Regisztráció Blogot indítok
Adatok
75. Vladys

0 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Polmark Rohad-e a narancs? 2017.05.31 11:57:46
Liptak Mark Nemrég jöttek ki a közvélemény-kutató intézetek adatai, mely alapján az látszik, hogy érdemben nem változik a Fidesz támogatottsága (Mediánt kivéve), miközben manapság szinte már mindenki Fidesz-ellenessé vált. Joggal vetődik fel a kérdés: most rohad a narancs vagy sem? Tényleg ilyen jó…..
75. Vladys 2017.05.31 23:11:22
Könnyű lenne elintézni a címben feltett kérdést azzal, hogy keveset, mert egyfelől felmerül a kérdés, hogy mihez (és kihez) képest, másfelől az adott kereset vásárlóértéke sem mindegy. A mai poszt témája tehát a pénztárcánk lesz, némileg kapcsolódva egy pár nappal ezelőtti bejegyzéshez...
Mivel kétszeres bukta a menekültválság (érvénytelen népszavazás és sikertelen alkotmánymódosítás), új szlogennel fordul rá Orbán kormányzása utolsó teljes évére. Brutális számok röpködnek, de hazacsábítani a munkavállalókat ez is kevés, már ha egyáltalán végre lehet…..
75. Vladys 2016.11.16 16:04:25
Kampányoljatok csak a béremelés ellen, tuti siker 18-ban. :)

@RHalacska: Az árakat még mindig a kereslet-kínálat határozza meg. Emeljen nyugodtan "brutálisan" csak utána ne sírjon a szája, hogy a kutya nem akarja megvenni a csodaszolgáltatását. Persze fognak, mint ahogy azért is nyavalyognak, hogy nem találnak heti 6X12 órában minimálbérért magasan képzett rabszolgát.
Orbán Viktor ismét fellebbentette előttünk politikai ars poétikáját. Ezúttal Donald Trump frissen megválasztott amerikai elnök erényeit sorolva rajzolta meg éles kontúrokkal, milyen világot szeretne építeni a szövetségesei segítségével. Nincs abban semmi meglepő, ha Orbán Trumpért szorított a…..
Lélektani hadviselésre kiválóan használható a rabosítás kifejezés, ami persze nem egyenlő azzal, amit sugall. Nem öltöztetik az illetőt csíkos ruhába, nem viszik vezetőszáron rendőrök a kihallgatásra azt, akit rabosítanak, de fénykép készül róla, és az ujjlenyomata is bekerül a bűnüldöző szervek…..
75. Vladys 2016.10.13 04:02:34
Max kap 1-2 év letöltendőt, meg pár misit a számlára.

@öreg_répatorta: "ahelyett, hogy 2002-ben azonnal felelősségre vonta volna őket és természetesen, azt aki megérdemli bebörtönözte volna."
Ahhoz egy értelmes pártra lett volna szükség, nem olyanokra, akik egy meredeken emelkedő világgazdaságban majdnem csődbe vitték az országot.
Az létezik, hogy a "bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba" kitételbe nem tartozik bele Magyarország? Kedves Tékozló Homár, Régóta Telenor előfizető vagyok, munkámból kifolyólag viszonylag sokat vagyok külföldön illetve gyakran hívok külföldi (EU-s) számokat. Kb. egy hónapja váltottam…..
75. Vladys 2016.09.01 11:42:26
Átlagjózsi nincs tisztában a nemzetközi és a roaming hívás közötti különbséggel, de aki napi szinten telefonál külföldre vagy külföldről az azért tisztában lehetne vele.

@Terézágyú: Ez azért van, mert a 1000 sőt 3000 évvel ezelőtt is pont ugyan ezt a nyelvet beszélték és ugyan ezek a nyelvtani szabályok voltak érvényesek.
Nyolc aranyat szereztek sportolóink a riói olimpián. Ebből Hosszú Katinka egymaga hármat abszolvált, és úgy alakult, hogy a nyolcból hetet nőknek sikerült begyűjteniük. Ez utóbbi információ egy normális országban nem bírna hírértékkel. Hogy férfi vagy nő szerzett-e egy díjat, annyira kellene…..
75. Vladys 2016.08.21 19:16:30
@midnight coder: Attól még nem volt fenntartható, ezt bizonyítja a több százmillió hulla.
75. Vladys 2016.08.21 19:42:35
@midnight coder: Nem volt fenntartható, ezért bukott meg és ért véget a gyarmati korszák. Semmivel se volt jobb és fenntarthatóbb az a korszak mint a mai.

