Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hansági

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dinamó Műhely Ő az az anya 2014.05.04 13:26:26
Ő az anya, aki nincs benne a játékban, akinek nem osztottak lapot, mégis ő esik ki elsőként. Ő az anya, aki évek óta nem volt nyaralni, aki nem is érti a hirdetést, hogy „a Szigetre őt is ki kellene vinni”, akinek a Balaton nem Sound, hanem utolsó boldog éveinek színtere. Ő…..
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Hansági 2013.08.27 15:02:00
@akireerika:

A többi szakmához való hasonlításról: lehet persze azon agyalni, mennyi a munkaideje más szakmában valakinek, és mennyi a szabadság/fizetési arány, de azt azért ne felejtsük el, hogy a tanítás egy komplex szakma. Kell hozzá tárgyi tudás adott szakhoz/szakokhoz, pedagógiai ismeretek, pszichológiai ismeretek, mentálhigiénés ismeretek, nem árt némi színészi képesség - szigorúan jó értelemben véve - , mint láttuk, kéne hozzá szövegértési képesség is, ;) és így tovább. Emellett persze kell egyfajta attitűd, empátia, humor, rugalmas gondolkodás, jó kommunikációs képesség, gyors helyzetfelismerés, döntési képesség, türelem, stb. Tehát ha megnézzük, hogy a népesség felnőtt munkavállaló rétegének hány százaléka lenne képes ezt a munkát aránylag jól végezni (még csak nem is jó tanár lenni, csak viszonylag jó tanár lenni), azt gondolom, nem túl magas arány jönne ki. Tehát nem érdemes más szakmával összehasonlítani a tanárságot.

A témában ajánlom még: kissjuditagnes.blog.hu/2013/05/13/111_teendo_miutan_megtartottad_az_oraidat