Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qtya von Disznósajt

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegasztok! Nem rég kerültek napfényre a 2018-as féléves eladási statisztikák, melyek 2017 novemberétől 2018 májusáig listázzák a japánban eladott mangák és light novel regények eladásait. Mivel 2018 márciusában hivatalosan szakítottam a Weekly Shonen Jump-al, így a tőlük származó mangákról csak…..
Sziasztok. A mostani havi téma eléggé érdekes. Lehet mindig hallani eltörölt filmekről és játékokról. Ám érdekes módon animékről nem lehet hallani. Holott van sok olyan anime, amit elkezdtek, aztán különböző okoknál fogva hagyták abba. Egy kisebb kutatómunkával megmutatok néhány olyan animét, aminek…..
Sziasztok! Már javában nézem az új videóm alanyát de közben pedig már javában beköszöntött a december is vagyis ez azt jelenti, hogy mindjárt itt a karácsony illetve hamarosan indulnak a téli szezonos animék is. Lássuk is, hogy mi lesz a kínálat.  ..
Szegasztok! Ezúttal egy nagyon, NAGYON rossz animéről fogok nektek írni, ami nem kicsit b*szta fel az agyam. Hogy mennyire rossz? Nos, ha az anime "témaválasztásánál" kellene maradnom, elég lenne annyit írnom, hogyha a bibliai Lucifer lázadása előtti napon tudta volna előre, hogy 2017-ben egy…..
Qtya von Disznósajt 2017.08.26 03:38:01
@Lavirintos: A szádra ne vedd! Az egy mestermű!
Szegasztok! Megtörtént, aminek meg kellett történnie: VÉGE A FAIRY TAIL MANGÁNAK! Ma, jelent meg a Fairy Tail utolsó fejezete, mely a 545-ös számot viseli és 46 oldal hosszú. Véleményem.... katasztrófálisan sz*r! Nem elég, hogy Zeref-t 3 fejezet alatt, a hatalmas Acnologiát pedig szintén 2-3…..
Sziasztok. Őszinte legyek ebbe a sorozatba úgy kezdtem bele, hogy végigszenvedem ezt a 12 részt és talán arra se méltatom, hogy kritikát véssek belőle. Viszont, szégyen vagy nem szégyen, magam lepődtem meg, hogy egy igazán kellemes animét kap az ember az idejéért cserébe. Ez az anime a 2016-os Xebec…..
Sziasztok. Lassan vége a Naruto Shippuden anime szériának és a Naruto fanok lassan rákaphatnak a Boruto anime sorozatra. Viszont, sokan nem értik, hogy az Anime Manga Palota tagjai miért rühellik eme összelopkodott anime szériát. Az ő nevükben nem tudok beszélni, viszont a saját nevemben igen. Íme…..
Szegasztok! Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy manga, amit Mirai Nikki-nek hívtak. Rengetegen szerették és utálták is egyszerre. A vegyes fogadtatás ellenére egy őrült japánban kitalálta, hogy készítsenek neki egy élő-szereplős változatot, mely persze a változatosság kedvéért eltér pár…..
Qtya von Disznósajt 2017.02.06 00:55:11
@Mangekyo22:

Mangekyo, ez első világháború. Alkalmazott taktikák, harcászati doktrínák és a fegyverzet fejlesztése az elsődleges, a varázslók jelenléte csak a bónusz.

A "dákok" pedig igazából elég jól bemutatják hogy milyen volt az 1916-os román hadüzenet, egy 19. századi román hadsereg nézett farkasszemet az egyesített osztrák-magyar, német és bolgár sereggel. Még csak géppuskáik sem voltak, a légierejük 12 repülőgépből állt összesen, a rádióadásaikat meg nem kódolták le rendesen. Év vége előtt lerohanta Bukarestet egy magyar huszárdandár, aztán bevonultak a németek is.
Nem értem mit vártál, az anime rendesen bemutatta hogy mennyi erőfeszítés volt őket legyőzni :D

Amúgy megnyugtatlak, viszonylag pontosan követi az első világháború eseményeit. A tüzérség pusztító hatása, a lövészárokharc kegyetlensége, illetve az állóháború. Amikor kiképzik Tányát, végre nem egyedüli hősként rohanja le az ellenséges sereget, hanem tüzérségi megfigyelőt játszik és irányítja az ágyúkat, amik elpusztítják a svéd csapatokat.

