívásra jön, rám figyel, stb). Ellentétben egyes tulajdonosok/hozzászólók abszolút elfogathatatlan hozzáállásától, az a kutya amelyik folyton ugatja a kerítésen kívüli eseményeket, NEM alkalmas a minimálisan elvárható társadalmi elvárásokra. Kertes ház, vidéki környezet nem mentség, mindenki szeretne nyugodtan élni, egy folyton ugató ideggyenge eb a szomszédból semmilyen retro-romantika hatására sem élhető körülmény. Ez kb olyan mintha éjjel egykor nekiállnék fémkerítést flexelni. Minden este. 15 évig.
A cikkben jól leírják az alapvető követelményeket, de azt sajnos itt is elfelejtik közölni, hogy nem mindegy milyen fajtát választunk. A 3.pontban taglalt étkezési és mozgásigényeket kiegészíthetnénk még egyes fajták viselkedési jellemzőivel. Igen, a gazdájával egy pitbull is tisztelettudó, de nem árt tisztában lenni a méretben kisebb fajták mentális kihívásaival, vagy pl a terelő kutyák csipkedéseivel. Ezek nem hátrányok, de a több évtized/század céltudatos tenyésztési irányait egyszerűen nem lehet háttérbe szorítani, csak mert egy családi környezetben nincs nyáj akit meg kell védeni a farkasoktól. De egy kotorék eb-ből sem lesz vakvezető, ami nem az ő hibája, hanem mert nem erre tenyésztették anno.
Amekkora kutyamániás a Magyar ember (kompenzál), annyira szükség is van a kutyatartás evolúciójára, amire a gombamód szaporodó kutyaiskolák egy nagyon jó alapot adnak.
Pedig egy igazi Hungarikum volt a Kozma Ferenc utcai tolató trolibusz. Lassan két éve gyönyörködhetnek az utasok, de főként a turisták, abba a vígjátékba illő jelenetben, ahogy megfordítják a trolibuszokat Budapesten a Földművelésügyi Minisztérium mögötti utcában. Az…..
Mamagaio 2015.06.12 10:56:54
Ma reggel láttam egy fess Kia Opirust, és ez jutott róla eszembe: Miután kimerengtem magam, találtam az asztalomon egy Bosch-féle powerbanket (van erre rendes magyar szó?), amit még Boxbergben sóztak rám, és arra gondoltam, jóféle hiéna-tradíciónkat követve legyen azé, aki a…..
Mamagaio 2015.06.10 09:01:39
Evolúció:
www.kepfeltoltes.hu/view/150610/Evol_ci__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bocs a kivitelezésért, de az utolsó pillanatban csináltam.
Kamu vagy sem a következő, engedély nélkül netre került, állítólagos részlet, aki egy kicsit is rajongónak érzi magát, gyorsan nézze meg a borzalmas minőségű fél percet, mielőtt a stúdió leszedeti! "Tell me, do you bleed? You will..." Szegény Batfleck, csoda, hogy berekedt és…..
Mamagaio 2015.04.18 17:16:51
@REMY: Úgy látom nem fogalmaztam elég egyszerűen.
A Batman universe, meg úgy az egész zsanra, a képregények rajzfilmek, játékokhoz képest a Nolan trilógia egy különálló világot képviselt. Egy teljesen egyedi szemszögből alakított ki egy valósághoz sokkal közelibb világot, cselekményt, karaktereket.
A többivel sincs bajom, bár nekem az már rég nem jön be.
Amit hiányoltam, hogy az überszínes, 12 egy tucat, szuperhős és/vagy supernaturalmovies kliséktől mentes világra épült mozit láthassak, amiből erős hiány van az utóbbi 10-15 évben.
És valami újat, valami mást.
Jegyzetet írt Puzsér Róbert a Magyar Nemzetnek. "Cinkos, aki néma" – állítja fejlécében, pedig valójában: "ha hallgatott volna, bölcs maradhatott volna." A szintén kommunikáció-média szakos barátnőm ismételte mindig azt az alaptételt, hogy "nem lehet nem…..
Mamagaio 2015.04.11 11:25:51
"Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Puzsér Róbert is ennek a sztárgyárnak a terméke"
Az igazsághoz VALÓJÁBAN azt tartozik hozzá, hogy Puzsérnak már évekkel az RTL-es időket megelőzően volt egy nagyon tudatosan felépített platformja, az ehhez nagyon lojális és értelmiségi hallgatósága. A Szélsőközép vagy a Hét mesterlövésze filmkritikai műsor elképesztő népszerűségnek örvend a mai napig is, pedig már csak az ismétléseit nyomják töretlenül a rádióban. Az alábbi cikk is teljesen nyilvánvaló indíttatású, a ballib kézen lévő Magyar média egyszerűen nem tud mit kezdeni Puzsérral. Azt látják, hogy nem beszél hülyeséget, hogy - nyelvészként - nem lehetne egy beszélgetésben sarokba szorítani és ezért meg sem próbálnak leülni vele mert csúnyán belesülne az egész média brigád. Akkor mit lehetne elővenni? Ja, hogy hisztériás ordítozásban adja elő óóóóó, ezzel majd megfogjuk.
Sajnos nem, mert egészen más célcsoport az övé, mint akik előtt a média próbálja beszennyezni. Ha lett volna priusza, már rég kiderül, így viszont marad a tisztes távolságtartás, mert ők is tudják, Puzsér joggal bélyegzi meg az egész Magyar médiát (ballib, jobbos, fidesz, tökmindegy) mesterkélt, szenzációhajhász, kattintásérzékeny megélhetési bűnözőknek, akik az objektivitást, tárgyilagosságot soha nem is vállalták fel (lásd Index amblokk)
A vasárnapi zárva tartásról pedig egyetértek Kelletteznekem-mel, kiegészítve azzal, hogy a kereskedelemben dolgozva a multik és plázák üzleteinek sosem érte meg vasárnap nyitva lenni, de a piac eddig ezt diktálta. A jogrendszerrel meg a szabadságokkal kb olyan itt példálózni mint az amerikai fegyvertartási jog, amit ugye mindenki ismer.
A társadalmi felelősségvállalás nem csak abból áll, hogy szabadságot adunk aztán csinálj amit akarsz. Ez egyébként a civilizált nyugaton sem így van. Ne a piac szabályozza be az életünket, ne a cégek pszichopata emberellenessége legyen a mérvadó a társadalom felépítésében (lásd The corporation c. film).
Mamagaio 2015.04.11 12:46:28
@sule.andras: "Rajongóinak nagyrészét viszont nem onnan szerezte." Szerintem de és kb ugyanannyi tényszerű adatot tudsz ezzel kapcsolatban felmutatni, mi én, azaz zéró.

