Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bársony és Selyem

21 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újraértelmezte a tipikus turistafotókat Stephanie Leigh, vagy ahogy követői az Instagramon ismerik, "STEFDIES". A nő csak antiszelfinek nevezi fotóit, amelyeken halottnak tetteti magát a világ különböző nevezetességei előtt. Edinburgh..
Bársony és Selyem 2019.05.04 20:04:48
  (Az alábbiakban egy hosszabb, az Európai Unió alapproblémáit és az európaiságunkat fenyegető legnagyobb veszélyt elemző hosszabb tanulmány egyik fejezete olvasható, amely Magyarországgal foglalkozik...)   Mióta elkezdődött a migránshisztéria, azóta a teljes magyar…..
Bársony és Selyem 2016.01.05 10:58:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szia!

Az alábbi válaszkommentet küldöm neked - tekintsd úgy, hogy a posztíró helyett - de semmiképp sem a nevében!:-)

"Természetesen tudok az esetekről - talán többet is, mint sokan mások. Összefoglalom neked mindazt, ami jelenleg tudott:
Az kezdettől egyértelmű volt, hogy egy ekkora támadó tömeg nem verődhet össze spontán módon (mint ahogy jó analógiaként a 2006-os őszi budapesti rendzavarásokon résztvevő, kb. szintén ekkora erőszakos tömeg sem spontánul verődött össze és választott koherens célt és eszközöket), ráadásul nem egyszerre két nagyvárosban és pontosan ugyanazon céllal (német nőkkel való erőszakos viselkedés). Ezért kezdettől arrafelé indult a felderítés, hogy miféle és kik általi szervetettség áll a háttérben.
A jelek és az eddig azonosított elkövetők arra engednek követeztetni, hogy a rendzavarás külföldről – Franciaországból és talán Belgiumból kapott direktívák alapján szerveződött, a német hatóságok által ismert, németországi iszlamista csomóponti személyek közreműködésével. Itt kell utalnom arra, hogy a múlt év végén értesítés jött a francia titkosszolgálattól, hogy Németországi nagyvárosokban „terrorakciókra” kerül sor. Az események után vált csak világossá, hogy a tervezett terrorakciók alatt nem a „klasszikus” robbantást-lövöldözést kell érteni, hanem tömeges rendzavarást, amelynek célja:
1. riadalom, majd ennek következtében iszlám- és idegenellenesség generálása a német társadalom széles rétegeiben,
2. amely szembeállíthatja a német tömegeket a mainstream (azaz: européer, liberális és befogadó) német politikával és annak vezető pártjaival-képviselőivel, mindenek előtt Merkellel,
3. ezzel a német „etnicista” és EU-szkeptikus politikai erők (AfD, PEDIDA, egyéb szélsőjobboldaliak, stb.) támogatottságának növelése,
4. és ami a szervezők szempontjából ennél sokkal lényegesebb, a német közhangulat antiiszlamizálódására adott/remélt reakcióként az eddig nagy tömegeiben az iszlám radikalizmusra „nem vevő” németországi iszlám származásúk (önvédelmi indíttatású) radikalizálása,
5. így pedig németországi tömegbázis kiépítése az ISIS számára.
A fentiekből egyértelmű a szervezők kiléte és célja. A lényeg: ami történt Kölnben és Hamburgban, az minden valószínűség szerint nem a friss migránsok spontán akciója volt – csupán az a szándék, hogy a német (és európai) lakosság szemében összekapcsolódjék a migráns és az erőszakoskodó fogalma, a fenti, több áttételen át hatni remélt célzattal."
Bársony és Selyem 2016.01.05 13:07:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha csak 1% esélye van": nincs esélye.

A továbbiakat illetően: hamarosan jelennek meg még posztok a témában, azokban válaszokat találsz a kérdésedre és a kételyeidre. Én már olvastam őket, az eddig látottakhoz képest más, sokkal tényszerűbb módon taglalják a dolgokat.

