Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyberkid Gábor Katona

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilian&Balázs: Balázs elárulja, hogy mindig is arra vágyott, hogy felkeljen előbb, mint az asszony, és reggelit tudjon neki készíteni. Minden egyes nap. Hagyok időt a női olvasóknak, hogy ezt feldolgozzák, esetleg hogy jelentkezzenek a második évadba. A pár ezután duplarandira megy egy baráti…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.05.11 15:35:39
@Natura Qua: Na, most jól leleplezted őket! Úgy kell nekik!
Tavaly volt egy kósza ötletem, hogy a blogot az unalmas írószerek vonaláról a gasztronómia irányába terelgetném. Sajnos ahogy láthattátok, ez a terv nem igazán vált be. Azonban nem teszek le róla, hogy valami izgalmasabb témával is foglalkozzak, mert úgy vettem észre, hogy a tollak nem kötik le az…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.04.01 19:49:33
Biztosan mindenkivel előfordult már, legalább egyszer, hogy egy illetőről nem tudta első ránézésre megállapítani, férfi-e vagy nő. Ehhez nem kell feltétlenül melegbárok transzvesztita előadásait látogatnunk, hiszen a hétköznapok során is belefuthatunk androgün személyekbe. Az ember számára ezek az…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.24 14:52:43
@nnnnnnnn: +1
A köztudatba valaki egyszer behozta azt a megállapítást, hogy szervezetünk tele van mérgekkel. Ahhoz, hogy tudjuk miről is beszélünk, definiáljunk néhány alap fogalmat. MÉREG: Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely az élő szervezettel érintkezve abban károsodást,…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.21 19:03:50
@Ballagi György: Ballagi Úr, sok ilyen cikket kellene még írni. Előbb-utóbb remélhetőleg lesz valami változás a közgondolkozásban.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Már másfél éve lakom a mostani bérelt lakásban, többnyire rendesen fizettem a lakbért, igaz, az elmúlt három hónapban kisebb elmaradásom volt, néhány tízezer forint. Volt két születésnapi buli, illetve néhány hétig kicsit zajos vendégek voltak, akik ugyan rövid ideg…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.15 14:47:15
Azt mondja az MSZP-DK sunyikoalíció, hogy azért nem segítenek az olimpiai aláírásgyűjtésben, mert 1, a Momentumosok ezt kérték és, mert 2, „nem akarnak rátelepedni”. Én meg azt mondom, hogy hazudtok, mint a vízfolyás...
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.09 06:39:08
Persze, van, aki az erdélyi sörbe öli a bánatát, de azért előremutatóbb lenne azzal foglalkoznunk, hogy egyre élhetetlenebb országban kényszerülünk eltűrni a hatalom cinizmusát. Nem véletlen, hogy maga Lázár János miniszter tartja legmagasabbra a zászlót a Csíki Sörért folytatott harcban, mert jól…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.08 06:44:37
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.03 13:40:26
Csak az utóbbi hetekben több olyan eset is volt, amikor a rendszerrel szembeni kritikát megfogalmazókat az eset után valamilyen kellemetlenség vagy annak burkolt ígérete követte. Az Antall József Tudásközpont vezetője kirúgással fenyegette azokat, akik kifejezik egyetértésüket az…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.01.28 18:38:32
@illaim: A stílusod téged minősít.
A te logikád szerint (ha jól értem) a Fidesz többségű Parlament hozott olyan törvényeket (vagy a Kormány rendeleteket, ill. alacsonyabb rendű jogszabályokat), amik jogalapot képeznek a fenti esetekben valamilyen eljárást indítani.
Ha kidühöngted magad, akkor kérem, linkeld azokat a törvényeket vagy jogszabályokat, amiket 2010 óta hoztak, és amik a posztban írt esetekben megalapozzák a jogi fellépést. A Köszönöm szépen.
Cyberkid Gábor Katona 2017.02.02 17:11:53
@Kuviklacz: Nem kattantam én rá semmire.
Ezt írtam: "A rendszer ellen úgy lázadnak, hogy közben törvénytelenséget, vagy legalábbis jogszabálysértést követnek el. Ezután pedig áldozatszerepet vesznek fel, és a rendszert vádolják, amiért reagál erre."
Nem kellene ebbe többet belelátni. Nem írtam kopaszokról, tanárokról, meg a többiekről.
Ez alkalommal arra a kérdésre keressük a választ, hogy meddig használható egy golyóstoll, vagy golyóstollbetét. Vajon vannak-e különbségek az egyes típusok között? Ha feltételezzük, hogy a golyóstollak a tinta kifogyásáig működnek, a tollbetét élettartama megegyezik az íráshossszal. Az íráshossz…..
Elismerem, hogy gonoszkodó a közmondásra való utalás. De megmagyarázom, hogy mi a baj Kunhalmi Ágnessel, a szocialisták üdvöskéjével. Amikor még létezett a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában a Pallas-páholy, vagy ötven civil szervezet találkahelye, a baloldali értékrendszerű professzorok baráti…..
