Regisztráció Blogot indítok
Adatok
she_wolf

0 bejegyzést írt és 10624 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid és egyszerű, ám hiánypótló poszt következik: Mindig szeretnék zöldségalaplevet, de soha nincs a csodahüttőbe - vajh miért? Most viszont rájöttem, hogy a világ legegyszerűbb dolga készíteni, most már lesz rendszeresen!..
she_wolf 2018.04.30 14:02:34
@Fenchurch68:
Menjetek el valami sarki expedícióra!:) Elképzelem a kicsikutyát deres bajusszal, pici rumos hordócskával a nyakában, hátán a saját kicsi összehajtogatott sátrával...
she_wolf 2018.05.02 17:14:59
@Kumari aki Nilüfer:
Én meg egyszer sem:P Mire valakiben felötlött volna egy ilyen ötlet, addigra már kikerültem abból a kultúrkörből, ahol ez szokás volt. A pösti aszfaltba nehézkes májusfát állítani.
Az meg külön érdekes, hogy életemben hányszor kaptam pasiktól vágott virágból csokrot: kb. 10x. Mindig csak cserepeset.
A mai napig azt kapok a férjemtől, és minden alkalommal megjegyzem, hogy "ó, ugyan, nem kellett volna" közben pedig megfogadom némán, hogy még egy hullajelölt gaz, és a fején fog landolni. Ugyanis nálam minden cserepes izé meghalik:( Kár belém.
she_wolf 2018.05.02 17:20:55
@csevely:
Szépnénidnek ellent kell mondanom: a lányok természetadta "dolga" az állítás, a fiúké a döntés.
Ugyanis ha a lány nem állít, akkor a fiú nem dönt;)
Ahol a fiúnak kell állítani, ott a lánynak valami híja van.
(Bocs @Andrass9: itt jogos a korhatáros karika;)
Blogkocsma Kacsa zöldségekkel 2018.04.30 07:00:00
Idén ismét furcsán tavaszodott ki. Sikerült is rendesen megcsúszni a kerti munkákkal. Ahogy ástam fel a földet, sorban futottam bele a tavalyról megmaradt "kincsekbe". Petrezselyem, paszternák mangold, sőt pár cékla is volt még az ágyásokban. Sajnáltam volna beásni őket,…..
Ránk jellemző módon ismét elfelejtettünk születésnapot ünnepelni. Immáron 6 éve vagyunk jelen a blogoszférában, mintegy 1300 recepttel/cikkel, amik összesen több, mint 2.222.222 oldalletöltést értek meg. Amin csodálkozom, hogy a legtöbbször a "A barnarizs főzése" posztot olvasták... Boldog…..
she_wolf 2018.04.28 12:40:35
@Kumari aki Nilüfer: @Fenchurch68:
Nightwish-re nem jön senki?:(((
she_wolf 2018.04.29 14:49:49
@Fenchurch68:
Pogózni én sem fogok, de meg még headbangelni sem:) Khmm...nyilvánosan! Itthon más a helyzet, itt úgy vesztem el a fejem, ahogy akarom, de nyilvános helyen, tömegek előtt? Öreg vagyok én már bohócnak:D
Tudom, vótmá! De ismétlés a tudás anyukája valamint egy újszülöttnek minden vicc új. És különben is nagyon szeretem a sárgaborsópürét - aka betonfőzeléket. Roppant kevés alapanyag kell hozzá, de azok fontosak...
she_wolf 2018.04.27 11:48:30
@pizzaszeletvágó:
Egyetlen igazi értékről tudok a kertünk földjében, de azt a területet nem háborgatjuk:(
Viszont semmi nincs kizárva, bárhol lehet koboldok által elásott kincs;) Néha elgondolkodom, hogy miket rejtegethet a föld nagy általánosságban...
she_wolf 2018.04.27 11:49:24
@Tangó Suszter:
Néha kár, hogy nem fejezték be a projektet:D
she_wolf 2018.04.28 12:31:42
@Kumari aki Nilüfer:
Majd möglássuk:)
Blogkocsma Karajcsiga 2014.02.03 07:00:00
Sokat nézem a TV paprikát és mindig csorog a nyálam, amikor Adrien az ausztrál fenegyerek (a húsimádó) készít valamit. Elõször is roppantul irígylem a kemencéjét. Azután meg olyan húsokat csinál, hogy az valami csuda. Persze Ausztráliában van jó hús (nem kenguru!), bárány, marha vagy disznó. Nemrég…..
she_wolf 2018.04.27 13:54:40
@Fenchurch68:
Szegény ember, lesz csalódás:( Bár megértem olyan szempontból, hogy az pikk-pakk megvan, és jó is tud lenni. Csak egy idő után már unalmas.
Túrázáshoz jó időt jósolnak, kisebb záporral, zivatarral. Az meg belefér, sőt, törvényszerű ilyen hirtelen melegedéskor. Vízmosásos területeket nem ajánlanám, főleg a kicsikutya miatt:) Sosem felejtem el, amikor a barátainkkal Húsvétkor a locsolkodók elől a Szalajka-völgyig meg sem álltunk. Ők is és mi is vittük a kutyákat -természetesen. Nekik kis yorkie, nekünk még az első kutyánk, a tacsimix. Kis patakocska, a miénk nagy lendülettel átúszta a levegőben (hihetetlen méretűeket ugrott távolságban is és magasságban is), a yorkie meg ugyanolyan lazasággal lendülve követte -volna. Majd hassal érkezett a kicsi patak kellős közepébe:D
Mi röhögtünk, kutya megrázta magát, és egy pillanatig sem foglalkozott a dologgal. Vagány kis jószág volt.

