Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bgabrielle

51 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egész délelőtt folyamatosan csörög a telefon a rendelőben...
Egy volt gyakornok kollégám mondta mindig, hogy a "programok drágák". Ha felcsapom a laptopomat, és megnézem a legnépszerűbb eseményeket, valóban azt látom, hogy néhánynak bizony jól megkérik az árát. Van, ami szerintem soha vissza nem térő alkalom, és valóban érdemes kiadni rá a pénzt, ugyanakkor…..
Az elmúlt időszakban nagyon sokat gondolkodtam azon, mi is az egy munkahelyben, ami motivál. Egyrészt, mert keresem a motivációt, másrészt mert állandóan kérdezik. :) Amikor valamije megvan az embernek, nem nagyon értékeli vagy veszi azt észre, mit jelent számára - amikor viszont annak a valaminek a…..
Szeged és Hódmezővásárhely térségétől nem messze fekszik Mártély települése a Tisza partján. Az itt kialakult holtág kedvelt üdülőterületté és védett tájvédelmi körzetté is vált: a turisták körében nagyon népszerű az itt található ártéri tanösvény. Az alábbi cikkben erről szeretnék néhány képet…..
Nap mint nap látom, ahogy épül a magasugró torony a Batthyány tér közelében, vagy a Lánchíd pesti hídfőjénél a grandiózus színpad a nyitóünnepségre. Figyelem a híreket, az interjúkat az úszókkal, szembejönnek az esemény reklámjai a taxikon és látom a Katinkával, Cseh Lacival vagy épp Kapás Bogival…..
Mostanában egyre több pszichológiával kapcsolatos cikket, értekezést olvasok. Valakik könnyen befogadják a pszichológiát, mint tudományágat, viszont többen elutasítják azt. Az alábbi cikkben egy összegzést szeretnék írni arról, hogy miért gondolom fontosnak azt, hogy az ember a lelkével is…..
A Balaton-felvidék egyik legfelkapottabb része az egykor Pannon-tenger által borított Káli-medence. A térség kedvelt turistahellyé vált az utóbbi időszakban: kerékpártúrák, boros pincék, jó minőségű szállások és vendéglátás, nyugalom, gyönyörű kirándulóhelyek - közel a Balaton partjához. Ha nyáron…..
Arról mindenkinek van véleménye, hogy a fiataloknak mikor kéne elköltöznie otthonról. Vannak különböző embertípusok, különböző tulajdonságokkal és történetekkel, éppen ezért nem is általánosítanék vagy hoznék fel példákat, ki, miért marad otthon, vagy ki, miért megy el a családi házból minél előbb.…..
Budapesttől nem messze, kicsivel Pomáz után kezdődik az a turistaútvonal, ami a sokszor "egy darabka Svájcként" emlegetett Dera-szurdokba vezeti a látogatókat. Ezt a helyet a Pilis egyik leghangulatosabb és legromantikusabb patakvölgyeként tartják számon. A Pilis leghosszabb folyója, a Dera patak…..
bgabrielle 2017.06.05 10:18:32
@fülesboci: A cikkhez mellékeltem egy turistatérképet és a helyszín megközelítését is beleraktam.
Bár már évek óta ingáztam Budapest és az agglomeráció között, és hiába töltöttem az időm nyolcvan százalékát a fővárosban, rengeteg olyan adottsága van, ami a mai napig meglepetés számomra. Mindig kellemesen csalódok, amikor rájövök, hogy Budapesten belül mennyi kirándulóhely és zöld övezet van - a…..
Nem telik el úgy egy hét, hogy ne lenne valamilyen előadás, meetup vagy workshop tartva a technológia világáról, IT-ról vagy a gender kérdésről ezen területeken. Az alábbi bejegyzésben három olyan programot mutatok be Nektek, ami még májusban vár ránk...
Előző cikkemben olyan szervezetekről írtam, akik felnőtteknek programozást, gyerekeknek pedig annak alapjait és a technológia vívmányait mutatják be, tanítják meg. Ehhez kapcsolódva a mostani bejegyzésben pedig olyan weboldalakat (és mobilon is elérhető alkalmazásaikat) szeretnék bemutatni, amik…..
Érdekel a programozás, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Kislányod érdeklődik a technológia iránt, de az iskolában nem elégítik ki a tudáséhségét? A fiad imádja a robotokat, és szívesen kipróbálná magát egy saját kis robot építésében? Ha a kérdések között van olyan, amire igennel tudsz válaszolni,…..
Manapság nagyon hangzatos és divatos témának számít mind a technológia, mind a nők és az ő egyenjogúságukat vizsgáló cikkek, és sokaknak a „lányok, nők az informatikában” témakör még jobban „trendinek” tűnhet, ugyanakkor ez a téma sokkal több annál, mint valami divatos hóbort...
