Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zováthi Domokos

67 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mához 60 éve mutatták be a valaha volt egyik legjobb szatírát, a Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni-t. Stanley Kubrick 1964-es alkotása akkor készült, amikor az Egyesült Államok és az egész világ a hidegháború árnyékában élt, valós félelem volt,…..
Furcsa apafigurák, utazás, pasztell színek, tökéletes szimmetriával megkomponált jelenetek, csodálatos zenválasztás, hatalmas hollywoodi hírességek a legapróbb mellékszerepekben, na és persze Bill Murray: ezek a legjellemzőbb tulajdonságai napjaink egyik legegyedibb és legkülöncebb amerikai…..
Szomorú hír a filmrajongóknak: Bruce Willis visszavonul. A családja által kiadott közlemény szerint a 67 éves színésznél afáziát diagnosztizáltak, ezért nem tudja folytatni karrierjét. (Afázia: Nyelvi zavar, mely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következményeként alakul ki.) Bár az…..
A mai napon, december 5-én, 80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A Te jössz blog a legemlékezetesebb szerepei felidézésével tiszteleg a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő előtt. Az aranyember (1962) Az ország akkor ismerte meg a Színház-…..
Október 10-én érkezik a mozikba az Ang Lee rendezte Gemini Man Will Smith (és Will Smith) főszereplésével. Az előzetesben látható, hogy sok minden felrobban, amíg a bérgyilkost alakító Smith-t kergeti, khm.. a fiatal bérgyilkost alakító Smith. A látvány már csak azért is biztos, hogy kiemelkedő…..
A változó színházi igényről, a Másik Produkció létrejöttéről, a közösségteremtésről, és arról beszélgettünk, hogyan lehet egy olyan művet színpadra állítani, melynek nincsen cselekménye. A Stílgyak című előadásukat június 14-én játsszák a POSZT-on. Fotó: Szvacsek Attila - Hogyan jött a Stílgyak…..
Nem túlzok, ha azt állítom, az ország egyik legjobb hangja, ha metálról van szó, ha pedig a futballra terelődik a téma, a Liverpoolon kívül más nem létezik számára. Korábbi beszélgetéseink alapján úgy vélem, interjúalanyom annyi statisztikát, és formációt tud csípőből felvázolni kedvenc klubjából,…..
Sokaknak az a nyűgje az eddigi John Wick filmekkel kapcsolatban, hogy bárgyú a történetük. Erre kapásból az szokott lenni a válasz, hogy ebben az esetben nincs is többre szükség, de ha belgondolunk, ez egy kicsit túlságosan is megengedő hozzáállás. Annak fényében pláne, hogy a harmadik résznek…..
A klubhűség egyre ritkább - gondoltam én, ám az elmúlt évtizedekre visszatekintve szerencsére azért találni jó néhány olyan labdarúgót, akik ragaszkodtak szeretett klubjukhoz. Ebben az összeállításban nem lesz Neymar, maximum a folytatásában, ha 2030-ban még Párizsban játszik. A listában olyan…..
Zováthi Domokos 2019.05.07 15:55:02
@donokos: Köszönöm, amit láttam így két percben átfutva, javítottam. (Ugyanitt szerkesztő-gyakornokot felveszek, aki a meló utáni éjjel, kábán írt dolgokat kigyomlálja :) )
22 film, 11 év, számtalan karakter, szuperhős, epikus csaták tömkelege. Sokan nem gondolták még korábban, hogy ezt fel lehet fűzni egy nagyon-nagyon hosszú, és iszonyatosan sikeres filmsorozattá, univerzummá, és basszus, a Disney, a Marvel, Stan Lee és Kevin Feige megcsinálták. És ami a legszebb az…..
Te jössz! Jean-Paul Belmondo 86 2019.04.09 07:50:00
Ma ünnepli 86. születésnapját Jean-Paul Belmondo, az egyik legismertebb és legkarizmatikusabb francia színész. Ennek alkalmából a tejössz! blog összeszedett néhány érdekességet róla, valamint néhány - számunkra kedves - filmjére is felhívja a figyelmet. Jean Paul Belmondo 1933. április 9-én…..
Zováthi Domokos 2019.04.12 11:13:47
@buszrajongó: Köszönöm, benéztem, javítottam! :)
Most már tényleg hamarosan eljön a várva várt nap, amiért minden Trónok harca rajongó epekedett: Az utolsó, nyolcadik évad április 14-én rajtol el. Mindenki találgat, melyik szereplőtől fogunk elbúcsúzni, magyarul: Kik lesznek azok, akiket Martin bácsi vezetésével kegyetlenül felkoncol az írói…..
