Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shish Yakoo

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy 12 éves birminghami kisfiú látta, hogy mennyi cukor van a kedvenc üdítőjében, egy kísérletet kezdett, amelybe bevonta a családját is...
fáymiklós Rondanini 2018.12.18 07:08:11
Nem láttam még az összes Michelangelo szobrot, de amit láttam, azok közül ezt lehet a legnormálisabban megnézni. A Pietá Rondaninit, ami eleve egy helyesírási hiba, vagy elütés, igazából Rondinininek hívták a családot, amelynek római palotájából előkerült a szobor. Nyilván ez a normális megnézési…..
A koreai zenéről mindenki a K-popra asszociál, cukin táncoló lányokra és szexi, szép arcú fiúkra, pedig aki figyelemmel követi a koreai zenét, tudja, hogy hihetetlen énekeseik vannak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mindenki által ismert dalok feldolgozása, azaz a cover. Íme néhány a kedvenceim…..
Shish Yakoo 2018.12.16 14:31:33
Shish Yakoo 2018.12.16 19:59:02
Ez se rossz: www.youtube.com/watch?v=80aWAOrE4GQ 20 millió feletti nézettséggel…
  Az utóbbi időben gombamód termi a magyar szántó az áramot. Hétről hétre érkeznek a friss hírek arról, hogy ennek és annak a településnek a határában egy újabb naperőmű emelkedett, emelkedik ki a földből. Monor, Szügy, Balatonberény, Domaszék – csak hogy néhányat említsünk azon települések közül,…..
A „zseniális” jelzőt sajnos nem én aggattam Semjén Zsoltra, ő maga már októberben szerényen így jellemezte magát egy törvényjavaslata kapcsán. És most a miniszterelnök-helyettes újfent zseniálisat alkotott. Sikerült ismét egy olyan törvénymódosítást beterjesztenie, amilyet még a világ nem…..
A "mi lett volna, ha..." típusú felvetésektől a történészek egy része idegrohamot kap, a másik része egyszerűen nem foglalkozik vele, a harmadik rész pedig szívesen elbabrál a lehetőséggel, persze hangsúlyozva, hogy ez csak amolyan gondolatkísérlet, senki ne vegye komolyan. Az újságírókat nem kötik…..
Kis hazánkban a legújabb probléma a szemétszállítás, vagy éppen annak az elmaradása. Mint ismeretes, kb két hete röppent fel a hír arról, hogy összeomlóban a szállítócég (Zöld Híd Kft), és kérdés, hogy ki fogja elvinni a szemetet, aminek a díját már előre befizették.…..
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
A hét elején egyetlen napra be kellett fűteni azon családi házakban, amelyekben kihívásokkal küzd a szigetelés. Így a fővárosi peremkerületek (15, 16, 18, 19, 20, 21, 23), szegényebb, szegregált zónáiban megjelent a mindent átható bűzszennyezés, a szeméttel fűtés szaga. S akkor érkezett sokkoló…..
A támadás délelőtt történt. Egy tanuló táskájába rejtett automata fegyverrel ment be az iskolába. Arca felismerhetetlen volt, keményebb, alattomosabb a megszokottnál. 27 gyereket ölt meg a Sandy Hook általános iskolában 2012. december 12-én a Connecticut állambeli Newtown-ban. Adam Lanza azóta…..
Meglepőnek tűnhet, de szakértők állítják: mindössze két típusa van a félrelépéseknek. Az egyik a nőkre, a másik a férfiakra jellemzőbb...
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
Shish Yakoo 2018.09.09 21:30:27
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Sailor: ez a magyar szélőr szóból származik. A tengerészek ugyanis a hajó szélét őrizték az Alföldön.
Shish Yakoo 2018.09.09 21:39:14
@Tenkes Kapitánya: "bolgárok a szlávba" A bolgárok a szláv szókincset étvették, de a szláv nyelvtant nem. Ez árulkodik ősi hovatartozásukról.
Shish Yakoo 2018.09.10 06:16:44
@Ggábor: "Животът на езика" Helyesen Живота на езикa (vagy Живот на езикa). A modern bolgárban ът helyett "a" vagy "я" a hímnemű névelő. Csak tárgyesetben használják az ът névelőt. Az ът hímnemű névelő от változatban a macedónban maradt fenn: животот на јазикот. A macedónok egyébként ezt tartják magukról: www.youtube.com/watch?v=MkfUrvV0_KE Itt a szövege: Тука сме ние вечни векови

Во убав Егеј беломорски

Овде на свети наши корени,

Од исти мајки тука родени.