Ami pedig azt illeti, arra, hogy a nyugati társadalmakat befolyásolja, a szélsőséges iszlámnak egyetlen eszköze lehet: ha félelmet gerjeszt és ezzel radikalizálja az európai népeket. Ne feledd, hogy a szélsőséges iszlamisták nem "győzni" akarnak Európában és annyi realitásérzék még bennük is van, hogy tudják, képtelenek lennének Európában iszlám államot, vagy sariját bevezetni. Nem: ők csak a permanensen zavaros viszonyok közt akarnak halászni, mert így tudnak további pénzeket szerezni. Ezt receptet már eljátszották a palesztinok is, a hatvanas évektől, a PFSZ-szel, Fatahhal kezdve az Amalon és a Hezbollahon át a Hamaszig, generációról generációra megújulva és új reménnyel házalva (az amal szó egyébként arabul éppen).
ProgBlog Adjuk fel? 2015.03.31 15:43:15
„Állásainkból ellenséges túlerő kivethetett még akkor is, ha a csapat kötelességét megtette. Ez nem szégyen. Ez szerencsétlenség. De becstelenség az a lelkeveszett, fej nélküli, gyáva menekülés, mit látnom kellett…” Részlet Jány Gusztáv vezérezredesnek, a 2. magyar…..
- Vigyázz! Géza őrzi a törvényt. - Persze hogy őrzi. Ha nem őrzi, nem tudja sem a terveinek megfelelően felhasználni, se kijátszani. Bönge, a gyászmagyar és Gyula párbeszéde Szabó Magda Az a szép, fényes nap c. drámájából - 1976     1. „Ocsmányság, amit kérsz, vagy…..
Bársony és Selyem 2015.03.19 12:24:23
Bársony és Selyem 2015.03.19 14:54:22
@baliquez: Sajnos az ellenzéknél is megvan ez a szakmaiatlanság: a március 15-én közzétett (és előzőleg már be is adott) 19 népszavazási kezdeményezési téma között is akad jó néhány olyan, ami az elemi alkotmányossági szűrőn is fennakad, mivel a népszavazási témákat korlátozó alaptörvényi passzusba ütközik. Mint az köztudott, a 19 téma megfogalmazóinak egyike, Lattmann Zoltán nemzetközi jogász és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense... Így, mondhatni "az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz", legalábbis ami a szakmai megalapozottságot illeti!:)
Bársony és Selyem 2015.03.19 17:32:56
@baliquez: Igen, csakhogy: "A Nemzeti Választási Bizottság a kérdést akkor hitelesíti, ha az az Alaptörvényben, valamint az e törvényben a kérdéssel szemben támasztott követelményeknek megfelel." - írja a 2013. évi CCXXXVIII. törvény a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról.

Így ha az Alaptörvénben megfogalmazott, a népszavazás-kezdeményezések lehetséges témáiból kizárt ügyben nyújt be valaki népszavazás-kezdeményezést, akkor azt a NVB alapból elutasítja és ezzel ott a történet vége.

Az Alaptörvény szerint nem lehet országos népszavazást tartani:
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;
b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról;
c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;
e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;
f) az Országgyűlés feloszlásáról;
g) képviselő-testület feloszlatásáról;
h) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, valamint megelőző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról;
i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről;
j) közkegyelem gyakorlásáról.

A most beadott 19 kérdés közül pl. többnek is van költségvetési vonzata.
A Fidelitas nevű szervezet frissen beiktatott elnöke úgy próbálta meg felkelteni maga iránt feltehetőleg leginkább a Fidesz elnökének figyelmét, hogy úgynevezett provokátorfigyelő csapat felállítását jelentette be. Egy e-mail címet is létrehoztak volna, ide kérték elküldeni a…..
A veszprémi időközi választáson a független, de sok ellenzéki párt által támogatott Kész Zoltán győzelme biztosan politikai földrengést fog okozni Magyarországon. Többek között, mi, az Együtt politikai közössége is büszkén és aktívan támogattuk Zolit a kampányában, és…..
Bársony és Selyem 2015.02.24 15:47:32
Magyarán: a baloldal csak akkor tud győzni, ha nem indul.:)
Veszprémben azért jutott a győzelem Késznek, mert sok, a baloldalt szívből és észből is utáló, korábban következetesen fideszes szavazó otthon maradt. (Mert ezt a mai Fideszt és Orbánt már nem volt képes annyira szeretni és támogatni, hogy az eléggé motiválja a szavazásra. Inkább kimaradt az egészből: Készre, mint "kőliberális" - ki tudja, talán zsidó??? - jelöltre, akit a "komcsik" támogattak/pénzeltek, a nagy magyar nemzeti és keresztény szívével képtelen volt szavazni, de ugyanakkor egyre kevésbé fér össze az "Én becsületes jóember vagyok, mi mindannyian becsületes jóemberek vagyunk!" önképével az sem, amit 2010 óta a Fidesz művel.
Ahogy 2010-ben és 2014-ben is a baloldali és liberális szavazók otthonmaradása (ajánlatnélkülisége) döntötte el a választást a Fidesz javára, úgy most Veszprémben ez történt meg fordítva: ott tartunk, hogy a saját oldali politikusainktól való undor dönt, azaz ez is egy bizarr protesztszavazás. Csak most nem aktív, hanem passzív formában: nem úgy, hogy a megutált x oldal helyett az y oldalra szavazunk, hanem úgy, hogy a korábban szeretett és támogatott x helyett senkire se szavazunk és így győznek az y-párti fanatikusok.:(
Erre a meglévő pártmezőben nem lehet győztes stratégiát kitalálni, azért nem, mert eljutottunk oda, hogy már csak a legvadabb fanatikusok hallgatnak a saját vezéreikre és pártjaikra, de a társadalom zöme senkire sem hallgat és a porondon lévők közül senkit sem akar már támogatni.
Bársony és Selyem 2015.02.24 17:37:39
@Girhes Joe: @Jules Verne: Hogy miféle mechanizmusok működtek a veszprémi eredményben közre, azt fentebb leírtam...
ProgBlog A muszkavezető 2015.02.18 16:14:54
„Az erőszak bűvöletében mint bánja sor törvényhozó, hogy mint pusztul el szép fajunk!” (József Attila: Hazám – 1937 május)   A muszkavezető kifejezés még 1849-ből ered, amikor az orosz cár seregei verték le osztrák kérésre a magyar szabadságharcot. Akkor nevezték…..
Bársony és Selyem 2015.02.18 19:49:23
@nevetőharmadik: Elnézést, de ki kell javítsalak. Az egész szovjet emlékhely egy komplexum, egységes formavilággal és egyszerre is lett felújítva, éspedig kifejezetten Putyin utasítására, aki még 2007-ben rendelte el a világban található szovjet/orosz katonasírok és emlékművek helyreállítását. A programot egy Putyin-közeli alapítvány szervezte, amelynek a tulajdonosa és vezetője, Andrej Szkocs 2012. április 23-án a budapesti Orosz Kulturális Központban ismertette a szovjet katonai emlékmű felújítási terveit. elmondta, hogy az összes sírkövet és emlékművet teljesen felújítják, beleértve az 1956-os részt is. (Egyébként nem egyetlen 1956-os emlékobeliszk van a területen, hanem több is és a Putyin által megkoszorúzott központi obeliszken kívül is vannak az emlékmű-együttes területén másutt is II., világháborús sírok és emlékfeliratok.)

