Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mismásológép

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van még Budapesten kívül olyan város Európában, ahol a nemzetközi reptérről nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a belvárosba? Mi nem találtunk. Öt napig járt a 200K busz a Deák térről Ferihegyre, nagyon kellett volna, hogy maradjon, de persze vége lett. A reptéren már…..
mismásológép 2015.11.02 00:03:37
@Fillér B. Gusztáv:
"most miért kell baromságot írni?"
Én is ezt kérdezem tőled, meg ezt kérdezte a kitiltott kolléga is.
És sem sötétséget, sem agresszivitást nem láttam, csak egy gúnyos megjegyzést, ami nem volt minden alap nélkül.
mismásológép 2015.11.02 00:42:31
@v2peti:
Én azt nem értem, hogy ha külföldön jó a buszjárat a metróig/vonatig, majd metró/vonat, akkor itt miért nem.

Jó, jövőre lehet majd panaszkodni, mert felújítják az M3 metrót, jó magyar tempóval gondolom, legalább 2 évig, és pótlóbusz jár majd helyette egyes szakaszokon, na, az szopás lesz.
De az arra lakóknak még nagyobb.

Egyébként egy csomó nagyvárosban nem a helyi tömegközlekedési vállalat üzemelteti a reptér és a város közötti buszt (ahol van), hanem valamelyik helyközi társaság. És nagyon nem olcsó, még helyi viszonylatban sem.

Nálunk a minibusz (3 fő alatt) vagy a fix áras taxik (3 fő felett) nyugati szinten nem számítanak drágának, és kapuig/kaputól visznek, a kért időpontban.

Régen, amíg volt buszmegálló az Erzsébet téren, volt busz Ferihegyre (legalábbis az 1-es terminálig biztosan, talán óránként, akkoriban elég sokat használtam), de már akkor is eléggé rossz volt a kihasználtsága, volt, hogy 2-3 ember volt rajta.

Szóval érthető, ha elég megosztó a cikk.

Ellentétben azokkal, amelyek a jegyárakról tájékoztatnak, azokat mindenki hasznosnak tekinti, a csomagok miatti légitársaság-basztatást is a többség (bár azért ott már nem egyértelmű), de el kell fogadni, hogy van, amit meg legalább a nép fele másként gondol.

Apropó, a másik meg az, kedves @Fillér B. Gusztáv: , hogy lehetőleg te se használj a válaszban olyan szavakat, amelyek miatt mást kitiltanál. Tudom, hogy a te blogod, de attól még nem elegáns.
mismásológép 2015.11.02 18:39:17
@AirFrance KLM:
Azért ezzel az egyetlen reptérrel elkéstél pár évtizedet, nemzetközi is van 2 másik Budapest mellett.

A minibusz nem tudom, miért lenne tuktuk, jóval komfortosabb, mint egy normál busz, és házhoz visz, kb. annyiért, amennyiért nyugaton egy busz bevisz a reptérről a városba (kb. 10 euró), ahonnan aztán még el kell jutnod a címre.
Ráadásul a minibusznak nem érdeke, hogy ne a legrövidebb úton menjen, fix áron dolgozik.

@vanek ur:
A Baross térről nem a legjobb az éjszakai közlekedés?
Negyedóránként jár arra egy csomó busz, a belváros és a külvárosok felé is.
Mi lenne neked a jó éjszakai közlekedés?

Éjszaka egyébként az emlegetett nyugati reptereken sincs busz a belvárosba. Az éjszakai közlekedés meg nagyjából nulla a legtöbb városban.

Ha ekkora bolt lenne az a reptéri busz, hidd el, ha más nem, valamelyik fideszes maffiózó (Orbán veje stb.) már rég lecsapott volna rá.
De nem az.
Nemhogy 700 vagy a szerző által a hasraütés igen pontos módszerével kiszámolt 1000, de 2000 Ft-ért sem.

(Mellesleg a BKV 350 Ft-os jegyára kurva drága, meg kell nézni a környező országokat - a kicsit máshonnan indult Ausztriát kivéve -, hogy ott mennyi: 200-250 Ft/óra (és nem egy út, ami lehet 1 vagy 2 megálló is, majd átszállás után másik jegy) környéke egy buszjegy.
A Bors szerint Andy Vajna a TV2 új tulajdonosa arra készül, hogy átcsábítsa az RTL sztárjait a saját tévéjére, mert ezek szerint abban látja a nézettség zálogát, hogy milyen beszélő fejek néznek le az emberre napról nap. Vajna ugye arra számít, hogy ha ő lesz a góré, akkor a…..
mismásológép 2015.11.02 12:24:30
@sixx:
Te, olvasd már el a cikket még egyszer. Tele van hibákkal.
27 ember, többségében tinédzser meghalt és legalább 180 megsebesült október 30-án éjjel, mikor a Colectiv nevű bukaresti klubban robbanás történt. Az első hírek szerint a színpadon lévő Goodbye to Gravity zenekar pirotechnikája hibásodott meg, és robbant fel, majd ettől tűz…..
Érdekes gondolattal vágott neki egy nevadai túrának Marc McAndrews, aki úgy döntött, végigfotózza az állam bordélyházait. Az ötlet persze nem feltétlenül eredetisége miatt érdekes, hanem azért, mert a fotós saját bevallása szerint korábban még sztriptízbárban sem járt, azaz…..
mismásológép 2015.10.28 14:05:29
mismásológép 2015.11.01 20:03:18
@tiller foch:
Ekkora pofával szerintem te már azért is fizetsz, hogy a csaj egyáltalán szóba álljon veled.

