Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezei Csaba

44 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közautózzunk blog a kezdetektől fogva követte ennek a fenntartható és innovatív közlekedési módnak a hazai fejlődését. A közautózás mára közismert fogalom lett, a budapesti közlekedés szerves részévé vált. Természetesen még van hova fejlődni (lásd előző posztot), de a blog 2020-ra beteljesítette…..
Megérkezett Magyarországra a Share Now, a DriveNow és a Car2Go összeolvadásából született autómegosztó szolgáltatás. A tavaly indult DriveNow névváltoztatásánál ez azért többet jelent. Az Európa 16 országában elérhető, 14 ezer autót működtető egységes szolgáltatás rendszerében már kilométerkorlát…..
írja a Világgazdaság "Az eddigi háromról négyszereplősre bővül a fővárosi autómegosztási piac. A Volkswagen Group tisztán elektromos autómegosztó platformjától nem tart a GreenGo. Még ebben az évben megkezdi működését Budapesten a We Share, a Volkswagen és a Skoda autómegosztó szolgáltatása –…..
Megérkezett Budapestre a DriveNow, amely a Gar2Go-val a közelmúltban egyesülve Európa legnagyobb közautó szolgáltatójaként (ShareNow) szeretné megvetni a lábát Budapesten, versenyre kelve a már meglévő két nagy szolgáltatóval a GreenGo-val és a MOL Limoval. Két héten belül amikor a DriveNow Minijei…..
2018 novemberében hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság (EB) Európa két legnagyobb közautó szolgáltatója a Daimler (Car2Go) és a BMW (DriveNow) egyesülési kérelmének engedélyezését. Az EB sajtóközleménye alapján a két cég hat közös vállalatot (joint venture-t) hoz létre öt, már eddig is…..
Az elmúlt években a közautózás komoly ütemben fejlődött. Az Avalon Caresharing szárnypróbálgatásai után a GreenGo, majd a MOL Limo tette egyértelművé, hogy Budapesten igenis van igény a közösségi autóbérlésre. Ahogy a zöld színű BuBi bringákat, úgy a benzines-elektromos Up-pokat és a közösségi…..
Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek.  A MOL Limo flotta Mercedes-Benz A-osztály modelljei nagyon népszerűek a luxust kedvelők körében. A…..
Alább MOL Limo sajtóanyagát közlöm le változtatás nélkül. Kommentek hamarosan. Prémium szolgáltatást indított a MOL Limo 50 prémium kategóriás Mercedes-Benz A-osztállyal bővül a MOL autómegosztó szolgáltatásának flottája szeptembertől A MOL Limo flottája ezzel 450 járműre, szolgáltatási…..
Bizonyára sok közautó-felhasználó gondolkodott el már azon, hogy a megosztott autók, hogyan lesznek tiszták. Ki és mikor pucolja le az elkoszolódott járműveket kívül és belül. Nos, ez sok szolgáltatók számára igazi kihívást, valamint komoly anyagi, és emberi-erőforrás ráfordítást igénylő feladat. A…..
A MOL a január 25-én elindította Budapesten a közösségi autómegosztó szolgáltatását a MOL Limot. A háromszáz autóból álló flottában vegyesen találhatók hagyományos és elektromos járművek (200, 100). A magyarországi olajvállalat már egy ideje aktív szerepet játszik a fenntartható mobilitás (vagy…..
A hivatalos bemutatóról hamarosan beszámolok..
Ahogy arról már korábban is értekeztem a közautózás elterjedésének egyik nagy segítője lehet az állami támogatás, ami nem is annyira pénzügyi, mint inkább szabályozási eszközökkel lendíthet nagyot ennek a fenntartható közlekedési módnak az elterjedésében (pl.: parkolási könnyítések, KRESZ módosítás,…..
Autós BuBi Budapesten? Úgy tűnik a BKK saját kezébe veszi a budapesti közautózás ügyét...
Jelen sorok írója közel egy évet töltött el egy pénzügyi tanácsadó cég alkalmazásában. A cikk megírását NEM a cég lejáratása vagy besározása, hanem a tapasztalatok megosztása, és egy bizonyos beállítottságú és érdeklődésű embertípus figyelmének felhívása ihlette, hogy miért is nem fog menni…..
Már egy ideje nem írtam a hazai közautózás fejlődéséről, pedig történt egy-két pozitív fejlemény. Más témával kapcsolatos kötelezettségeim miatt kissé elfordultam a témától, de azért igyekszem követni az eseményeket. Tavaly ősszel jelent meg a Budapesti utakon egy új szereplő a GreenGo. Ez az…..
A napjainkban világszerte villámgyorsan terjedő elektromos közlekedés a fejlett országokban kezdte el reneszánszát. Egyre több gyártó mutatja be hibrid vagy teljesen elektromos hajtású járművét, vagy kapcsolódó technológiáját. A hatótávolság növekedése, a töltőhálózatok terjedése, lehetővé teszi,…..
A közösségi gazdaság (sharing economy) egyértelműen erőteljes felszálló ágban van manapság. A fogyasztók, ügyfelek, vásárlók, közlekedők, stb. olyan szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá, amelyek korábban nem léteztek, vagy csak túl bonyolult, és drága volt a hozzáférésük. Napjainkban rövidtávra is…..
Elkészült egy kis videó, amelyben a közautózást mutatom be. ITT készítette: Introblog (Kresalek Dávid, Kubik Bence, Soponyai Dóra)..
Egy átlagos utazás során itthon hagyott autónk akár 30 ezer forintnak megfelelő értéket képes termelni; ezt az értéket ingyenes parkolás, autómosás, és jövedelem formájában kaphatjuk vissza hamarosan. Az egyik bejegyzésem kapcsán nem régen felkeresett egy innovatív…..
Már jó ideje lehet hallani arról, hogy egy nagy car sharing multi, vagy valamelyik autógyártó közautós szolgáltatása hamarosan megérkezik Budapestre, akár több száz (elektromos üzemű) autós, egyirányú (free-floating) rendszerű flottával. Egyre inkább úgy tűnik, ez a pletyka…..
A közautózást segítő szabályozási erőfeszítések még csak csírájukban jelentek meg a magyarországi stratégiákban (lásd: Car sharing a Balázs Mór Tervben), Európa más részein viszont már konkrét törvényekkel segítenék ennek a fenntartható közlekedési módnak az…..
Egy jól ismert technológiai szolgáltató multicég magyarországi képviselője a Robert Bosch Kft. hazánkban először több ezer fős alkalmazotti gárdája részére elérhetővé tette a business CarSharing keretében az üzleti közautózás használatát. Kis lépés ez egy ekkora…..
Egy tanulmány szerint a „shared mobility” azaz a megosztáson alapuló közlekedési szolgáltatások jövője komoly lehetőségeket rejt. A közösségi gazdaság eme leginkább fejlődő szegmense több százmilliárd Eurós üzleti lehetőség világszerte, amelyből Magyarország is sokat…..