Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elevenn

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
elevenn 2013.08.22 04:42:18
Legalapvetőbb kétely bennem a cikkel kapcsolatban, hogy valós-e vagy ez is csak egy morálbomba lenne. Nincs kérdőjel, mert a válasz nem érdekel, feltételezem, hogy tényleg így gondolod, s ezért írok.
Kipróbáltam már hogy milyen külföldön dolgozni, és el is játszottam a gondolattal, hogy kint maradok, de valahogy minél többször mentem aztán ki, annál inkább itthon akartam élni. Minden hibájával együtt jobban szeretem ezt az országot, mint mielőtt kimozdultam volna itthonról. Lajongok élte! :)

Én igyekszem úgy gondolkodni az élet minden területén, hogy a környezetemnek ne okozzak olyat, amit én magamnak sem kívánok. Vannak kivételes helyzetek, de mióta alapvetően ennek szellemében élek, egy sokkal jobb világban járok, ami ugyanúgy Magyarország. Innen ered az a nézet is, hogy akarjuk megérteni egymást, és akkor jóval több dologban egyetérthetünk majd. Ezt hiányolom is a jelen közgondolkodásból.
Meggyőződésem továbbá, hogy aki meg akarja érteni a magyar társadalom helyzetét, az meg tudja érteni, de az igazsághoz le kell ásni, olykor mélyre.

A közhangulattal kapcsolatban osztom a gondolataid, éltem Ausztriában és Németországban is, ég és föld a magyarországihoz hasonlítva. Hozzájuk képest idegbeteg egy társadalmunk van. De. Évszázadok óta sorozza pofonokkal hazánkat a sors, és tudhatod te is, hogy talán közel sincs vége. Azt viszont ne feledjük, hogy a germánok nem úgy tekintenek az utóbbi 500 évükre mint mi, hogy az egyetlen velőtrázó győzelmük az '56-os olimpiai vizipolo csata a szovjetek ellen. Míg a németeknél éltem, az volt a legszembetűnőbb élményem, hogy mennyire felemelő látni egy olyan társadalmat, ahol nem volt jelen egy több évtizedes diktatúra, és nem verte szét a társadalmi hierarchiát.
Kérlek benneteket, próbáljátok előbb megérteni a helyzetünket, és ne higgyétek el, hogy az ország a kardjába dől csak mert sokkal rosszabb minden mint tőlünk nyugatabbra. Röhejes, de a XX. századben épp a nyugat tolta le Mo.-ot a darálóba, mert Németo. és Franciao. nem akart egy újabb nagyhatalmat Eu. közepén. Máig kitartó borúlátó hangulatunknak alapos oka kell legyen...

Nacionalizmus, politika.
Azt hiszem, már mindenki utálja ezt a két fogalmat. Ez sem véletlen. Én két csoportra osztom az embereket e téren: valamelyik párt hívői és a pártoskodást elutasítók. Alkalmatlan és korrupt emberek alkotják javarészt a politikai életet, és sajnos épp ez riasztja el a gerinces és szakmailag rátermett "újoncokat", hogy részt vállaljanak a politikában. Tisztelet a kivételnek! De ez sem magyar sajátosság, nézd meg az EU parlament elnökét, Martin Schulzot, no comment. Aki követi valamennyire az eseményeket ott is, láthatja, hogy nincs sok különbség az inkompetens "szakemberek" hatalomra jutását és kontárkodását tekintve az EU és a magyar politikai "elit" között, s megkockáztatom, hogy a nyugati országok is ezt a trendet követik.
Magyarországon a tényleges politikai erőknek külföldi bázisuk van, ami az ebben a pillanatban formálódó történelemnek egy elhallgatott része. "Oszd meg és uralkodj", a hülye is tudja már ezt. Mo. megosztott politikailag, sajnos ez a "legnagyobb" eredménye a két fő befutó párt munkájának. Ezért nem képes összefogni az ország, mert mindenki mindenkit utál még ha nem is ismeri. Így nem is lehet elkergetni a kormányt és alakítani valami gerinceset helyette.
A nacionalizmus csak annak probléma, aki nem tudja mit jelent, és megvezetik a gondolatait, s aztán egy szükségszerű rosszat jelentő fogalomként rögzül idővel. A rasszizmus pedig nem lájtosabb nyugaton sem, csak ennek is utána kell járni, ha nem akarod magad megvezettetni a média által.
A rasszizmus az emberi társadalom szűkebb látókörű rétegeiben minden egyes országban képes felvirágozni, ha azt ott elősegítik. Ez Ny.-Eu.-ban is így van, csak talán ott más etnikumokat szidnak.
Úgy gondolom, mindenkinek szíve joga kivándorolni, semmi baj ezzel, csak indulásnál ne csináljon bele a ventilátorba. Mert nekem kicsit rosszul esett elolvasni ezt a cikket, még ha meg is értelek hogy miért írtad. Olyan képet jelenít meg bennem, mint ahol egy matróz nagyot ráköp a süllyedő hajójára mondván mellé, hogy - Rohadjál meg, ha nem bírsz ki 10 torpedót sorozatban! Most átúszok és megadom magam.