Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Máté

347 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DVDNEWS Kritika: Back to Black 2024.04.15 18:31:24
Sok szempontból lehetne támadni a Back to Black című filmet. Lehetne azon csámcsogni, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőről már sok bőrt lehúztak, minek róla film…Vagy bele lehetne kötni abba, hogy az énekesnő párját, Blake Fielder-Civilt (Jack O'Connell) a film miért nem ellenszenves…..
Az első ómen egy igen ritka példája annak, hogy igenis lehet hatásos horrort csinálni. Arkasha Stevenson ezidáig csak rövidfilmeket és sorozatepizódokat rendezett, de bízom benne, hogy a jövőben még láthatunk tőle hasonló vagy még magasabb színvonalú alkotásokat, ugyanis Az első ómen, mint első…..
DVDNEWS Kritika: Kung Fu Panda 4. 2024.03.26 13:37:44
Az animációs stúdióknál is megfigyelhető tendencia, hogy az ígéretes, pénzt hozó franchise-okat nem szívesen engedik el. A DreamWorks esetében ez a Kung Fu Panda. Jeffrey Katzenberg már a harmadik rész premierje idején azt nyilatkozta, hogy a stúdió szívesen tető alá hozna még egy trilógiát, és ez…..
DVDNEWS Kritika: Most vagy soha! 2024.03.17 17:13:02
Mindig is szívügyemnek tartottam, hogy meggyőzzem a körülöttem lévőket arról, hogy érdemes magyar filmeket nézni, ugyanis igenis akadnak közöttük jók. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az utóbbi években többek közt Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje, valamint Nemes Jeles László nagyjátékfilmje,…..
Igazából felesleges azon rágódni, hogy a Warner Bros. annak idején csak bizonyos feltételek teljesítése után adott zöld utat a Dűne második részének, ugyanis idén végre visszatérhetünk az Arrakisra. Az első rész tulajdonképpen egy hosszú felvezetés volt. Egyfajta ígéret. Paul (Timothée Chalamaet)…..
A Bob Marley: One Love egy aranyos, naiv, szerethető alkotás. Nem a legjobb életrajzi film, mert Bob Marley (Kingsley Ben-Adir) életét nem igazán mutatja be, csupán abból egy kis szeletet kíván elmesélni a nézőnek, de azt korrekt módon teszi. A zenész gyermekkora, vagy Rita Marleyval (Lashana Lynch)…..
DVDNEWS Kritika: Lisa Frankenstein 2024.02.11 19:37:06
A Lisa Frankenstein az idei év egyik legnagyobb meglepetése! Pedig az előjelek nem voltak túl kecsegtetőek: a film marketingje nem volt erős, az előzetes egy gagyi szerelmes tinihorror katyvaszt sugalmazott, ráadásul az Egyesült Államokon kívül csupán egy maroknyi ország vállalkozott arra, hogy…..
Az Argylle: A szuperkém számomra az idei év első nagy csalódása. Egy pörgős, feszes akciófilmet vártam remek karakterekkel, ütős beszólásokkal, és ugyan a végeredményen valamelyest vissza-visszaköszönnek Matthew Vaughn rendező ismert kézjegyei, mégsem tudom egy kalap alá venni a Kingsman-filmekkel,…..
A Szegény párák egy modern Frankenstein-film, amiben Bella Baxter (Emma Stone) megismerkedik az őt körülvevő világgal, valamint nemi szerepével. Yorgos Lanthimos új alkotása egy szatíra, amiben az abszurd jelenetek közt ugyan el lehet veszni, de még így is egy mély gondolatokkal átszőtt műről van…..
Az Atomic Monster és a Blumhouse leszállította az idei év első horrorját. Senkit se tévesszen meg, hogy a hazai promóciós anyagokon 16-os korhatár van feltüntetve, ugyanis az Éjszakai merülésnek kifejezetten sok ijesztő jelenete van. A mélyvíz viszont akkor jön, amikor rájön a néző, hogy hiába kap…..
Az HBO Magyarország jóvoltából mi is részt vettünk a True Detective (magyarul: A törvény nevében) új, negyedik évadának premier előtti vetítésén, melyen a negyedik évad első epizódját tekinthettük meg, ami igazán ígéretes évadot vetít előre. A True Detective Nic Pizzolatto gyermeke, ami a kiváló…..
Most, hogy hátunk mögött hagytuk a 2023-as évet, úgy gondoltam, ismételten megpróbálkozom egy toplista összeállításával. A tavalyi év filmes termésből bőven van még mit pótolnom, ezért egy rövidebb, de lényegre törőbb listát állítottam össze, ráadásul műfajspecifikusan, ugyanis jelen írás a tavalyi…..