Igaz, technikailag kicsit fura néha a megoldás, az egyenruhák nem klappolnak és van pár német fegyver, például látni néha FlaK 88-asokat, amiket a második világháborúban vetettek be először.
Qtya von Disznósajt 2017.02.06 13:22:48
@Mangekyo22: Ez egy háborús sorozat, sohasem ezeken volt a lényeg, hanem hogy hűen visszaadja a háború valóságát, azt pedig viszonylag jól csinálja.
Legalábbis szerintem csak rontana rajta, ha behoznának valami rettenetes mágus boss-t, mert rohadtul elveszne a mostani összkép.
Ez nagyhatalmak összecsapása a csatamezőn, régi korok ideológiái a modern acélhengerben, aztán vagy elpusztulnak vagy életben maradnak, ez bőven elég ide.
Sziasztok. Ez a poszt kicsit másabb lesz, mint a többi. Ugyanis, megnéztem, hogy az animéseknek szerte a világon kik a kedvenc anime szereplői. Az eredmény eléggé nagy fejvakarást okozott nekem. Lássuk is, hogy mi az okozója.  Íme a linkek: Top 150 -> Top 100 -> Top 50  ..
Qtya von Disznósajt 2017.01.29 23:20:04
@Ragnafan1992:

Akkor jó, már megijedtem... Mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen helyre teszik ha kidobják az új évadot.

Egyébként a Code Geass a valaha készült legjobb anime, azonnal kezdj bele :D
Sziasztok. Itt újfent Ragnafan1192 húz elő egy toplistát a kalapja alól. Én már több, mint 10 éve vagyok animés és ezalatt az idő alatt számtalanszor hallom azt a nevetséges kijelentést: Az anime gyerekeknek való. Ez főképp amiatt van, hogy mikor bejött az anime, mint szubkultúra, akkortájt az ORTT…..
Sziasztok! Íme a 2017-es év első videója amiben a Girls und Panzer című animét mutatom be nektek. Jó Szórakozást!..
Qtya von Disznósajt 2017.01.23 12:55:40
A tankos részek végülis egy-két kivétellel jól meg vannak oldva és rendesen bemutatják hogy melyik csapat milyen doktrínákat alkalmaz.

Az angolok a régi, türelmes és úrias harcmodort, az amerikaiak a technológiai fejlettséget és a mindent felülmúló tűzerőt, az oroszok a fél csapatot feláldozzák hogy alkalmas helyre csalják és megsemmisítsék az ellenséget a túlerejükkel, a németek pedig professzionálisan átgázolnak mindenen, megkeresik a gyengepontot, áttörik, bekerítenek, összezúznak és tovább és tovább, amíg az ellenség meg nem adja magát...

Az olaszok meg... Na az olaszok arra az 5 másodpercre pont eleget szerepeltek a képernyőn hogy bemutassák a szétlőtt páncéldandárt :D

Egyébként egy-két iszonyatosan gagyi, vagy japánosan túlzó megoldástól eltekintve (gondolok itt arra, ahogyan kilövik a Panzer VIII-as MAUS tankot az utolsó csatában) reálisan oldották meg és látszik hogy tanulmányozták a mechanikákat mielőtt leültek volna meganimálni. A STUG visszarúgása, a Panzer IV.-es driftelése... Ezek nagyon kicsi dolgok, de látszik hogy miért nem a story-ba feccölték a melót. A GuP technikai része tisztességes iparosmunka, hogy a többire már nem jutott idő, végülis megérthető. Milyen story-t raksz egy animébe, ahol cuki csajok lövöldöznek egymásra tankokkal? Legyen benn valami alibi, hogy azért legyen valami együttérzés.

Egyébként a mozifilmen ezerszer behalnál, a story gyakorlatilag ugyanaz, a karakterek sem változnak, csak ott egy bandában harcolnak a sorozat csapatai egy egyetemi bajnok csapat ellen, illetve ott már nem csak Két háború közötti és II. világháborús, de hidegháborús tankok is vannak...