Putyin tegnap "a szovjet emlékhelyet" koszorúzta meg és nem csupán annak a II. világháborús részletét. Semmivel sem utalt rá sem ő, sem senki orosz, vagy magyar részről, hogy ne a területen nyugvó összes katonáról szólna az esemény.

Az, hogy a központi obeliszkre került a koszorú, amely obeliszk történetesen a II. világháborúra emlékezik, csak azért van, mert "protokollárisan" ez az emlékmű-együttes központi eleme, amely alkalmas egy államfői koszorúzásra.

Így a cink.hu cikke is téved, bár az írás is említi, hogy több 1956-os emlékmű is áll a komplexumban, illetve hogy az egész emlékhely egy egséges egészet alkot, pl. az újonnan épített ortodox kápolnája is közös.

Az egész felújítás történetében semmi nyilvános nyoma sincs annak, hogy magyar részről tiltakoztak volna az 1956-os feliratok ellen, vagy hogy azok megváltoztatását kezdeményezték volna. Ez a katonai temető nem orosz felségterület, így nem is élvez semmilyen szempontból sem területenkívüliséget. Rá is vonatkoznak a magyar törvények. (Van olyan katonai temető, amely - jelképesen, szívességi alapon - területenkívüliséget élvez: az amerikai temető Franciaországban, a normandiai partraszállás helyén. És arra is van példa, hogy egyetlen sírhely - amely ráadásul üres! - élvez ilyen státuszt: Napóleon egykori sírhelye Szent Ilonán, amelyet a britek átadtak Franciaországnak.)
Mostanra az ellenzéki politizálás oda jutott, hogy van 6-8 közepes-, kis- és mikropárt és 4-5 civil mozgalom, szervezkedés, amelyik fel akar lépni az Orbán rezsimmel szemben, nem szeretné soha kormányzati pozícióban látni a Jobbikot, de mindegyik ódzkodik a másiktól. Nagy,…..
„…Az ő népek goromba, az ő hadakozások semmirekellő, vitézségek nevetséges, politikájok ostoba, birodalmok tyrannis; kinek kelljen hát az ő segitségek!” Zrínyi Miklós: Az török áfium ellen való orvosság – 1661     Pápa Levente, az Együtt – A Korszakváltók…..
ProgBlog Síneket vagy szárnyakat! 2015.01.08 22:15:11
– Gyere velem, fiam, megmutatom neked, hogy merre megy majd a vonal, de aztán nehogy ide engedj majd egy mérnököt. Bebrits Lajos közlekedési miniszter szavai – 1950 körül   1. Bénázások sorozata A január 2-i, a MostMi nevű társaság által szervezett (?) tüntetés óta még…..
Bársony és Selyem 2015.01.09 11:01:14
@ősbölény: Alapvetően egyetértek veled az Együtt elmúlt két évben (és sajnos azóta is) tanúsított magatartásával kapcsolatban. Fogd fel ezt a posztot úgy, mint egy utolsó figyelmeztetést!

Minden tudásunk és képességünk megvan ahhoz, hogy – az általad is említett stratégia nélküli és a saját körükbe zárkózó tüntetésszervezőkkel ellentétben – komoly, megalapozott stratégiával, programmal és propagandával lépjünk a Köz elé, saját névvel-szerveződéssel-arculattal. Ám mivel mi alapvetően nem akarunk politikussá avanzsálni/degenerálódni, így adunk egy utolsó esélyt.

Ami azt illeti, mi sem igazán hiszünk abban, hogy változni fog az Együtt vezetésének hozzáállása, ui. ők valahol a lelkük mélyén meg lehetnek arról győződve, hogy tulajdonképpen jól csinálják és elég úgy csinálni, ahogy csinálják. Ami persze képtelenség: hiszen az eredmény nem igazolja ezt.

