Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Günther von Kastenfrosch

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
Márk kamaszkorában  látott először pornófilmet és ezután zömében ennek a szemüvegén keresztül nézte a társkeresést és az ellenkező nemet. Később vért izzadva sikerült csak megszabadulnia a függőségből. Vendégcikk. Egy általános jelenség, amiről nem szívesen beszélünk Van egy jelenség, amiről…..
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
Günther von Kastenfrosch 2020.03.02 14:04:24
@I Love Buda: Volt egyszer egy eladó, aki azt hitte, hogy van egy 50 mFt-ot érő lakása. Nem volt ilyen neki, csak egy 48,25-öt érő lakása (most tegyük félre, hogy mennyi volt ebből az alku, és hogy csak az ingatlanlufi tetőpontján sikerült ennyiért eladni). Ti nem szóltatok neki, hiszen éppen "mindent bármennyiért el lehet adni" időket élünk, ilyenkor nem számít a szakmaiság, hanem kötöttetek vele ingatlanközvetítői szerződést. Persze nem ment el a lakás, így jött a bölcs tanács, hogy akkor adjuk olcsóbban. És végül, immár piaci áron, elment a lakás, ami után fizetett Nektek kb. 2 mFt jutalékot.
Az egyenleg: az eladó képzeletbeli 50 mFt-jából (amire még a neves budai ingatlanos is azt mondta, hogy érdemes ezzel megpróbálni) lett a végén kb. 46 mFt (jóárúsítás+jutalék levonása). Ezt, az eladó helyében, én nem érezném sikernek utólag akkor sem, ha egyébként később még lejjebb mentek az árak.
Mit kellett volna tenni az eladónak: látva, hogy az ingatlanos nem tudja kitermelni még a saját jutalékát sem, 1-2 hónap sikertelen próbálkozás után felmondani a szerződést, a jutalék összegével olcsóbban adni a lakást, és máris lett volna 48 mFt-ja, a végül kezébe pottyant 46 helyett. Úgyhogy szegény eladónk most két évig nem mehet nyaralni, sem fogászatra, sem a gyerekét nem taníttathatja, mert Nektek 2 mFt-ot fizetett egy olyan "fantáziadús" tanácsért, hogy "próbáljuk meg olcsóbban".
A zsidó vallási törvények közül fontosságban kiemelkedik a házassági tisztaság betartása. A micva (parancsolat) abban foglalható össze, hogy az asszony havi menstruációja folyamán, mely jellemzően 5 napig tart (akkor is 5 napot szokás tartani, ha ennél gyorsabban megáll a vérzés) és azt követő…..
Günther von Kastenfrosch 2020.02.11 12:40:40
Az írás ráirányítja a figyelmet néhány nagyon érdekes dologra:

1. A "rituális" tisztaság eszmény eredeti előírásainak a zöme kézenfekvő, fizikai köztisztasági, közegészségügyi előírás volt. Ezek, nagyon helyesen, az ókor emberének egyfajta zsinórmértéket adtak, ezáltal a kor lehetőségei között megakadályozta a járványok fertőzések, betegségek kialakulását. "Spirituális" jelzővel két okból látták el ezeket később: egyrészt az iskolázatlan tömegeknek, a baktériumok, egyéb fertőzések terjedését nem ismerő korban másképp nem lehetett megmagyarázni ezen itézkedések indokoltságát, csak azzal, hogy "különben elkárhozol" - ez hatott. Másrészt idővel, különösen a modern korokben ezek fokozatosan önmagukban értelmetlenné váltak, illetve társadalmilag elfogadott normává alakultak, és a hagyományaikba kapaszkodó, megújulni képtelen egyházak kétségbeesetten próbáltak többet beleláttatni a dologba, mint amennyi az valójában valaha is volt.
2. Nem mellesleg ezen, időközben "rituális", illetve keresztény körökben "elkölcsi" tisztaságnak valóban van a lélekre is ható pozitív ereje. Pl. a házaság előtti "tisztátalanság" (azaz a szex) tilalma, azon túl, hogy megelőzi a betegségek terjedését, és egy zabigyerekekből, csonka családokból álló, fenntarthatatlan zombi-társadalom kialakulását, igenis van összetartó ereje: az egymásnak ajándékozott és megtartott szexualitás erős kapocs a házastársak között, miközben a sok korábbi partner bizonyítottan rontja a kötődést. Itt van ez a zsidó előírás is, amiről olvashattunk: bár én nem ismertem korábban, de könnyen belátható lelkileg is üdvözítő hatása. Ezekben a napokban a nő sokkal kevésbé kívánja a szexet, és az előírás "megmenti" őt a kívánós férjétől, megőrizve a nő számára azokat a napokat, amikor ő is jobban akarja, ezáltal jobb is lesz mindkét félnek a szex. És jót tesz a férfinek is egy kis "böjt", legalább még jobban kívánja majd a feleségét, és vélhatően nagyobb szenvedéllyel lép hozzá, mintha csak a menetrendszerű napi-kétnapi-háromnapi feszültséglevezetésről lenne szó.
A kora tavaszi kertbeindító munkák közül a legnépszerűtlenebbek a talaj kondicionálásával kapcsolatos teendők, vagyis a kapálás, az ásás, a gyommentesítés, tehát a közeg előkészítése. A hagyományos kézi eszközzel végzett kapálás és ásás ugyan hatékonyak, de kifejezetten fárasztóak, ezek a munkák…..
