Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Mitch_

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
_Mitch_ 2014.06.11 14:52:23
@Ogreface: Egyetértek mindenben. Én direkt vittem vizet korsó és arcmosásra :)
Árnyék pedig nagyon kellett volna!
Eddig mindig felhőtlen örömmel és határtalan lelkesedéssel számoltam be a közelgő Főzdefesztről, de idén egy kis üröm is vegyült az örömömbe. A fesztivált megsuhintotta a multik és a hírnév szele. A Józsefvárosból a már megszokott helyszínről átköltöztek a Műegyetem…..
Idén is lesz két Főzdefeszt (vagy több is), az első konkrétan június 6-án kezdődik és június 9-én este ér véget!..
_Mitch_ 2014.02.25 15:13:42
A Távoli Galaxis népszerűségét látva nem volt nehéz meghozni azt a döntést, hogy újabb főzettel jelenjünk meg a sörszerető nagyközönség előtt. Tehetjük ezt azért is, mert van a tarsolyunkban pár olyan recept, amely a házisörfőzéssel töltött évek során kiállta az idők…..
Idén tavasszal a Kétbalkezes Házifőzde srácai söreik szűk körű sikereiken felbuzdulva - mely hamar heveny kapacitáshiánnyal párosult - elkezdték kapargatni a kisüzemi főzés felszínét is. Kiolvasták az internetet, felskálázták a recepteket és addig udvaroltak Legenda…..
Mese habbal Pár palack Csehország 2013.11.14 20:02:39
Nagy szerencse, ha valamelyik ismerős elutazik a közeli sörmekkába, mert azonnal rá lehet tapadni a szívókorongokkal, hogy ugyan már, pakoljon az autó csomagtartójába pár üveg sört. És persze, ha már azt bepakolta, tegyen már mellé még párat, legyen tíz-tizenöt üveg, úgysem…..
Tavasz óta az összes kereskedelmi csatorna reklámblokkjaiban a legkülönbözőbb időpontokban ütközhetünk bele "Prága első számú söré"-be, a Staropramenbe. Vajon véletlen, hogy a reklámkampány indulása idején került át a Magyarországon forgalmazott Staropramen gyártása a…..
_Mitch_ 2013.11.18 17:35:28
@Árpa Jankó: So true
magyar füstölt világos sör A portfólióját tavaszi indulása óta fantasztikus, már-már követhetetlen sebességgel bővítő Legenda Sörfőzde két, igazán trollkodós hangulatú sörrel is előrukkolt a nyáron. Ezek nagyjából a hazai, politikai kötődésű szubkultúrák két fő…..
cseh porter A KK minden eddigi prágai útja bizonyította, hogy Magyarország csak koszos kis provincia a sörfőzés exhabsburgi területei közül, a cseh főváros azonban (és az ott kapható vidéki produktumok) mindig képes új és új csodákkal meglepni az arra tévedő turistát. A…..
Folyékony Kenyér Braufest Berlin! 2013.09.17 07:30:00
Másfél évvel ezelőtt régi barátommal, Kessel, aki a berlini Szimplát és Badehausot adta a világnak, egymásra néztünk, és azt mondtuk: az hihetetlen, hogy Berlinnek nincs Főzdefesztje. Ez az állapot most hétvégéig tartott,mivel a szept 13-i hétvégén megrendeztük az első berlini…..
amerikai ízesített ale A KK ugyan nem rajong túlzottan az angolszász importünnepekért, mégis be kellett látnunk, hogy sem a halottak napja, sem a mindenszentek nem kötődik túlzottan a sörkóstolás műfajához. A már itthon is közhelyessé érlelt töklámpásokkal teli Halloween…..
német szűretlen barna búzabaksör Blogunk mai, közszolgálati értelemben vett sztárvendége leginkább a barokkos fogantatású jelzőhalmozás tekintetében könyvelhet el gyorsan észrevehető sikereket, tekintve, hogy (kissé kibővítve az alcímbeli meghatározást), egy úgynevezett…..
_Mitch_ 2013.09.11 17:27:01
@Serkoptató: Igen, én is a Kenguruban ittam először, és egyből beleszerettem. Most van a csakajósörben, aki tudja, vegye, igya! (+ Aventinus Icebock is).
Még egy remek dolog, amit a kenguruban ismertem meg az Odin Trunk volt, schlossbrauerei drehna főzi, egy tudtommal biosörfőzde, mézzel, 15°B. Címkéjén a viking főisten, dárdával fenyegetőzve rendeli következő sörét.
Kontár Komlókutató Kocour Saurus 2012.01.19 21:11:00
cseh füstölt sör Kissé hosszúra nyúlt újévi szünetünket követően ezúton üdvözöljük a blog szorgalmas olvasóit, mégpedig egy igen eklektikus sör apropóján, mellyel a Békésszentandrási PENTApple kitérőjét követően visszatérünk a kora tél cseh tematikájához. Mai…..
Kontár Komlókutató Tuck barát 2012.02.13 22:00:00
magyar ale A KK viszonylag ritkán ír olyan sörről, amit már korábban is ivott, de a győrzámolyi Bors Serfőzde belga ale-kísérlete épp ilyen: már a 2011. őszi Főzdefeszten is szerepelt csapon, de akkor valahogy eléggé kiforratlannak tűnt, ezért nem is fordítottunk rá túl…..
magyar ale Ma szerencsés napja volt a KK-nak, ugyanis premier előtt kóstolhatta a Békésszentandrási Sörfőzde új sörét, ami hétvégén, az 5. Főzdefeszten fog bemutatkozni, a programfüzetben pedig még mint "Csattanós Meglepetés Sör" szerepel. Nos, a meglepetés ma…..
Kontár Komlókutató Heineken 2007.03.10 18:26:00
holland világos sör   A Heineken legnagyobb hibája, hogy (sikerrel) megpróbál_a_piacvezető és_a_trendvezető sör lenni, így a sört nem csak szombat esténként fogyasztó, ámde arra igényes társadalmi szelet kollektív megvetéssel kezeli, mivel beteges igyekezettel próbál nem…..
_Mitch_ 2013.09.06 08:03:27
@Bud Taste: Amelyik sör nevében a light szerepel, alapból fejelfordítós. De érdekes a cikk, úgy állítják be a lightjukat, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt azzal, hogy cascade került hozzá. Nekem nem tiszta milyen réteget céloznak meg vele
német világos baksör Az élet sokrétű terhes kötelezettségei közepette valóban a kellemes olvashatóság és követhetőség szintje alá süllyedt sokat látott blogunk frissítési gyakorisága. Ami nem éppen dicsőség, viszont - minthogy legutóbbi cikkünk óta már…..
Sokszor érezzük, hogy a globalizáció csúnyán kibabrált a sörkultúrával, amikor letarolta a sokféleséget és egynemüsítette a világ söreit, de félre a borongással! A globalizáció mostantól nekünk dolgozik! A komlószüret világméretű ünneppé vált, és ma már a hazai…..