@bbjnick: mondandód első része szimplán alpári vitakultúra jele, ezért ignorálnám. A többivel csak kiegészítetted amit mondtam, nem pedig megcáfoltad.
A magyar olimpikonok összesen 15 érmet szereztek Rióban. Első ránézésre jó átlagos a szereplésünk, hiszen a realitásnak megfelelően a londonihoz hasonló éremkollekcióval térhet haza a népes sportolódelegáció, ám az arányok alapvetően megváltoztak. Nem csak az a feltűnő, hogy az aranyérmeket összesen…..
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..
Kihirdették a teheráni Holokauszt-rajzverseny eredményét. Az első díjat egy antiszemita francia karikaturista vitte el, de a többi díjazott alkotás üzenete is egyértelmű. Az először Mahmúd Ahmadinedzsád akkori elnök által 2006-ban meghirdetett versenyt tíz év után rendezték meg ismét, immár az Irán…..
75. Vladys 2016.06.02 18:39:23
@speech: Vagy talán nem kellene egész népeket gettósítani, az ott rekedteket meg folyton vegzálni. Kevésbé lenne helytálló a náci hasonlat.
  Az elszegényedés egyetlen ellenszere a Feltétel Nélküli Alapjövedelem, ami meg fogja változtatni világunkat. Hallgatva a híreket, kimondhatjuk, igen haladunk ebbe az irányba, bár egyelőre nem mindenki. A rendszerváltás óta a magyarországi népesség két része számára megvalósult.   Az egyik…..
75. Vladys 2016.05.23 16:29:24
Vegyük el, osszuk szét egyenlően, ez a kommunizmus nevű kísérletben is bevált.

@Profvarg: Szegény rabszolgatartó nem talál heti 6 nap 12 órában minimálbérért elkötelezett dolgozót, ezért csődbe megy. Semmi baj "van helyette 100 másik".
Az európai országok határai rengeteget változtak az utóbbi ezer évben. A videó egészen onnan indul, amikor még Európa középső része a Római Birodalomhoz tartozott, Spanyolország pedig iszlám fennhatóság alatt volt, és egészen 2012-ig követi az országhatárok…..
75. Vladys 2016.04.11 03:35:30
Ez a videó már bejárta a netet pár éve, akkor már ki lettek elemezve a hibái (pl szlovákok egy hibás térkép miatt jelennek meg.)
index.hu/tudomany/tortenelem/2012/05/17/mit_keres_szlovakia_1000-ben_a_terkepen/

A poszternek:
"Európa középső része a Római Birodalomhoz tartozott"
Nem, ekkor már több mint 700 éve nem létezik a Római Birodalom és 600 éve a Nyugatrómai Birodalom.
Ami a térképen van az a Német-római Birodalom.