A többi, amit leírsz, az meg az álmodozás kategória, amikor kivered magadnak.

Bár szerintem tőled még a kezed is külön pénzt kér a kiverésért.
De hogy! Mutatjuk: Az (ál)lap hátsó oldalán van egy keretes írás, amiben figyelmeztetik az olvasókat, hogy ez nem az a Magyar Hírlap, és csak azért jött létre, hogy pozitív, a kiadónak kedves híreket jelenítsenek benne, de lehet ez kevés lesz egy perben, mert a lap nevét, a…..
A Trónok harca, vagyis inkább a Tűz és jég dala-ciklus rajongói most biztos azt üvöltik, hogy ahelyett, hogy a kurva könyveket írná, megint elment bohóckodni, de mi inkább csak röhögünk az Asylum Studios zsékategóriás zombisorozatában haknizó írón. Mert vicces. …..
mismásológép 2015.10.29 20:44:56
@nevetőharmadik:
És az arca sem csupa derű.
BAROMMÉTER - Minden jel arra utal, hogy Ukrajnát végleg bekebelezte a Birodalom, és most már a Sötét Úr szolgálatában áll. :(     Két nap alatt két olyan esemény is történt, ami egyértelmű bizonyítéka a lázadók újabb vereségének. Mutatjuk:   Dart Vader-szobor…..
mismásológép 2015.10.28 18:46:01
Lehet, sőt valószínű, hogy ahogy a BKK augusztusban írta nekünk: "a tranzakciók számához viszonyítva elenyésző esetben előfordul, hogy az automata nem a megfelelő méretben vágja el a jegyszelvényeket", hozzánk viszont kéthavonta jön egy panasz erre. Az addig oké, hogy a BKK…..
Mármint a műsoré, amit nem sikerült leforgatni, mert Árpa Attila nem volt jó kedvében, zárkózott volt és szűkszavú az Összezárva Friderikusszal felvételén. A TV2 műsorának ugye az a lényege, hogy egy celebet 24 órára összezárnak Friderikusszal, majd ebből összevágnak egy…..
mismásológép 2015.10.27 12:56:03
@Nordina:
Ha nő vagy, akkor ez érthető.

Ha férfi, akkor azért kezd el nézegetni a buzibárok listáját. Hátha.
mismásológép 2015.10.27 12:58:37
@Kopi3.14:
Az indexes tájszólás, ahogy az indexes helyesírás is az Index által megreformált helyesírás (értsd: tök mindegy, csak valamilyen sorrendben írjál le betűket).

Egyébként én azt sem értem, hogy a klikkel mivel jobb, mint a kattint. Még csak nem is rövidebb.
Négy éves lett a Demokratikus Koalíció, azaz Gyurcsány Ferenc kísérlete egy olyan párt létrehozására, amelyik nem a demagóg ígéretlicittel, hanem valami polgári-nyugatos társadalom elképzelésével igyekszik megdobogtatni az emberek szívét. A születésnapon a pártelnök…..
mismásológép 2015.10.24 13:21:24
@Blogger Géza:

Hazudsz.
2014: FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)
De az a 44,37% valójában csak a szavazásra jogosultak 27%-a.
Ahogy a 2,7 millió is csak a 33,6%, azaz alig valamivel 1/3 fölött.
Érted, 1/3, nem 2/3, amit azóta is hajtogatnak.