Te jössz! Mi - Kritika 2019.03.20 09:55:10
Jordan Peele a tavalyelőtti Tűnj el!-el tette le névjegyét producer-író-rendezőként. Peele előtte hazánkban tulajdonképpen ismeretlen volt, de a tengerentúli közönség már valamennyire képben lehetett vele, hiszen színészként több sorozatban is szerepelt, és volt egy vicces szkeccssorozata is, a  Key…..
Megérkezett a mozikba a Marvel univerzum egyik legerősebb szuperhőse, Carol Denvers, azaz Marvel Kapitány. Nem lett tökéletes, de Brie Larson és Samuel L. Jackson párosa remekül működik. Tejössz filmkritika. A forgatókönyvíró csapat nem agyalta túl a dolgot, egy klasszikus eredettörténetet kapunk:…..
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
Vitathatatlan, hogy Robert De Niro minden idők egyik legnagyobb színésze. Kétszeres Oscar-díjas, rengeteg emblematikus szereppel, Martin Scorsese állandó alkotótársa. Várjuk is nagyon a The Irishman-t, ahol mindannyiunk kedvenc pszichopata taxisofőrje együtt játszik Al Pacinoval és az évtizedek óta…..
Zováthi Domokos 2019.01.06 11:17:34
@lobellone: Küszünüm ;)
Új magyar rém fenyegeti az éjszaka hevében megfáradt, és pihenésre vágyó embereket. Ennek hatására Levi barátommal összeszedtük a legtöbb vélt, vagy valós hazai legendát, és megpróbáltuk kitalálni, hogy mi a szuper képességük, vagy éppen mivel riogatják a népet. Nem kell nekünk Jeti, meg Loch Ness-i…..
Te jössz! A legjobb sportfilmek 2018.08.24 11:33:49
Egy mozi- és sport rajongó vajon milyen listát készítsen a bolygó egyik legnagyobb sporteseménye után? Akinek hiányzik a világbajnokság hangulata, ezekkel a filmekkel pótolhatja a kimaradó adrenalin-löketet. Az összeállítás szokás szerint egyeseket ki fog borítani, mert kicsit most is el fogok…..
Te jössz! Robert De Niro 75 2018.08.17 13:48:38
"Hozzám beszélsz? Hozzám beszélsz? Ki máshoz beszélnél? Hozzám beszélsz? Csak én vagyok itt" – mondja Robert De Niro a tükörnek Martin Scorsese legendás Taxisofőrjében. Minden idők egyik legnagyobb színésze 75 éves lett, a Te jössz - blog pedig ezzel a kis megemlékezéssel ünnepli az Oscar-díjas…..
Július közepén érkezett a hír, hogy a Disney 9-10 évvel ezelőtti Twitter-bejegyzések miatt kirúgta James Gunnt, A galaxis őrzői első és második részének rendezőjét és szellemi atyját, aki már a jövőre érkező harmadik filmen is nagyban dolgozott. Heves vitákat váltott ki a döntés, ahol senki nem…..
Rengeteg nagy és látványos blockbustert vetítenek a mozik, a Mission Impossible filmek mégis szárnyalnak tovább, leginkább azért, mert a már 56 éves Tom Criuse producerként és a széria arcaként bevállal szinte mindent. Az előző részekben láthattuk, ahogy egy repülőgép felszállt, míg ő az ajtóba…..
Te jössz! A legjobb focireklámok 2018.07.10 15:50:21
Lassan a végéhez közelít a világbajnokság, és egyre többször kapom magam azon, hogy ilyen mondatok hagyják el a számat: "Emlékszel, hogy Mendieta mekkora baklövést követett el, amikor a Valenciából a Lazioba igazolt?" "Mi lett volna, ha Totti és Ronaldo egy csapatban játszik" Vagy azon vitatkozol…..
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
Zováthi Domokos 2018.05.31 17:05:44
@Donorbusz: Róla majd akkor, ha kiderül, hogy veszett, vagy hepatitiszes. :)
Lassan hozzászokhatunk ahhoz, hogy a Disney évente minimum egy Csillagok háborúja filmmel megtölti a mozitermeket. Ilyen lett a legújabb alkotásuk is, a Solo, mely a csibész csillagközi csempésznek adott eredettörténetet. Kíváncsi vagyok, hosszútávon hogy ítéli meg majd a közönség, biztos, hogy…..
Még nincs 24 éves, de már kétszeres magyar bajnok a fiatal sportoló, a következő szezontól pedig Finnországban fog profiskodni. Fiatal tehetségeket bemutató rovatunkban Józsa Dávid beszél arról, hogy miért fantasztikus ez a sport, emellett szóba kerültek a sérülések is. - Miért ezt a sportot…..