"Egyébként a poszt indítatása az volt, hogy Puzsér nagyon nem ért a világpolitikához"
Na itt a pont!!!
Ugyanis ezzel már csak azért sem takarózhatsz, mert a cikk nemcsak erről szól. Hogy milyen kiemeléssel írod a szöveget a legkevésbé sem zárja ki a többi feltevésed tartalmiságát amit a cikk egészében írtál.
Írj csak arról hogy ez a téma neki nem teljesen fekszik, azt mondom ok, sőt részben jogos is.
De akkor hogy jön ide a bulvárharc, vagy a vasárnapi zárva tartás ellenpropagandája?
Látod nagyon szépen leírtad a csend mint kommunikáció tézis-t amit ezekre a témától erősen eltérő "indíttatású" megjegyzésekre alkalmazhattál volna.
Mamagaio 2015.04.11 14:10:57
@sule.andras: Áhhh a like-ok, mint a népszerűség, a értékesség modern fokmérője. Ez kb annyira releváns mint egy Nielsen adat, azaz semennyire.
Korábban is mondtam, hogy neki más célcsoportja van, akikről egyszerűen nem lehet pontos nézettségi/hallgatottsági adatot adni. Ők jellemzően nem lájkolnak minden kiscicát, haldokló árva kisfiúnak álcázott népszerűségi kör-e-mail-t.
A rádióműsor hallgatóival még ennyi info sincs, az élő előadásokkal kapcsolatban már lehetne, de arról neked nincs, bár amin én voltam, az spec teltházas volt.
"Puzsér nem azért ír a Magyar Nemzetben, mert kiváló publiciszta lenne, hanem azért, mert ismert." Ez sem tény, hanem a te véleményed local blogger. Szerintem egy pár könyv (pl a Forrás) és számtalan írás után abszolút passzol rá a publicista jellemző. (Itt jegyzem meg nem vagyok nyelvtan náci, lehet csak sietsz, de olvasd el a sajátodat mielőtt elküldöd)
"a médiával kapcsolatos hozzászólásaiban nem is törekszik arra, hogy a véleményét alátámassza kutatásokkal vagy bármivel." Ez sem igaz, mindennapos példázatokkal egészíti ki a véleményét lásd A 10 leghatásosabb médiakritikus film: www.youtube.com/watch?v=0ofxxIPbbiU
"A vasárnapi zárvatartás pedig nem ellenpropaganda volt, hanem példa" Ez pedig más csak azért sem helyes így mert két különböző dologról beszélsz.

