Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DancingDead

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Máté és családja lassan tíz éve élnek az Egyesült Királyságban, három gyermekük született már a szigetországban, szóval ha van valaki, aki tényleg gyökeret eresztett ott, akkor azok ők. Ő is azok közé tartozik, akik jó régen, hat éve írtak sorsukról posztot a Határátkelőre – kíváncsi voltam, mi…..
DancingDead 2019.10.14 13:43:33
@verkagrafomanka:
Kivancsi vagok errol mi lesz a velemeny: a 2 parhuzamos osztaly egy legterben van, egy nagy terem 2 felében (mint egy "open office"). Elvileg azert, hogy a 2 osztaly meg jobban tudjon keveredni szunetekben, illetve hogy a gyerekek megtanuljak kiszurni a zavaro, figyelemelterelo ingeereket.
En magam is egy open office elrendezesben dolgozom es szemely szerint szeretem a hatterzajt, de van akii utalja. Ha mar kis koruktol hozzaszoknak ,hogy "tudat alatt" is kiszurjek a lenyeges informaciot a zajbol, az tok hasznos.
DancingDead 2019.10.14 14:07:53
@verkagrafomanka:
Eddig nem hallottam ra panaszt. Nyiltnap alkalmaval, amikor az ovodas gyerekek szulei megnezik az iskolakat, hogy eldontsek hova irassak be oket jovore, egyesek szoktak nagyokat nezni. :) Ez a rendszer meg itt is uj. De az igazan jo, hogy az iskolaknak nagy szabadsaguk van a tanrend kialakitasaban. Year 1, Tear 2 es Year 6 vegen vannak orszagos szintu felmeresek, ahol az elvaras minden iskola szamara azonos. De hogy a gyerekeket hogyan keszitik fel ezekre az mar iskolafuggo. A kornyekunkon van egy masik, regi iskola, ami mentalitasaban merevebb, csak az elso 2 evben keverik az osztalyokat, kulon termek vannak stb.
DancingDead 2019.10.15 14:22:27
@Történelmi gyökerek:
Egy volt egyetemi tanárom par honapja koltozott ki Angliaba a felesegevel es harom gyerekukkel.
Felesegem egy volt magyarorszagi munkatarsa es csaladja (ferj, ket gyerek) kb. 9 ev utan fontolgatjak, hogy Kanadabol Magyarorszagra visszakoltozzenek.
Bagdy Emőke nagy dobásra készült… Oldjuk meg a diákok lelki problémáit, reformáljuk meg a magyar testnevelés oktatást, irtsuk ki az iskolákból a stresszt (és azért az sem lenne rossz, ha a Szimbólumterápiás egyesületnek is csurranna-cseppenne valami az elkövetkező 10 évben).…..
DancingDead 2014.04.27 14:36:41
@Asszem: Utos pont, hogy a magyar tarsadalomban a cigi, pia, zabalas altali "stresszkezeles" az elterjedt modszer.

Meg kene erteni vegre, hogy az iskola elsodleges celja a problemamegoldasra (a problema szo minden ertelmeben) valo neveles kene legyen. Es mivel egy problema/feladat letevel valo elso szembesules eleve stresszt szul, annak kezelese a problemamegoldas elso lepese. Utana pedig ra lehet terni a tenyleges problema/feladat megoldasara, amihez altalaban nem az interneten ma mar egyebkent is elerheto merhetetlen lexikalis tudasra van szukseg, hanem arra a kepessegre, hogy az adatokat/informaciot kerativan, hatekonyan tudjuk rendszerezni es felhasznalni, a koztuk levo kapcsolatokat felterkepezni.
Tegnap azt ígértem, hogy egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok, ígéretemhez híven ma itt az „ellenposzt”, melyben Egy boldog magyar nevű szerző arról ír, szerinte miért is jó ma Magyarországon élni, és miért nem jó elmenni. (A tegnapiak fényében kíváncsi…..
Sokan csak külföldön csodálkoznak rá arra, hogy a Magyarországon általános igazságként elfogadott sztereotípiák (a magyar oktatás minőségéről például) nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, és hogy másként is lehet csinálni a dolgokat. Így járt mai szerzőnk, Máté…..
DancingDead 2013.09.16 22:12:37
@Shanarey: Mielott megint talalgatasokra epitett gondolati homolvaremelebe fulladna a tema, annyit hozzafuznek, hogy a dillema leginlabb tolem szarmazik, nem a felesegemtol. :)

Egyebkent kint elve pont az utolso bekezdes lesz a lenyeg, nem ami elotte van.

Szulokent a legjobbat akarja mindenki a gyerekének. Magyarként ugy hiszem - de nem tudom, mert nem tudhatom, hogy itt jobb sorsa lenne. De es ez a lényeg, ezt a magyar nezopontomra alapozom, az általam ismert vagy legaliabbis ismerni vélt aktualis amgyar valóság es az itteni valojaban alig ismert körülmények között próbálok választani.
DancingDead 2013.09.17 00:20:31
@Shanarey: Szerintem nagyjabol azonos allasponton vagyunk a mai magyar oktatast illetoen.

De ez az egyenlegnek csak az egyik oldala, a kerdes masik fele - hogy az angol milyen - tovabbra is kerdes marad. :)

Egyebkent meg az is elo szokott fordulni, hogy hosszu tavon nem az a jo a gyereknek, amit o szeretne. :) Egyszeru pelda: adnal neki mindig csokit, ha ker, vagy inkabb nyomatnad a zoldseget...?
Ugyan ez van az oktatassal is.

Elgondolkodtato kerdes: mennyiben koszonhetem az itteni sikereimet (meg az angol, kinai, francia munkatarsaimhoz viszinyitva is) a kemeny hazai oktatasokmak? Lehet, hogy ha a puhany angol sulikba jartam volna, most en is azt kerdeznem mernokkent, h a manometeren (=nyomasmero) mit jelent a kPa felirat?