Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arvizparty

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hírek az utóbbi évekből. Székely autonómiatörekvések. Önálló magyar egyetem igénye Kolozsvárott. Magyar gyógyszerészkar igénye Vásárhelyen. Vontatottan haladó kárpótlás. Kisebbségi helységnévtáblák. A napi ügyek egy része helyi jelentőségű, bár ebből van sok.…..
arvizparty 2013.11.01 10:53:37
A nacionalizmus az ébredő és mohó kapitalizmus terméke, amikor volt még mit meghódítani és kizsákmányolni és célszerű volt a népet egységes vezetésű rablóbandává összekovácsolni, hogy a rablás - máshol - végrehajtható legyen.
Mindezt vegytisztán a társadalom vékony felső 5%-a érdekében, javára és helyett.
Ma, 2 igazán masszívan pusztító, világháború után, amelyeket szintén vegytisztán a nacionalizmus miatt, alapján és érte vívtak - ismert -- rettenetes -- eredménnyel - a nacionalizmus a lehető legkorszerűtlenebb és egyúttal legbutább és leggonoszabb emberi nézetrendszer.
Az EU alapvetően azért (is) jött létre, hogy ezt a felfogást a népek közötti kapcsolatból kiiktassa. Ez jó ideig sikerült is, ámde most pontosan azért látszik megtörni, mert olyan országokkal bővült, ahol ez a nézetrendszer még virulens, ennélfogva keményen fertőz.
Sajnos az EU - értve ez esetben az EU alapítóit, illetve a 2004-es bővítés előtti tagjait - mindebből semmit nem látott, semmit nem értett meg és a mai napig sem ért semmit és legfőképpen sajnos: nem is akar megérteni belőle semmit.
Ha segíteni akarna, magyarul: kitartani a kiinduló princípiumainál, akkor a lehető legharciasabban kellene követelnie a kisebbségi jogok betartását, a lokális, kulturális, politikai autonómiákat, minden országban (bizony, nálunk is!).
Természetesen ha következetesek lennénk, akkor adott esetben azzal is szembesülhetünk egy nap, hogy a 3 Nyugat-Magyarország-i megye leválik rólunk, és jobb esetben önálló régiót alakít, rosszabb esetben csatlakozik Ausztriához. Románia meg azzal szembesül, hogy Erdély válik le és ki belőle, egy Svájchoz hasonló kantonális berendezkedés formájában. Megjegyzem, ha Erdély-i lennék, akkor ott élő magyarként kurvára nem kérnék sem Budapest, sem Bukarest gyámkodásából, Vaszile bácsival meg szépen megegyeznék, hogy ezentúl egy évben két Karácsony lesz, egyszer nekünk, protestánsoknak/katolikusoknak, egyszer meg nekik ortodoxoknak - természetesen kétszeri fizetett ünneppel mindkét nemzetiség részére (!!!).
Ami a román hadsereg állítólagos 300 tankját illeti.
A modern háborúkban a harckocsik - pláne, amik a románoknak vannak - nagyjából egy rakás fém ócskavas árát érik: ugyanis pillanatok alatt kilövik őket. Kb. annyit érnek ezek a román tankok, hogyha Magyarország visszafoglalja Erdélyt, akkor az utakon - kilőve - még egy darabig masszív akadályt tudnak képezni.
Amit azonban fejleszteni kellene a nacionalizmus helyett az a patriótizmus. Kötődés a helyhez, a szokásokhoz, nyelvhez is persze, de alapvetően úgy, ahogy van.
A székelyek ezzel a menettel szerintem ebből a patriótizmusból már fölmutattak valamit.
arvizparty 2013.11.01 20:09:41
@GERI87: idióta nem vagyok, úgy látom, hogy egyik "fontos" érved - más posztokon is - a hülyézés. Ezt projektálásnak veszem, ha érted, mire gondolok.
Amúgy a 3 nyugat-magyarországi megye leválásának vizionálása nem alaptalan. Az Északolasz Liga nem ezt akarja? Pontosan azt akarja, hogy ne kelljen eltartania a szegény Délt. Nálunk meg előállhat, hogy a jómódú, nyugatos nyugat-magyar régió majd nem akarja eltartani a leszakadt északkeleti régiót.
Bizony a pénz nagy úr!
A nacionalizmus meg a kapitalizmus kibontakozásáig gyakorlatilag ismeretlen volt - nem ez volt a kohéziós erő ugyanis az egyes országokban.
Na mindegy, szerintem a székelyek jó úton járnak, abszolút európai, patrióta úton, ebből a szempontból a magyar kormányzat akkor jár el helyesen, ha Dél-Tirolra, a finnországi svédekre, Svájcra hivatkozik és ehhez keres támogatókat.
A KARD A bennünk élő Trianon 2013.10.29 07:19:08
Újabb fejezethez ért a romániai magyarok, székelyek harca a megmaradásért. Én ugyan eddig vajmi keveset szóltam az érdekükben - mea culpa -, de lássuk, mire számíthatnak tőlünk odaát ebben az apátiába fulladó fülkeforradalmi időkben. Nincs kétségem afelől, hogy közeledve a…..
arvizparty 2013.11.01 11:13:35
@Mr. Rustical: a megvalósítás útja Erdély önállóvá válása egy Svájc-hoz hasonló kantonális rendszerben, ahol lesznek dél-erdélyi, meg észak-erdélyi valamint székely kantonok.