2,3 millió szavazattal 2002-ben vesztettek.
mismásológép 2015.10.24 20:08:47
@Blogger Géza:
Én az OVB honlapjáról vettem, baromka.
Az a hivatalos.
Hogy te honnan, azt nem tudom.
Valami bűzlik Ferencvárosban, penészes, dohos szagot áraszt magából, Bácskai János polgármester pedig most is hallgat. Szeptember végén kérdeztem, hogy: "Ön is érzi a szúrós, penészes szagot a Soroksárin vagy a Pesterzsébet lakótelepen?" Akkor érkeztek az első panaszok, s…..
UTOLSÓ VACSORA - De elvitték a yardok, mielőtt megtehette volna, mert olyan hülye volt, hogy levelet írt róla az anyjuknak.     Tessék, itt egy levélrészlet, az áll benne, hogy   "A gyerekek ízletesnek tűnnek. Megkóstolhatom őket?"   A 38 éves minnesotai Carrie…..
Nyakunkon az idei díjszezon, szóval eljött az esélylatolgatások ideje. Én húznék is egy merészet: a Saul fia hazahozza a legjobb film díjat, ami annyira nem is abszurd elképzelés, mint amilyennek elsőre tűnik! A Saul fia fű alatt érkezett Cannes-ba és már a filmfesztivál első…..
A tudósoknak új magyarázatuk van arra, miért vagyunk egészségesebbek a nyári időszakban: az immunrendszerünk az évszakokkal együtt változik – legalábbis egy nemzetközi kutatócsoport által készített új tanulmány szerint. A Nature Communications című szaklapban megjelent…..
5-4-3-2-1… A Hungary’s Got Talent Cirkusz megnyitotta kapuit. Hölgyeim és Uraim! Csak tessék, csak tessék! Van hely bőven a nézőtéren, lesz produkció, áttrákció! Az Attraction Black Shadow Theater viszont nem, ők a brit verziót már megnyerték. Viszont helyettük erőművész,…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
mismásológép 2015.10.19 15:43:13
@zsg?:
Tényleg észbontó, de nem a szó pozitív értelmében.
Én egyszer már kibírtam vele több mint 1 órát (igaz, nemcsak ketten voltunk).

@csika7:
Egész jó kis kiegészítés a cikkhez, de azért az Indián nyár egy kicsit erős volt, szerintem eredetiben is merő nyál, a Kovács Kati-féle változat meg még inkább.
KK-t egyébként nagyon szeretem, de főleg az LGT-s lemeze miatt (Az eső és én és hasonlók, amit pl. olyan zenekarral is feljátszott, amelyben Szabó Gábor (akit Santana a mesterének tart) gitározott, Másik János zongorázott, Pege bőgőzött, Kőszegi Imre dobolt - ezt a csapatot bármilyen világsztár bevállalta volna annó kísérőzenekarnak, csupa világszerte is ismert magyar jazz-zenész -, és jelen volt még valamilyen hangszeren Somló Tamás is, meg még néhányan).
Ja, és KK emberileg is nagyon rendben van.
mismásológép 2015.10.19 15:48:02
@sixx:
Hallgasd végig az első lemezeiket most, felnőtt fejjel.
Tényleg jók voltak.

(Nekem pár éve került a kezembe a Hungaroton 50 nevű, 6 CD-ből álló kiadvány, és egész elképesztő, hogy ha a hangszerekre odafigyelve hallgatok, miket lehet hallani pl. a Vámosi János énekelte Járom az utam c. slágerben is, látható, hogy bár az alapdallam egy meglehetősen gagyi slágerzene, de a hangszerelést meg a feljátszást meglehetősen profi, jazzben is jártas zenészek végezték. Csak erre persze a többség nem figyel oda.
Ja, és ezen a kiadványon van olyan is, hogy Vikidál Gyula operát énekel, Gounod: Faust, Eladó az egész világ. És jól!)
mismásológép 2015.10.19 16:36:31
@ritana:
Nem tudom, hallottál-e már arról, hogy néhány évtizede feltaláltak egy számítógép nevű varázslatot bizonyos amerikai (mások szerint orosz) varázslók.

@penna:
A Friderikuszba a tahó részeket nem teszik bele, mert nem égetni akarják a vendéget.
Ha te elhiszed, hogy Oláh Ibolya pl. olyan, mint amilyen a tegnapi Fridiben volt, akkor te elég naiv vagy. Volt szerencsém hozzá, egy hisztigép, némi idegbeteg attitűddel. Kb. a kezelhetetlen kategória.

@high up!:
Ha már idézel, idézhetnél pontosan is.
Egyébként URH, a szövegíró-énekes meg Müller Péter Sziámi (akkor még Iván).

