Regisztráció Blogot indítok
Adatok
engelbert (törölt)

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1867. Austin, Texas. Ismeretlen kötéltáncos egy talicskával a magasban. A teljesítménye nem elhanyagolható, hiszen drótkötél híján egyszerű - nem igazán feszíthető - fonott kötelet alkalmazhatott a mutatványaihoz..
Vérfürdő a Black Wall Street-en   - lz - Az egyesült államokbeli Oklahomában található Tulsa városában élt a XX. század elején az egyik legsikeresebb és leggazdagabb afro-amerikai közösség - központjában az Greenwood Avenueval - az utcával, melyen fehér ember nem járt.…..
engelbert (törölt) 2014.05.09 20:42:08
@_most_: A fehérek erkölcsileg és szellemileg is felsőbbrendűek a feketéknél.Átlagban legalábbis,kivételek természetesen előfordulhatnak,mindkét irányban.
engelbert (törölt) 2014.05.10 21:04:19
@GERI87: Szipojozzák a fenét,abszolút piaci körülmények között kereskedhetnek bárkivel.Az ilyen olyan villongások és háborúk pedig szintén az alacsony értelmi színvonaluk számlájára írható,ismert az afrikai közmondás: "ha egyszerre találkozol egy kígyóval,és egy szomszéd törzsbelivel,akkor először a szomszéd törzshöz tartozót kell megölnöd, és csak aztán a kígyót" ilyen közgondolkodás után oszd fel bölcsen a kontinenst...Az afrikai négerek csak köszönetet rebeghetnek az általuk elüldözött európai gyarmatosítóknak,iskolát kaptak tőlük,kórházakat építettek nekik,és a mai napig előnyt élveznek a bevándorlásnál azok akik a hajdani gyarmatokról érkeznek.
A 20. század egyik legszebb pillanata volt, amikor a vasárnap szentté avatott II. János Pál pápa megbocsátott a merénylőjének. Naná, hogy „utáljuk az egész huszadik századot”, ahogyan Nagy Feró énekli két Csobot Adél-produkció között, de mi most megpróbáltunk a szépre…..
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.04.29 07:35:00
FIGYELEM! Az alábbi trailer rengeteg új jelenetet tartalmaz köztük az első igazán leleplező képsorokat a címszereplő (egyik?) (fő?)ellenfeléről. Megtekintése csak saját felelősségre ajánlott (főleg, hogy 16 nap múlva itt a bemutató). ..
sd Andrew Mwenda ugandai újságíró, akinek szavaira az egész világ figyel, saját országában azonban igyekeznek megfosztani őt publikálási lehetőségeitől. Mwenda szerint ugyanis nem a segélyek fogják kihúzni Afrikát a bajból. Nemet mondani sok milliárd dollárra furcsának…..
engelbert (törölt) 2014.04.28 22:47:38
@sanche: Meg építettek nekik a fehérek utat, vasutat, iskolát, kórházat erőművet....Valahányszor kitör egy járvány Afrikában azonnal mozdul Európa és mennek az orvosok, szakemberek, oltóanyag, és minden felszerelés...
Ha azt gondoljuk, hogy a cenzúra valami új keletű találmány, csalódnunk kell. Amióta nyomtatott irodalom, vagy sajtó létezik, jelen volt a cenzúra is. Ezeket az első világháborús amerikai fotókat hol a katonaság, hol a kormány cenzúrázta. Lássuk melyiket, miért. Lezuhant amerikai repülőgép és…..
engelbert (törölt) 2014.04.23 17:58:25
@mrbloodbunny: Az ott vélhetőleg a legősibb,és leghatékonyabb közelharcfogás,népiesen tökönrúgásnak nevezik.
Húha! - Így kiáltanak fel a nézők, amikor a Red Bull Race, vagy  hasonló versenyek  során a műrepülésre optimalizált gépekkel a pilóták átrepülnek az úgynevezett "kapuk" között.   De mit szólnának ahhoz a pilótához, aki vadászgépével átrepült az Eiffel-torony alatt,…..
