Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FalloutBoy

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CV lebutítása, hogy ne látsszon, hogy túlképzett emberünk, rendszeres probléma, régen ilyen feladatokkal kerestek meg álláskeresők, és vívódtam is az etikai megfontolások között rendesen. Értettem, hogy emberünknek most egy fizető munka kell, toporzékolt bennem az ellenérzés: ez az ember több…..
Az álláspályázatok egyik, mindenkit érintő korlátja a terjedelem. Nincs mit tenni, a 20 éves szakmai múltunkat is muszáj belesűríteni 2-3 oldalba. Ismerjük azt a jelenséget, hogy egy 2 perces történésről is tudunk 1-2 órában beszélni, anélkül, hogy unalmas lenne: a…..
FalloutBoy 2018.08.08 12:26:34
@jobangel: a motivációs levél a legnagyobb ökörségek egyike amit az emberiség valaha megalkotott. Aki az alapján akarja eldönteni, hogy Béla jó hegesztő lesz-e, vagy, hogy Marika milyen jó statiszikus lesz, hog ymennyire tud epikát írni az, ha lehet még kutyákkal se foglalkozzon, mert a végén a kutya ugatásának hangszíne alapján akarja majd eltönteni, hogy milyen színű a kutya nyakörve.

Amikor írtál a grafológiáról és a hasonló áltudományos ökörségekről, nyugodtan felsorohattad volna a motivációs levelet is.
Egy középiskolai tanárnő hívott meg nemrég osztályfőnöki órára, hogy érettségi utáni képzésben résztvevő tanítványainak tartsak előadást. Előzetesen egyeztettük, mit tanulnak, milyen a hozzáállásuk a fiataloknak (tipikus Z generációs), és mi lenne az, amiről szívesen…..
Az Ansaldo Az „Ansaldo” több értelemben is fogalom a magyar haditechnika történetben. Először is ez volt az a páncélos, amelyet először nagyobb mennyiségben rendszeresített az önálló magyar fegyveres erő, s mint ilyen úttörő szerepet játszott, a ma már csak jelképes magyar…..
Elsősegély Blog Téli autózás 2012.01.06 07:39:00
Az autózás minden évszakban veszélyes dolog, de télen különösen az. Érdemes felkészíteni autónkat a hideg és havas időszakra mind műszakilag, mind felszereltségileg. A mai autók a mi éghajlatunkon könnyen átvészelik ugyan a telet, de néhány biztonsági intézkedéssel sok…..
FalloutBoy 2017.07.03 08:57:11
Én biztos tartanék magamnál a kocsiban izofóliát, meg pár hasznos eszközt ami a "mezei" EÜ ládákból hiányzik. Valami ilyesmit:

realistaprepper.blogspot.hu/2017/07/edc-mikrofak-kompakt-elsosegelycsomag-m.html

Kicsi, EDC-be való kompakt elsősegélykészlet túlélési szituációkra is jó, ráadásul ezt zsebben is lehet cipelni a B dobozzal ellentétben. Én mindenkinek ajánlom, hogy beszerezzen ilyet. Főleg az izofólia és a sebzáró ami extra segítség az aztóshoz képest.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Sokan imádják a Természetet és amikor csak tehetik kimennek és élvezik a gyönyörű magyar tájak nyújtotta nyugalmat. Ám a kor előrehaladtával vagy egy sérülés miatt nem mindenki bírja el a hétköznapokban abszolúte nem megszokott 15-20 kilónyi…..
FalloutBoy 2017.07.03 08:48:33
Én mindenképp tennék a csomagba elsősegélyfelszerelést, valami ilyesmit:

realistaprepper.blogspot.hu/2017/07/edc-mikrofak-kompakt-elsosegelycsomag-m.html

kicsi, kompakt és egy átlag túrán előforduló sérülések ellátásához szükséges dolgok benne vannak (talán csak háromszög kendő nem)
Selco az egészségügyben dolgozott a délszláv háború kitörésekor, így beszámolójának egyik fontos pontja volt a rendszer összeomlásának bemutatása. Már az első hetekben gyakorlatilag megszűnt az ellátás, a kórházak felszerelés és személyzet nélkül maradtak - ahogy az…..
FalloutBoy 2017.07.03 08:42:22
www.youtube.com/watch?v=FyNP7K2EYO0