2012 és 2014 között azzal az indokkal tartották távol az új belépőket a szervezettől és pláne az érdemi döntésektől, hogy – úgymond – „ne lehessen őket új belépőkkel megpuccsolni”. (Ez ui. mind az MSZP-nek, mind a Fidesznek kedvelt és alkalmazott módszere: szervezetten és tömegesen léptetnek be az alapszervezetekbe saját embereket – aztán, megszerezve ott a számszerű többséget, elindítják a saját embereiket a vezető pozíciók felé, így alakítva számukra kedvezővé a párt viselkedését, döntéseit.) Ebből a félelmükből is kitűnik, hogy az Együtt vezetői alapvetően az MSZP módszereiben nőttek fel…

Ez az önvédő stratégia azonban éppen a lehetséges tömegbázistól szigetelte el a pártot és éppen azt akadályozta meg, hogy a párt vezetésbe bekerülhessenek azok a személyek, akik tudásuk, képességeik, tapasztalataik és mentalitásuk alapján lendületet tudtak volna adni ennek a pártnak, győzelemre segítve-vezetve azt. Nem tudok szabadulni attól a kényszerképzettől, hogy ebben a jelenlegi vezetős pozícióféltése is szerepet játszott, valamint a saját „profi politikusi” önképük önmaguk és egymás előtti megvédésének szándéka is.

…Mondom még egyszer: ez a poszt egy utolsó figyelmeztetés: egy ultimátum a potenciális tömegbázistól!:-)
Bársony és Selyem 2015.01.10 12:55:58
@danyielsztájn: Kezdjük Bajnaival: Ő már az őszi önkormányzati választások után kiszállta az Együttből – sőt: gyakorlatilag a tavaszi országgyűlési választás után már nemigen vett részt az operatív munkában-irányításban. (Egyébként pedig valóban mindenkor alkalmatlannak tartottuk a vállalt feladatra.) Azóta Szigetvári Viktor vezeti a pártot. Meglátjuk, hogy ő tud-e és akar-e a nyilvánvaló politikai és társadalmi szükségszerűségek szerint vezetni?

Ami az elégedetlenségi megmozdulásokat és az azokból kinőhető „valami jót” illeti, igen-igen szkeptikus vagyok. Nem látom egyikben sem a tudást, a kellően széles látókört, az összefüggésekben való gondolkodás magától értetődő mivoltát - és nem látom azt sem, hogy felfognák: egy intézményesen szervezett hatalom csak egy intézményesült és szervezett ellenzékkel győzhető le, továbbá, hogy az ország vezetése sem lehetséges intézményen kívüli formákban. Egy régi előadásomban mondtam azt, hogy „a „Le ezzel, vagy azzal!!!”-közösségek felbomlanak abban a pillanatban, ahogy az ad hoc-célt elérték (és általában szépen vissza is rendeződnek ezt követően a dolgok…).” Ezt láthattuk a netadó elleni tüntetésnél is: nem lépték meg azt a logikus lépés, hogy a Fidesszel szemben parciális ügyek mentén nem lehet tartós siker elérni, ezért az egész rendszert felváltó paradigmát kell felkínálni a társadalomnak.

Nem azt írtam, hogy az Együtt az egyetlen reális alternatíva, mert az akár a múltbeli, akár a jelen formájában nem jelenthet alternatívát, éspedig a tematizálóképtelen politizálása következtében. Az Együtt átalakulhatna egy erre képes és így komoly tömegbázist birtokló párttá – kérdés, hogy van-e erre hajlandósága a párt jelenlegi vezetőinek? (A tagságban, különösen az újonnan belépőknél, tudom, hogy komoly szándék van erre!)
A többségében makrogazdaságilag és államháztartásilag képzetlen, viszont a versenytől félő, államelvű, nacionalista magyar választónak idáig elég volt a "nemzeti kormányzás" klisékészlete ahhoz, hogy megnyugodva letudja a "komcsikat" és egy füst alatt a Kárpát-Magyar…..
Bársony és Selyem 2014.12.31 15:08:56
Sziasztok, csak két rövid, idevágó passzus, amin épp most bíbelődünk.

Az első:

"Nincs az állampolgárok érdekétől független „nemzeti érdek”: azok, akik ilyesmiket emlegetnek és erre hivatkoznak, valójában csak a saját önérdekükért elkövetett tetteiket akarják megkérdőjelezhetetlenné tenni. Nemzeti érdek = legitim állampolgári érdekek összessége"

A második:

"Sokan hisznek abban, hogy a jól teljesítő magyar gazdasághoz és az erős, stabil középosztály létrejöttéhez elengedhetetlenek a magyar tulajdonú vállalatok, ám ez az állítólagos oksági kapcsolat sosem lett még bizonyítva.

A vállalat nemzetgazdasági „hasznossága” szempontjából ugyanis nem a tulajdonos állampolgársága a döntő, hanem az adófizetés helye. A középosztály megerősítése felől vizsgálva pedig két tényező döntő: a vállalat stabilitása és az ott folyó munka szaktudás-igénye. A bezzegországoknak tekintett nyugat-európai társadalmakban sem a kis- és középvállalatok tulajdonosai teszik ki a középosztály többségét, hanem (többek között) az e vállalatoknál foglalkoztatott technokraták és menedzserek.

