Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvágyi László

39 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Választási ígéreteink egyik fontos pontja az 5-ös busz végállomásának kérdése volt, mely jó ideje borzolja a városrész lakóinak idegeit. Polgármester asszonnyal januárban elkezdtük az ez irányú munkát. Sajnos a BKK elsőre nem vett minket túl komolyan de nem adtuk fel! Tegnap vendégünk volt a BKK új…..
Hosszú hosszú évek adóssága volt az, hogy szabályosan és biztonságosan átlehessen kelni az újpalotai lakótelepről a kiserdőbe, a bográcsozó helyekhez és az erdei torna pályához. Ezt a problémát érzékelve, pár éve petíciót indítottunk annak érdekében, hogy oldjuk meg ezt a problémát. A kezdeményezést…..
A 15. kerület képviselő-testülete javítani tudott eddigi negatív rekordján, mivel továbbra sem sikerült megállapodnia a baloldali és jobboldali pártoknak, és ezáltal továbbra sincs költségvetése a kerületnek. A 15. kerületi LMP és magam is, ahogy már többször elmondtuk, módosító javaslataink…..
Szilvágyi László 2019.03.18 20:52:19
@donaldk: kedves....izé....rajzfilmhős:)....mi az Ön javaslata, hogy meg legyen a 11 szavazat a költségvetés elfogadásához?
Németh Angéla októberben megválasztott polgármester asszony első igazi kihívása előtt áll, meg kell alkotnia a Képviselő-testületnek a kerület 2019. évi költségvetését. Ez mindig nagy kihívás, nehéz feladat, azonban ilyenkor kiderül mennyire bölcs, megfontolt vezető egy polgármester, miként tudja…..
Az önkormányzat hamarosan fejleszteni fogja kerületünk északi részének infrastruktúráját, mivel Rákospalotán kiépítésre kerül az északi főgyűjtő csatorna. Ez a fejlesztés számos új lehetőséget nyithat meg a kerületnek, annak teljes és egy kisebb közösségének is. Az utóbbi az, amit érdemes már jó…..
A választókkal beszélgetve sokszor hallani az utcai kitelepüléseken, hogy mit tud tenni egy szem képviselő egy huszonegy fős testületben, milyen módon tudja segíteni a kerület fejlődését? A mostani sorozatom elindítása azt célozza bemutatni, miként lehet végigvinni elképzeléseket, miként lehet a…..
Tegnap olyan történt kerületünkben, mely nyolc éves képviselői tevékenységem alatt nem történt még meg. Tisztán politikai okokból, kampány megfontolásból, gyávaságból és taktikázásból elmaradt a havi rendes képviselő-testületi ülés. Én azt gondolom ez a képviselők feladata, össze kell ülni és…..
Június 7-én lezárult egy korszak a kerületünkben. Az eddigi polgármesterünk saját döntése okán távozik a parlamentbe, mert a kerület vezetése helyett a parlamenti munkát választotta. Kerületünk lakóinak dönteniük kell majd, merre haladjon tovább szűkebb hazánk, milyen elképzelésekkel kell…..
Hosszas szájkarate és sárdobálás közepette zajlott a kerületünk 2018. évi költségvetésének vitája. Jómagam kimaradva ebből 16, a kerület életét, a vállalkozók sorsát, közös életünk javítását célzó javaslattal éltem a 2018. éviköltségvetéshez. Hosszas és személyeskedő viták után többek között az…..
Bemutatta Budapest 11. és 12. OEVK parlamenti képviselő jelöltjeit az LMP kerületi szervezete sajtótájékoztató keretében.Ugyanitt bejelentettük, hogy elindult az aláírásgyűjtés elő regisztrációja az interneten. Aki nem tud felkeresni minket kitelepülő pultjainknál vagy nem találjuk éppen otthon…..
Az LMP decemberi kongresszusa elfogadta az országgyűlési választásokra érvényes listánkat, így itt az ideje, hogy bejelentsük, a XV. kerületben Szilvágyi László elismert és sikeres önkormányzati képviselőnk indul a 2018-as országgyűlési választásokon. Ebből az alkalommal beszélgettünk képviselő…..
A tegnapi testületi ülés fontos és hasznos előterjesztésekben bővelkedett, melyek meglepő, de örömteli módon egyhangúan kerültek megszavazásra. Két olyan kerületet érintő LMP-s javaslat került elfogadásra, melyekért régóta küzdünk. Elkezdődhet egy gyalogátkelő létesítése a Szentmihályi úton a…..
