Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salamon Kowalsky

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Damaszkuszi-kapu, 1890 körül 2016-ban június 5-én ünneplik világszerte a Jeruzsálem napot, a város újraegyesítésének évfordulóját. A eseményre a The Times of Israel fotóriportere érdekes képsorozatot publikált Jeruzsálem 100 évvel ezelőtti arcáról, mellette a ugyanazok a helyszínek ma. A városról…..
Régebben nem számított ritkaságnak, ha egy hidat közösen használtak autók és vonatok: a közelmúltig volt ilyen Tiszaugnál, Bajánál, de jól emlékszem a dunaföldvári hídon is a sínekre. És persze ott volt a Hajógyári-sziget K-hídja, melyen ugyan csak tehervonatok jártak, de…..
Miután elhadartam a történteket, felvázoltam a sérülés komolyságát és azt is elmondtam, hogy van egy fél éves kisfiam, aki szintén megnyugtatásra szorulna, a nő beközölte, hogy idézem „hisztis p***csa” vagyok, majd hívjam őket, ha nem hisztériázok és rám vágta a…..
Salamon Kowalsky 2013.12.28 21:53:57
@jágör68: "Tisztában vagy vele mi a különbség a FEJBŐR és a KOPONYA között?"
Na most lehet, hogy számodra hihetetlen, de igen, tisztában vagyok vele.
:-D
Salamon Kowalsky 2013.12.29 15:29:40
@bkkzol: A feljelentgetés nem magyar szokás, sokkal inkább amerikai. A magyarok körében nagyon is kevés a feljelentések száma a mulasztások, szabálysértések stb. számához képest.
Feljelenteni pedig nem csak l'art pur l'art a feljelentés öröméért kell, mert a feljelentés jó sport, hanem azért, hogy a hasonló mulasztások a későbbiekben elkerülhetőek legyenek.

Adott esetben valóban mulasztás vétsége terheli az anyukát. De amint az a poszt hangvételéből kiderült, ő már tanult az esetből. Valószínűnek tartom, hogy többet nem fogja felügyelet nélkül hagyni a gyermekét.

A mentésirányító viszont vajon tanult az esetből? Nem hiszem. És ezért van szükség a feljelentésre. Mert talán nem is tudatosult a mentésirányítóban, hogy ő mekkora bunkó volt (már ha szó szerint igaz az eset). Minden feljelentést eljárás követ. Nyilván visszahallgatják a telefonbeszélgetést és kivizsgálják az esetet.

A mentésirányítónak az a feladata, hogy a vészjelzésekre megfelelő módon reagáljon. Egy "hisztis picsa" hisztizése is vészjelzés! Ha az eset valóban úgy történt, ahogyan itt le van írva, akkor a mentésirányító vagy nem megfelelő kiképzést kapott, vagy nem való arra a munkakörre, amit ellát. Ezt majd eldönti a vizsgálat; levonják a megfelelő konzekvenciát, és vagy pótlólag kiképzik, vagy áthelyezik másik munkakörbe.
Ha pedig az eset mégsem a leírtaknak megfelelően történt, akkor az is kiderül a vizsgálat során.

Mi pedig megnyugodhatunk, hogy ha - ne adja Isten - nekünk kell majd valamikor mentőt hívnunk, akkor megbízhatunk a szolgálattevőkben.
Salamon Kowalsky 2013.12.29 15:49:26
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Hát igen... emlékszem. És valóban: ma is vannak, akik nemzeti sportként űzik a feljelentgetést. Meg hát a jogászok is buzdítják az embert, mert a jogból nálunk ma nagyon jól meg lehet élni. De a feljelentés lehetősége hasznos attól még, hogy sokan nem a céljáért élnek vele. Szerencsére nem sokan vannak ilyenek (legalábbis az "átkoshoz" képest, vagy Amerikához képest).