A széles középosztály szerepe nem az a gazdaságban, hogy vállalkozások tulajdonosa legyen, hanem az, hogy a magas jövedelméből származó megtakarításaival a bankrendszeren keresztül a vállalatok folyamatos finanszírozhatóságát biztosítja. E szerep betöltésében lényegtelen az, hogy a jövedelmet tulajdonosként, vagy jólfizetett alkalmazottként szerezte-e? A „cégtulajdonos polgár” valójában egy XIX. századi jelenség volt, amelyen ma már túllépett a gazdaságszervezés - hiszen a gazdaságban alkalmazott technológiák már a legtöbb ágazatban nagyobb gazdasági szerveződési egységeket követelnek meg, mint a „családi vállalkozás”. A magyar gazdaság egyik strukturális baja éppen az, hogy a nemzetgazdaság méreteihez képest túlságosan sok és túlságosan kicsi, emiatt pedig a fejlett technológiához finanszírozási és tudásbeli hiányosságok miatt nem férő vállalkozás létezik, ami hatékonytalanná teszi mind e vállalkozásokat, mind pedig magát a magyar nemzetgazdaságot.
Éppen ezért a világ fejlett gazdaságaiban éppen az a jellemző trend, hogy a kisvállalkozások „klaszteresednek”: nagyobb gazdasági, termelési és innovációs integrációkba tömörülnek. A sok, önálló kis- és középvállalkozásra alapozni akaró gazdaság- és társadalompolitika csak egy romantikus és inkompetens ábránd, amelyet magyar közegben táplál a személyes függetlenség „eb ura fakó!”-szerű vágya és a csekély együttműködési készség is. Ezt tovább táplálni komoly károkat okozó politikai hiba!"

BUÉK mindenkinek!:)))
Bársony és Selyem 2014.12.31 15:51:40
@HaFr: Sajna idénre nem jött össze, mert kedves közös ismerősünknek már nem fért bele az idejébe, hogy összeüljünk. De talán ma este, ivás közben erre is sort kerítünk majd!:)

Neked külön is BUÉK:
Annie
Bársony és Selyem 2014.12.31 15:56:26
@tamas11: A 3. pontodat nem értem. Kik ezek a vállalkozók és mit LÁTNAK?
Az biztos, hogy a Fidesz az ezért vagy azért versenykerülők pártja!
Nem szeretnék túlságosan mélyenszántó budapesti körgyűrű-tudományi értekezésbe bocsátkozni, de néhány dolgot legalább most, a fővárost elkerülő autópályahálózat fizetőssé tétele előtt érdemes tisztázni. Mindenekelőtt azt, hogy a Budapestet elkerülő kicsit több,…..
Bársony és Selyem 2014.12.12 13:30:43
"eszük ágában sincsen elgondolkodni azon, miként lehetne a dugót metróval, villamossal, hévvel, elővárosi vasutakkal, biciklivel elkerülve, ugyanoda stressz- és szennyezésmentesen eljutni."

Két aspektusból is vitatkozom ezzel a mondatoddal. Egyfelől évekig az agglomerációból gyakran Budapestre utazóként. Mondhatom, a tömegközlekedés kapacitása, menetsűrűsége és komfortja messze nem megfelelő ahhoz, hogy az autózás valódi alternatívája lehessen. Sokan nem azért utaznak autóval, mert úgy akarnak utazni mindenáron, hanem azért, mert a tömegközlekedéssel való beérkezéshez akár egy órával-másféllel korábban kellene elindulniuk otthonról, vagy éppen a gyerekeiket nem tudnák iskolába-óvodába vinni, vagy onnan időben hazavinni.

Ezért végtelenül zölddemagóg és cinikus az állításod, hogy "ott a stresszmentes tömegközi!".

De hozzászólok környezetmérnökként is: hamis az állításod, hogy a tömegközlekedés "szennyezésmentes" lenne. Az autóbusz-közlekedés talán nem Diesel-üzemű? Vagy a vonatok működése nem igényel villamosenergiát. aminek az előállítása Magyarországon szinte csak atom-, vagy fosszilis erőművekben történik? Hiszen ti, sötétzöldek szoktatok folyton sivalkodni "a Zatom" miatt! (Rendszerint úgy, hogy fogalmatok sincs az atomtechnológiáról, csak a Greenpeace--brosúrákból olvasok ezt-azt össze róla.)

A fentiek miatt ez egy demagóg és hazug poszt!
ProgBlog A bukás 2014.12.09 16:26:04
„Nous ne sommes rien, soyons tout!” („Semmik vagyunk, s minden leszünk!”) Eugène Pottier: Internacionálé - 1871   „I went down, down, down…”1 Nem véletlenül vettem kölcsön a Hitler utolsó napjait bemutató híres német film, a Der Untergang címét: a Fidesz végéről…..
Bársony és Selyem 2014.12.10 12:50:30
@susu64: Arról az apróságról azért ne feledkezzél le a 9. pont kapcsán, hogy míg az állampolgárok TB-befizetéseinek ellenértékeként az egészségügy.finanszírozás az állam kötelessége, addig a stadionépítkezésekre elköltött tízmilliárdok csak a "császár" hobbija miatt folynak el!