Taika Waititi a legutóbbi Thor-filmmel, a Szerelem és mennydörgéssel csúnyán leszerepelt, bár én továbbra sem értem, hogy miért pont ott telt be a pohár a Marvel rajongóknál, amikor a Thor: Ragnarök ugyanolyan ripacskodás volt, sőt már az is csorbított Thor jellemén. Mindenesetre Waititi munkásságát…..
Eli Roth filmofgráfiájáról sokat elárul, hogy az IMDb szerint a legjobb filmje egy 2021-es dokumentumfilm, a Fin. Roth több műfajban is kipróbálta magát, de egyikben sem alkotott megkerülhetetlent. Én legutoljára a 2018-ban bemutatott Bosszúvágy remake-jét láttam tőle, ami nem volt egy rossz film,…..
Az Illumination kacsameséje a stúdió bocsánatkérése a Super Mario Bros. - A film után, másrészt pedig az év egyik legjobb családi animációs mozija. A Kacsalábon szívvel-lélekkel teli alkotás minden korosztály számára, ráadásul a Pixar korai munkáit idézte meg számomra...
Az Apple TV+ vezetősége részéről korrekt döntés volt, hogy a Napóleon végül mozis bemutatót is kapott, és nem lett streaming exkluzív. De azért van ebben egy csavar is, mégpedig az, hogy a mozik kínálatában „csak” a 2 óra 38 perces játékidejű film landolt, míg a kb. négyórásra tervezett rendezői…..
Az éhezők viadala előzményfilmje nem olyan rossz, mint ahogy a legtöbb külföldi és hazai újságíró állítja, mindazonáltal a helyén kell kezelni. Jelen írásunkban végig kísérjük az olvasót a megvilágosodás útján, hogy mit kell várni az Énekesmadarak és kígyók balladájától...
Bemutattak egy új A három testőr feldolgozást, ezúttal francia csomagolásban. Noha ők is csináltak már korábban, nyilván úgy voltak vele, hogy ideje a fiatalabb generációkkal is megismertetni a testőrök történetét. Szerintem nincs olyan ember, aki ne látott volna legalább egy francia vagy épp…..
Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok tovább erősíti azt a tényt, hogy a rendező egy zseni, aki kompromisszumok nélkül képes elmesélni egy történet. Mégpedig egy olyan történetet, ami az emberi lélek legsötétebb bugyrait tárja a néző elé. ..
Az Ördögűző: A hívő vetítésére nulla elvárással indultam el. A mozizás előtt ránéztem az IMDb oldalára és láttam, hogy kemény 5,1 ponton áll a tízből, valamint a Metascore adatok sem kecsegtettek túl sok jóval... Természetesen azt írnom sem kell, hogy Az ördögűző legújabb részének a helyzetét a…..
A Mancs őrjárat: A szuperfilm egy korrekt animációs film, ami az előző mozifilmhez képest ugyan visszalépés, de ettől függetlenül egy aranyos, szerethető alkotásról van szó. Míg az előző rész újdonságokban bővelkedett, addig A szuperfilmben annyi a szuper csupán, hogy a kutyulik szuperképességekre…..
A Fűrész sorozat ismételten visszatért. De vajon megérte? A legtöbb rajongó szerint a sorozatot a harmadik rész után el kellett volna engedni, mindazonáltal a stúdiók anyagilag még láttak potenciált a franchise-ban, így jöttek a lehúzós részek, a legutóbbi két epizód pedig addig is elment, hogy…..
A hazai mozik kínálatban már elérhető Gareth Edwards új filmje, Az Alkotó, ami sok szempontból ígéretes mozis élménynek tűnik, ezért mi is meglestük. Jelen írásunkban pedig spoilermentesen és spoileresen is kivesézzük az idei év egyik legvártabb sci-fi alkotását. (Természetesen a spoileres szekció…..
A védelmező-trilógia utolsó felvonásában szép búcsút vehetünk Robert McCall karakterétől. Viszont még mielőtt valaki azt gondolná, hogy A védelmező 3. egy véres, akciókkal teli záróakkord lett, annak most szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez nem így van. Ugyanis jelen esetben egy lassan építkezős…..
A Kivert kutyák tulajdonképpen egy felnőtteknek szóló Úton hazafelé. Külföldön R besorolást, itthon pedig „csak” 16-ost kapott, így ez elég jól reprezentálja is, hogy a film humorát milyen keretek között kell elképzelni...