Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miramegoldja

90 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párkapcsolati problémája mindenkinek van. Aki azt mondja, hogy neki nincs, az vagy hazudik, vagy házon kívül (is) keresi a boldogságot, így nem különösebben érdekli, hogy mi történik a négy fal között. Bizonyos problémák újra és újra előjönnek, kerülgeted, söprögeted,…..
A párkapcsolatban élők többsége vagy elégedetlen vagy boldogtalan a párkapcsolatában, de mivel a megszokásainktól szabadulunk meg a legnehezebben, így ezekkel a kudarcra ítélt szerelmekkel sincs ez másképp. Mindenki rácsodálkozik, hogy előbb-utóbb elfárad a kapcsolata,…..
A legtöbb nő félelme az, hogy a párjuk megcsalja őket, hogy nem elég jók a másik számára. Sok esetben ez csupán a fejükben létező önbizalom hiány elburjánzása, ami általában rossz döntésekhez vezet. Természetesen előfordul az is, hogy nem alaptalan a félelem, de ebben az…..
Mindannyian félünk attól, hogy nem vagyunk elég jók, hogy elveszíthetjük azokat, akiket szeretünk. Átszövi a mindennapjaidat, így ezáltal a döntéseidet is. Pedig az a döntés, amit félelemből hozol meg, az csakis rossz lehet. A pillanatnyi érzéseid teljesen más irányba visznek,…..
Érezted már azt, hogy szinte teljesen különböző nyelvet beszéltek a pároddal? Nem értitek egymást, elbeszéltek egymás mellett, és egyszerűen nem tudod átadni neki mindazt, amit gondolsz. Ilyenkor általában erőteljes meggyőződés az az, hogy a másik mennyire nem figyel oda rád,…..
A szerelem tanít meg az önzetlenség legmagasabb formájára, arra, hogy tudj adni. Viszont ez az a területe az életünknek, ahol a legmélyebb félelmeinkkel kell újból és újból szembe találkoznunk. Ezek a démonok vagy elrettentenek egy kapcsolattól, vagy megpróbálod megszelídíteni…..
Milyen ironikus az élettől, hogy minél régebb óta vagy együtt valakivel, annál inkább eltűnik a szenvedély a kapcsolatotokból. Már nem olyan egyszerű a meghittséget megteremteni, a vágyat előhívni, mint régen, amikor izzott körülöttetek a levegő. Ez a probléma szinte a…..
Hányszor veszekedtél a pároddal apróságnak tűnő kis semmiségeken? Hányszor hibáztattad azért, amit tett vagy nem tett? Hányszor kérted számon a saját fájdalmaidért? Hányszor okoltad őt olyanért, amit nem is követett el? Hányszor kritizáltad őt, miközben eszed ágában sem…..
Minél régebb óta vagy együtt valakivel, annál inkább megsűrűsödnek a problémák is. Erre vagy az elején, vagy időközben kitaláltok KÖZÖSEN egy számotokra működőképes konfliktuskezelési módszert, vagy már most elkönyvelheted, hogy a kapcsolatnak nem lesz jövője. Azért nem,…..
Amilyen szenvedélyes érzelmekkel lépünk bele egy kapcsolatba, ugyanolyan hevesen fogadjuk és reagáljuk le a konfliktusokat, a sértettségeket is. Minél több időt töltünk el valakivel, annál több nehézségbe ütközünk bele, amikor már nem működik minden csettintésre. Ez az a…..
A párkapcsolataink, ha jók voltak, ha rosszak, hatást gyakoroltak a személyiségünkre. Sokan pontosan ezért nem szeretnek szerelembe esni, és inkább el is kerülik, nehogy bármi olyan változást hozzon ki belőlük egy másik ember, amit nem tudnak kontrollálni. Márpedig nem tudod…..
A közhiedelemmel ellentétben nem a különböző emberek, hanem a hasonlóak vonzzák egymást. Hiszen, hogyan is élhetnél valaki mellett éveket, aki teljesen másképp látja a világot, mint te?! Mégis időről-időre, mindannyian vérszemet kapunk, és mindenáron meg akarjuk változtatni a…..
A kudarcaink sokkal több értéket és tanulságot hordoznak magukban, mint amennyit meglátunk bennük. Nyilván minden kapcsolat más, és nincsenek arra vonatkozó tökéletes válaszok, hogyan lehet túlélni egy szakítást vagy hogyan lehet könnyebben átvészelni egy veszteséget.…..