EDC elsősegélykészlet

Ez a videó egy kicsi kompakt EDC videót mutat be, szerintem érdemes ilyet is tartani a "komoly" készlet mellett, mert ez EDC-be, GetHomeBag-be sokkal jobb.
  Az őskorban alighanem kétfajta mamutvadász létezett. Az egyik mamutvadász nagyon szép mamutvadász ruhát öltött, és a többi mamutvadász ruhát öltő mamutvadásszal együtt nagyon komoly teóriákat állítottak fel a mamutvadászatról. A mamut, az ugye nagy, és megy, és szőrös. Megölni úgy lehet, hogy a…..
Geri blogja A NATO megvéd 2017.04.23 03:25:32
A NATO megvéd. A NATO amúgy ennyit tud. Megvéd. Az elmúlt évben rengeteg NATO propagandaírás született arról, hogy milyen fantasztikus is a NATO, és hogy közép és keleteurópát hogyan fogja megvédeni az Oroszoktól. Nézzük meg az állításokat, amelyeket tavaly hallhattunk: -A NATO közép és…..
Kedves olvasók! A Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténelmi műsorában a ma megjelent, 145. adásban utoljára került terítékre a szíriai háború, ismét két szerkesztőnk, Rammjaeger83 és SchA szereplésével. A szerkesztési munkálatok a szokásosnál jobban elhúzódtak, mivel a felvétel még télen, a…..
FalloutBoy 2016.05.17 14:37:30
@David Bowman: Tunéziában indult, ott is elég szép, 70% körüli visszaesés volt 2005-höz képest. Itt nem csak a termelés konkrét visszesésére kell gondolni, hanem ez együtt járt azzal, hogy az infláció eldurranásából fakadóan kiesett az élelmiszer import egy jelentős része. Ráadásul pont a legszegényebb vidéki lakosságot érintette ez a legjobban akik emiatt tömegesen menekültek a városba. Ott meg már elég volt némi tömeges nemierőszak (Taharrush) és kész is neked a háború.

+ Ezt szaud-arábia már 2000 óta igencsak alapozta a "millió mecset" elvével. Minden bokorban épült pár mecset ahol a szunni felsőbrendűűséget hirdették a "rossz és ördögi" síitákkal, alavitákkal, stb szemben.