"Spanyolország pedig iszlám fennhatóság alatt volt"
Spanyolország ekkor még nem létezik, így nem állhat iszlám fennhatóság alatt sem.
Deansdale Nyelvészkedjünk 2016.03.27 12:45:30
Magyarországot valamiért mindenki más olyasmi nevekkel illeti, mint ungarn és hungary. Viktorunk állítólag egyszer megjelentette a weblapján, hogy "az országnév, Hungary is azt jelenti, hogy „a hunok földje”". Erre rögtön lecsaptak a regresszív magyarellenesek - jobb az ilyesmit csírájában…..
Christos Papaloucas az Új Testamentum eredeti, ógörög nyelvű szövegeinek kópiáit használta elsődleges forrásként ahhoz, hogy meghatározza Jézus halálának okát, és magyarázatot találjon arra, hogy miért halt meg viszonylag rövid idő alatt a kereszten. A keresztre feszítés…..
75. Vladys 2015.04.04 19:30:54
@exterminador: Én szeressek az ilyen egyszerű lelkűekkel szórakozni. :)
75. Vladys 2015.04.04 20:06:32
@beszélő majom: Azt csinálom. :)
75. Vladys 2015.04.04 20:14:26
@beszélő majom: Csak utánad. :)
Simicska Lajos megkezdte Vona Gábor pozicionálását. A Magyar Nemzetnek adott interjút a Jobbik elnöke, amelyben szinte könnyek között ismerte be, hogy ha a zsidókat bántják, akkor ő zsidó, és nem szeretne kilépni az Európai Unióból. Legalább is, egyelőre, mert nem állunk rá…..
Kerestem reggel Kusza Szem jegybankelnök úr győzelmi mámorban úszó közleményét, miszerint "Lássátok', gecik, itt vannak a számok amiket ígértem, innentől kuss van az elvert kétszáz milliárdom és a rólam elnevezett tantárgy oktatása körül!"  De nem találtam.  Lehet…..
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
Mikor? Melyiket? Büszkén 2014.07.05 04:19:55
Nem terveztem írni a mai Budapest Pride felvonulásról, hiszen már mindent megírtam korábban, amit tudtam, és mások is megírtak mindent, amit én se tudtam volna olyan jól. De amíg hazánk kormányzó politikusai ekkora csőlátású sötét bunkók (Fónagy János ígéretesen indult, de…..
75. Vladys 2014.07.05 21:03:16
@Benjamin Eisenberger: De kis agresszív vagy így kora este. :)
„A világ visszhangzik a zsidók elleni gyűlölet zajától, és ez a szunnyadó gondolatot felkelti. Nem találok fel semmi újat, ezt mindenek előtt és fejtegetéseim minden egyes pontjánál kifejezetten szem előtt kell tartani. Nem találom fel sem a zsidók történelmivé vált…..
A belgák mellett az ESPN járt a legjobban az amerikai válogatott tegnapi vb-meccsével. A rém izgalmas, hajtós, küzdelmes két óra végén az USA 2-1-re kapott ki a belgáktól, ezt pedig nagyon sokan látták az Egyesült Államokban: a ratingje 9,6 volt, ami több, mint bármi, amit eddig…..
75. Vladys 2014.07.03 03:38:43
El kellene egy ilyen őrző a mi új stadionjainkba is.

@szbszig: @nem akar az ökörcsorda legelni: Én is inkább Usákiára szavaznék, mint Katarra. Bár ez a meccs időpont elég kiábrándító.
Van az ember, ami a férfit jelöli, meg vannak a nők, legalábbis ez derült ki az mti ma reggel 7:41-kor kiadott közleményéből: Mexikó-terrorizmus Összecsapás Mexikó középső részén, sok halottal Mexikóváros, 2014. július 1., kedd (MTI/AP) Egy összecsapásban a mexikói…..
Varánusz NAV vs RTL vs áfacsalás 2014.06.25 22:58:38
Egyszervolt országban lassan tényleg bármi megtörténhet. Az is, hogy az egyik Halljakend pattogtatni kezd az ujjával és Szijjártó Péter szóhasználatával élve: "a miniszterelnök politikai vetélytársai elcsendesítésére, megfenyegetésére használja az állami hatóságokat."…..
75. Vladys 2014.06.26 11:51:38
@ausländer Sipi: 4 éve is ebben reménykedtetek, azóta se lett belőle semmi. Most se lesz, ezek szimpla hagymázos álmok.
75. Vladys 2014.06.26 12:05:33
@évásanyó: Hol is írtam, hogy ezek jók? Annyit mert csak leírni, hogy ezeknél sajnos van egy nagyobb sáskahad ebben az országban.
Legyél te is holland csodacsatár! Ahogy azt Szily Laci is bemutatta a cinken, sokan nemcsak van Persie fejes góljába szerettek bele, könnyen be tudott húzni az egész jelenetsor hangulata. Napok teltek el a holland-spanyol óta és még mindig nem bocsátom meg magamnak, hogy a Cross…..
2013-ban a naiv és kissé esetlen Lara Croftból igazi túlélő született, az újragondolt Tomb Raider pedig egy nagyon jól összerakott, komplex és izgalmas akció-/kalandjáték lett, amit mi is imádtunk. A folytatásról egyelőre sokat még nem lehet tudni, de a megjelenést 2015…..
75. Vladys 2014.06.18 07:13:23
A régieket nem kedveltem, de ez a ribútos egész jó lett, meglátjuk a 2-vel tudják-e tartani a színvonalat.

@doggfather: De usák játék, ott ez 13 karikás max 15. Itt viszont egy darab fedetlen női mell sem látható, így érthető a kolléga kérdése.