Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyugibenőke

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy Splinter Cell nevű Ubisoft-játék, amihez a magyar forgalmazó egy komolynak látszó, de legfeljebb második olvasásra már ordas nagy kamunak tűnő fake sajtóközleményt adott ki. Ügyeltek arra, hogy az olyan lapok, ahol vélhetően az első szűrön sem megy át a közlemény, ne…..
nyugibenőke 2013.08.29 18:01:39
@Pic: Pic írta: "- korrektül kezeled ha tévedsz egy cikkben (akár tetszik akár nem)" (mármint a blog szerzője)

Érdekes, ezt én valahogyan itt és most nem érzékelem... :-) De azt értem, hogy megelőlegezed neki, és akkor az majd jó hatással lesz.
nyugibenőke 2013.08.29 18:28:00
@Pic: "Másrészt azt hiszem ebben a cikkben volt szó a lealjasodásról is, azaz manapság a humor egy filmben az a szaros, fingós altesti humor és ennyi." írod.

Milyen fantasztikus egybeesés: Épp ezt írtam kb 30 perccel ezelött a szerzőnek amikor kifogásoltam egy másik bejegyzése címében a "kaki" szó indokolatlan szerepeltetését. (azaz pont a vígjátokokat hoztam fel hasonlatként)

Ez az érdeklődés felkeltésének rutinszerűen elterjedt, azonban kerülendő módja. Érzésem szerint ilyenkor a szerző(k) eleve deklarálják a "termékről" annak alacsony színvonalát, valamint azt, hogy a "szaros, fingós altesti" dolgok öncélú szerepeltetése nélkül tartanak tőle, hogy nem lenne elég "érdekes".
nyugibenőke 2013.08.29 18:30:30
@Pic: Érthető volt.
Az angolban van egy nagyszerű kifejezés, a trainwreck. Ezt akkor szokták használni, amikor az ember látja, hogy ami az orra előtt történik, az nagyon csúnya véget fog érni (szó szerint vonatszerencsétlenséget jelent), de egyszerűen képtelen levenni a szemét a látványról, földbe…..
nyugibenőke 2013.08.29 17:29:47
@sixx: nem a kaki szóval van bajom. Az ürülék és annak bármely szinonímájának öncélú alkalmazásával, különösen főcímben. Amennyire vissza tudok emlékezni, utoljára ovis korunkban nevettünk azon hogy:

Kakíííí!. (és akkor mindenki nevetett, jó buli volt :-).

De aztán ez is elmúlt nekem, idővel. Ez olyasmi, mint ahogy a gagyi hollywoody vígjátékokba is kötelezően beletesznek valami ürülékkel kapcsolatosat, de legalábbis egy jó hangos szellentést, mert rettegnek tőle, hogy nem lesznek elég érdekesek...

Eléggé égő, ezt így nyilvánossan beismerni már rögtön a főcímben. Persze a "szopatja" az sem OK főcímben, de ez ott off topic, ide viszont pont passzol.

És kérlek vedd melletem konstuktív pozitívumként számításba, hogy a "szopatja" bejegyzésed kommentjei között ezt meg sem említem, ott ugyanis még ennél is fontosabb etikai problémákkal foglalkozunk, és ez a "hogyan tegyem maga érdekesebbé, ürülékkel és trágársággal" topic csak elterelné a figyelmet az ottani lényegről...