Az első szikra (egy zöldségárus önyilkossága) elég volt hogy ez 48 óra alatt végigfusson az arab világon. És azért annyira még a CIA se profi, hogy egy ország lakosságának 30-40%-át kiszervezzet az utcákra 24-48 óra alatt, az ügyvédtől a falusi parasztságig bezárólag.
Kerekerdő Lakói Vízimentőleb 3 2015.06.25 12:00:00
FalloutBoy 2015.06.26 22:31:18
Kedves olvasóim! Játszunk egy játékot. Leírtam húsz tényt, és egy hazugságot. Ez összesen huszonegy pont. Kommentben várom a megfejtéseket arra vonatkozóan, hogy a huszonegy pont közül melyik lehet a hazugság. Jó szórakozást! 1. Orbán és a Fidesz állítólagosan…..
Az elmúlt években sokan, sokféleképpen temették piacot, kongatták a vészharangot, kiáltottak farkast némi apróbb csetlésekre-botlásokra válaszul, azonban az eddigiekhez hasonló válság még sosem osont be a kertek alatt. A kibontakozó válsághelyzetet most kínos csend,…..
FalloutBoy 2015.02.26 00:44:30
Szerintem az AAA kategória összeomlása a következőkkel indokolható/magyarázható:
1, Jó flash gamek vanak úgy 2010 óta a neten tucatszám (mindek költsön Átlag Béla warcraft-ra, ha gyilkolászhat elf csajokat valami 3D-s böngészős gémben is, ingyen). Ráadásul 2013-14 során rengeteg JÓ oldscool játék került fel a netre és Átlag Béla inkább fogja leszedni a Fallout 2-t a netről INGYEN mint, hogy vegyen egy valóban szebb grafikájú, de semmi más extrát nem adó AAA poszt-apoc. szemetet, sok pénzért.
2, A játékfejlesztők teljesen elszakadtak a valós piaci igényektől: Nem még 10 pixel kell a tank grafikájára meg még picit jobb tükröződés a pajzson, hanem értelmes történet, értelmes karakterek és újdonságok. Na most az, hogy ma már 10 perc kiszámítható és teljesen sablonos játékidőre jut 15 perc cutscene az nagyon nem ez. (pont mint a filmpiacon.
3, Miért nem? Mert ma az emberek többsége a telefonon/PC-n/laptopon más tevékenységek közben (munkában, buszon ülve, facebookon csajozás közben) játszik valamit ablakban, rövid időtartalomban. Na most erre a teljes képernyős 10 perces cutscene nem alkalmas.
4. És szerintem ez a legfontosabb: az emberek mostanra unták meg az egyvágtára készülő gémeket: Az n+1-edik C&C klón már a francnak se kell csak azért mert 20%-al több pixel van a tank textúrájában. A 2023442. COD/MOH klón dettó. Mert valjuk be, ennél több élménynövekedést nem produkáltak az elmúlt 5 évben. A grafikán kívül semmit nem tud a GTA5 amit a GTA4 ne tudott volna, és igazából semmi érdemlegeset a GTA SA-hoz képest se. (jó van pár új feature, de kocsit lopni, verekedni/ölni és vezetni abban is lehet, márpedig az ember ezt akar a GTA-ban, nem Zbrusholt pattanást nézni a járókelő NPC-k pofáján).

Talán az AAA piac szereplői hamarabb rájöhettek volna, hogy nem elég a grafika tuningolása, ha közben a játékok összetettsége és eredetisége papucsálatkák szintjére süllyed. Valóban nem fog izgatni a 349938. FPS, ott a gépen valahol a Return to Wolfenstein és a zombi írtási igényeim kielégítésére ez bőven elég, akkor is, ha nincs HD textúrás pattanás a zombi seggén.
És üzenem a gamer lapok szerzőinek: nem az a pármillió hardgamer adja a piacot, hanem az emberek széles tömegei, akiknek a játék = rövid időtöltés amikor tele a töke mindennel.
Kárpátalja, 2011 telén   Van, aki marokkói kalandtúrára fizet be súlyos pénzeket, mások biztosítás nélkül másznak sziklaomlások mellett, megint mások freedivinggal kockáztatnak; mi a hetekben inkább átléptük a határt keletre Beregsuránynál és alámerültünk az ukrán…..
FalloutBoy 2014.05.14 16:28:51
@Bloodscalp:
Nem tudtak az árkon átjutni a tankok, tulajdonképpen a VH-ban a harckocsik elleni legjobb fegyvernek a V árok bizonyult (Kurszktól a Mannerheim vonalik) nagy előnye volt hogy a tüzérség nem tudta rombolni, mint az összes többi megoldást (ha az árokba belelősz mi történik? még mélyebb lesz...). Csupán annyi volt a saját erő feladata hogy az ellenség utászait távol tartsa (szögesdrót, aknamező, géppuska, csapdák, stb) rendkívül változatos megoldásokat eszeltek ki erre.