És persze... a finnek... te jó ég, a finnek egy tankkal mit le nem műveltek!
Sziasztok! A 2016-os év nem csak animékben bővelkedett természetesen hanem filmekben is és természetesen ezek között is akad minőségi darab és amiket Mordorban forgattak. Lássuk is, hogy szerintem melyek voltak 2016 legjobb illetve legrosszabb filmjei. Ez azonban 3-as helyett 5-ös lista lett...
Szegasztok! Eltelt ismét egy újabb év, s itt az idő, hogy kiadjam 2016 legjobb és legrosszabb anime sorozatainak "díjait"! Sajnos habár elég sok sorozat volt, úgy döntöttem, hogy idén csak az első három helyezettel foglalkozok mindkét kategóriában! Akkor hát lássuk 2016 legjobbjait és…..
Sziasztok. Igazat megvallva elvárásokkal ültem le a Boruto elé. Az előző mozifilm alapján, itt is kellemes csalódást vártam. Ám ahelyett egy vödör moslékot kaptam a pofámba. Ám mindenki más agyon dicsérte. De most jön a hideg zuhany. Ha nem lenne benne Naruto és az ismert karakterek , akkor ezt az…..
Qtya von Disznósajt 2016.11.26 21:30:13
@Kaguya: Ja, DB generáció, meg nem tudják elviselni a Naruto-t.

Én a Naruto-t nézve nőttem fel és egészen a Shitpuuden kezdetéig nagyon élveztem a sorozatot, aztán vesztett abból, amit annó megismertem és végül dobtam a fenébe, mert már egyáltalán nem tudott lekötni. Innentől lovagoltam át a komolyabb művekre és tessék, egy Naruto-n nevelkedett, egykori fan ki meri mondani, hogy a végére az egész rohadtul ellaposodott és érződik, hogy már csak a pénz miatt csinálnak mindent, mert az egész világon veszik ezt a vackot, mint lajtoskurvák a metanfetamint.

Egyébként idáig érzem, hogy a Boruto maga is csak egy újabb lehúzás, hogy minimális erőbefektetéssel tudják újra mozgásba lendíteni a szériát. Új karaktereket nagyon nem is kell alkotni, ugyanis a kölyköknek elég, ha az egyik, esetleg mindkét szülő külső és belső tulajdonságait vegyítik és kész is van, dobozolt szar eladó. Sokaknak meg az sem tűnik fel, hogy egyébként echte ugyanaz az egész, csak kicsit felpimpelték a látványvilágot és beszereztek pár új szinkronhangot.

#NarutoisCallofduty
A következő Metró könyvem, rendhagyóan nem egy összefüggő történetet mesél el, hanem szerkezetileg több kisebb elbeszélésből, novellából áll.  Ezek többségét a metro2033.ru oldal közösségének munkáját dicsérik (mondjuk ki: ezek fanfictionök), azonban feltűnik a sorozatban már nagyobbat alkotó író is…..
"Pétervár, Petrográd, Leningrád – vagy egyszerűen csak Pityer: a város, amely egykor Péter cár parancsára nőtt ki a Néva-parti mocsaras földekből, hogy aztán a világ egyik legszebb városa legyen. De most, a Katasztrófa után már Pityeren is az enyészet az úr. Pontosabban a…..
Sziasztok! Nos íme a 6.évad legújabb videója amelyben a Big Order kerül terítékre. Jó Szórakozást!..
Qtya von Disznósajt 2016.10.14 00:23:09
@xx18Rolandxx: Amúgy tényleg, sehol sem tudta magát rendesen érvényesíteni, közben pedig annyi információt és mellékszálat próbáltak meg beleerőszakolni, mint ami egy Trónok Harca regénybe is csak sarkítva fért volna bele.

Érdekes egyébként az állítólagos karakterfejlődések mikéntje is. A legtöbb karakter egyáltalán nem is fejlődik, csak pálfordulásokkal ide-oda sodródik, miközben sem valós motivációja, se semmije nincs úgy igazán.

Tehát komolyan, a kreol csajszi kész lett volna az életét áldozni, hogy bosszút állhasson a Nagy Puszilgatásban (ha már annyira rettenetesnek tűnik a Világ pusztítása, mint egy protkós csók nagymuttertól) meghaltakért, aztán azt látja, hogy egy rémesen gagyi nukleáris robbanófejet tart fel, hogy megvédjen körülbelül 5 embert attól, hogy meghaljanak.

Amúgy kifelejtetted azt, amiért érdemes az élet... Idézem a kedvenc párbeszédemet az animéből:

"ORDER!!! ORDER! SENA! ORDER! SENA! ORDER! ORDER! SENA! ORDER! SENA! ORDER! ORDER!"

