Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RoCoD

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zokon vették a Quimby rajongói, hogy kedvenc együttesük elment Orbán házi fesztiváljára, Tusnádfürdőre. A Quimby Facebook-oldalán nem csitulnak a kedélyek, a kommentelők változatos érzelmi skálán csalódottságuknak vagy felháborodásuknak adnak hangot. Hab a tortán, hogy mindez másfél hónappal azután…..
RoCoD 2016.07.27 22:07:24
@Vadúz.: Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz. Annyi csak, hogy van életem, és nem élek annyira ingerszegény környezetben, hogy azért kezdjem el gyűlölni a Quimby-t, mert a) nincs jobb dolgom b) egy-két újságíró fütyülésére táncoljak. Én liberális világnézetű vagyok, és egyik párttal sem szimpatizálok. Ettől függetlenül nem fogok bolhára aknavetővel lőni. Nekem sok ismerősöm lakik Erdélyben, akik kijárnak erre a fesztiválra, legtöbben nem FIDESZ szimpatizánsok . Mégis kimennek, mert egy csomó olyan együttes lép fel, akiket máskor nem láthatnának. A Quimby is azért ment ki, hogy ezeknek a rajongóiknak húzza a talpalávalót. Arról nem tehetnek, hogy ez az ország a trollok országa lett, akik alig várják, hogy mindenkit lehúzzanak a silány kis világuk mocskába, hogy lehessen köpködni.
"Sötét szobában épp csak dereng a lámpafény"
A világirodalom egyik legvitatottabb regényét vettem ki a könyvtárból. Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e róla bármit, vagy dobjam vissza a könyvtárba már  a jövő héten. Sőt tulajdonképpen már az eső 50 oldal után is erőteljes késztetést éreztem arra, hogy a sarokba dobjam, szétszaggassam,…..
RoCoD 2016.07.25 00:32:35
Most kezdtem el olvasni a könyvet, úgy a harmadánál tartok.
Egyszerre lep meg és szomorít el a hozzáállásod, ugyanakkor természetesen meg is értem. Kérdezed, hogy mi értelme, célja van egy ilyen könyvnek? Valójában sok. A pedofília egy betegség, ugyanakkor mélységesen nagy tabu. Pedig erről is kellene (értelmesen) beszélni, hiszen fennálló, létező problémáról van szó.
Számomra elképesztő, hogy az író hogy tudott ilyen finoman nyúlni ehhez a nagyon érzékeny témához, szerintem ma nagyon kevesen tudnának erről úgy írni, hogy ne borzadj el már a 3. oldalt követően, és vágd ki az ablakon a könyvet.
Nagyon érdekes belelátni egy pedofil gondolataiba, vívódásaiba - még ha taszít is a dolog -, hiszen ha az ember egy problémát nem ismer, nem tudja más perspektívából értelmezni, akkor hogyan is segíthetne rajta?
És azért azt is emeljük ki, hogy a pedofília =/= bűnözés. A pedofil emberek betegek, akiken segíteni kell, hogy együtt tudjanak valahogy élni ezzel a problémával anélkül, hogy életük során bűncselekményt követnének el. Ez pedig nem megvalósítható úgy, ha a társadalom tagjai még azzal sem mernek szembenézni, hogy a probléma jelen van, és foglalkozni kellene vele. Pláne, hogy sajnos a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények növekvő számában nagy szerepe van annak is, hogy a szülők és a média gyakran minifelnőtteket akar csinálni olyan gyerekekből, akiknek még messze nem a miniszoknyával meg a sminkeléssel kellene foglalkozniuk, hanem megélni a gyerekkorukat - de ez a téma már messzire visz.
Már Index anyánk is futott egy kört azon, hogy érdemes-e karácsonyra olvasót venni. Az én véleményem az, hogy olvasót venni mindig érdemes, ha még nincs, de ha lehet, ne karácsonykor, mert akkor túl nagy a kapkodás és a káosz. Ezzel együtt tény, hogy izgalmas újdonságok…..
LifeTILT Bitch-Air A kurva járat 2011.05.09 03:15:00
  Most hétvégén egy legénybúcsúban volt szerencsém részt venni. Egy főiskolai haverom ugyanis úgy döntött, becsukja a szemét és beleugrik abba a szakadékba, aminek az alján a házasság intézményének sziklái várják. Ezek a sziklák előbb vagy utóbb, de szét fogják zúzni…..