Regisztráció Blogot indítok
Adatok
letras_verdaderas

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A locsogás most arról folyik, hogy ezek a bides kézivezér diktátorok bizonyos egyetemi képzéseknél eltörölnék azt az adminisztratív korlátot, mely szerint a diploma csak akkor adható ki, ha a tulajdonosa fel tud mutatni bizonyos számú és kritériumú nyelvvizsga-bizonyítványt. Ez…..
letras_verdaderas 2013.09.28 07:27:21
@maroz: Egy értelmes, gondolkodó ember írása nem fejeződhetne be az utolsó bekezdés elképesztő otrombaságával. Időnként kukkants ki lelked dagonyájából mielőtt tenyészkörnyezeted mocskát szétfröcskölöd. Idióta. Nem volna egyszerűbb azt elemezni végre, hogy a sok évtizedes erőltetett gyakorlat tanulságait hasznosítsuk? Hogy ne essünk ismét ugyanabba a csapdába. Hogy ne vergődjenek egyesek, mint Te is, az ólban. Olvasd el pl. itt Rozgonyit és töprengj el a lehetséges megoldásról.
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
Olvasom, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal javaslatára eltörölhetik a nyelvvizsga kötelezettséget azokon a felsőoktatási képzéséken, ahol nem létszükséglet a nyelvtudás. Így több lesz a diplomás és javulnak a statisztikák, amelyek még jócskán elmaradnak az uniós átlagtól.…..
letras_verdaderas 2013.09.26 12:53:09
@netnepper: Buknák a pert.És önmaguk előtt is megszégyenülnének. Nem jó ez a kihátrálós irány. Az informatika is egy "nyelv" (felhasználóként értek belőle egy cseppet), a zene, a képzőművészet is egy "nyelv", amit sok száz millióan értenek, nem csupán a zsenik. Megtanulható. Most már mindent összehordunk kibúvók, ellenvetések ügyben. Látod, látjátok, mi is mennyire szerteágazóan értelmezzük a dolgot. EMBEREK ÉBRESZTŐ! Nem a mindenkori idióta kormány, hibbant államtitkár, szerencsétlen tanuló képlet a megfelelő. Hagyjátok már a csudába ezt a kergetőzést. Nyelvet kell tanulni! Ilyen egyszerű. Kismamának babával, nyuggernek, ovisnak - kinek-kinek a saját épülésére. Az összes többi szájtépés nem visz sehová. Csak az álmodni sem merők frusztrált zsákutcájába.
letras_verdaderas 2013.09.26 18:08:33
@kiwirágós kivirradtig: Örülök, hogy Te is megtapasztalhattad a finn valóságot. Érdekesek a megállapításaid, bár az észosztás, beszólás most nem nagyon hasznos. A dolog sokkal fontosabb az indulatoknál. Figyelj azért az odamondásra, hiszen a volt jugó országokban - nyilván tudod -, az oroszok nyomulnak a legjobban. Prágában ugyanez a helyzet. Bármilyen hihetetlen, Varsóban is tökjól elvannak, ahogy Pozsonyban, vagy Szófiában is. Ennyit a szláv nyelvcsaládról.A többnyelvűség ezekben az esetekben valóban csak rezdülésnyi nyelvi akadályok leküzdését jelenti. Kár egy legyintéssel elintézni a spanyolokat. Aki akar, ott is jól tud "külföldiül". Mellesleg Kubában a spanyol üzletemberek és bankosok tarolnak, mint az USA és Kanada (meg a németek, britek) helyi partnerei. Ismerek magyar vendéglátóst Barcelonában, naná, hogy katalánban is nyomatja! Mindezzel csak azt szeretném jelezni, hogy odamondani a legolcsóbb, közösen töprengeni, odafigyelni a másik emberre talán macerásabb. De hidd el, megéri. Nem titkolom, nekem a nyelvtudás létszükséglet.
letras_verdaderas 2013.09.26 18:25:47
@kiwirágós kivirradtig: Majd átszálltál a 28-as villamosra és azt hitted, h Lisszabonban vagy, pedig a Népszínház utca volt az. A 200 szavas angol szókincseddel. Gratulálok. Észosztásban tényleg Te vagy a legjobb.