Megjegyzés: Ha ezt sokáig ordibálod egy étteremben, akkor a pincér kitesz eléd egy tál frissen kaszált szalmát.
"Ahogyan szinte észrevétlenül fordult nyárba a tavasz, olyan nesztelenül surrant be az erdő fái közé az ősz, és lassan lebegve, kerengve hullani kezdtek a sárgult levelek. Úgy tűnt, mintha fájna válniok a kopaszon maradó ágaktól. Az eddig oltalmazó erdő nem rejtekhely…..
Qtya von Disznósajt 2016.09.16 21:47:19
Shuumatsu no Izetta

Hát, belenéztem abba hogy hogy is néz ki és úgy 5 percnyi gondolkodás elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, ez egy marhaság.

Először is kezdve az aktuális ország helyzetével, ami jól láthatóan Észak-Tirol az Alpokban. Ausztria leggyérebben lakott területe, ami emberszámában semmiképpen nem veheti fel a versenyt a nála erősebb Németországgal.

A szereplő ország jól láthatóan az Alpokban van. Kezdjük azzal hogy német nyelvű ország, ez jól látható PV-kben szereplő épületeken. Ezek szerint Hitlernek már a háború előtt lehetősége lett volna minden ellenállás nélkül annektálni, ahogy azt Ausztriával és a a nagy német kisebbséggel rendelkező Csehországgal is tette. Valószínűleg ez az osztrákok beolvasztásával együtt megtörtént volna, ugyanis az Anschluss-hoz nem volt szükséges nemzetközi konferencia vagy bármi más, egy referendum döntött a csatlakozás helyzetéről, ugyanakkor a franciák sem szólhattak bele, mivel német területet egyesítettek német területtel. Itt köszön vissza, hogy az ország német nyelvű.

Aztán a háború...
Hülyeség...
Pláne hogy 1940-ben játszódik. 1940-ben, Franciaország lerohanása előtt volt az úgynevezett Furcsa háború, amikor a németek a szárnyaikat biztosították Európában, hogy Franciaországot egy fronton tudják legyőzni és ne legyenek elvágva az aktuális szövetségeseiktől és kereskedelmi partnereiktől. Ezért is foglalták el Dániát és Norvégiát. Így biztos korábban támadták volna meg az elszigetelt kis alpesi országot, lévén északról ők, délről a szövetséges Olaszország határolta, tehát senki sem sietett volna a védelmükre. Legfeljebb Svájc nyújthatott volna humanitárius segítséget, ahogy tette azt végig a háború alatt.

Aztán megint a helyzet. Az Alpokban vagyunk, ami nem vulkanikus eredetű hegység, tehát nincsenek nagy vasércbányák, ami az ipart működtetni tudná. Olaj legközelebb is csak a Bécsi-medencében és a Zalai-dombságban van egy kevés, de az se lenne elég egy használható hadsereg működtetésére. Tehát az említett ország hadseregét semmiféle ipar nem vértezheti fel egy várható német támadástól. Kereskedelmi partnerként is csak Svájc jöhet szóba, azonban német nyomásra valószínűleg beszüntetnék a kereskedelmet a háború alatt. Pláne hogy 1940-ben járunk, Olaszország tehát már belépett a háborúba a németek oldalán, így a támadás minden irányból érkezhet.

Tehát adott egy állam, kevés nyersanyagforrással, gyenge iparral és a kis népességszám miatt gyenge hadsereggel. Minden irányból ellenség veszi körbe, akiknek jobban felszerelt, nagyobb létszámú serege van, illetve a légifölény is az ő kezükben van, ami katasztrófa hegyvidéki hadviselés esetén. A nehezen járható terepen csak szűk átjárók és hidak teszik lehetővé a közlekedést, amik alaposan leszűkítik a Luftwaffe számára a fontos bevetési területet, így a nagyobb létszám mellé még sűrűn is tudják használni a gépeiket. Egy-egy hadoszlopot könnyen le tudnak bombázni amikor egy szűk hegyi szoroson, vagy völgyhídon vonulnak keresztül, ami lehetetlenné teszi azt, hogy a védekező hadsereg nappal mozgassa az egységeit. Tehát a katonák éjszaka kell hogy meneteljenek, amikor a Luftwaffe nem tud 100%-os hatékonysággal működni, ami alaposan kimeríti a katonákat és csökkenti a hatékonyságukat.