Jó szórakozást, fotókat ne felejts el lőni!;)
she_wolf 2018.04.27 22:44:16
@Fenchurch68:
A ricsik nagyon szép, jó kiállású kutyák. Nem való akárkik kezébe.
Pancsoló öböl? Ez de bájos!:) Lelki szemeimmel látom, ahogy élvezkednek a törpék:D

Látom, te is hajlandó vagy alább adni, ha az embered kedvében akarsz járni. Nem esik le a gyűrű az ujjunkról, ha jók vagyunk hozzájuk, legalább van mire hivatkozni, ha nekik nem fűlik valamihez a foguk;)
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat...
A kormánylap Figyelő friss listája cikke szerint Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán távozó humáncsúcsminiszter utódja az Emmi élén. A református lelkészt ezzel egy olyan katolikus professzor váltaná, akinek voltak érdekes mondatai az elmúlt években. Az…..
she_wolf 2018.04.26 22:50:24
@morph on deer:
"Nehogy már azt merd állítani, hogy ilyen sötét fundamentalista véglények mint Kásler meg te bármelyik Isten teremtményei lennétek!"

Isten nem robot, következésképpen ő is csinálhat olyan selejtet, mint a birca, vagy Kásler;)
Jobb, ha szembenézünk vele. Pedig nem arról van szó, hogy Brüsszel előbb-utóbb kiteszi a szűrünket, amire amúgy bőven meglenne az oka. ..
she_wolf 2018.04.25 22:38:27
@zokogjatok:
Te szélsőséges (vagy finomabban fogalmazva: igencsak részrehajló, szubjektív) vagy, ezért talán nem látod, hogy ma is élnek erdőkben emberek, mindentől visszavonultan. Csak az a kérésük, hogy őket hagyják békében.
2004? Bögyödben van a szociális kormányzás. Ezzel -mint fogalommal- mi a bajod?
Hogy nem "kaparj, Kurta" elven működött? Igen, voltak hibák. És igen,a törpevezérelt kormányzatnak is volt jó döntése. Ezért vagyok én semleges ilyen tekintetben. Nincs meggyőződésem és elkötelezettségem egyik felé sem.

