Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AikiDani

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy válás előzményei címmel küldött el nekem egy levelet Monostory Miklós barátom, aki nagy rajongója a hamarosan Budapestre látogató és hagyományos Iwama Ryu-t tanító Ulf Eveneas sihannak is. A levelet a francia Iwama Ryu-szervezet honlapján lehet eredetiben olvasni, még 2004-es…..
A kata előírt formagyakorlatok összessége, egy eszköz az edzéshez számos hagyományos japán harcművészetben. A kata bizonyított mozdulatok logikai mintája, ami a művészet tanulásának titkát hordozza. A kata gyakorlásán keresztül annak szakértőjévé válunk, és mikor…..
Kizártnak tartjuk (enyhe kifejezés), hogy online lehet harcművészetet tanulni, de a videó jó. A mozdulatok egyszerűek, bár az elsajátításuk nem az, ha igazi a támadás. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy milyen gyenge pontjai vannak az emberi testnek, és, hogy milyen…..
AikiDani 2014.04.03 15:11:20
@Z. Noémi: Ha van egy fegyverem, amivel messziről is sakkban tudlak tartani, akkor miért mennék közel?
Kivéve persze, ha nagyon biztos vagyok magamban. Vagy ha nem akarom, hogy a járókelők lássák a fegyveremet - de akkor meg inkább még közelebb megyek, hogy könnyebben le tudjalak lőni, ha próbálkozol valamivel.
Persze lehet, hogy túlagyalom, aki pisztolyt ránt az utcán egy ismeretlen emberre, az lehet nem foglalkozik ilyenekkel.
Viszont amikor a filmekben elvileg profinak bemutatott emberek követik el ugyanezeket a hibákat, az nagyon vicces.
Mint ahogy az is, amikor a Kalasnyikov elől az asztal mögé bújnak. Egy párcentis falemez kb. annyit segít, mintha úgy akarnál elbújni, hogy eltakarod a szemedet...
Valóban megtörtént beszélgetés egy budapesti dojo vezetőjével, akivel nem ismerjük egymást túl közelről: - Te figyelj, kellene egy kis tatami a nyári táborunkhoz. - Mennyi kéne? - Vagy kétszáz négyzetméter. - Vigyed, ott van a raktárban, csak hozd vissza épségben. -…..
Kuribayashi sensei a hétvégén Budapesten tartott szemináriumot. Természetesen elmentünk és szorgalmasan próbáltuk megjegyezni, amit mondott és mutatott. Aki lemaradt volna, annak néhány néhány mondat, ami elhangzott: "Öt éve járok ide, öt éve ugyanazt kell megmutatnom nektek.…..
AikiDani 2014.03.18 11:26:29
@Zsollt Köhalmi Szabó: Mit értesz az alatt, hogy úgy gyakorolt, ahogy egy komoly kezdő?
AikiDani 2014.03.20 08:24:13
@harmi2009: Én is gyakoroltam Matti senseijel. Azt csinálta, amit Kuribayashi sensei mutatott, de ha másképp támadtam, módosított. Ukeként segített, ha erőlködtem, jelezte, hogy ez így nem kerek, és ha megkérdeztem, rávezetett a megoldásra (mi az irány, hol lazuljak el).

Nem igazán tudom elképzelni, hogy Matti sensei betartott volna Kuribayashinak. Amennyire én tudom, a kettejük viszonya nem annyira mester-tanítvány viszony, inkább egy bensőséges sempai-kohai kapcsolat. Matti mindig nagy tisztelettel beszél Kuribayashi senseiről, és szerintem nála nem azt kell nézni, hogy a forma megfelel-e a Kuribayashi sensei által mutatottnak, hanem hogy az alapelvek egyeznek-e.
) Előző bejegyzésemben (Mi a bajom az aikidósokkal?) írtam arról, milyen a borzalmas aikido, most megmutatjuk, milyennek kéne lennie egy izgalmas és látványos aikido-videónak. Ezek azok a cseh srácok, akik a 'francia vonalat' képviselik Prágában, azaz Philippe Gouttard-t és…..
Ez egy nagyon veszélyes bejegyzés lesz, nem is kellene megírni. De Povázsai kolléga oly mértékben jó mondatot írt bele a késharcos cikkbe, amit az egyik kommentelő is kihangsúlyozott: "Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon meglepődtem amikor aikidosként először vettem részt…..
Hiroshi Ikeda (7. dan aikikai) és Mikhail Ryabko (Systema alapító) beszélgetése. Hazánkban egy ideje elérhető már a Systema és elég sok aikidokával találkozhatunk a különböző szemináriumokon, talán nem is véletlenül. Sokan távol tartják magukat a stílustól, mert azt…..