Amerikai karrierről és dollármilliókról szóltak a hírek azután, hogy az Attraction árnyékszínháza megnyerte az angol Britain's Got Talent című műsorát. A csapatnak az egyik legmenőbb producer, Simon Cowell ajánlott fel Las Vegas-is szerződést, amin Szűcs Zoltánék sokat…..
"...amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak." Ez az a mondat, amiért Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak, a VIII. kerületi körzeti…..
disrupt Vasút a küszöbön 2014.03.24 19:53:07
Ennél közelebb nem lehet vasúti pályához élni. Aki más mond, az már a vonaton lakik. Túl közel lakik a HÉV-hez vagy vasúthoz? Mit szóljanak ezek az emberek Hanoi óvárosában, akiknek a küszöbén dübörög át naponta többször a vonat? Fotók: Ashit Desai Hanoi óvárosa…..
Eva Braun, akit Hitler - közösen elkövetett öngyilkosságuk előtt néhány órával - vett feleségül berlini bunkerében, zsidó ősöktől származott.   A nő hajkeféjében talált hajszálból vett DNS-minta elemzése azt mutatta ki, hogy a zsidók millióinak haláláért felelős…..
Ahová a jó idő ellenére sem érdemes nyaralni menni -kb- Európa közepén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy veszélyben vagyunk, ha allergia-szezon van, ha túl nagy a hideg vagy a meleg, és ha nincs elég pénzünk. A világ más részein a veszélyt az éhenhalás, a természeti…..
Ross most Faranciországba látogat, de nem croissant fog csigába mártogatni az Eiffel-torony tetején, hanem felderíti, miért marad helyben a drog ahelyett, hogy szépen átcsorogna, mint ahogy azt tette eddig is. A helyszín? Marseille. Hogy mi? Semmit sem tudok erről a francia városról és…..
Ennyi boldog arcot tán még sose láttunk szépséges fővárosunkban. A frissen megnyitott négyes metróban lelkesen szemlélődő, fotózó tömeg, tényleg csak egy jó kis szökőkutas gruppenszex hiányzik. A Gellért téri állomás überfasza, mondjuk megőszülsz, mire kijutsz: két…..
engelbert (törölt) 2014.03.29 17:26:06
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Kapd be az ázsiai majmok sárga faszát
engelbert (törölt) 2014.03.30 11:08:31
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Nyald ki a magyarkák betyárkörtés seggét.
1965. nyarán Valentyin Privalov vadászpilóta engedély nélkül repült át a novoszibirszki Ob-hídja alatt. Bírósági tárgyalás elé nézett az eset miatt, de Malinovszkij marsall közbenjárására ejtették a vádakat. A kép szerintem korabeli technikával készült montázs. Ti mit gondoltok?..
A párizsi kommün (párizsi községtanács, franciául: Commune de Paris) egyfajta szocialista államszervezet volt, melyet - a mai napon 143 éve - 1871. március 28-án kiáltottak ki Párizsban, és május 28-ára vertek le...
Tegnap este Lukács György olvasása közben újra megnéztem az Ölve vagy halva című opuszt, a filmtörténelem eme jelentékeny korpuszát, melyben a halálból visszatérő Steven Seagal leszámol a gonosz szenátorral, akinek agyára ment az Egy Gyűrű. Az egyik legnagyobb…..
engelbert (törölt) 2014.03.29 09:29:12
Drámai mentőakciót örökített meg egy houstoni lakos. Tűz ütött ki egy apartmanházban a texasi Houstonban. A lángok kedden délután csaptak fel egy négyemeletes, még építés alatt álló épületben.   Egy építőmunkás csapdába esett a lángoló épületben. A kiérkező…..
engelbert (törölt) 2014.03.27 08:44:42
Valaha természetes volt a fekete és a fehér bőrű emberek elkülönítése. Ennek egyik módja az volt, hogy feketék nem utazhattak buszon, vagy ha mégis, akkor sem ülhettek le akárhová, és felszólításra át is kellett adniuk ülőhelyüket fehér utastársaiknak. Így ment ez egészen…..