Meglepően egyszerű dolgok szükségesek ahhoz, hogy a kapcsolatunk jó legyen, boldogok legyünk benne, mégis sokszor ezek tűnnek a legnehezebbnek. Nem azért, mert nem tudjuk ezeket megvalósítani, hanem, mert közbeszól a büszkeség, az ego, az önzőségünk. Biztos, hogy hallottad már…..
Ahhoz, hogy a kapcsolatotok működőképes legyen, meg kell értened, hogy mindkettőtök számára mást jelent a figyelmesség, a szeretet kimutatása. A nők úgy kommunikálnak, hogy mindent kimondanak, ami az eszükbe jut, rendszertelenül, érzésekkel, részletekkel, tapasztalatokkal…..
Minden ember kerüli a fájdalmat, az egyik legfőbb motivációnk is ebből fakad. Amikor megbántanak, vagy egyszerűen nem érzed magad biztonságban, nagyon egyszerűen veheted fel azt az új szokást, hogy szándékosan nem adod meg a párodnak azt, amire szüksége lenne. Visszatartod tőle a…..
Nincs ember, aki ne hallotta volna már ezt a mondatot valamelyik kedves exétől. A gondolat maga kedves, a kezdeményezés értékelendő, és valóban szép világot teremtene, ha minden búcsúzás ilyen véget érne. De valljuk be őszintén, hogy ez inkább bonyodalmakat okoz, mivel kevés…..
Amikor párkapcsolat nélküli időszakban élünk, és csupán csak a karrierünkre és a szociális életünkre akarunk koncentrálni, akkor igénybe venni egy ilyen különleges barátunkat ideális döntés. Nem csak a szabad együttléteket engedi meg mindkét félnek, de mindez úgy is…..
Egy nő szívéhez eljutni, és boldoggá tenni őt, sokkal könnyebb, mint ahogy azt gondolnánk. A férfiak többsége hajlamos arra, hogy többet gondoljon ebbe bele, és mivel úgy érzi, hogy lehetetlen feladat előtt áll, ezért inkább nem tesz semmit. Pedig a kulcs, pontosan az…..
A felelősség kérdése a kapcsolat kezdetén fel sem merül. Mindenki beleteszi a maximumot, amit csak tud, így pedig gördülékenyen és szenvedélyesen telnek a napok/hetek. Később amikor kezd minden egyre világosabbnak tűnni, a rossz tulajdonságok napvilágra kerülnek, egyre több…..
A kapcsolatoknak ritkán lesz vége egyetlen sorscsapásszerű esemény által. Nem egyik napról a másikra hűl ki a szerelem, távolodik el egymástól két ember. Hosszas folyamatok előzik meg a döntést, és ennek ellenére mégis sok esetben az egyik felet teljesen ledöbbentik a…..
Pár-baj Miért hűtlenek a nők? 2014.07.24 21:51:41
Mindenhol arról lehet olvasni, hogy a férfiak hűtlensége mennyire elfogadott, egyre nagyobb számban van jelen. Nem azért, mert a régi időkben ez másképp lett volna, de ma már sokkal nyíltabban vállalja mindenki, és könnyedebben válik beszédtémává. A nőkről viszont sok esetben…..
Egy kapcsolatot folyamatosan életben kell tartani, sok munkát igényel, ezért amikor elő kell venni egy problémát, azon előszeretettel rágódunk,napokat, heteket és sok esetben túl is gondoljuk azt. Első körben próbáljuk meggyőzni magunkat arról, hogy nincs is gond, biztos mi…..
Egy olyan kultúrában élünk napjainkban, ahol a félrelépés teljesen elfogadott, sőt szinte már-már természetes is. Ezt a nők, feleségek többsége viszont nem veszi tudomásul. Az összes férfi ezt látja maga körül: olyan barátaik, munkatársaik vannak, akik már csalták meg a…..
A hála szokássá alakítása sokkal egyszerűbb feladat, mint azt elsőre gondolnád. Az elején nem fog szempillantás alatt a hétköznapjaid részévé válni, de szépen lassan már majd azon kapod magad, hogy szinte ösztönösen jön belőled. Vajon a hála javítaná a kapcsolataidat?…..