Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dalla_Piccola

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalla_Piccola 2014.02.21 07:16:15
@sutyerák:

Meglehet, De ő legalább kapta a nevet, te pedig magadnak választottad.
Döntött a Mazsihisz: bojkottálja a Holokauszt 2014 emlékévet – egyelőre. Hogy milyen súlyos következményekkel jár a zsidó hitközségek szinte egyhangúan meghozott döntése, arról ergé már írt a napokban, most csak a három vitatott ügyről, a felek igazságáról írnám le…..
Mandiner blog Korszakváltásokról 2014.01.15 14:01:00
Mit ábrázol a fenti fotó? a) Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (MSZP) sajtótájékoztatót tart Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettessel (MSZP), valamint kormányának két tagjával, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési, továbbá Fodor Gábor környezetvédelmi…..
Dalla_Piccola 2014.01.20 10:30:32
@tevevanegypupu:

Nem is lehet kérdés!
1914-ben, az első világháború kitörésével sokak szerint egy világ omlott össze. De valóban így volt-e? 1914 korszakhatár mivoltáról, az Osztrák-Magyar Monarchia elmúlásáról és Magyarország tartós leszakadásának körülményeiről beszélgettünk Romsics Ignác…..
Dalla_Piccola 2014.01.20 10:27:54
„Sohasem fogok hátat fordítani a saját támogatóimnak.Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek? Ha a saját híveink sem számíthatnak ránk, akkor kicsoda számíthat ránk?” (Orbán Viktor a trafikügyről, 2013. május 17.) Ha mikrotanulmányt…..
Dalla_Piccola 2013.12.05 11:14:40
Dalla_Piccola 2013.12.05 17:06:30
@Karcolt lendület:

Melyik része nem igaz? Attól, mert megrendelt cikk, miért lenne hazugság? Ne komolytalankodj már:)
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
Dalla_Piccola 2013.11.23 08:37:48
@Kismacska (BELLA):

Na te se csillogsz.
Mi köze van a közgáz és matektanulmányoknak annak fölismeréséhez, hogy mi a demokrácia?
Mi köze a fékek-ellensúlyoknak mindehhez?
Mi az, hogy igazságos?

"Nem én foglak felhomályosítani" - na ez az egyetlen precíz állításod: valóban magabiztos homály van a fejedben.
Nem értik a konzervatív ifjak, miért beszélnek magyarországi antiszemitizmusról külföldön. Németország, Svédország után Kanadával meccsel a Magyar Nemzet szerkesztősége: Hazug vádak Kanadából, kürtölik világgá. Kumin Ferenc aktiválva, Lukács Csaba csomagol? Reszkess…..
Dalla_Piccola 2013.11.21 19:26:42
@Csehszlovák Kém:

Segíts: ha valakit antiszemitizmussal vádolnak meg, az meg azt állítja, hogy ez hazugság és azt, hogy aki antiszemitizmust kiált az téved, hazudik, az ezzel is bizonyítja, hogy mennyire antiszemi, te meg az antiszemitizmus korpusz delictijeként nem törlöd ezeket a védekező kommenteket. Húúúúúú ha. Inkább a cseh/szlovák rasszizmust meg nacionalizmust ekéznéd.

Egyik Kertész sem zseni íróként, bár érdekérvényesítőként valóban zseniálisak. Irodalmi szövegről meg szó sincs, úgyhogy ne is eröltesd a szépírói szabadságot érvként.

ps. Ha jól veszem le, te elfogadod, hogy genetikusan alattvaló vagy. Más meg ezt az állítást rasszizmusnak gondolja.
„Márai azonban annyira kívül áll, hogy egy adott ponton túl már nem érti a társadalom többi csoportját. (...) De nincs mit tenni: Márai meglátásainak jelentős része, nemcsak, hogy tűpontos, sokszor egyenesen váteszi” – írta Ablonczy Balázs történész pár hete a Heti…..
Dalla_Piccola 2013.10.16 16:47:13
@Shenpen:

" Márai, Wass, Csoóri vagy Tormay Cécile ugyanúgy nem alkalmasak megmondóembernek, mint Stefan Zweig, Sartre, Zola vagy akár Goethe - a művész, azaz az író, az irodalmár nem erre való, ez szereptévesztés. Szobrászok ajkáról sem lessük az igét, akkor miért kell az irodalmárokat vagy a költőket ilyen váteszi szerepbe emelni?"

A filozófus, akár a szépíró közölni valója fogalmi, fogalmait a nyelvvel fejezi ki. Ez közelebb hozza őket egymáshoz, mint amilyen távol a költő a szobrásztól van. A szobrász éppen azért szobor, mert nincsenek szavai, fogalmai vagy nem elég jók a szavai, fogalmai arra, amit ki akar fejezni.

Te meg tudod mondani, hogy Platón szépíró vagy filozófus? Ki dönti el és főleg mi alapján, hogy Thomas Mann szépíró bölcselő vagy esszéista, aki esszéit regényekbe foglalja? Szerinted Babits, Németh László esszéisták vagy szépírók?
Vasárnap – Mihai Goţiu számításai szerint – legalább tizenötezren vonultak ki a Ponta-kormány Verespatakról szóló törvénytervezete ellen tüntetni szerte Romániában: Kolozsváron rendőrségi becslések szerint ötezren, Bukarestben a kezdeti pár száz fős tüntetés…..
A tavalyi év után idén is megrendezték a Tokaji Írótábort, amelyen ismét a kommunizmus évtizedei alatt elhallgattatott szerzők kerültek középpontba. Legutóbb az 1945 és 1965 közötti korszak került terítékre, most pedig az 1965 és 1990 által körülölelt puha diktatúra…..
Dalla_Piccola 2013.09.04 21:27:06
@bömböcz: @tevevanegypupu:

Athonnal meg mi lesz? Meg Ré-vel?
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Dalla_Piccola 2013.09.04 21:22:26
@Doomhammer:

Maguk szerint mások megtévesztése és több száz millió kicsalása hamis ígéretekkel, hogy az ember a saját uzsorásoktól felvett tartozását törleszteni tudja, mennyit kóstál?

P.s.:Készült erről egy érdekes dokufilm a 90-es években.
Tizennyolc évvel a Mielőtt felkel a nap és kilenc évvel a Mielőtt lemegy a nap után megszületett Richard Linklater trilógiájának befejező része, a Mielőtt éjfélt üt az óra. Bár abban, hogy több epizód nem fog készülni, nem lehetünk biztosak, mégis: most érezzük a leginkább…..