Aztán még pár bónusz:

A német hadsereg tankokat vet be hegyvidéki terepen, ami egy baromság. A Blitzkrieg taktika sík terepre lett kitalálva, egy erdős-hegyvidékes terepen motorizált hadsereggel támadni képtelen gondolat. A szovjetek a '39-es Téli háborúban emiatt szenvedtek óriási veszteségeket. Az erdős finn terepen az utakhoz szegezett szovjet csapatokat az erdőben gyorsan mozgó finnek pillanatok alatt elintézték.
Ilyen helyzetben a Wehrmacht valószínűleg Gebdisjager-eket (Hegyivadászok) és Fallschrimjager-eket (Ejtőernyősvadászok) vetne be, elsősorban az utak csomópontjaira koncentrálva, hogy elvágja egymástól az ellenséges csapatokat és ott a légifölény megsemmisítse őket. Még a parancsnokot is meg tudnám nevezni: Kurt Student
(Az animében látható katonák pedig bőven nem jager-ek, az egyenruhájukon látható, hogy a Wehrmacht közkatonái.)

A német gyalogság a tank mögött vonul.
Ez még nagyobb baromság. A Blitz lényege az önálló harckocsi hadosztályok, amiket nem lassítanak le a gyalogosok. A franciaországi katasztrófa is amiatt történt, mert a francia parancsnokok gyalogsági támogatásra használták a tankjaikat ahelyett, hogy önálló hadosztályokba szervezték volna őket. Így azok elvesztették a sebesség és az összpontosított tűzerő fölényét. Két év sikeres hadjáratai után a Wehrmacht csak nem módosít a már bevált taktikáján.

A német tankok Panzer III-asok.
Ezek közepes harckocsik, hegyvidékes terepen nem használhatóak harcra. A hegyvidéki terepen könnyebb harckocsikat, vagy páncélautókat alkalmaztak a harcra.

"Röviden" ennyit tudtam kihámozni a trailer alapján, remélem hasznos kis lecke, ha esetleg olyan szar lenne, hogy kritika születik belőle :P
Qtya von Disznósajt 2016.09.16 22:47:51
@xx18Rolandxx: Magára a várható minőségre nem is akartam már kitérni, annyira érzem mi lesz belőle. A japcsik nem tudnak jó történelmi animéket csinálni, pláne nem az európai helyzetről, mert képtelenek felfogni a nyugati néplelket.

Az A-1 kezébe pedig a GATE óta nem adnék háborús animét. Egy alapvetően jó alapanyagra húztak egy olyan szar és szétcenzúrázott grafikát, hogy még most is füstöl a monitorom.
Sziasztok! Nemsokára itt a nyár. Lehet izzadni a 40 fokban hiszen ezért rimánkodtunk a mínusz 40 fokos télben. De egyúttal ez azt is jelenti, hogy itt egy újabb nyári szezonos animekínálat szóval nézzünk is meg egy párat...
Qtya von Disznósajt 2016.06.22 15:53:42
@xx18Rolandxx:

91 days-t inkább el sem kezdem. A Kaiji miatt túlzottan magasak az elvárásaim a hasonló stílusú animékkel szemben.

Hidd el, 2 rész csak a felszín. Az alatt olyasmi rejtőzik, ami több agyvérzést tartogat, mint a Mirai Nikki. A mangaka egész egyszerűen nem tudja rendesen összeegyeztetni a történéseket. Sokkolónak szánt és vérkomoly jeleneteket szakít meg banális, gyermeteg humorral, aztán úgy folytatja, mintha semmi sem történt volna. A karakterek pedig... Mindfuck, nincs semmi karakterfejlődés, csak pálfordulások sorozata, amik fél perc alatt következnek be.

Ja és persze a főhős húga nem is vér szerinti, így amikor kiveszik a fagyásból, akkor dugnak egyet.

Mellesleg az is megér egy külön misét. Eiji főnöke kiengedi a hugát és elmondja, hogy van valaki, aki meg tudja gyógyítani, az meg ahelyett hogy rohanna a gyógyító Order után, elviszi a hugát és dugnak, majd másnap reggel a genya visszaveszi a csajt és azt mondja, hogy Eiji akkor visszakapja, ha meghódította Japánt...

És így tovább és így tovább.
Qtya von Disznósajt 2016.06.22 16:38:53
@xx18Rolandxx:

Az is egy fasza anime, majd be kell fejeznem... Előtte viszont valahogy ki kell tolnom a következő Metro Univerzum könyv kritikáját, mert a nyakamon van még két megjelenés és Evangelisti Inkvizítor sorozatáról is akartam írni legalább egy kritikát... Csak megint elhagytam a Teazsúr jelszavamat, a fenébe...
Szegasztok! Íme egy másik Top 5-ös listám a 2015-ös évből, ez pedig a Top 5 legjobb opening! Jó szórakozást!..
Qtya von Disznósajt 2016.02.04 23:23:08