Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palladrin

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg ma a szégyen és gátlás nélkül arcunkba vigyorgó Semjén "ajándékba kapott" svédországi luxus vadásztörténetéről (és annak különféle verzióiról) ejtettünk volna pár szót, de a kereszténység korrupt védőpajzsának meseszép históriáját a kukába dobatta velünk a jó Kósa Lala. Merthogy az ő…..
Kijött az első előzetes a hatodik, egyben utolsó, egyben Kevin Sapcey mentesített House of Cards-évadból, amiben az ötödik etap végén elnöknek beiktatott Claire viszi a prímet, a kedves ura meg sehol, semmilyen formában nem tűnik fel benne említés szintjén túl, mert szexuális zaklatási botrányokba…..
Palladrin 2018.03.05 11:52:42
@fingszaguhere: Akit meg lelőnek az utcán, az ne haljon meg, hanem menjen haza, ugye? Minek császkált ott egyáltalán?

Nem lenne egyszerűbb ha mindenki a szakmájával foglalkozna és nem lóbálná meg dugdosná a farkát össze-vissza?
Palladrin 2018.03.05 13:14:14
@fingszaguhere: Arra akartam reagálni, hogy ne az áldozatot hibáztassák, hogy miért nem ment el. Arra kellene koncentrálni, hogy el se kezdődjön az eseménysor.
Rezsiszilárd szerint aki csökkentené a gáz árát, az be akar avatkozni a választásba...
Palladrin 2018.02.15 15:40:59
@rallus: Nézd, neked az a fontos, hogy a ballibsi kormány szabadította rá ezt az országra és a Fidesz mentette meg az embereket. Erről az álláspontról nem akarsz (vagy nem tudsz?) elmozdulni. Az én álláspontom meg az, hogy ez a konstrukció egy népirtás, függetlenül attól, hogy ki kezdte és a Fidesz ezt hogyan konzerválta.

Ahhoz hogy ebben a témában elmélyedjél, időt kellene szánnod rá és levenned a szemellenzőt, mert esetlegesen olyan kérdések merülhetnének fel, amelyek a jelenlegi párthitedet befolyásolhatnák. Ehhez részedről nem érzek szándékot, így meg feleslegesen mit túráztassuk egymást?
Palladrin 2018.02.15 15:42:54
@MikeBoy: Oh köszi :)
Palladrin 2018.02.15 16:54:20
@rallus: Lövésed sincs az egészről. Majd akkor jöjj vissza, ha tudsz is valamit.
Tanácsok és ötletek a biztonságos használathoz A gyerekek számára vásárolt laptop hasznosságáról, jótékony vagy kártékony hatásairól nem értekezünk ebben a posztban, mindenki döntse el egyénileg, hogy akar-e számítógépet vagy laptopot vásárolni a gyermek számára. Mivel alapvető munkaeszközzé vált a…..
A kedvenc viszontkérdésem erre az, hogy "Meg lehet-e tanulni könyvből karatézni?" vagy "Hány könyvet kell elolvasnod ahhoz, hogy fekete öves karate mester legyél?" Hadd fejtsem ki egy kicsit jobban. Az elméletet el lehet olvasni. Meglátásom szerint, amíg az ember birtokolja az olvasás…..
"A jövő költséghatékony rockzenésze már nem alternatív vagy klasszikus, hanem pneumatikus." - írtuk három éve a "Pneumatikus jazzdobos" posztunkban. Újabban már csak nézünk, mint luddita az iPhone gyárban. Néhány éve ugyanis a japánok kitalálták a pusztán virtuálisan létező énekesnőt, melyet…..
Palladrin 2017.12.05 11:32:03
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Palladrin 2017.12.05 11:02:10
@babo_: Ilyen fittipaldikat vakarnak le hetente az autópályáról: akik csak a belső sávot ismerik és a köd ellenére nyomják. Csak éppen későn eszmélnek rá, hogy a köd mélyén éppen műszaki mentést végző tűzoltó autó van ...
Régi kedvencem a Transport Tycoon és az abból kifejlődött Open Transport Tycoon játék. Érdemes a játékot néhány évente újra elővenni és több-tíz órát ismét játszani vele. A klasszikussá vált játékprogram fejlesztése ugyanis nem állt le, hónapról-hónapra kerülnek bele olyan kisebb-nagyobb újítások,…..
Sokszor olvasom a kommenteket arról, milyen fölöslegesnek tartják a HR-es funkciókat, nos akkor itt egy kis kulisszatitok, milyen ügyekkel is foglalkoznak néha, és mennyire kell észnél lenni a munkájuk során. A blog témájánál fogva sokféle HR-es szakmai csoportba járok, az egyik ilyen csoportban…..
Palladrin 2017.11.09 09:58:54
@vu2: Milyen más osztályzatú jelölésre gondolsz?
Palladrin 2017.11.09 12:02:37
@vu2: Nem teljesen értem, hogy az én kommentemhez ez hogy kapcsolódott eredetileg.
Sokat gondolkodtam, hogy mit is kaphatna tőlünk Bence az első születésnapjára. Olyan ajándékot akartam, ami maradandó, nem egy 5 perc alatt megunható tucatjáték. Rengeteget olvastam és bújtam a csoportokat a facebookon, hogy ötleteket merítsek. Végül, ha jól emlékszem, a Pinteresten találtam meg a…..
Palladrin 2017.11.08 11:20:43
Palladrin 2017.11.03 16:20:38
@Attic: Und? HP nx7010-es laptopom a mai napig működik, pedig 14 éves és a gyári akksija is legalább 2 órát viszi. Dell XPS 15-ös laptopom 6 éves, egyszer sem köhintett. Ez az egész bejegyzés és komment olyan felesleges hitvita...
A Szent István Egyetem 1. évfolyamos biológus (BSc) hallgatói tudományos ismeretterjesztő írás elkészítését kapták feladatul egyik múzeumi munkatársunktól. A legjobban sikerült munkákat blogunkon is közzétesszük. E sorozat részeként Mikulecz Benjámin Áron blogunkon szokatlan témájú, de az élet…..
Eléggé megviselte az HBO fejeseit a Trónok harca körüli ezer biztonsági bénázás: előre kiderült az előző évad kábé összes fordulata, volt rész, amit véletlenül előbb vetítettek le, hackerek lopták el a forgatókönyvet, és így tovább (minden balhét összeszedtünk az előző, a témáról szóló cikkünkben).…..
Palladrin 2017.10.10 14:13:24
@BéLóg: Valar morghulis
Nem vagyunk benne teljesen biztosak Viktorral, hogy csak Svédországba költözésünk óta harapódzott-e el ilyen erősen a magyar közéletben az “illegális migránsok” elleni kampány/gyalázkodás/uszítás, vagy előtte is ilyen volt és csak innen nézve vált ennyire kontrasztossá? Egyre ijesztőbb méretekben…..
Palladrin 2017.09.29 18:05:19
@John Nethem: Svédországban nem félnek az emberek a véleményüket hallatni. Csak ott félnek, ahol a jogbiztonság megszűnt, mint például Magyarország. Ahol pl devizaadóstól ugyanazon szerződés alapján egyszerre két bank is követeli ugyanazt a pénzt!
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
Palladrin 2017.09.27 15:50:48
@Ballib cenzúrázók réme 25: mind beáll vagy statisztikailag nem mérhető mennyiség? Csak muszlimok állnak be vagy vannak egyéb vallásúak is?