És már miért lenne szamárság pl. a vezető kormánytagok elszámoltatása, vagy a közbeszerzések szakértői átvilágítása? Te nem támogatod a transzparens államot és a választott vezetők elszámoltathatóságát? Te, ha ez így van, akkor az rosszabb, mintha a drogterjesztőket támogatnád!:-)))))))))))
Bársony és Selyem 2014.12.10 12:52:53
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Már megint ott vagy, hogy (szándékosan) összekeversz engem az MSZP-vel!

Amúgy mi ez az anikomcsi-lengyelnáci honlap, ami a nicked mellé van biggyesztve?
Bársony és Selyem 2014.12.10 13:06:08
@Szúnyog: "Erre volt szükségük, meg egy a kivándorló munkaerőre."

Biztosan ezért tartotta elzárva többek között Ausztria és Németország is még a csatlakozás után is hosszú évekre a maga munkaerő-piacát a frissen belépett tagállamok munkavállalói előtt!:-)

Ami meg az európai béreket illeti. Ha lenne némi közgáz alapismereted, akkor tudnád, hogy egy ország átlagos bérszínvonalát az adott országra jellemző átlagos hatékonyság szabja meg. És láss csodát: az osztrák átlagcég hatékonysága az négy-ötszöröse a magyarének (az orszáég GDP-jéből és az országban működő cégek számából kiindulva, korrekciós hatásokat figyelembe véve számíthatóan) és a bérek is hasonló nagyságrendben térnek el.
Értsd már meg, hogy sem nem a magyar kormánytól, sem nem az EU-tól, sem nem a világzsidóbolsevistaszabadkőművesbilderbergistakapitalistaimrerialistamagyarellenes összeesküvéstől függ az, hogy milyen a magyar bérszint, hanem csakis és kizárülagosan attól, hogy mennyire hatékony a magyar versenyszféra. Az meg attól függ, hogy mennyire innovatívak és hatékonyan szervezettek a cégek. Ez meg a tulajdonosok fejében lévő lekvár milyenségétől függ!
Vesd össze egy átlagos német és egy átlagos magyar cégvezető-tulajdonos fejét és meg is érted, hogy miért keresnek negyedannyit a magyar munkavállalók!
ProgBlog Kamerát a seggükbe! 2014.12.07 18:10:49
„A USA időnként borháborúkat vívna, hol Közép-Amerikában, hol Afganisztánban, légiereje szőlőhegyeket támadna, borpincéket és présházakat lőne rommá. Ez irányú tevékenysége a magyarországi polgári erők néma helyeslésével találkozna, miután ezen erők egy olyan…..
Bársony és Selyem 2014.12.07 20:04:00
@imres: A répát-tököt nem a kormány termeli, hanem a parasztok. Az igaz, hogy a kormányban baromi nagy parasztok ülnek.:)

És nyilván a Nap is melegebben süt a Magyar Anyaföldre, mióta nem Gyurcsány a miniszerelnök!!!!!!!!!!!!!
Ahhoz, hogy kijózanodjon a magyar társadalom abból a részegségből, amit az elmúlt néhány évtized döntő részében a vezető politikai erők okoztak demagógiával, felelőtlen ígérgetésekkel, hazudozással és egyoldalú propagandával, rendet kell rakni a dolgok között. Most úgy…..
Bársony és Selyem 2014.11.28 10:22:08
@midnight coder: @dont be such a nazi: @vajdasagi: A magánnyugdíj-pénztárak létrehozása valóban növelte egy ideig az állam kiadásait – de miért is? Azért, mert a magánnyugdíj-pénztárakba a biztosítottak (munkavállalók) által befizetett pénz értelemszerűen nem került be az állami (kirovó-felosztó jellegű) nyugdíjkasszába, viszont abból a már nyugdíjasok járandóságait továbbra is fizetni kellett. (Köztudott, hogy az állami nyugdíjat a mai nyugdíjasoknak nem a saját, korábbi befizetéseikből folyósítják, hanem a ma aktív dolgozók állami nyugdíjalapba való kötelező befizetéseiből.)

Az említett, 1997-től a magánnyugdíj-alapokba kerülő befizetési hányadot az államnak pótolnia kellett, ezért a költségvetés kiadási oldala ezzel megnövekedett. Így – mivel ezt a növekményt nem fedezte a magyar gazdaság növekedése – valóban növelte némileg az államadósságot a MANYUP. De miért volt ez ésszerű döntés mégis? Hát azért, mert egy kb. 20 éves távon belül lassan elfogyott volna az a generáció, akinek a nyugdíjához az államnak ki kell egészítenie a teljes állami nyugdíj folyósításához és onnantól kezdve „örök időkre” megszabadult volna az állami költségvetés ettől a tehertől + az újonnan nyugdíjba menő MANYUP-tagoknak immár kevesebb állami nyugdíj-hányadot kellett volna folyósítania, így a kirovó-felosztó rendszer immár kevésbé terhelte volna onnantól kezdve az állami költségvetést – éppen azzal a nyugdíjrésszel kevésbé, amely onnantól már kinek-kinek a saját magánnyugdíj-megtakarításaiból (azaz a saját korábbi befizetéseiből és annak hozadékából) került volna kifizetésre.

