Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilagban

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párizs esetében lehetetlenség eldönteni, hogy nappal vagy éjjel csodálatosabb-e a város. Strasbourgnál egy kicsit könnyebb a dolgunk, azt hiszem nappal — este csak hallani a természetet, látni nehezebb …és persze tegyük hozzá azt is, hogy nappal csendes a város de igazából este…..
Egy újabb megintnemnyaralnijöttem utazás (erről majd később). Annak érdekében, hogy most kivételesen ne késsem le a saját előadásomat (sessionömet) úgy döntöttem egy nappal előbb érkezem, így nemcsak eme régi hagyományommal szakítok, hanem egy kis városnézést is…..
Nem is én lennék, ha legalább egy utam simán és gördülékenyen zajlana. A tegnapi napsütéses tavaszias idő délutánra átcsapott felhős-szelesbe, ami később viharos-esősbe, majd felszállt a gépem. Egyébként én tényleg szeretem amikor dobál a gép, annak ellenére is, ha…..
Egy utolsó brüsszeli bejegyzés helyett inkább arról számolok most be, hogy hogyan is telt a hazafelé utam. Illetve inkább arról, hogy miért is lett ez meghosszabbítva 16 órával, amit szerintem Belgium legcsúfabb ipari városában kellett eltöltenem. WizzAir: reptér a semmi…..
A héten részben azért fizetnek, hogy részt vegyek egy konferencián, de sokkal inkább azért, hogy elmondjam a véleményemet a média új irányzatairól és arról, hogy mindez hogyan is érvényesülhet uniós szinten. Act, react, impact. Percenként látom ezt az üzenetet. A tegnapi nap…..
Egészen addig, amíg Belgrádban nem jártam azt vallottam, hogy a street art nem nekem való. Ostoba, olcsó graffitik, tagek - inkább vandalizmus, mint kulturális érték. Azóta úgy gondolom inkább csak válogatós vagyok.  A mai napon (szigorúan kiállítási anyag gyűjtése…..
Az úticél tehát most Brüsszelre esett. Miért? Egy média konferenciára jöttem az EP-be, ami ma délután kezdődött. De kezdjük inkább az elején, vagyis Budapesten. Egy kellemes hajnali gépet néztem ki magamnak, vagyis ez olyan 3 órás kelést jelentett. A biztonság kedvéért tegnap…..
Mint utolsó itteni bejegyzés, arra gondoltam elmesélem, hogy tulajdonképpen mi volt az én szerepem ezen a konferencián, vagyis, hogy hivatalosan mit is csináltam itt amiért megfizettek. Egy projekten dolgoztam, majd ebből kiállítást hoztunk össze az itteni tartózkodásunk végére. A…..
A vegán életmód veszélyes. Ez a saját tanulságom, ugyanis ezennel már 5 napja kopog a szemem valami tartalmas és ízletes, lehetőleg egészségtelen étel után. Bármit megennék. Komolyan. A kezdeti sokk után ma társakra leltem. Délután négyen elindultunk a szállásunk környékén…..
A mai késő délutáni programom is úgy indult, mint a többi: induljunk el egyedül, zenével (The Veils) és járjuk a várost. A központban elsétáltam néhány kávézó mellett, egy pasi rám mosolygott, én visszamosolyogtam, amire ő meghívott egy kávéra. Hát, miért is ne? Meséltem…..
Azt hiszem a szexuális ajánlatok kérdéskörét már felesleges tovább taglalnom, a lényeg, hogy egyre edzettebb vagyok és már szinte alig lepődöm meg a kérdés hallatán. A tegnapi sokórás városnézés nagyon jót tett, ugyanis ma igazán nyitott szívvel indultam neki a reggeli…..
A mai reggeli közben egy eddig ismeretlen német leányzóval csevegtem, aki egyszer csak megkérdezte hogy by the way are you straight? Tudom, tudom, ilyesmin már nem kéne meglepődnöm, de azért mégis. Tekintve, hogy ezúttal az alvás tettetésének lehetősége nem állt fent, így…..
Nos, három nap babcsíra és csapvíz kúra, valamint rengeteg hasznos környezettudatos tanács után úgy döntöttem, hogy senkinek sem fog feltűnni, ha egy kicsit elhagyom a törzset és felfedezem Bonn-t. Nappal ez az erdő, aminek a közepén lakom már sokkal barátságosabb, mint ahogy a…..
Wanderlust. Ezt a vígjátékot még Helsinkiben néztem meg, de azt hiszem bemelegítőnek tökéletes volt. A különbség az, hogy ez most nem film, hanem egy heti valóságom. Tehát mit is keresek itt? Ezt a kérdést ma már magamnak is feltettem. Egy konferenciára jöttem, ami a…..
...avagy érkezzünk meg Bonn városába egy fél nap alatt Budapestről. Tehát: indulás otthonról délután fél3 körül, 4-re már bent is vagyok, hogy elolvassam az első kiírást, hogy a 16:20-as boarding egy kicsit csúszni fog. Örvendetes hír, tekintve, hogy Münchenben 50 percem lett…..
Egy előző bejegyzésben már utaltam arra, hogy mind az építészet, mind a lakberendezés terén kellően előrehaladott az itteni trend. Nemcsak arra kell azonban gondolni, hogy mennyire modern designról van szó, hanem a minőségről is és arról is, ahogyan vigyáznak…..
Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, aki az unalmas előadásokon addig lövöldözte ezeket a színes kis madarakat, amíg mindenhol össze nem szedtem a három csillagot. Majd, természetesen a saját rekordjaimat szerettem volna megdönteni. Ha ismerősen cseng ez másnak is, akkor azt is…..
Nos, miután tegnap viéken botorkáltunk és valamikor éjjel sikerült hazaérnünk így kicsit későn döntöttünk úgy, hogy irány a belváros. Mármint ezúttal Helsinki belvárosa.  Napindítónak egy kávéra gondoltunk, ami igazából kicsit nagyobb kihívásnak bizonyult, mint azt…..
Azt azért nem merem kijelenteni, hogy ez lenne a világon a legfurcsább - mások, máshol biztos méginkább megőrültek - de azt hiszem ez is valami olyan, ami egy kis magyarázatot igényel (számomra)! Tegnap ugyanis, távol Helsinkitől, félúton Tampere felé megálltunk egy aprócska,…..
Nos, egy nap tapasztalatai, csak úgy zanzásítva: - a norvég légitársaságnak a jelek szerint fogalma sincs mit jelent az, hogy fapados járat, ugyanis kb egy méter hely volt a lábunknak, saját tv-nk, ingyen wifink + cuki utaskísérőink - ne feledkezzünk meg a csinos…..
Budapesten születtem és Budapesten is élek. Szeretem ezt a város, noha az utak tele vannak kátyukkal, az épületek romosak, erős a szmog és még találhatnék háromszáz másik hibát, de talán sehol a világon nincs tökéletes város vagy ország. Időnként alkalmam nyílik utazgatni a…..