Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meluka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lázár János nem az a finomkodó elegáns gyerek. Ha belegázolnak az önérzetébe akkor aztán elszabadul a pokol, és vagy a sameszaival intézteti amúgy kurucinfósan újságba névvel, címmel, telefonszámmal a rohattellenséget, vagy ő maga intézi, mi van, mi, ki a kisfiú, te legnagyobb…..
Meluka 2013.08.24 09:09:55
@Knósszosz 2013.08.14.
Jól megkésve, mentségemre szóljon a közöttünk levő teljes földgolyó... csak azért reagálok mert útálom a csúsztatásokat.
Mellár Mihály soha nem helyezi fókuszba a magyarság felsőbbrendűségét, de megveti azokat akik lépten nyomon gyalázzák a magyart „nagymogyoró”, „ősmagorság” és hasonló jelzőkkel, hogy csak itteni, nemzetünkre sértő szavaidat idézzem.
Ellentétbe hazugságaiddal, azt állítom, másokkal egyetemben, hogy a magyar kultúra lényegében mellérendelő. Ha nem tudnád, a horvátok hét évszázad után nemzeti mivoltukban csorbítatlanul és eredeti területük többszörösével léptek ki a Szentkorona kötelékéből egy testvéri ölelésbe, ami tizedéig sem tartott. A tótok/szlovákok Magyarországon váltak nemzetté, a kisoroszok/ruszinok úgyszintén, de mivel kicsik a nagytestvér felfalta őket, míg a tótoknak sikerült időben kimenekülni a cseh testvéri ölelésből. A hálátlan szászok 700 évig megtudták őrizni kultúrájukat, nyelvüket, Romániaban 70 évet sem értek meg. A szerbek is Magyarországon alapozták újra nemzetüket. A kultúrált angolok ezen idő alatt sikeresen elfelejtetették a skótokkal, velsiekkel, írekkel anyanyelvüket, kiírtották vagy rezervátumokba halálra éheztették az indiánokat, az ausztrál benszülötteket, kitalálták az apartheidet, stb. Az övék ugyanis a felsőbbrendű kultúra, melynek nevében minden atrocitás megengedhető az alacsonyabbrendűekkel szemben. És neked az fájhat, hogy megkísérlem kiszabadítani nemzetemet a hozzád hasonló ócsárlók karmaiból, hogy legalább ne önként vonuljanak az alja népek számára készített rezervátumba .
Írásaimból nem a magyar felsőbbrendűség sugárzik, csak az, hogy nem vagyunk alábbvalók, hogy az emberiség aranykorának kultúrateremtő nyelve a magyar volt és, hogy mára, sajnos, nem sok esélyünk maradt a túlélésre. Három ezer évvel ezelőtt ugyanis, a földön eluralkodott a haszonelvűség, és ezzel az egész emberiség sorsa megpecsételődött. Tudod-e, hogy éppen a napokban, augusztus 22.-én elfogyasztottuk mindazt amit a föld ebben az évben képes újratermelni. Innen kezdve az év végégéig már az unokáink jövőjét fogyasztjuk. Ennyit erről ...
Látom, hogy a jelzőkkel jól tudsz bánni, azokhoz nincs mit hozzáfűznöm, de az ésszerűséggel kissé hadilábon állsz. Az, hogy előttem senki sem kötötte a lineáris A-t a magyarhoz nem érv az olvasataim ellen. Miféle érv az, hogy „ezelőtt a franc se ismerte”? Ki ismerte Adyt a költészete előtt? A nicked is elégé ésszerűtlennek tűnik abból amit magadról írsz. A hellén kultúrának annyi köze van Knósszoszhoz, hogy a Balkán hegyeiből leözönlő hellén elődök előbb lerombolták majd pár száz, sötét korszaknak nevezett év útán felnőttek a minószi kultúrához, átvették és tovább fejlesztették. Ez nem semmi , ezt én tisztelettel elismerem nekik.
Ami a magyar és ó-görög (nem hellén) nyelv rokonságát illeti, majd jelentkezzél ha dr. Aczél József legalább egy érvét ésszerűen megtudod cáfolni.
Had mutassam be neked, és a blog olvasóinak, a felsőbbrendűek gondolkodásmódját, hogy tudd miről beszélsz. A lüki nyelvről ezt olvashatjuk a Lycián Turkey honlapon: „Noha, köztudott volt, hogy a lyciai legvalószínűbben a luwiainak egy kései változata – annak amelyet a hittiták odaérkezése előtt beszéltek Nyugat-Kisázsia szerte. Ez a tény, úgy tűnik, felülírja azt a görög hiedelmet, hogy lyciaiak eredetileg krétai bevándoroltak voltak. Nyelvük, az indo-európai rokonszók bizonyítéka alapján, melyek mintegy 20%-ot tesznek ki minden anatóliai nyelvben, indo-európai eredetű volt.”
Megjegyzem, a 20% enyhe túlzás, a megfejtések csupán sejtések, amit az őszintébb kutatók, pl. Adiego be is ismernek. A kár nyelv doktorának elhihetjük, hogy eddig talán, ez saját szóhasználata, négy szó jelentését sikerült a kutatóknak megállapítani. (De 100%-ban tévedett!) Mennyi négy bizonytalan jelentésű szónak a 20%-a?
Annyiban mégis a görögöknek volt igazuk, lévén időben és térben közelebb hozzájuk, hogy a lükik, károk, lüdök és a többiek a krétaikkal azonos nyelven beszéltek.
Mire föl ez az erőszakos indo-európaiasítás? Azért mert e nélkül nincs „dicső” szemita és indo-európai múlt. Azok a tudósok és őket ész nélkül majmolva, szinte a teljes magyar értelmiségi réteg, akik valós történelmünket délibábosítják, önként és dalolva festik a legátlátszóbb hazugságból font délibábot a nyugati „kultúra-teremtő” civilizáció horizontjára. A föniciaiak, a görögök és a latinok az írást legszélesebb értelmében, az írott anyaggal, a bennük felhalmozott évezredes tudással együtt vették át a helybeli magyari népektől. Ebben semmi kivetni való, a bűnük csupán az adoptálás és adaptálás eltitkolása, letagadása.
Abban igazad van, hogy aki bővebbet akar megtudni a minószi civilizációról annak más szerzőket kell olvasni. Én ugyanis csak az írásukat fejtettem meg. Mások konstruálták meg három és fél ezer évvel katasztrófális letűnésük után kultúrájukat és vallásukat. Ezeknek a gazdag fantáziájú szerzőknek az olvasása mellé ajánlom C. D. Cain Dancing in the Dark című dolgozatát hűtőolajként.