Ez lett volna az egész értelme: 20 évig tartó átmeneti periódus alatt kicsivel több állami költségvetési teher árán belép egy előre öngondoskodó kiegészítő rendszer és onnantól csökkennek az állami költségvetés terhei. A magánnyugdíj-rendszer kialakítása során kezdettől tudott és nyilvánvaló tény volt az átmeneti többletköltség – de ez nem volt más, mint egy ésszerű befektetés a biztonságosabb és igazságosabb nyugdíjrendszer kialakításába. Mert az ugye nektek is megvan, hogy a jelenlegi kirovó-felosztó rendszer az egyre több és egyre tovább élő nyugdíjas és az arányában egyre kevesebb aktív munkavállaló mellett egyszerűen fenntarthatatlan? Ráadásul úgy, hogy Magyarországon mindössze kb. 1,9 millió aktív munkavállaló dolgozik a minden mást (az állami szférát, ill. a „közmunka-rendszert” is) eltartó versenyszférában.
Bársony és Selyem 2014.11.28 13:13:35
Bársony és Selyem 2014.11.28 13:48:04
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
Bársony és Selyem 2014.11.24 23:34:40
@dr. jenőke (jenőke): Nem jó ötlet!
Na akkor most mi?! A hétfői tüntetés szerintem több nagyon komoly tanulsággal is szolgál, amiket muszáj levonnunk, különben sohasem lesz vége a rezsimnek és ami rosszabb, nem leszünk képesek felnőni a demokrácia kihívásaihoz. (Index) Kezdjük az elején. Teccik tudni -…..
A szexről mindenki fantáziál. Az is aki szingli, az is aki nem, az is aki házas, az öreg, a fiatal, a nő, a férfi - mindenki. Kivétel nélkül. De miről? Sőt, kicsoda miről? Mert nem mindegy. Szépen felmérték a leggyakoribb fantáziákat statisztikailag is, sőt, a leginkább tabunak…..
Bársony és Selyem 2014.11.12 03:35:51
Most olvastam ezt a blogbejegyzést és a kommenteket átfutva úgy látom, hogy nemigen akaródzott senkinek sem írni arról, hogy ő maga hogyan is áll ezekkel a fantáziákkal?
Akkor én most elkezdem, remélem, mások is követnek és megírják őszintén a saját viszonyulásukat ezekhez!
Abban a sorrendben megyek végig a listán, ahogy a posztban van, és mindenhol hozzáfűzöm a magam személyes véleményét és a tapasztalataimat.

