Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasöntőfi Karott

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyakunkon ez az új fertőző megbetegedés. Ezekből vásárolj be egy esetleges karantén átvészelésére. Íme, miket tudatosíts és tegyél családtagjaid érdekében. Figyelemre méltó tények, elkerülendő tévhitek.  Azt hiszem a keddi nap volt a vízválasztó a betegség tekintetében. Egészen eddig távolinak…..
Vasöntőfi Karott 2020.02.29 16:37:43
@Dee_: Az ezzel a baj, hogy ész nélküli vásárlással és pánikolással pont az lesz bajban, aki nem tud valamilyen oknál fogba beraktározni a roham alatt (úgy dolgozik, nincs helye, pénze). Természetes, hogy ilyenkor fokozottan figyel az ember, megnézi mi van fogyóban, mi az, ami ilyen helyzetben segíthet. De sem 10 kg cukorra, se 10 flakon domestosra (ezt a lerabolt boltban láttam), nincs szükség.
Vasöntőfi Karott 2020.02.29 20:47:53
@Valódi Nő: A nagyapám mesélte gyerekkoromban, amikor ők voltak karanténban, valamelyik marhajárvány miatt. Géppuskás őrök álltak a falu határában. Meghatározó élményei közé tartozott. Természetesen bennem is bennem volt, hogy karanténra kell készülni. Már az első olaszországi megbetegedéskor beszéltünk róla. Szóval, volt idő (kb. fél óra) egy listát készíteni, mit tudunk enni 3 hétig szükség esetnén, meg körbenézni, hogy mi van fogyóban (másik max. fél óra a bevásárló listával együtt). Egy hétre előre amúgy is érdemes mindig menütervet készíteni. Illetve ilyenkor túlélésre kell berendezkedni, nem a család jól tartására, hisz átmeneti időszak. A túlzó bevásárlás pánikkeltő és káros. Főleg, hogy egyre inkább olyan irányba mutat a járvány, hogy mire hozzánk kerül már nem lesz értelme egy karanténnak.
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Vasöntőfi Karott 2018.11.30 07:44:13
@tamask: Szerintem a pacuha nem egyezik a toprongyossal, mert az előbbi nem koszos, szakadt ruhájú, hanem inkább kilátszik az alsóneműje, pólója félig kint, félig bent.. S mivel inkább gyerekeknél használták, ezzel is "tanítani" akarták az öltözködést. Elsősorban óvodás, esetleg kisiskolás korban. Felnőtteknél elvarázsolt emberek néztek ki inkább pacuhán. Abban igazad van, hogy minősít, s azt is lehetne helyette mondani, gyűrd be légyszi az atlétád.
A topis viszont a szakadt, koszos, gyűrött ruhájú. S volt még, aki meg "úgy nézett ki, mint a lelenci/ mint aki most jött a lelencből", ők voltak azok a gyerekek, akik túl nagy, vagy túl kicsi ruhában hordtak.
Karakter Magyar az arénában 2018.10.19 10:00:00
  A Harry Potter elképesztő sikere kinevelt egy nagyon széles olvasóközönséget, akik megkamaszodva kiköveteltek maguknak egy nekik szóló regénytípust, és világszerte milliók kezdték el olvasni az olyan könyveket, mint Az éhezők viadala, Az útvesztő, A beavatott vagy újabban A…..
A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne…..
Ki ne találkozott volna azzal a problémával (főleg kertes házban lakók), hogy hangyák jelennek meg a rendszeresen takarított konyhájában? Gyermekes szülő révén megtapasztalhattam, mik a "háziállataink" kedvenc ételei. Szinte rögtön a hangyák eledele lett a gyerekek tányérjából kiesett csokigolyó,…..
A médiapedagógia gyakorlati bevezetése és a tudatos médiahasználatra nevelés továbbra is hiánycikk a magyar közoktatási rendszerben. Ezzel szemben az utóbbi évek kutatásai azt mutatják, hogy a gyerekek már alsó tagozatban rendszeresen használnak infokommunikációs eszközöket, ráadásul korhatáros…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Hasogat vagy lüktet a feje? Tompa nyomást érez a tarkójában, esetleg olyan érzése van mintha kalapálnák a koponyáját? Kevesen vannak, akiket egyik sem érint a fejfájás különböző formái közül. Az alkalmanként vagy visszatérően jelentkező fejfájásnak számos kiváltó oka lehet, amelyek különböző…..
Vasöntőfi Karott 2016.11.16 08:01:49
@silverrant: A fájdalomnál működik legjobban a placebo. :) S tudományosan bizonyított, a kererű orvosság jobban hat, az injekció is jobban hat, sőt, még a drágább orvosság is jobban hat. Ennyit az ezotériáról.