Реф: Велат не нема ама еве сме,

Со мерак сред Солун оро играме

Велат не нема, ама еве сме,

Еееј Македонски песни гордо пееме

Тука во Солун, Драма, Кавала

Во Кукуш, Воден, лична Гревена

Горе на Вичо, Грамос херојски

се игра и пее пак македонски.

Тука сме ние од пред Исуса,

На своја земја македонска

Тука сме тука остануваме

И име свето не менуваме.
Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal. Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani. A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb…..
Hét tenger Az Ocsakov lázadás 2018.08.24 09:40:15
A XX. század első éveinek gazdasági válságai, majd a Japán elleni háború szégyenletes vereségei megrendítették az önkényuralom helyzetét Oroszországban. 1902 után menetrendszerűen ismétlődő sztrájkhullámok söpörtek végig az országon, a hivatalosan betiltott baloldali szervezetek befolyása pedig…..
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
Shish Yakoo 2018.08.20 07:57:01
@mindenannyi: Ez velem is előfordult, de 14 óra helyett csak 6-7 órát kellett várnom. Azt viszont többször is, a kontrollok során. Azóta már máshol élek, ahol nincs ilyesmi.
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
Shish Yakoo 2018.08.18 13:13:31
@bitfighter: Most jobb a helyzet? Ma az idiótánk ügyeletes helytartóját valami Stoltenizének hívják.
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
Shish Yakoo 2018.08.17 08:10:41
@Golf2: Cherchez la Femme.. = Fémből épült templomok
Amikor megnyerünk egy állást, fellélegzünk, hiszen megnyertünk egy nagy csatát, végre leszámoltunk a régi munkahely keltette rossz érzésekkel vagy a munkanélküliség nyomasztó érzésével, de korántsem nyertük meg a háborút. Persze nem is háborúnak kell ezt felfogni, hiszen remélhetően sok jó élményben…..
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
Shish Yakoo 2018.08.07 08:43:30
@amaurote: "Szerintem ez olyan mint az, hogy egy normális ember naponta legalább 5x fürdik. Aki nem fürdik naponta legalább 5x, az igénytelen, büdös ember." Bocs, én 10 percenként fürdök, ezt a választ is alig tudtam megírni, sietek a fü
Farkasfog-mintájú partszakaszokkal és gyöngyfüzérszerűen elterülő mesterséges szigetekkel oldotta volna meg két mérnök a tó problémáit...
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Shish Yakoo 2018.07.24 14:10:04
@DDD3: "képezzünk minél több szakmunkást" Ja. Fényképezzünk. Németországban.
Shish Yakoo 2018.07.24 14:13:25
Immáron nem okoz meglepetést, ha amerikai alakulatok jönnek Magyarországra. Az utóbbi években többször érkezett egy páncélos-felderítő század, vagy egész zászlóalj, hogy néhány hónapig hazánkban közösen gyakorlatozzanak a katonáinkkal. Általában csak a Bradley felderítő, vagy gyalogsági harcjárművek…..
Mikor? Melyiket? Összetartozás 2018.06.24 03:06:03
Fél évtizede egészen pozitívan fogadtuk blogilag, hogy Magyarország kormánya június 4-ét, Gyurcsány Ferenc születésnapját a trianoni béke aláírásának az évfordulóját a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította. Akkor úgy tűnt, hogy túllépett a búsulós gyásznapon, és ezt a valóban nem túl fényes…..
Shish Yakoo 2018.06.24 12:36:06
@szepipiktor: "EGYEDÜL a magyarokat szopatták meg" A bolgárokat ugyanúgy megszívatták. Etnikai alapon egész Észak-Görögország bolgár terület kellene legyen.