Karel Kramar óta nem látott Európa még egy olyan őrült gondolatot, mint amelyet Vlagyimir Zsirinovszkij megfogalmazott az ukrán helyzet rendezésére. Mint ismeretes, az akkori csehszlovák miniszterelnök pánszláv érzelmekből vezérelve nagyvonalú tervezettel állt elő, melynek…..
Úgy tartják, ami Amerikának Vietnam, az a szovjeteknek Afganisztán volt. Háború idegen földön, sok milliárd rubel az államkasszából, nem kevés emberélet és végül egy csúfos vereség – valóban közel egy kaliber a kettő, csak amíg az amcsiknak ott van Hollywood, hogy ezt…..
engelbert (törölt) 2014.03.23 19:36:52
@Gyurma73: Pakisztán nem nyújtott támogatást Bin Ladennek.Legalábbis a formális pakisztáni állam nem ,sőt ott is körözték.Ha nem így lett volna, őket is simán célkeresztbe veszik az amerikaiak,emlékszem hogy követelték Pakisztántól az amerikai erők átengedését a területükön.És az olyan törzsi területeken amiket a pakisztáni kormány nem tudott az ellenőrzése alatt tartani,ott bombázott az USA légierő.
engelbert (törölt) 2014.03.23 20:10:43
@sanyix: Afganisztán, a szovjet kivonulástól az USA elleni merényletekig a kutyát nem érdekelte.Semmi sincs ott, amit egyébként ne lehetne akár ott, akár másutt szimpla kereskedelmi ügyletekkel megszerezni.Főleg ugye a világ leggazdagabb országáról van szó,ami probléma nélkül meg tud fizetni bármit.Aki látta Amerika döbbenetét, és sokkját 2001 szeptemberében, az csak nevet a bolondok háttérelméletein.
engelbert (törölt) 2014.03.24 14:46:25
@fq: nekem mindegy, legyetek boldogok az összeesküvés elméleteitekkel...Gondolom a Holdra sem szálltak le soha,meg van Loch Ness-i szörny is...
Mikor egy nukleáris bomba pusztító erejéről beszélünk, tisztában vagyunk azzal, hogy a hatalmas számok valójában mit is jelentenek? Óriási energia szabadul fel egy atombomba maghasadása (vagy egy hidrogénbomba esetén a magfúzió) alkalmával, amihez foghatóval nem igazán…..
engelbert (törölt) 2014.03.18 12:15:26
@a nemzet fogatlan provokátora: Ebből nincs több? Nagyon érdekes, sohasem láttam még ezt a képet, pedig érdekelt a téma egy időben.
Minden metrómegállóban több ajtó is van a falak mentén. Szerintem mindenkinek eszébe jutott már, hogy vajon mi van az ajtók mögött? Mit rejt az alagút? Egy esetleges atomtámadás esetén a metróban fogunk élni? Igazak a pletykák, miszerint egy komplett város van a lábunk alatt?…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
engelbert (törölt) 2014.03.06 18:54:57
@ZF2: Így csinálják,de ha most valaki a Krímben él akkor fontolóra veheti hogy az államcsőd küszöbén álló Ukrajna, vagy pedig az úgy ahogy, de működő Oroszország állampolgára legyen.
engelbert (törölt) 2014.03.06 19:15:42
@Siri Keeton: Lehet hogy így van,de a világpolitika mellékszereplői ritkán szoktak kapkodni az ilyen feladatokért. Azt mondanák:menjenek előre az amerikaiak,vagy a franciák,és akkor majd esetleg mi is...nem hinném hogy szívesen magukra vállalnák egy Oroszország elleni háború kezdőlépését.