Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silye Sándor

416 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a tavasz lehelete, hiszen megvolt a Nyitnikék, és a közelgő jobb idők hírnökeként Pázmándon a Bálint Boráriumba várták a finom nedűk, a kiváló borok kedvelőit. A középpontban Fejér boraival. A Boráriumban, ahol a tókörnyéki pincészetek mellett (ApróKertek, Bakos Pincészet, Csóbor Pincészet,…..
 A székesfehérvári Páholy Borklub márciusi vendége a Sáfrán Pincészet volt Csákberényből. Sáfrán András és fia kiváló borokat készítenek, erről a klubtagok ismét meggyőződhettek. Összesen hét tétel került a poharakba. A nyitány a Cserszegi Fűszeres habzó bor volt, utána sorban következett a…..
A Magyar Sommelier Szövetség körültekintően figyel a magyar borkultúrára. Ezt mutatja, hogy az idén már kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente hat kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján. A jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok…..
Évszakok jönnek, mennek, de a Kossuth utca 3-ban található Borbár vezetői mindig előrukkolnak valami különössel. Így most március 22-én, szerdán, 19 órakor Lelovits Tamás, Villány egyik elismert borászát látják vendégül. „MEGÁLMODTAM-MEGVALÓSÍTOTTAM, NEM KÖTÖK KOMPROMISSZUMOKAT” szól imígyen a…..
A nagyszabású, évente 3-4 alkalommal megtartott Kóstold Körbe események mellett a Balatoni Kör tagjai 2023 tavaszától több kisebb gasztronómiai eseménysorozatot szerveznek. „A téli, tavaszi és őszi hónapokban egy-egy tagunk vállalja, hogy áthív magához más Balatoni Kör tagokat, és együtt, egy…..
A székesfehérvári Borbár (Kossuth u. 3) ismét fajtakóstolót rendez, mégpedig a Syraz, vagy ha úgy tetszik a Shiraz vörösbort mutatják be míves borászok termékein keresztül. A rendezvény március 8-án, 19 órától lesz. A Syrah vagy Shiraz korábban perzsa eredetűnek vélt, ma már azonban DNS-vizsgálatok…..
Nincs sok pihenő a székesfehérvári Borbárban (Kossut u. 3). Nemrég volt a Furmint est, most pedig a Tóth Borbirtok lesz a vendég Pannonhalmáról. Március 1-én 19 órától kóstolhatják a résztvevők a birtok borait! Mert: A bor élmény, vágyakozás, kíváncsiság, szeretet! A borokat és birtokot bemutatja:…..
A Balatoni Kör tagjainak létszáma, a tó környékén egész évben nyitva tartó szálláshelyek, éttermek,borászatok, cukrászdák, pálinka- és sörfőzdék sora 10 új taggal bővült. A kilenc éve alapított egyesület ma már 55 tagja elkötelezett az egész éves balatoni szezon, aminőségi vendéglátás, turisztikai…..
A székesfehérvári Borklub legutóbbi foglakozásán a Sukorón található Bella Pincészet volt. A klub jelenlévő tagjai hét tételt kóstolhattak. A nyitó tétellel mindjárt magasan indított Jorgosz, hiszen az a 2023 legjobb fehér borának értékelt Olaszrizlingjük volt. Kellemes, jól iható, jó savgerinccel…..
Itt az Ezerarcú Furmint február a Borbárban! Újabb borest lesz február 22-én, szerdán 19 órakor a Veressbor Borbárban, a Székesfehérvár Kossuth utca 3-ban. Mivel a február elseje minden évben a furmint napja, a „Furmint Day”, ezért a február minden évben a furmintról szól. Különösen fontosnak…..
A székesfehérvári Borbár vendége február első napján a villányi Maul Zsolt és borai voltak. A jó hangulatú estén a zsúfolásig megtelt terem vendégei részére láthatóan és halhatóan igencsak kellemesen telt az idő. Veress Tibor, a házigazda bemutatta Maul Zsoltot, aki aztán egész este szórakoztatóan…..
Bor, mámor szerelem. És mindez február, akkor 14-én. Ami idén kedden lesz. A bor és a mámor biztosított a Kossuth utca 3-ban a Borbárban mégpedig 18 órától egészen 21 óráig. Ki, ki akkor jön, amikor tud, amikor akar, tehát: igény szerinti időpontban. A Valentin nap Szent Bálint vértanú napja. Az…..
A székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend egy délután két rendezvényt tartott. Dinnyés Ferenc nagymester elmondta, előbb a bíráló bizottság megkóstolta a Borlovagrend Zászlós- és Kísérő bora megmérettetésre beérkezett 23 tételt. A győztes két termékről hozott döntésüket a február 25-én…..
Legutóbb „tavaly” volt Borbár buli a Kossuth Lajos utca 3. szám alatt, a jól sikerült Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc párbaj. Azóta eltelt néhány hét, és a Borbár ismét hívja a nemes nedűk barátait, mégpedig igen kiváló borász, a villányi Maul Zsolt estjére. Az időpont: február 1, szerda, 19 óra,…..
Megvolt 2023 első borkóstolója! Nem is akármilyen és nem is akárhol. Mert: Nagy Fehérvári Bormustra volt, sorban már a hetedik. Fáncsi Viktória és csapata január 14-én, szombat este a Hotel Magyar Királyban rendezte meg a borok ünnepét. Sok borvidék, sok borászata mutatta be finomságait, köztük…..
 Az év első borkóstolója! Mert: ha január, akkor Nagy Fehérvári Bormustra!!  Ebben az évben már hetedik alkalommal rendezi meg Fáncsi Viktória és csapata január 14-én 17 órától a Hotel Magyar Királyban a hagyományos nagy borbulit!!! Ahol 2023-ban 17 borvidék 34 borászata mutatja be finom nedűit a…..
A Magyar Borszakírók Köre 2022-ben hetedik alkalommal értékelte a magyar termelőkáltal készített száraz és félszáraz fehér- és vörös borokat, amelyeket a tagok az elmúltévben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobbaknak ítélt„Szuper 12” listájukat. A 6 fordulón át…..
A Balatoni Kör második alkalommal rendezte meg Keszthelyen a nagy sikerű, őszi-téli rendezvényét. A Kóstold Körbe Bor és Gasztrofeszt 2022. december 29-30-án a Festetics- kastély parkjában várta a gasztronómia és a finom nedűk kedvelőit. Egész évben nyitva tartó éttermek, borászatok és pálinkafőző…..
Kunszentmiklóson rendezték meg a hagyományos decemberi rozé borversenyt. A hagyományos viadalon Fejér megye hét borászata hét aranyérmet és három ezüstöt hozott haza. A megszerzett tíz érem szép teljesítmény! A Pákozdi Lics Pincészet két aranyérmével teljesített kiválóan. Lics Balázs a Pinot Noir…..
Második alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Balatoni Kör nagysikerű, őszi-tél rendezvényét. A Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt 2022. december 29-30-án a Festetics- kastély parkjában várja a gasztronómia szerelmeseit. Egész évben nyitvatartó éttermek, borászatok és pálinkafőzde költözik két napra…..
Az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend Fejér megye Duna-parti részén található. Lelkes csapat az övék, amiről volt alkalmam meggyőződni az egyik rendezvényükön. Akkor és ott beszélgettünk Schmidt Attila nagymesterrel. - A Borrendünk 2006-ban alakult, de előtte Adony környéki Szőlő- és Borbarát…..
Adventi Borszalon néven rendezik meg Pécsett december negyedikén az egyik legnagyobb kínálatú hazai borgasztronómiai rendezvényt, amelyen hat ország 90 pincészete és 20 gasztronómiai helyi terméket előállító vállalkozása vesz részt. A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint…..
Különös borpárbajra hívták az érdeklődőket a Székesfehérvár, Kossuth Lajos utcában lévő Borbárba. A tulajdonos Veress Tibor osztotta ki a „fegyvereket” szép sorjában: öt szekszárdi és öt villányi Cabernet Franc vörösbort. A nagyérdemű zsűrit a 27 jelenlévő borkóstoló jelentette, akik természetesen…..
 Sopron. A Hűség városa, legendája alighanem hozzátapadt örökre a város nevéhez. Sopron valamikor a bor városa is volt. Taschner Kurt István Sopron borászatának meghatározó embere, a Magyar Borakadémia főtitkára. Sokat akar, akarnak tenni a magyar bor, Sopron hírének erősítéséért, a magyar bor…..
Nagyot nyertek azok, akik eljöttek a Szépművészeti Múzeumba, és meglátogatták - nem csupán az El Greco kiállítást és a Múzeum más csodáit - a VinCe Magazin által rendezett borászok délutánját, borestjét. Az impozáns külső újra, sokadszor lenyűgözött a művészetek „szentélyébe” való belépéskor, majd…..