Érdekes és bizonyos értelemben szánalmas testületi ülésen vagyunk túl, ahol vért ivott DK szimpatizánsok ordibálása helyett végre valós ülésre, érvek ütköztetésére, és a gyermekek érdekében meghozott döntésekre is sor kerülhetett. Világ rekordot döntve három testületi ülés is össze lett hívva a…..
Az e havi testületi ülésen elindult az a lavina, ami mindig is kódolva volt egy DK-Liberálisok-Fidesz koalícióban, valamint László Tamás és Hajdu László személyiségének különbözőségében. Pedig jól indult az ülés. Csak a Liberálisok képviselője fenyegetőzött azzal, hogy nem fogadják el a…..
Nagyon vártuk már, tavaly kétszer is eljöttek hozzánk a tervezők, bemutatták, megígérték. Hajdu Polgármester úr interpellációmra azt ígérte minden tőle telhetőt megtesz érte. Jogerős építési engedély van rá. De ismét csalódnunk kellett! Elképesztő műszaki állapota ellenére idén sem újítják fel…..
Száz feletti javaslatot, észrevételt kaptunk azzal kapcsolatban, mire is költsük a kerület pénzét, mivel tehetnénk kissé jobbá életkörülményeinket. Köszönjük mindenkinek a véleményét, javaslatát, nagy segítség lesz majd választási programunk megírásakor. De szerencsére a képviselő-testület…..
A XV. kerületi közétkeztetési sztori folytatódik. A keddi képviselő-testületi ülés előtt sajtótájékoztatót tartottunk dr. Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével, aki elmesélte miként is megy ez a hatalmas biznisz Fidesz módra, és miként tömi a haveri cégek zsebét a hazánkat jelenleg uraló maffia…..
A június 28-án tartott képviselő-testületi ülésen büszkén dagadó keblekkel jelentette be a kerületet vezető Hajdu László a DK-Fidesz koalíció polgármestere, hogy a REAC stadionban valósítják meg az idei napközis tábort. Azt gondolom, hogy abban a kerületben ahol százmilliókat dobálnak ki…..
A kínai konténer piac után újabb felelőtlen beruházási kísérleten van túl Hajdu László polgármester úr. Ma az önkormányzat képviselő-testületi ülésén ugyanis minimum megkérdőjelezendő múltú és tapasztalatú cégnek adta volna át a kerületben található Észak Pesti Kórház területét. Hajdu László…..
Lezajlott jó pár pedagógus tüntetés, és a "Habony-művek" mocskolódó hadjárata sem tudta szétverni azt a csapatot, mely úgy gondolta fel kell emelni a szavukat az ostoba és egyeztetés nélkül létrehozott központosítás ellen az oktatásban. Azt gondolom mindenkinek tennie kell azért hogy gyermekeink…..
Óriási a verseny, hogy a kerületi DK-Fidesz-MLP koalíció tagjai külön-külön miként tudják magukról levakarni az Újpalota-Astoria villamos meghiúsulását. Hol vannak már azok az idők, mikor országgyűlési képviselőnk osztotta az észt, hogy Ő MAGA LÁSZLÓ TAMÁS választotta ki a megfelelő terveket a mi…..
Ma a képviselő-testületben a "gigakoalíció" képviselői elfogadták a kerület 2016. évi költségvetését. Egy átlagos választópolgár nem szokott elmélyülni egy ilyen előterjesztésben, így néhány gondolatot megosztok Önökkel, mely segít eligazodni a költségvetés sorai között. Furcsa érzés volt, hogy a…..
Sok információval rendelkezünk már, és megannyi kérdésünkre várjuk még a választ villamos ügyben, de a kerületi LMP-nek van még egy jelentős hiányérzete: senki nem kérdezi meg Önöket a lakosságot, hogyan is szeretnének vagy nem szeretnének villamost Újpalotára? Kell-e nekünk a villamos, ha igen,…..
Csütörtök este újra eljöttek az újpalotai villamos megálmodói a kerületünkbe, hogy elmondják azt, ami még nincs átgondolva, nincs lerajzolva, nincs egyeztetve, de eldöntve már el van. Csak éppen az újpalotai lakosok nélkül.... Nem volt viszont jelen a kerületet valójában irányító FIDESZ vezetés…..