Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silye Sándor

500 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúltnapokban, és választotta ki azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandételeverseny döntőjébe. Minden rekordot megdöntve a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre idén 40étellel neveztek…..
Budapestről reggel indult a Magyar Borszakírók Köre társulata, hogy aztán célba érjen Badacsonyban, a Borbély Családi Pincészetben, majd később a Váli Birtokon. Badacsonytomajban a hegyoldalon találtuk meg a Borbély Családi Pincészet szőlőit, feldolgozóját. A szőlőtőkék szép világában Tamás…..
Borbély Tamás borász azzal büszkélkedhet, hogy a Badacsony régió borászai közül az egyetlen, aki az Év bortermelője kitüntető címmel büszkélkedhet, amelyet 2020-ban ítéltek oda neki. E podcastben hallhatják, mit jelentett, jelent Tamásnak a család, hiszen nekik köszönheti, hogy kis srác kora óta a…..
Budapestről reggel indult a a Magyar Borszakírók Köre társulata, útközben három menet közbeni felszállóval 11 főre duzzadva célba érjen Badacsonyban, a Borbély Családi Pincészetben, majd később a Váli Birtokon. Badacsonytomajban a hegyoldalon találtuk meg a Borbély Családi Pincészet szőlőit,…..
Június 27-én adták át a 2024-es országos borverseny díjait. Azonban külföldi tartózkodásom miatt csak most tudom ezt a blogomon nyilvánossá tenni, de ami késik nem múlik, így a Fejér vármegyei borászok remek sikereiről számolhatok be nagy örömmel. Az idei országos megmérettetésen 22 borvidék 230…..
  Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket! Egymást ajánljuk! A Balatoni Kör 2024/25-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványát…..
Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor! 2024. június 16-án a tihanyi Balaton Piknik keretén belül tartotta a…..
 Badacsony. Ha erre fordulsz láthatod, amint a Balaton, a magyar tenger méltóságteljesen, szelíden hullámzik a medrében, ha meg arra nézel, akkor mi nyűgöz le? A Badacsony hegy a magasságával, benne a zordnak látszó bazaltok sokaságával, nagyságával. És, ha már hallod, hogy Badacsony, akkor azonnal…..
A Kárpát-medence kiváló borai és muzsikái Budapesten együtt örvendeztetik meg a finom nedűk és a lelket emelő muzsika híveit. Az időpont:2024. június 20. (csütörtök), 15.30–21 óra ∙ Magyar Nemzeti Múzeum kertje Nem kevesebb, mint KÖZEL 30 KIÁLLÍTÓ, ~ 100 TÉTEL KÓSTOLHATÓ∙ FOLK, JAZZ ÉS BLUES LESZ…..
Tudjuk: a magyar sportnemzet. Ha világbajnokságról hall rögtön lázba jön mindenki e lángokkal ölelt szépséges hazában. Szinte mindegy milyen sportról hall. Most Magyarországot, a Balatont érte az a megtiszteltetés, hogy az Olaszrizling borok világbajnokságának adhatott otthont. Hogy mi? Ön azt…..
Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni KÖR Európa első és máig egyetlen strandétel versenyét, az Év Strandétele versenyt, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztro kínálata. Az elmúlt években olyan…..
A Szent Benedictus Borlovagrend Velence csapatával – a többi között – Kiskőrösön, a Szentpéteri pincében jártunk. A kiváló vendéglátás után a tulajdonos Szentpéteri Attilával történt beszélgetés jelentette a rétesek után a „szódesszertet”. - Harmadik borász generáció a tiétek. Három a Szentpéteri…..
A 2024. április 27-én este Budapesten megtartott Borászok Borásza Díjátadó Gálát, Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke, a gála fővédnöke nyitotta meg. A miniszterek, államtitkárok, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói, valamint a jelölt és győztes borászok…..