Az Index úgy értesült, hogy távozik Gajdos Tamás, az ATV Híradójának népszerű műsorvezetője, miután szombaton elkésett, ezért a 25 perces Híradó végül csak 14 percben kerülhetett adásba, negyedórás késéssel (az adás itt nézhető meg).  Az ATV hírigazgatója, Németh…..
letras_verdaderas 2013.09.25 17:29:04
@Dzoltán55: Ha nem veszed rossz néven, én az m1-et és a másikat se látom. Annak azért csak lehet vmi oka, h ezt a kiváló műsorszolgáltatót soha, semmiféle nézettségi toplistán nem mutatták.
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
Ez a múlt hétvégi sütés-főzésből kieső egyik kb. 10 perc alatt összeállítható könnyű ebéd. Elég fura párosításnak tűnik, azonban nagyon finom falatkák. Sőt egy baráti összejövetelre is bátran ajánlom. Hozzávalók   10 közepes fej gomba 4 szelet baconszalonna hüvelykujjnyi póréhagyma 2 tojás…..
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
Előtérbe került most a helyek osztásánál, beveszik-e Gyurcsányt, s ha igen, milyen helyre jó. Egy elemzést is olvastam itt ez alkalomból, ami a ráaggatott démoni szerepet próbálta helyre tenni, s e cikk tettei kielemzése után inkább javasolta visszaengedni a küzdőtérre. Én…..
Itt van az ősz, itt van újra.... meg hasonló szépségek. Tudom, még augusztus van, de azért már érezni az ősz hűvösét. Ilyenkor tud nagyon jól jönni egy forró, tartalmas leves, ami kellően zöldséges ahhoz, hogy a bűntudatunkat ellensúlyozza. Sőt: az az étel még egy finom…..
letras_verdaderas 2013.08.30 16:41:57
@motoroskonyhaja: Hú, ez az'tán a nemzetközi választék. Orosz ügyben пельмени-mániás vagyok. Mindenfélét, minden mennyiségben, bármikor. Itt a kedvencem: relax.ua/menu/pelmeni/
De nem akarom elterelni a figyelmet a dőztedről.
letras_verdaderas 2013.08.30 16:42:57
@motoroskonyhaja: főztedről:)
                                        Az a rohadt internet mindent megjegyez! Szeretném egy apró tényre felhívni minden hozzászóló, minden olyan pártvezető figyelmét is, akik most…..
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Az egyre inkább kínossá váló cicaharc apropóján sokan foglalkoztak az MSZP elnökével, és talán ennél is többen Bajnai Gordonnal. Éppen ezért velük most nem is érdemes foglalkozni, a következő napokban úgyis okot adnak majd arra, hogy a magyar sajtóban a belföld rovat…..
letras_verdaderas 2013.08.26 19:50:04
@nick papagiorgo: Leírtad a lényeget! Ha a fő feladat OV leváltása, a finyasz elfonnyasztása, akkor (ad absurdum) minden pártozás nélkül, a szocik listáján is győzhetne a társulat. Persze akkor nincs senkinek kitüremkedő ego-ja, se leteperhetetlen ambíciója. És nincsenek házi idióta szocdemek, füvesek, fletók - hogy csak a legvastagabb bőrökről beszéljek. Szépen (pragmatikusan) átnyomják magukat az 51,9%-on és utána majd zsarolgatják a főnököt - ahogy ezeknél szokás. Bár az se kizárt, hogy eszükbe jutunk mi, Magyarország, meg a gyerekeink jövője. Vagy nem.
Rejtélyes módon jobbkormányos Primera taxi Tyumeny repterén A Mazda nem először játssza ezt el, de a 323-as és a 626-os nagy, lábon utaztatása is elég messze van már, hogy legyen hírértéke: az új Mazda 3-as nyolc kiállítási autóját Hiroshimától Vlagyivosztokon át…..