2013 Székelyföldje egy érdekes világ. Ha lehámozzuk róla a rengeteg leegyszerűsítő sztereotípiát és mítoszt, akkor egy – romániai viszonylatban – dinamikusan fejlődő, takaros világot látunk, a maga egyértelmű problémáival és provincializmusaival együtt. Székelyföld…..
Én jó eredménynek tartom a magyar válogatott 3. helyét a selejtező csoportjában. Bár eredetileg is a harmadik kalapból sorsoltak minket, így papíron se előre, se hátra nem csúsztunk; valójában ez a kiemelési hely csak az elmúlt EB-selejtezők két, a mérkőzés végi…..
Igazán nem kegyes a futball Istene a sorsüldözött magyar fociválogatott tagjaihoz. Pár napja a holland válogatott negyedgőzzel, röhögve törölte bele a fapapucsát a papíron a világbajnokságért focizó, ám valójában tökéletesen láthatatlan légióként támolygó magyar…..
A rokonság fájdalma leírhatatlan: kiszabadítására gyűjtést szerveznek...
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
arvizparty 2013.10.12 16:02:53
Hétvégén a pihenésé a főszerep, így valószínűleg mindenki kerülte a nyugalom megzavarására alkalmas hírek befogadását, nagyon helyesen! A magyar politika viszont 7/24-ben pörög, és minden egyes apró, lábjegyzetes híre is roppant mód alkalmas a nyugalom megzavarására, főleg…..
Széles Gábor tavasz óta lebegtett világmegváltásáról eleinte folyamatosan érkeztek infók, de aztán már-már feledésbe merült. Most viszont úgy néz ki, hogy mégis lesz belőle valami hivatalos bejelentés, legalábbis az energiaoldal.hu cikke szerint:  Hamarosan leleplezi…..
arvizparty 2013.09.30 16:03:44
@nandras01: itt a pont. Egyébként ezek az energia-találmányok eddig még egytől egyig kamunak, blöffnek, sülthülyeségnek bizonyultak. Én foglalkoztam eleget feltalálókkal - 99%-uk habókos hülye, annyira félti a "zseniális" találmányát, hogy ellopják, hogy nem lehet velük tárgyalni - nem értik, hogy jobb egy jó üzletben 1 %-ig benne lenni, mint 100%-ban kotlani egy soha meg nem valósult/valósuló "fantasztikus" ötleten.
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..
Szanyi Tibor, az MSZP leendő EP képviselője arra a kérdésre, hogy mit szól a szobordöntögetéshez, a köztévé reggeli műsorában csak annyit volt hajlandó a kérdezőnek többször is jelentőségteljesen odabökni, hogy a történelem ismétli magát. Azt is kijelentette, hogy, aki nem…..
Professzionális nevettetők arcáról fagyaszthatja le a mosolyt egy friss kormányrendelet. "A spontán rötyi továbbra is pálya." - írja Deutsch Tamás a Twitter-en. - "Ám a rosszkor gerjesztett kacajért befigyel a dutyi." Az Iparszerűen Vicces Emberek Demokratikus Szakszervezete…..
arvizparty 2013.09.30 15:37:12
Republikon A "berlini gyors" 2013.09.24 09:59:08
A német választásokat az európai sajtó már jó előre mint a kontinens legfontosabb voksolását harangozta be. Az eredményeket a magyar politikusok is kommentálták: hirtelen minden pártvezetőnk osztozni szeretett volna Angela Merkel sikerében. A német szavazók persze másról és más…..
A bajai időközi választás eredményével mindenki jól járt: a kormánypárt megtartotta az önkormányzati mandátumát, a baloldali ellenzéki összefogás elmondhatja, hogy sokat javított 2010-hez képest egy erősen fideszes körzetben, a magunkfajta politikabuzik meg turkálhatnak…..
Vastagbőr Így újul meg az MSZP 2013.09.23 09:01:00
A Hírhatár szocialista forrásokból (=kiszivárogtatás) úgy értesült, hogy Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Lendvai Ildikóban legalább van annyi tartás, hogy nem indul újra, visszavonul, Kiss…..
"Az arc meg a többi aztán kialakul magától." - állítja egy névtelenségbe burkolózó, de jól ismert magyar szakember. - "A lényeg, hogy stimmeljen az a fránya szív."..
"Mert nem jött." - írja a boon.hu. - "Mármint a busz. Ott álltak, vártak: nem tudták, mi legyen. Voltak vagy tizenöten. És a busz csak nem jött, illetve, amíg ott várakoztak, nem érkezett meg. Utólag - ugyanis - ha jött is, hiába jött: tizenhárom nő és a két férfi már nem volt…..
Egy hangfelvételt pakoltak ki egy külföldi szerverre, amin állítólag a zuglói alpolgármester, Dr. Ferdinándy István beszélget egy vállalkozóval. (Az alpolgármestert Papcsák minden jogkörétől megfosztotta a tavasszal.) Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral... by…..