Cyberkid Gábor Katona 2017.01.01 20:30:09
@Janossz: hatalomgyakorlási szempontból kevésbé fontos kérdés az, hogy egy ilyen technikai koalíció össze tud állni, vagy nem, és ha igen, megnyeri-e a választásokat? A fontos kérdés az, hogy hogyan lehetne egy ilyen koalíció 4 éven keresztül kormányzóképes?
Cyberkid Gábor Katona 2017.01.01 20:32:32
@Janossz: Ja, most látom, h írtad, h csak szabálymódosítás a cél.
Lassan ott tartunk, hogy nincs olyan nap, amikor nem jön valami műsormegszűnéses, kirúgásos, felmondásos hír a TV2-től. A mait az Origónak (kinek másnak, ugye UPDATE: mert ők kérdeztek rá, azért) elküldött sajtóközleményben szállította a csatorna: megszűnik az Aktív, a csatorna termékelhelyezéses…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.12.18 19:45:14
@nick papagiorgo: Havi négymillióért, vagy ez valami egyszeri kifizetés?
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat mostoha körülmények között dolgozók megajándékozására ajánlom. (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) Micsoda? Egy uni-ball toll az ajándékötlet hónapban? Vajon mit…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.12.04 07:12:53
@golyóstoll: itt a megoldás!
"Write on greasy or wet paper, or even underwater - where ordinary ballpoints start skipping because the ball won't rotate properly or grease or water stops conventional ink sticking to the ball, a pressurised refill just keeps on working."
Tehát úgy tűnik, hogy a túlnyomásos betétekben használ más minőségű tinta az oka annak, hogy fog csúszós felületen. (Forrás: www.cultpens.com/c/q/explore/product-type/pens/pressurised-space-pens)
Cyberkid Gábor Katona 2016.12.05 09:52:44
@golyóstoll: Itt a Schmidt Technology válasza:
Dear Gabor,

thanks for your mail and interest in the pressurized refills. Good to hear that there are still pen enthusiasts out there.

The whole performance is based in the internal pressure that “press “ the ink towards the ball. In combination with the special formula of the ink the refill allows a constant writing under very harsh conditions a mentioned from your side. In that case it is also possible to write under water. To be honest the pressurized refill is a refill for outdoor pens and for marketing gags. The writing character is not perfect under the very harsh conditions like very low temperatures. Of course the pen is writing, but due to physical limits the writing character is limited, but please keep in mind that other refills are not even writing J.

Best regards
Benjamin Hirt
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat a különleges formájú írószerek kedvelőinek ajánlom. (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) Őszintén bevallom, egy ideje csalódással figyelem a Parker termékek "fejlődését",…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.11.21 13:38:53
@golyóstoll: Enyém jóval korábbi, 2009 körül. Talán ezután vezették be a költségtakarékosabb megoldást.
Néhány alkalommal írtam már olyan, túlnyomásos tollakról, amelyek extrém körülmények között is működnek. Egyelőre nincs nagy választék, szóval lássuk, melyek voltak ezek: Fisher Space Pen AG-7 és Cap-O-Matic uni-ball PowerTank Smart Series Metal Megjegyzem, a Fisher tollbetét, a hozzá adott…..
Ezekkel a keresőszavakkal érkeztek a blogra látogatók augusztus hónapban. Azért, hogy a későbbi látogatók biztosan megtalálják keresésükre a választ, igyekszem röviden írni róluk. Az írást egyetlen említett cég sem támogatta. mitsubishi uni ball ár, uni ball…..
Szinte mindenki ismeri a híres Parker Jotter golyóstollat, azonban kevesen vannak tisztában vele, hogy milyen komoly történelme is van. Ennek a cikksorozatnak a célja, hogy áttekintse a toll megjelenésének történetét, és sorra vegye a fontosabb változásokat a típus életében,…..
Ha nem ismered a Kickstarter nevű oldalt, mindenképpen javaslom, hogy nézz körül rajta. A lényege, hogy amennyiben nem vagy benne biztos, hogy az új ötletedre vagy termékedre valóban van piaci igény, és érdemes belevágni a gyártásba, felrakhatod az oldalra, és ott az érdeklődők támogathatják a…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.11.19 22:11:02
@panerai: Az egyébként remek posztot olvasva pont ez jutott az eszembe.
Bevégeztetett. Feltörettetett a hetedik pecsét, megjelent a hét angyal, s megfújta hét harsonáját. És láték egy fenevadat feljőni a tengerből Florida partjainál, amelynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve...
Cyberkid Gábor Katona 2016.11.10 13:07:36
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nagyon remélem, hogy el fog sülni a fegyver. Már éppen ideje lenne, hogy valaki rendet tegyen a liberalizmusban elpofátlanodott félbűnözők között.
Sportos vegán rovatunkat a 42 éves ausztrál Crissi Carvalho-val nyitjuk meg, aki vegán fitness és bikinimodell, illetve coach is egyben. Crissi 16 évesen csöppent bele a fitness világába és 12 éven keresztül volt mindennapjainak a része. Ezután 10 év kihagyás következett, majd…..