Szexuális együttlét, romantikus érzelmekkel
• Nők: 92,2%
• Férfiak: 88,3%
• Én: 100%
A másik orális kielégítése
• Nők: 78,5%
• Férfiak: 87,6%
• Én: 100%
Szex valami szokatlan helyen
• Nők: 81,7%
• Férfiak: 82,3%
• Én 100% (Eddig csináltam parkban, vonaton, nudiban, erkélyen, próbafülkében.)
Szex egy ismerősünkkel, aki nem a párunk
• Nők: 66,2%
• Férfiak: 83,4%
• Én 100%
Szexuális együttlét egy sztárral, híres emberrel
• Nők: 51,7%
• Férfiak: 61,9%
• Én: 100% (2 eset)
Szexuális együttlét nyilvános helyen
• Nők: 57,3%
• Férfiak: 66,1%
• Én: 100% - ld. a szokatlan helynél!
Szexuális együttlét során domináltnak, alárendeltnek lenni
• Nők: 64,6%
• Férfiak: 53,3%
• Én: 100% (alárendelt voltam pasival, domináns lánnyal)
Szexuális együttlét egyszerre két nővel
• Nők: 36,9%
• Férfiak: 84,5%
• Én: 100%
Orálisan kielégíteni egy nőt
• Nők: 35,7%
• Férfiak: 78,1%
• Én: 100%
Egy ismerősünk szexuálisan kielégít kézzel
• Nők: 36,8%
• Férfiak: 64,7%
• Én: 100%
Kézzel kielégíteni egy ismerősünket
• Nők: 33,1%
• Férfiak: 65,9%
• Én: 100%
Egy idegen szexuálisan kielégít kézzel
• Nők: 33,4%
• Férfiak: 63,4%
• Én: 100%
A tudta nélkül kifigyelni, ahogy valaki levetkőzik
• Nők: 31,8%
• Férfiak: 62,5%
• Én: 100%
Anális szex
• Nők: 32,5%
• Férfiak: 64,2%
• Én: 200%:-)))
Szexelni valakivel, aki jóval fiatalabb nálunk (de már "legális" korosztályba tartozik)
• Nők: 18,1%
• Férfiak: 57,0%
• Én: 100% (2 eset)
Szex egy másik bőrszínű partnerrel
• Nők: 27,5%
• Férfiak: 61,2%
• Én: 100% (3 eset, ebből egy indiai, egy perzsa, egy angliai fekete)
Leszopni valakit
• Nők: 72,1%
• Férfiak: 26,8%
• Én: 100%
Több, mint három partnerrel szexelni egyszerre (vannak köztük nők és férfiak)
• Nők: 56,5%
• Férfiak: 15,8%
• Én: 100%
Szex azonos nemű partnerrel
• Nők: 36,9%
• Férfiak: 20,6%
• Én: 100%
Szex egyszerre több, mint három emberrel (mind férfi)
• Nők: 28,3%
• Férfiak: 13,1%
• Én: 100% (Több esetem is volt…)
Kikötözéses szex
• Nők: 41,7%
• Férfiak: 48,4%
• Én: 0%
Szex sokkal idősebb partnerrel
• Nők: 34,2 %
• Férfiak: 48,0%
• Én: nem jellemző, de egyszer dugtam egy 62 éves professzorommal.
Szex két férfivel
• Nők: 30,9%
• Férfiak: 45,2%
• Én: 100% (Rendszeresen csinálom szendvicsben.)
A partner ránk ejakulál
• Nők: 41,3%
• Férfiak: 28,7%
• Én: 100% (napi szinten kapom a sugarat a fenekemre, melleimre, hátamra, arcomra)
Szex közben fotót, videót készíteni
• Nők: 31,9%
• Férfiak: 43,9%
• Én: 100% (sokszor)
Szexre kényszerítve lenni
• Nők: 28,9%
• Férfiak: 30,7%
• Én: 0%
Szexuálisan kihasználni valakit, aki részeg, alszik, nincs tudatánál
• Nők: 10,8%
• Férfiak: 22,6%
• Én: 0%
Rákényszeríteni valakit a szexre
• Nők: 10,8%
• Férfiak: 22,0%
• Én: 0%
A másik nemre jellemző ruhába öltözni
• Nők: 6,9%
• Férfiak: 10,0%
• Én: 0% (Előfordult, de nem jellemző)
A partner ránk vizel
• Nők: 3,5%
• Férfiak: 10,0%
• Én: 100% (Néha rám szoktak pisilni)
Rávizelni a partnerre
• Nők: 3,5%
• Férfiak: 8,9%
• Én: 100% (Lányokra elég gyakran pisilek)
Szex egy állattal
• Nők: 3%
• Férfiak: 2,2%
• Én: 0%
Bársony és Selyem 2014.11.13 21:05:37
@Emmanuel Goldstein: Hogy milyen ember? Hát pl. olyan, akinek a szülei fajkutya-tenyésztéssel foglalkoznak és hosszú évei voltak arra, hogy közelről megismerje a kutyaszagot.:-)
No nem arra gondolok, hogy esetleg tényleg megtették. Ugyanis ezzel kapcsolatban tényleg vannak kétségeim. Mert amihez a hülyeség elég, abban nem szívesen feltételezek rosszindulatot. A FIDESZ kormányzat környéke pedig nem először cselekedne elhamarkodottan. A szöveg arról szól,…..
Bársony és Selyem 2014.11.13 21:02:46
Még májusban írtam a magyar baloldal kulturális amnéziájáról. Most újra "eszembe jutott". És nem csak nekem. A Párbeszéd Magyarországért hétvégi taggyűlésén elfogadott Kiáltvány visszanyúl a baloldal elfeledett hagyományához, s felidézi elhanyagolt külföldi mintáit: "A…..
ProgBlog A teremtés ideje 2014.09.24 23:06:41
Kohn már hosszú évek óta imádkozik az Úrhoz, hogy legyen már végre egy lottóötöse. Amikor aztán Kohn ismét belekezd a fohászába, az Úr megelégeli a dolgot és leszól neki: -          O.K., Kohn, de legalább adj nekem is egy esélyt, hogy csodát tehessek veled: vegyél…..
ProgBlog Megmérettél… 2014.09.02 21:13:16
„To arms, to arms, no more delay! God and Cyrus lead the way.” („Fegyverbe, fegyverbe, ne késlekedj többé!/Isten és Kürosz1 vezet az úton.”) G. F. Händel és Charles Jennens: Beshazzar, a perzsák és médek kórusa - 1745     „Én vagyok a falu rossza egyedül./ Engem ugat…..
„Hiába menekülsz, hiába futsz. A sorsod elől, futni úgyse tudsz.” Malcsiner Béla – 1942   Nemrégiben értesültem arról, hogy egy ez év ősz elején megrendezendő exkluzív gazdasági felsővezetői konferencia1 témája a magyar gazdaság versenyképessége lesz. Ez elindított…..
ProgBlog A remény neve Dubai? 2014.07.13 11:55:21
„Egy népet csak úgy lehet vezetni, ha jövőt mutatunk neki. A vezető: reménységmondó.” Napóleon – 1769-1821   2014-et az Együtt nevében Bajnai Gordon azzal indította, hogy ez az év „a remény éve” lesz1. Ehhez képest az azóta eltelt fél év (az azt megelőző…..
Bársony és Selyem 2014.07.13 13:41:15