Barátnőmről derült ki elég hosszas, fájdalmas időszak után, hogy köszvényes. Dolgozó nő, kevés szabadidővel, és immár egy hosszú listával arról, hogy mit nem ehet...
Vasöntőfi Karott 2016.05.31 12:52:30
@leopolderika: Nálam az erős rostok, tejtermékek is tiltólistások az alapbetegség miatt. így sajnos a receptjeidből is kiestek :( A padlizsánrecepteket viszont köszönöm.
Unod már a Monopolyt és az Betűtorony sem köt le igazán? Szeretnél valamit, amiben kicsit többet kell stratégiázni, mint Az élet játékában? Ne keress tovább, itt van tíz olyan társasjáték, amik túlmutatnak a monoton kockadobáláson és amiket bárki bátran kipróbálhat!..
A jelenlegi oktatási rendszer ellen elsősorban azért emelik fel a hangjukat a tanárok és diákok közösen, mert túl nagy terhelést kapnak az iskolában. A diákokat azonban nemcsak ez a teher nyomja: Az iskolai házi feladat, A kötelező órák utáni különórák, A szülőkkel…..
Vasöntőfi Karott 2016.05.05 11:46:07
@So No: Igen, kevesebb az óraszám, de a tananyag nagy, s ezért sokkal több nálunk a házi feladat. Amikor attól szól a dolog, hogy a suliban meg nem tanultat kell itthon megtanulni, mert haladni kell az anyaggal. S a lexikálus tudáson van még nálunk a hangsúly, nem azon, ha bármire szüksége van, hogy tudja megkeresni, megtanulni.
  Imádom az olyan ételeket, amelyeknek gyakorlatilag „nincs” receptje:  pár hozzávaló elég hozzá, az sem tartalmaz idegen szavakat, olcsó, és némi gyakorlattal könnyen elkészíthető. Meg persze finom. Népi ételeink javarésze ebbe a kategóriába tartozik. Ilyen  a méltán nagy kedvenc, a palóc…..
  A nyolcadikosok és szüleik már lázasan olvasgatják az iskolák felvételi tájékoztatóit, látogatják a nyílt napokat. Közeleg a középiskolai felvételi, újra kezdődik a kiélezett küzdelem az elit iskolák helyeiért. A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok a…..
Viby városában található ez a nagyon szép villa. Amerre a szem ellát kert, nem véletlenül jutott az eszembe a zöld oázis a villát körülvevő kertről.  Forrás: Danbolig..
  Gyerekkoromban, vagyis úgy hetedik, nyolcadik osztályban, volt egy nagyon menő tevékenységünk, miszerint egy, nagy, vonalas füzet minden oldalára felírtunk egy kérdést. Állati fontos kérdések voltak, ilyen szellemben, hogy melyik a kedvenc színed, együttesed, melyik fiú tetszik…..
Amikor új ágy vásárlására kerül sor, az egyik első kérdés, ami felmerül, hogy mekkora legyen az ágy. Ezt nem árt alaposan megfontolni, mert az ágy mérete éppen annyira képes befolyásolni azt, hogy mennyire tudunk benne jól aludni, mint például a matrac minősége. A legtöbb…..
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Vasöntőfi Karott 2015.04.11 21:40:27
@Gosig Ratta: Ó dehonynem. Néha érdekes dolgokkal jönnek haza a gyereket az iskolából. Ebben a tanévben már kifejtette nekik az egyik tanár, hogy a vallás hülyeség, bezzeg a csakrák... Mi meg itthon fogtuk a fejünket.

Amúgy, ez a Krauss túl harcias, elfogult. Dawkins hitelesebbnek tűnik emiatt.
Gyermekkoromban elszántam magam,Hogy szólok istennek, ha van.De nékem ő égő csipkefenyérbenMeg nem jelent, se borban és kenyérben,Hiába vártam sóvár-irigyen,Nem méltatott reá, hogy őt higgyem. Karinthy Frigyes: Nem mondhatom el senkinekMost, hogy húsvét örömére az internet…..
Vasöntőfi Karott 2015.04.03 09:54:45
@maxval bircaman szerkesztő: Én viszon belül állok. Ebből mi következik?
“Nincsen szó a tankönyvpiac államosításáról” - nyilatkozta Hoffmann Rózsa még 2013 augusztusában a Hírtelevíziónak. Azóta sok minden történt. Pár nappal később például bebizonyosodott, hogy a közoktatásért felelős államtitkár akkor ismét hazudott.  A kiválóan…..