Ha valaki azt hitte, hogy a ferihegyi bádogsátras beszállításnál nincs rosszabb, akkor nagyot tévedett. Európa egyik legfejlettebb országának egyik most felújított repterén akár 20 percig is a szabad ég alatt kell ácsorogni a nulla fokban, hogy beszállhassunk a gépbe. Ehhez vegyük hozzá, hogy…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.10.29 16:23:21
@csadeev: Amit írtál, az igaz, de a fapados utasok 99%-a soha az életben nem fogja megérteni. Elképesztő, mennyi hisztit lehet olvasni arról, hogy milyen kényelmetlen a fapados.
Akinek nem tetszik, az utazzon magángéppel. Az sokkal kényelmesebb lesz, bár lehet, hogy drágább is.
Cyberkid Gábor Katona 2016.10.29 19:47:41
@Online Távmunkás: A kettő nem elválasztható.
A reptér azt a szolgáltatást adja, amit a légitársaság megvesz. Ha kifizetik, akkor a Sky Court szolgáltatást adják. Ha nincs pénz, akkor meg a betonon várakozik az utas.
Csak nem ugyanannyiba kerül a jegy, amivel bemehetsz a Sky-be, mint az, amivel a betonon kell állni.
Cyberkid Gábor Katona 2016.11.01 13:22:39
@Online Távmunkás: Nincs ebben semmi érdekes, és egészen biztosan nem a reptér sara.
Még egyszer leírom: a repterek (az ugandai repterek kivételével) bármilyen szolgáltatást képesek nyújtani. Ha nincs kiépített infrastruktúra az adott szolgáltatásra, akkor megfelelő megállapodás esetén a reptér kiépíti azt (A Sky váró sem volt mindig Ferihegyen. Azért lett, mert volt rá igény a légitársaságok részéről, és ezért megépült).
A fapados ott spórol, ahol tud.
Ha születik egy olyan üzleti döntés, hogy egyáltalán semmi komfortot nem szeretnének szolgáltatás formájában megvenni egy adott repülőtértől, akkor azt a szolgáltatást az adott repülőtér nem fogja saját költségére biztosítani, mert nem hülyék, hanem a repülőtér is egy nyereségorientált vállalkozás.
Ennek semmi köze nincsen annak, hogy más reptereken ugyanaz a fapados (vagy más fapados) milyen szolgáltatást vesz a reptértől. Más reptéren más üzletet tudnak kötni, lehet, hogy más reptereken kedvezőbbek voltak a feltételek. Az is lehet, hogy valamilyen ok miatt pont ezen a járaton szeretnének a szokásosnál is nagyobbat spórolni. Nem tudom, nem látom az üzleti rendszerüket vagy könyvelésüket, ez találgatás.
Ami biztos, hogy 2016-ban bármilyen szolgáltatás megvásárolható, csak legyen, aki kifizeti.
Ennél világosabban nem tudom leírni.
Proszektúra Ki is Orbán embere? 2016.10.20 10:36:14
Tényleg igaz lenne, amit Gréczy Zsolt, a DK szóvivője sejtetni vélt Juhász Péterrel kapcsolatban, miszerint: "Az a baj, hogy hülyének néz mindenkit. Először nemet mondanak a közös október 23-ra, aztán elé, majd rászerveznek... mintha Orbán rendelte volna..." Vagyis Juhász Orbán embere? Ilyen…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.10.21 15:02:31
Bő egy hónappal ezelőtt volt egy poszt, melyben egy hír kapcsán azt a kérdést tettem fel nektek, hogy ha az utolsó (vagy jelenlegi) magyarországi fizetéseteket megtoldanák 100 ezer forinttal, visszaköltöznétek-e (vagy maradnátok-e). A poszt kapcsán írta meg véleményét Paul, ez…..
A Wikileaks néhány napja közzétett 12073 e-mailt, amelyet Hillary Clinton kampányfőnökének, John Podestának (fenti képünkön) a feltört email-fiókjából szereztek meg. Podesta a Clinton-házaspár régi bizalmasa, Bill Clinton fehér házi kabinetfőnöke volt 1998 és 2000 között. A kiszivárogtatott levelek…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.10.18 06:57:59
Cyberkid Gábor Katona 2016.10.18 10:26:50
@Audianer: Önvezérlő vagyok, nincsen személyzetem, ennek megfelelően helyiségek sincsenek bennem. Felesleges. Sajnos egyhajtóműves vagyok (be kell gyújtani a fingot, és repülök), de fejlesztés alatt van a két segglyukú változat. Akkor én elavulttá válok. :(
A fitnesztermek sokszor legalább annyira státusszimbólumok, mint amennyire a testedzés és az egészség megőrzésének helyszínei. Gyakran nehezebb bekerülni, mint egy elegáns klubba, nem utolsósorban azért, mert elképesztő árakkal dolgoznak – legalábbis az igazán drágák.…..
Cyberkid Gábor Katona 2016.09.01 08:34:08
@gabbber: Tökmindegy, mi az igazság. A 30 ezer dollár egyszerűen jobban hangzik. Ezért ezt írták a posztban.