@torró:
"Tehát ezen belül marad az énekes akkor a terc miatt valaki hamisnak hallhatja, csak nem az."
Zagyvaság.
Bocs.
  Nem is az volt a legnagyobb baj a Got Talent második adásával, hogy egy magát költőkent aposztrofáló nő levetkőzött benne, amit a zsűri két férfitagja úgy bámult, mintha akkor láttak volna először ilyet (Márkónak a szava is elállt), hanem az, hogy a kórosan sovány…..
Nem vagyok egy nagy Magyar Közlöny olvasó, de a minap lapozgatni kényszerültem és azt hittem valami nyomdahiba történt, amikor azt olvastam, hogy a kormány egy hosszú listából egyedül Szigetvár adósságmegújításához tagadta meg előzetes kormányzati hozzájárulását. Mivel ez…..
mismásológép 2015.10.18 19:20:58
@Gyorgy Nagy:
Hát jelen cikk szerzője sem kisebb paraszt, mint Tiffán.
Bíró Lajos megint nagyot dob, ezúttal rántott húsból igyekszik példát mutatni a világnak...
mismásológép 2015.10.18 19:06:43
@Nyekenyóka:
A jól lakáshoz vegyél valamilyen neked megfelelő lakhelyet.
Az étteremben a jóllakás a cél.
A parizer vagy más néven párizsi az egyik legnépszerűbb felvágott. Készítésének módja, tartalma városi legendák sorát ihlette. Én persze nem hiszek bennük, mert nekem van egy saját használatú. Egyik gyermekkori haveromnak a papája szocialista összeköttetéssel - a fiataloknak:…..
mismásológép 2015.10.16 13:42:12
@gj2k:
Ja, mindig van 1-2 segg, aki ezt hangoztatja.
Akkor te egyél zöldséget, mint a barmok, idióta.

@scuynat:
Már hogyne lenne. A Pick borjúpárizsija pl. kiváló.

Ami nincs ma sehol Magyarországon, az a jó sós-köménymagos kifli. A kiflikészítők (nem mondanám péknek egyiket sem, mert nem azok) valami tévképzetben élnek, és fél kiló sót raknak a kiflikre. Régen tudták, hogy csak egy kevés kell.
Meg egy kevés köménymag.
Páratlan volt, főleg frissen.
mismásológép 2015.10.16 13:43:50
@gj2k:
Jogosan teszi, mert barom vagy.
mismásológép 2015.10.16 14:30:02
@Terézágyú:
Magyarul nincs olyan, hogy maga minőség, ez anglicizmus, a high quality tükörfordítása.
Magyarul a minőség jó, kiváló, kiemelkedő stb. lehet.

@Magánvéleményem:
Disznósajtba bőr?
Te nagyon el vagy tévedve.

A mechanikailag szeparált hús pedig megint csak egy angol tükürfordítás, valójában géppel lefejtett húsról van szó, azt jelenti, hogy a csontról géppel teljesen lefejtik a húst. Persze, valóban így inak IS kerülnek bele, de az ilyen hús attól még nagyrészt hús.
A 300 Ft/kg ár pedig max. legenda, 1000 Ft/kg alatt nem nagyon kapsz párizsit.

"a mostani parizernek nevezett szeméthalmot egy lapon említi az igazi parízerrel"
Ja, mert te biztos ettél olyat. Hány éves is vagy?
Egyébként nem, a parizer (rövid i-vel) nem borjúhúsból készül eredetileg sem.
Sajnos a szórakoztatónak szánt cseh sorozatomat szomorú hírrel és képekkel kell megszakítanom. Szeretett iskolám, a TF két épülete ma hajnalban leégett, súlyosan károsodott.            ..
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..
mismásológép 2015.10.14 23:11:10
mindenT@VT22:
"Kassa-Pozsony között a legrövidebb és legegyszerűbb út Budapesten át vezet"
Lófaszt, van egy saját útjuk, ami jóval rövidebb.
mismásológép 2015.10.14 23:15:33
@VT22:
Meg az, hogy kevés a híd, ugyanis napi kb. 1 millió ember menne át Budáról Pestre és viszont, és ezt nagyrészt 7 hídon át próbálná megtenni, azaz 1 hídra jut napi 140 ezer.

Kellene még legalább ennyi híd, persze megfelelő elvezetésekkel a két oldalon.
mismásológép 2015.10.14 23:21:03
@Void Bunkoid:
Nem kellett volna szétverni 1990 után a nagy forradalmi hevületben a mezőkövesdi repülőteret, aminek a kifutója nagyobb volt, mint Ferihegy 2.
De ma már romokban van, használhatatlan, nemhogy nulláról kellene újjáépíteni, hanem még a régit is szét kéne verni, mert azért az orosz beton még bírja, ha a tetejét itt-ott szétverték is.
Az internetet és a magazinokat elárasztják az olyan kijelentések, mint: "Annyi idősek vagyunk, ahánynak érezzük magunkat." vagy "Nem az éveink száma határoz meg bennünket." és "A negyven az új húsz". Én teljesen egyetértek velük. Sajnos azonban néhány jelből arra kell következtetnem, hogy a…..
A háziasszonyok egyik legnagyobb feladata, hogy a spórolós elveket betartva semmilyen élelmiszer ne végezze a szemetesben. Hiszen azt korábban még hasznosítani tudtuk volna, így ha kidobjuk, akkor az érte kifizetett összeg is a kukába került. Ez alkalommal olyan élelmiszereket szedtem…..