Csak példa hogy a gigantikus pénzből épült Maginot vonal csak ott nem omlott össze mint a kártyavár ahol nem készültek el a bunkerek, hanem ilyen árkok, és sima lövészárkok kombinációja volt, hiszen ott nyílt lehetőség a rugalmas harcra amit a magyar Árpád vonal feljesztett a csúcsra.
FalloutBoy 2013.10.04 19:57:45
Három év elteltével ismét repülőnap Kecskeméten! Ha a 2010-es maximum elérése idén nem is lehetett reális célkitűzés, a szervezők kezdők, a környezet kedvezőtlen (megszorítások Európában és Amerikában), alighanem mégis egy sikeres rendezvény előtt állunk - főként, hogy…..
Nemrégiben a kommentekben szó esett a korszakalkotó repülőgépekről. Azt hiszem az F-4-es ilyen gép volt, sajnos a múlt idő egyre jobban indokolttá válik a típus folyamatos kivonásával az azt még repülő légierők részéről. Ilyen a Luftwaffe is, mely példaértékűen (nem úgy…..
Közép-Európa egyik országában vannak, akik mostanában sokat beszélnek a hadiipar újraélesztéséről. Nem tudni, igazából milyen pecsenyét sütögetnek, mindenesetre ha átkukkantanak a szomszédba, láthatnak egy követendő példát. A posztjugoszláv, szerb hadiipar sem élt át…..
FalloutBoy 2013.08.22 10:29:56
- A cikk elejéhez: Nem demokráciát szórtak a gépek, hanem nagyon megkésve egy népirtást próbáltak megfékezni (elismerem, nem a legjobb módszerrel). De nehogy már a pincékben bujkáló családok közé gránátot dobató, bosnyák lányok százainak ajkait ollóval lemetélő szerb hadsereg legyen az áldozat, mert mindjárt elkezdem megsiratni a nyilasokat és az nkvd-t egyszerre...
Abban a háborúban nem a szerbek voltak az áldozatok, hanem az agresszív birodalmi gondoskodás megszemélyesítői. Annyira áldozatok mint a Vietnamban bombázó jenkik.

- Hogy mért működik a szerb ipar így? 2 oka van:
Mert nem EU tagok. Ennyi. Az EU-ba lépés "költsége" a magyar ipar uszkve fele volt. Győr (ha már rába) világszintű textil ('80-ban már 95% nyugati exportra ment) ipar, a nehézipar kis beszállítói, stb... egytől egyik sehol nincsenek ma, a MWG-t meg tudatosan verték szét miután Ede elment, mert a korabeli vezetésnek (beleértve az akkori győri önk.-t is) a telekmahináció jobban feküdt mint a munka.
No meg ami hazai specialitás az a hiper-korrupció:
Amúgy a PSZH-t gyártó rába gépek, szerszámok, ma a kisbéri osztrák tulajdonú gyárban vannak, ahova egy jogi manőverrel (dupla amortizáció) ócskavas-áron lettek eladva (gondolom megfelelő kenőpénz melett).
NA ilyen máshol nincs, félreértés ne essék, ezt a szlovákoknál, románoknál ilyen pofátlan méretekben nem lehetne megtenni, ott 1-2 milliárdos ügyben már fejek repkednek, nálunk 100milliárd alatt nem is közlik le a TV-ben már, mert nem lépi át az ingerküszöböt.
Mikor mondják hogy "jajj de korruptak az ukránok", ott 1-2 milliós tételekről van szó, nálunk meg ezek az ügyek milliárdokról szólnak. Ráadásul nálunk minden szint korrupt, a legutolsó raktárostól a miniszterelnöki szintig minden közbenső szinten ott a korrupció.
Csak gondoljátok végig, évi szinten csak 500 milliárd ft veszteséget okozzon a korrupció (nagyon minimum összeg), abból mi technikát meg lehetne újítani az MH-ban....
Ma elindult augusztusi ustkai lövészetének utolsó hazai felkészülési gyakorlatára, Újmajorba a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kijelölt állománya, ha úgy tetszik, "a" magyar lérak. Tették ezt - amint az jelentősebb távolságú manővereknél szokásos -, vasúton, a…..
FalloutBoy 2013.08.22 09:37:35
@zord: Csodás ez a Szentiváni állomás :D
Az aranyosgyéresi 71. légibázis nyílt napján, a Román Légierő 100. születésnapján ma mindenki megtalálhatta a számítását. Hidegfront utáni tiszta időben, dinamikus programot lehetett fotózni, vagy csak szájat tátani, ahogy a sokezer vendég többsége is tette. Keleti…..