2000-ben jelent meg Jorge Bucay Nyitott szemmel szeretni című könyve, ami Latin-Amerikában és a világ sok pontján is óriási sikereket ért el, ugyanis egy nagyon központi, mindenki számára fontos témát boncolgat, ez pedig a párkapcsolat. A könyv egy pszichológiai értekezés regénybe burkolva: a…..
Gabrielle A szegedi Öreg Hölgy 2017.03.31 21:00:12
Közel Szeged belvárosához, a Szent István téren áll az 1904-ben épített, hazánk legrégebbi vasbeton víztornyaként számon tartott "Öreg Hölgy". A torony közel 60 méter magas és 1000 köbméteres tartállyal rendelkezik. ..
A Balatont sosem lehet megunni. Március közepén Siófokon voltam egy rövid ideig, és természetesen a Balaton-part sem maradhatott ki. A tavaszi "magyar tengerről" hoztam néhány fotót ebben a bejegyzésben...
Március közepén volt lehetőségem egy napot Siófokon tölteni, így ez a bejegyzés erről az egynapos siófoki látogatásról fog szólni, képekkel illusztrálva. Mivel még nem kezdődött el a balatoni szezon, így nem is volt zsúfoltság a városban, és kényelmesen tudtunk sétálgatni, körbenézni kicsit a…..
bgabrielle 2017.03.23 19:14:01
@D2: Nem azzal van a bajom, ha egy gyerek gyerekként viselkedik. Viszont elvárható egy már nagyobb gyermektől, hogy egy beülős helyen ne az asztalt csapkodja ordítva mellettem és húzogassa a cukrászda függönyét. Nem csak engem zavart. És itt nem a gyerek hibás szerintem.
A napokban kezdték el vetíteni a Kincsem című filmet, amiben nagyon sok kastélyban játszódó jelenetet láthatunk - ezek a kastélyos jelenetek viszont ékes bizonyítékai annak, hogy Magyarország mennyi gyönyörű kúriát és kastélyt rejt magában. Mivel ezzel sokan nem vagyunk tisztában, a film iránti…..
Idén szerdára esik március 15., így a dolgos hétköznapok közepette lesz egy szabadnapunk. Az alábbi cikkben néhány tippet gyűjtöttem össze, hogy hogyan használjuk ki tartalmasan ezt az ajándék pihenőnapot a hét közepén!..
Manapság nem csak a cégek karrieroldalán tudunk válogatni a pozíciók közül, hanem rengeteg állásportál is létezik, ahol lehetőségünk van nagyon sok munkaadó állásajánlata között böngészni. Sokszor felmerül a kérdés, és egyéne válogatja, hogy hol jobb állást keresni: fejvadász cégek és állásközvetítő…..
Gabrielle Kis pesti séták 2017.03.08 16:11:02
A Miért pont Budapest? című blogbejegyzésben már írtam arról, hogy mennyire szeretem felfedezni a főváros rejtett zugait és mennyi látnivalót tartogat minden kis utcája, részlete. Erre alapozva hoztam ezt a mai bejegyzést, amiben néhány képet fogok mutatni "random" pesti sétálásokból...
bgabrielle 2017.03.10 17:44:54
@morph on deer: Jogos a felvetés, valóban van budai helyszín is a képek között, ezért elnézést! :)
Az álláskeresés pozitívumai cikk után gondoltam, hogy írok pár gondolatot azokról a dolgokról is, amik eléggé frusztrálják az embert álláskeresés közben. Inkább csak tanulságként írom le és picit a toborzási munkatársaknak címezve is, hátha valaki ezt olvasva végiggondolja a saját kiválasztási…..
bgabrielle 2017.03.07 18:12:41
@padisah: Ez így sajnos elég rosszul hangzik. :( Igen, én is találkoztam ilyennel, amikor a "papírozás" csúszott el és okozott gondot a későbbiekben. Az, hogy a kollégák ilyenek voltak, tényleg fura. És hiába próbál az ember utánanézni, tényleg akkor szembesül azzal, hogy adott területen adott emberek milyenek, ha már ott van.
Az álláskereséssel kapcsolatos cikksorozatban sokat meséltem a keresés lépéseiről és a kiválasztási folyamatról, de magáról az ajánlat elfogadásról és a munkahelyen eltöltött első napokról még nem ejtettem szót. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ezek nagyon fontos dolgok, hiszen olyan döntést hozol meg…..
Lassan-lassan elmúlik a tél, és márciussal megérkezik a tavasz is! Ez azt jelenti, hogy a beltéri programok mellett egyre több szabadtéri programmal találkozhatunk szerte az országban. A márciusi programokból próbáltam egy kisebb válogatást készíteni Nektek, az alapján, hogy mindenki megtalálhassa a…..