Egyszer, ez a példa egy aktuálpolitikai kérdés, aminek semmi, de semmi köze nincs a radikális Iszlám terjedéséhez, vagy esetünkben Puzsérhoz. Persze mint mindenben, itt is találhatsz összefüggést, pl, hogy ez a pitiáner színjáték ugyanazon a föld nevű bolygón játszódik, stb. Ez csak és kizárólag azért van itt, mert te, kedves lokálblogger minden platformon meg szeretnéd említeni legalább egyszer, mennyire elégedetlen vagy ezzel az "agresszióval", ez pedig bizony nagybetűs propaganda! Nem is beszélve, hogy az Index kitette, tehát eljött az aranyélet, Aranypolgár ;) (mármint a holdudvaron belül)

Másodszor, egy olyan megfoghatatlan, elméleti véleményt hogy "liberális értelmezésben ezt helytelenítik" ők (!!!), nem tekinthető ténynek, már csak azért sem mert ezt az általad piedesztálra emelt, kutatási alapot képező eredmények sem támasztják alá az egész társadalmat körülölelő kontextusban. (nem, a hétvégi DK rendezvényen begyűjtött info nem az)

Végezetül ez az én véleményem, egy szabadságpárti, liberális gondolkodású, emberközpontú polgár, aki élt és emlékezett a 80-as 90-es évekre.

u.i.: A BBC és a Brit média gátlástalan mocskossága, azt hiszem nem hozható fel jó példaként. Lásd en.wikipedia.org/wiki/BBC_controversies
TComment Darwin-díjas útdíjaink 2015.03.18 07:34:52
Öt-hat autósnak kell megszívnia, hogy egyetlen jól járjon.A legnagyobb baj az, hogy ez az egész útdíjasdi rossz irányba visz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Oly sokat írtunk már külföldi ingatlanokról, hogy a változatosság kedvéért szétnéztünk egy kicsit Budapest környékén is. Nem tettük rosszul, mert Diósdligetnél találtunk egy ötszobás villát mindenféle extrákkal. A már csak csodás panorámája miatt is érdekes, 300…..
Mamagaio 2015.03.06 15:15:15
@badogosmester: Nagyon jó a környék, az utakat 2 éve a legtöbb helyen a csatornázás után leaszfaltozták. A streetview kb 4-5 éves. Nem egymás seggében állnak a házak és nincs alapzaj mint a város kerületeiben. Igazi családos környék.
Bár már messze nem tartom olyan innovatívnak és elragadó látványvilágúnak a Top Geart, mint mondjuk 5-6 éve (a technika fejlődése ma már elérhetővé teszi a grandiózus képek készítését szinte mindenkinek), de még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatású és kategória-…..
Mamagaio 2015.02.25 16:33:36