A Velence-tavi Hegyközség szokásos évi borversenyét Pázmándon rendezték meg. A bírák 17 termelő 92 termékét kóstolhatták meg, és dönthettek a nagy arany, az arany az ezüst és a bronzérmek sorsáról. A versenyre 54 fehér, 11 rozé, 27 vörös bort neveztek. A végeredményt tekintve kiváló mérleget…..
Dekantáló 2024.04.19 10:18:38
A Rizling Generáció borászai 2024. április 25-én egy napra Budapestre költöznek, hogy egyvarázslatos helyszínen mutassák be legizgalmasabb tételeiket, és egy rögtönzött kiállításon rántsák lea leplet a dűlőtábla pályázatuk döntőseiről. A Rizling Generáció egy nemzedék és egy borvidék…..
Egy hosszú hétvége erejéig ismét bűbáj járja át Tarcal mesebeli utcáit és varázslat költözik a történelemmel gazdagon átszőtt épületekbe. Idén május 3-5. között kerül megrendezésre Tokaj- Hegyalja tavaszi minifesztiválja, a Bűbájos Hétvége. Három napon át összesen 12 helyszín várja változatos…..
A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az olaszrizling, graševina, grašac beli, laški rizling, welschriesling, ryzlink vlašský borokat gyűjti össze – mindenki nevezze ezt a nagyszerű fajtát tetszése és hagyományai szerint. A világ minden tájáról érkezett borbírák (köztük több Master of…..
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei évben 43. alkalommal szervezi meg az Országos Borversenyt. A legnagyobb hagyományú termelői bormustrára a hazai pincészetek 2024. május 3-áig nevezhetnek. A bírálatra május 14-15. között Budapesten a Danubius Hotel Helia-ban kerül sor. Az Országos…..
Budapesten, a Magyar Agrártudományi Egyetem K épületének a Díszterme adott otthont a 2023. évi újbor verseny eredményhirdetésének. A borászok standjai mellett a sajtászok is bemutatták kiválóságaikat, valamivel több, mint 400 ember ízlelhette az ínyencségeket, legyen szó borról, vagy akár sajtról.…..
Budapesten adták át a Magyar Sommelier Szövetség Par Exellence díját. Bortermelőnek (Malatinszky Csaba), étteremnek (WhiskyNet), kereskedőnek (Avalon Resort & Spa*****), szakírónak (Bozzai Zsófia Bor és Piac), oktatónak(Nyitrainé dr. Sárdy Diána), illetve a legjobb külföldi eredményeket elérő…..
A Magyar Bornagydíj ismét szerepel el helyütt, csak kicsit másképp, mint volt az a korábbiakban. Sok, sok képpel illusztrált anyagot lát(hatsz) itt, mivel ez másképpen készült, mint az előző. Nézze, nézd, hallgasd, hallgassa ház. Persze csak utána, ha elindíttott(a)d! A meghallgatáshoz katt…..
A Magyar Sommelier Szövetség idén tizedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente hat kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján. A jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok hozzák meg egyhangúlag annak figyelembe vételével, hogy a maga területén…..
Nincs emblematikusabb helyszín az olaszrizlingnek, mint a Balaton. A teljes régió, azaz hat balatoni borvidék ad otthont májusban az olaszrizling szőlőfajta nem hivatalos világbajnokságának. A GROW du Monde azonban nem csak egy borverseny, hanem arra is lehetőséget ad, hogy az öt napon át itt…..
 Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. „Borvidékünk szakmai szervezeteivel arra teszünk kísérletet, hogy a borvidék legfontosabb arculati elemeit modernizáljuk. Hiszünk abban, hogy a pozitív…..
Fáncsi Viktória korábban elhatározta, hogy Székesfehérváron új sorozatot indít, a Fehérvári Nagy Bormustrát. Nemrég a nyolcadikat rendezte meg. A Mercure Hotel két termében sokan voltak, a rendezvény délután négykor kezdődött, 6 órakor már lépni is alig lehetett. Az egyik teremben jórészt Fejér…..