Szóval, tömören: szimplán csak nem mondasz igazat :)
Palladrin 2017.09.27 15:53:04
@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem tudom feltűnt-e, de ilyen mondatokkal még megsérteni is kevés vagy! :) Ennyit tudsz? :D
Garantáljuk, hogy Ukrajnának mindez fájni fog a jövőben – reagált a magyar diplomácia vezetője Szingapúrban az új ukrán oktatási törvény elfogadására. Mintha Trumpot hallottuk volna. ..
Palladrin 2017.09.27 14:22:51
@Rwindx: Aztán meg megy a csipogás, ha valaki Magyarország belügyeibe méltóztatik beleszólni.
Palladrin 2017.09.27 15:21:14
@Dorottya Veres RLDD: Igen, de az nem megy, hogy az ország beszól Ukrajnának, de amikor az országnak szólnak be, akkor meg kikéri magának. Konzekvensnek kellene lenni.
Palladrin 2017.09.25 15:08:20
@ElitLila: A kiforrott jogbiztonságra kell gondolni. De akár a magányugdíjpénztárak sorsát is fel lehet hozni. Jelenleg Magyarországon nem lehet egy délutánnál tovább tervezni, mert másnap erőből be tudnak szántani komplett iparágakat.
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
Palladrin 2017.09.20 09:01:04
Qt
  Ha valaki megkérdezné, hogy mi jut eszembe először a sorozatról, piszok nehéz helyzetbe hozna. Először is ott van Michael fekete bőrdzsekis plusz piros felsős kombója, aminek egyetlen nő sem tudott ellenállni. Aztán a spéci órája, amin keresztül KITT-el kommunikált.  De még is,…..
A hidrogénbomba-robbantást és a Japán felett átlőtt rakétát övező nemzetközi felháborodásnak még ideje sem volt csillapodni, a hírek szerint Kim Dzsongun máris újabb hátborzongatásra készül: Közben az Asia Business Daily című szöuli napilap meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva azt…..
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
Palladrin 2017.08.29 15:21:53
Talán az olajlobbi nyomására vagy épp az emberi tudatlanságból fakadóan mindig előkerülnek azok a napelemeket érintő tévhitek és egyenesen sületlenségnek nevezhető állítások, amelyek egy tudományos vitában természetesen nem állják meg a helyüket. A szakemberek és a hozzáértők természetesen el tudják…..
Palladrin 2017.08.28 14:37:00
@chrisred: Ha kevesebb _áramot_ fogyasztasz ...
Palladrin 2017.08.28 14:48:10
@GyMasa: Egy általános háztartásban azért a fogyasztók jól csoportosíthatóak: a világítás és a fűtés az általában legtöbbet használt "szolgáltatás", majd az entertainment, s végül a rövid ideig használt, nagy teljesítményű fogyasztók.

A világítás energiaigénye már eléggé alacsony a LED-ek miatt, hogy az akár akkumulátorról megoldható, erőlködés nélkül.

Az entertainment rendszerek több energiát igényelnek, de a normális napi használatban lévő és nem gamer rendszerek esetében még ez is tervezhető (nem is beszélve arról, hoyg pl a laptopokban van saját akku)

A fűtés is tervezhető, az újabb hőszivattyúk összehangolhatóak a napelem rendszerrel: télen, ameddig van világosság, addig a hőszivattyú termel (tartályba), este pedig kikeringeti.

A nagyfogyasztóknál _lehetséges_ tekintetbe venni, hogy mekkora a rendszer plusz termelése.

Az látszik, hogy még nem az összes, de a legtöbb háztáji fogyasztócsoport esetén a termelést és a használatot össze lehet hangolni, bár még nem 100%-osan.
Palladrin 2017.08.28 15:00:41
@GyMasa: Csak a lényeget nem érted ...