Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Infomáció

9 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel ezelőtt volt egy autóm, melyet legalább annyira szerettem, mint anno a Renault 15GTL-emet: egy 166-os Alfám. Hathengeres, benzines, csodás (és használhatatlan) bőrbelsővel, takony GM-automatával és 17 literes fogyasztással. Sosem akartam eladni, ahogy az ember sosem akar…..
Egy blog.hu-s ajánló adott kedvet a Gravity c. filmhez, melyet tegnap néztünk meg egy kicsi, öregecske, de azért hangulatos német mozi (nem, nem fordították le a címet "Schwerkraft"-ra) "űrszerű magányában", mivel rajtunk kívül nem volt senki a teremben, de technikai szempontból…..
Subba Húsz év nagy idő 2013.10.22 15:13:23
Uhh, micsoda rapfosszíliát vetett ki magából az interweb?! Az Animal Cannibals legelső tévéinterjúja: ..
Infomáció 2013.10.22 16:37:14
Szívesebben végignézném azt, ahogy a seggükbe feldugják az egészet, de persze nem élőben, csak a híradóban Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Infomáció 2013.10.22 10:35:48
@I3aldrick: undorító dolgot műveltél, ne szépítsük, ez rendkívül szörnyű
Egy ateistának a tudatosságról való tájékozódás igen fontos lehet, hiszen a hívők egyik leggyakoribb érve a tudatosság jelenségén alapul. Az érv szerint ez egy olyan jelenség, amelyet a "materialista" tudomány nem tud megmagyarázni, és nemis lehet képes, mégpedig azért nem,…..
Subba Bezzeg Svájcban! 2013.10.07 10:25:42
Ott olyan jól megy mindenkinek, hogy ilyen szinten szórják a pénzt: Ezzel a 37 millió forintot érő rakománnyal meg azért tüntettek, hogy minden 18 éven felüli svájci állampolgárnak alanyi jogon járjon havi 2500 frank, azaz cirka 600 ezer forint.  Aki viszont ennél is…..
Infomáció 2013.10.07 12:59:27
@uarempty: usát ne keverjük ide, az egy világhatalom, rengeteg országot a kezében tart, mindenhol katonai bázisai vannak, billiárdokat fizet titkos dolgokra, a tartozásáról pedig senkit nem tudja megmondani hogy vajon menyire komoly, mert igazából bármikor lenulláznák ha nagyon akarnák, a katonai erejük meg van hozzá
Infomáció 2013.10.08 14:05:48
@Minyimányi Monyó: nem minden ember egyforma, csak a genetikailag fejlett emberek dolgoznak és fejlődnek akkor is ha a komoly pénzügyi támogatás kapnak

az alacsonyabb szintű genetikával rendelkező emberek annál jobban elhülyülnek minél több támogatást kapnak
Blogunkba beeső majd minden második hülyegyerek azzal a nézettel jön, hogy az ateista istentagadó, és akkor ehhez kapcsolódik az, hogy ez is csak egy hit. Most itt ezzel a második kérdéssel nem fogok foglalkozni, mert máshol írok róla, de ez a jelenség azt mutatja, hogy ma, Magyarországon (bár…..
Ateista Klub Fogalom és referencia 2013.10.04 07:10:37
"Ez csak egy elmélet..."A hívő „konyhafilozófusok” érvelésében gyakran ismétlődő jelenség az, hogy azt mondják, valami csak egy fogalom, egy leírás, egy absztrakció, egy elmélet. „Csak”, írják, mert ezzel szembe helyezik azt, hogy mi a valóság. Nos egy elmélet, és a…..
Subba Brooklyn Bounce 2013.10.01 23:12:53
Tényleg kemény hely ez a Brooklyn: a New Rochelle motoros banda már kilométerekkel a szándékosan kiprovokált első feszkó előtt elkezdte basztatni a Range Roverben ülő családot. A túlerőtől beparázott terepjárós megpróbált menekülni, de a végén csak ő került kórházba.…..
Infomáció 2013.10.02 11:24:34
Lehet, hogy nevetséges, lehet, hogy drága, de az egyetlen értelmes hely a rendes zenének akkor is az autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ahhoz képest, amit tegnap reggel Sebestyén Balázs előadott a Class FM Morning Show című műsorában, a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA (Minden magyarok Első és a világ Legfőbb HAARP- és Elmetechnológiai Filmjeinek Rendezője, minden magyarok Előre Bejelentve Legüldözöttebb Médiuma,…..
Friss hír az Borsonline-on az, hogy egy mélykúti férfi élettársa fejét szétzúzta ördögűzés címén. Én szokásosan ezekhez a hírekhez azt a körítést szoktam tálalni, hogy lám-lám a vallás milyen káros, hiszen ha a férfinak nem lett volna az ördögűzés a fejében,…..
Infomáció 2013.09.25 18:58:45
@mercator: "A vallás nem a műveletlenséggel és alacsony intelligenciával függ össze v"