Van pár dolog, amitől zsigerileg kiakadok. Ilyen volt például, amikor a strandon vágta valaki a körmét vagy a kedvesének a hátán duzzadó pattanásokat nyomkodta. Most egy másik, széles körben elharapódzott undorító tevékenységről akarok írni, ez pedig a csulázás. Mi is a csula? Fennkölt latinul:…..
Günther von Kastenfrosch 2020.01.28 12:46:21
@Günther von Kastenfrosch: Ja, és a lakótérbe szaratott háziállatokról nem is beszélve, beleértve a nagytestű kutyákat is, amelyek havonta kb. 15 kiló fekáliát gyártanak közvetlenül a családi ház körüli kertecskébe, amelyben aztán boldogan játszik a kedves gazdi gyereke, miközben ő maga vidáman sütöget a vendégeinek (néha egy-egy falatot azért a kutyának is dobva)...
Meglepően kínos kérdést kapott a minap a baráti sajtótól Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A Magyar Nemzet ugyanis azt a kérdést tette fel a Fidesz egyik meghatározó politikusának, hogy mit szólt volna annak idején, ha a Gyurcsány-kormány nevezett volna ki valakit diploma…..
1873. A Novgorod nevű kerek formájú hadihajó (monitor). A 19. század végén a Duna alsó szakaszán is járőrözött..
Günther von Kastenfrosch 2019.12.16 22:29:52
@XLI Lajos: Miért kellett az udvarban megfordulni? Én sem tudok az udvaromban megfordulni, pedig csak egy Skodám van, nem Cadillac-em. Ezért aztán egyszerűen kitolatok.
Az október, főleg annak második fele kertészeti szempontból részben biztosan a temetőgondozásról szól. A sírok rendbentartása, felújítása speciális kertészeti teendő, melyet sokféle változó faktor tesz bonyolulttá, így például számít a temető tőlünk való távolsága, a sír beültethető felületének…..
A számnevek használatával nincs minden rendben. Egy nagyon tipikus helytelen példát minden nyelvtankönyv megemlít (tőszámnevet használunk sorszámnév helyett): Az öt kerületben lakom, öt kerületben lakni azt jelentené, hogy az illetőnek öt különböző kerületben lenne öt lakása. Pedig aki…..
Borókagyogyó Hálókocsi sehol 2019.08.25 17:45:38
 Azt hiszem, témáját tekintve ez a történet leginkább az abszurd fülbe illik bele, ha nem én lettem volna az egyik szereplője, lehet, hogy nem is hittem volna el, hogy ez 2019-ben így megtörténhet. De én voltam. Aki nem hiszi, utazzon éjszaka MÁV által küldött kocsival. (Inkább ne.) Augusztus 16-án…..
Günther von Kastenfrosch 2019.08.26 12:14:53
@Günther von Kastenfrosch: Ok, bocsi, a "nem volt jó" a klíma azt úgy is lehet érteni, hogy túlhűtött. Elsőre úgy értelmeztem, hogy "nem jó" = egyáltalán nem megy.
Mostanában többször futottam bele olyan posztokba vagy élő beszélgetésekbe, ahol a közös feszültséglevezetés az éppen aktuális politikusfeleségek, modellek, üzletasszonyok, valóságshow sztárok személyisége körül történt...
Günther von Kastenfrosch 2018.09.06 12:52:59
@Klesk: Szerintem is így van. Egy óriási, hierarchizált vállalatban dolgozom 15 éve, kiskirályokkal, helytartókkal és pórnéppel. Elvétve lehet hallani, hogy bármilyen szintű kolléganő bármilyen szintű főnökével érdekből szexeljen. Ezen híreknek is a nagy része csak rosszindulatú pletyka. Szerintem az van, hogy ha valaki már más magyarázatot nem tud adni / nem fogad el arra, hogy másvalaki miért jutott feljebb, mint ő (női irigység), akkor rásüti, hogy dug a főnökkel. Pedig ez szinte sosem igaz. i több: immár 6 éve én is felsővezető vagyok. Nem vagyok se gusztustalan, se büdös, se ronda. Mégsem környékezett meg soha senki ilyen szándékkal.
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
A lakóparkok népszerűsége töretlen.  Jelenleg csaknem 13 ezer kivitelezése zajlik vagy nyúlik át 2019-re. Mire figyeljünk ha lakóparkban veszünk lakást? Mutatunk néhány mesés lakóparkot is!..
Günther von Kastenfrosch 2018.02.28 12:42:19
@Duplaxiii: Tartalmilag egyetértenék az észrevételeddel, de azért a feltételes mód, mert éppen ezeket az új lakótelepeket hirdetik mindig "lakópark" néven, persze szépítőleg, eufemizmussal. A "lakópark"-ként aposztrofált lakónegyedek 80-90%-a Magyarországon most lényegében újszerű lakótelepek. És az "ingatlanod kialakítását te irányíthatod" a gyakorlatban azt jelenti, hogy a meglévő vasbeton szerkezetben, meglévő nyomó és ejtőcsövek mellett (WC, fürdő, konyha általában kötött) tologathatod fél-egy méterekkel a belső válaszfalakat.
Ma kezdődött az éves lomtalanítás a kerületben, alighogy csökkenni kezdtek a tavaszi lakásfelújítások miatti illegális hulladékhegyek, ismét komoly problémát jelent az idő előtt kipakolt, felhalmozott lom lakókörnyezetünkben. Joggal vagyunk ilyenkor dühösek, az egyik szomszéd több nappal hamarabb…..