Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szifonblog

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szifonblog Joghurt variációk 2013.08.23 10:57:47
Hozzávalók (1 literes készülékhez) 400 ml sűrű tejszín 500 ml joghurt 10 ml gyümölcspüré (pl. eper, málna vagy kevert bogyósgyümölcs-püré). cukor ízlés szerint citromlé ízlés szerint Elkészítés: Minden hozzávalót öntsünk az 1 L-es szifonba. Ha a püré…..
Szifonblog Satay-chili mártogatós 2013.08.23 10:29:14
Hozzávalók (1 literes készülékhez) 300 g sózott földimogyoró 250 ml kókusztej 250 ml húslé 200 g tejszínes sajt Cayenne-i bors vagy 1 ek. thai curry paszta Elkészítés: Pürésítsünk minden hozzávalót egy mixerben vagy konyhai robotgépben. Szűrjük le és öntsük a…..
Szifonblog Homárkoktél 2013.08.23 10:26:30
Hozzávalók (1 literes készülékhez) Homárhab: 500 ml tejszín 4 ek. rákvaj 4 ek. alma-balzsamecet 2 tk. paradicsomkrém só, bors Zöldbab saláta: 24 zöldbab 4 ek. olívaolaj a marinádhoz 1 csipet durva tengeri só Elkészítés: A homárhabhoz: Forrósítsuk fel a tejszínt a…..
Szifonblog Könnyű gofri 2013.08.22 11:24:35
Hozzávalók (1 literes készülékhez) 500 ml tej 400 g liszt 150 g finomított kristálycukor 10 g olvasztott vaj 4 tojás 1 csipet só Elkészítés: Keverjük össze a tejet, a vajat és a tojásokat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Keverjük, míg a tészta sima nem lesz,…..
Hozzávalók (1 literes készülékhez) 500 ml tej 200 ml víz 130 g porcukor 100 g tejpor 5 lap zselatin, 65 ml Amaretto Bazsalikom zselé: 500 ml egyszerű szirup (egyenlő rész cukorból és vízből) 1 csokor bazsalikomlevél 4 – 5 lap zselatin Dekoráció: eper, 1 ek.…..
Szifonblog Wasabi krém 2013.08.22 09:54:31
Hozzávalók (1 literes készülékhez) 450 ml halleves 350 ml tejszín 150 ml Creme fraîche egy kis burgonyakeményítő Wasabi por friss koriander Elkészítés: Forraljuk fel a hallevest, a creme fraîche-t és a wasabi port. Keverjük bele a burgonyakeményítőbe és adjuk hozzá a…..
Szifonblog Sziasztok! 2013.08.22 08:52:40
A szifonblogon hasznos tanácsokat, recepteket olvahatsz majd, hogy patronnal működő szifonodat teljesebb mértékben kihasználhasd. Tudtad, hogy szifonoddal nem csak tejszínhabot készíthetsz, hanem hideg krémeket, desszerteket, vagy egyes kszülékekkel akár leveseket, szószokat,…..