pedig ha ismernéd a világod akkor tudnád hogy a kettőnek nagyon nagy köze van egymáshoz
Ebben a posztban János evangéliumáról és a hitről lesz szó. Ez az evangélium a szinoptikusokkal szemben célzottan a hitről szól, így remekül példázza az azzal kapcsolatos problémákat. Márk evangéliumának az elején a hegyi beszédet olvashatjuk, amely ugyan teljesen zavaros,…..
Infomáció 2013.09.24 08:48:27
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: itt az a probléma hogy jön valami féreg ezoterikus csaló aki rögtön félistenek hiszi magát, és addig állítja ezt ameddig sok bolond el nem hiszi
"A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve..." Nos, az irodalomtörténet leghülyébb idézete után jöjjön a zenetörténeti megfelelője! A Beatlestől az  "All you need is love", azaz, "csak szeretetre van szükség", vagy "csak szeretetre van szükséged". A Beatles-dal…..
Temérdek érvet lehetne felhozni annak igazolására, miért közönyösek a mai fiatalok a közélet és a közösségi programok iránt: a technológiai fejlődés, a közösségi média térhódítása, az ifjúságellenes politika, az atomizálódó társadalom, stb… De ezek csak az okozatok.…..
A napokban jelent meg a taz.de újságban egy cikk, amely a német egyházpolitikát foglalja össze egészen lényegre törően. Én nagyon régen azt gondoltam Németországról, hogy ott nagyon igazságtalan a helyzet, hiszen az egyházi adó kb 10 százalékos (államtól függ), míg…..
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
1. Kép: Ezzel a képpel nem volt gondja sem a bigott keresztényeknek, sem a Facebooknak. A "Szárnyakat adunk vágyainak" c. postban használtam, és megosztottam a Facebookon.2. Kép: emiatt nyomtak fel a bigott keresztények, és ezért blokkolt a Facebook. Ebben a postban használtam, és ezt…..
Amikor a vallások bűneiről beszélünk a történelem folyamán, akkor gyakran kapjuk vissza azt a reakciót vagy feleletet, amely a kommunizmust vagy a nácizmus bűneit kapcsolja az ateizmushoz. Ami a nácizmust illeti, az, hogy Hitler ateista lett volna, egyszerű tudatlanság és butaság. Ami kérdéses…..
Infomáció 2013.09.13 20:39:35
@Csucsundra: az hogy nem tudunk részletesen valamit, mert mondjuk nem tudunk elég nagy felbontású eszközt gyártani, attól még nem lesz túlvilág, reinkarnáció, lélek, isten és ehhez hasonló romantikus dolgok, amiben elsősorban azért fogsz hinni mert nem leszel hajlandó szembenézni a végeleges halállal

a nem tudásból nem következik hogy ezek a dolgok léteznének, ennyit azért illene felfogni, hiszen ez még közel sem bonyolult logika
Ateista Klub A credotól a coitusig 2013.09.13 07:14:58
A napokban megint egymásra torlódott három hír is, amely a vallással és a szexuális visszaéléssel kapcsolatos. Az első az Egyesült Államokból, ahol egy protestáns lelkész sorban erőszakolt meg fiúkat, mégpedig azzal az elképzeléssel - vigyázat, neuronrohasztó részlet…..
Infomáció 2013.09.13 19:20:33
@Wasservogel: ha vallásos vagy akkor miért nem akarsz egy sokkal magasabb erkölcsi szintre lépni? mert ha lenyeled az egyház vagy a biblia hülyeségeit és durva ellentmondásait akkor sosem fogsz igazán magas szintű erkölcsi szintre lépni, például agnosztikusként nem kellesz lenyelned ezeket a hibákat, miközben minden más hasznos módszert használhatsz az életben amit esetleg a vallásnál láttál
Saint-Exupery "gondolatának" egy kicsit bővített változata, amit idézni szoktak a következő: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Szerintem ez a világirodalom legbutább mondata, legalábbis azok közül, amelyeket ilyen gyakran…..
Infomáció 2013.09.12 14:33:44
@Brendel Mátyás: pedig a valószínűség számítás nagyon jól rámutat, és nem csak erre a dologra hanem az élet millió más dolgára, a körülbelüli százalékos értékek vannak talán a legközelebb az igazsághoz az ilyen bonyolult dolgoknál
1. ábra: A társadalmi összetartás és a vallás fontossága országos szinten véve negatívan függ össze. Vízszintes tengely: a vallás fontossága a mindennapi életben. Függőleges tengely: társadalmi összetartás. Ha megkérdezik az embereket, hogy mi az, ami a társadalmat…..
Infomáció 2013.09.10 15:41:02
@safek: akkor biztos a mikulás okozza
Infomáció 2013.09.10 17:24:55
@safek: "inkább a "ne ölj" lenne az a kapaszkodó ahonnét el kellene indulni a kérdésben. az élet feltétlen tisztelete."

akkor rendkívül gonosz lennél, rendkívül távol vagy még a világ megértésétől
Infomáció 2013.09.11 13:21:48
@safek: te jelenleg olyan program vagy ami csak össze-vissza hablatyol de nem akar dűlőre jutni, csak hablatyolni akar értelem és megállapítás nélkül, vannak ilyen emberek, szokjál le róla, nem jó dolog
Volt már olyan érzésed, hogy a munkád csak merő kitaláció? Hogy a világ akkor is forogna, ha nem csinálnád azt, amit 9-től 5-ig csinálsz? A Strike Magazine nyári lapszámában David Graber körbejárta a humbugszakmák jelenségét – minden alkalmazott figyelemmel olvassa az…..
Praxis 150 ezret követelt az orvos 2013.09.08 08:49:12
Odaadtam neki 70 000-et. Megszámolta, felháborodott, mindenféle aljasnak elmondott. Azt is mondta, hogyha bezzeg baleset okozása miatt elvették volna a jogosítványát, akkor arra nem sajnáltam volna a pénzt. Tisztelt Praxis blog!2003-ban a férjem elment tüdőszűrésre.…..