"Ember, az EU-s pénzek MO költségvetésének ilyen 2-3%-a. Nem mondom hogy semmi, de súlyos aránytévesztés azt hinni, hogy ezektől függ minden."
Erre szép is, ha nem mondod azt, hogy semmi. Egy önállótlan bagázs vagyunk, ahol ha az eu beint, lehúzhatjuk a rolót! És mindegyik ország, amelyik az eu-n belül legalábbis formálisan nem felel meg bizonyos követelményeknek.
Már bocs, de ha én egy társaságba kérem a felvételemet, akkor igazodnom kell a társaság alapértékeihez. Ha bármivel nem értek egyet, jelezhetem, és egyéni elbírálás alapján nagy valószínűséggel megnyerem.
De az nem működik, hogy "aggyá pízt, kussolj, ne kérdezz!"
Ebből van elege az eu-nak. Szerintem.
she_wolf 2018.04.25 22:39:22
@zokogjatok: Nemtom, miről beszívsz. Most zokogjak?
she_wolf 2018.04.25 22:45:49
@zokogjatok:
A legnagyobb baj az, hogy nincs ütőképes ellenzék:( Még egy sorsfordító szavazáskor is önös érdekek mentén haladnak:(
Nem csak a sikerült ételeket kell posztolni, hisz a hibákból is lehet tanulni. Az oldalasom nagyon jól sikerült, de valahogy ez a közönséges "A" rizs nem szerette, hogy igazán lepirítottam. Pedig sütöttem le már ennyire a rizst (jó - jó, rózsaszínre, ez meg barna), és az nagyon…..
she_wolf 2018.04.23 20:57:00
@pizzaszeletvágó:
Yess!:)
És meg is találtad a politikusok és a kullancs közti rokonyi szálat:)
Ja. Betadine. Nem kell. Semmilyen fertőtlenítő nem kell!
Fertőtleníteni ugyanis csak a bőr felületét tudod, mélyebben nem hat. A felületet pedig felesleges pucoválni.
she_wolf 2018.04.23 20:58:07
@pizzaszeletvágó:
Bocs, a szilvapálesz viszont kötelező! A nagy ijedtségre, feszültségoldónak:D
she_wolf 2018.04.23 21:46:54
@pizzaszeletvágó:
Az injekciós tű másképp működik, mint a kullancs szájszerve.
Az horgas, a tűvel ellentétben. Ezért nem ajánlatos tekergetni jobbra-balra. Ha nem jön ki határozott húzásra, beszakad a feje, nagy kaland.

Ebből adódóan a fertőtlenítés is teljesen felesleges egy kullancs eltávolítása után. A kullancs (mire észreveszed) már valamelyest befúrta magát, ami ellen a felületi fertőtlenítés semmit nem ér. Viszont ha bőrpír jelentkezik a fertőtlenítés helyén (tele vagyunk allergiás, meg ilyen-olyan érzékeny emberekkel), az orvost tévútra vezetheti!
Az injekció ELŐTT(!) fertőtlenítenek. Hogy a tű ne tolja be a bőrön lévő esetleges szennyező anyagot a testbe. Sebkötözés esetén a seb fajtája határozza meg, hogy milyen fertőtlenítő beavatkozásra van szükség. Más dolog egy gyerek térdét egy gördeszkás bukta után kezelni, mint egy she_wolf ujját hagymaszeletelés közbeni ujjsérülés esetén:D

Szóval ELŐTTE lehet fertőtleníteni, és néha kell is. Utólag már sok esetben felesleges, vagy éppen ellenjavallt.
Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. ..
she_wolf 2018.04.23 18:25:26
@Melee:
Nálunk ha árnyék vetül valakire a patkóban, önkormányzatban, bármilyen felelős székben tespedve, foggal-körömmel ragaszkodik a megszerzett pozícióhoz. Normális országban lemond. Akár úgy is, hogy évtizedes visszásságára derül fény.
Innentől nem nagyon van miről beszélni:(
she_wolf 2018.04.23 18:27:44
@arabok balrol:
"Az megvan ugye, hogy a fiatalsag is a Fideszre szavazott?"
Hol?
Most nem is tudom, hogy jól tettem-e, hogy nem rájuk szavaztam...se fiatal, sem kézcsókolgatós nyögdíjas nem vagyok.
she_wolf 2018.04.23 18:38:47
@F1 L M:
"...mikor minden karácsony előtti időszakban az folyik a csapból is, hogy a vásárlókból megint rekordot döntött a Media Markt. Ez röhej. "

Mi a röhej? Hogy hitelre? Azt tolják unos-untalan a képedbe, hogy vegyed, vigyed, ráérsz fizetni, occó a hitel!
Nézd meg te gyökér, hogy mennyire vannak az emberek eladósodva, mert hitel hitel hátán. Meg a kölcsönök... amikor már egy szobafestős reklámhoz is a hitelt ajánlják, amit egy épkézláb családnak épkézláb fizetésből és megtakarításból simán ki lehetne/kellene tudni csengetni. Ja, bocs, máshol. Nem Magyarországon:(

Ha nekem kell egy kávéfőző (vagy bármi), akkor készpénzzel vagy bankkártyával kicsöngetem, és viszem haza, beüzemeltetem. De nem verem magam adósságba egy olyan országban, ahol kényükre-kedvükre változtathatnak a feltételeken a részletfizetéseket illetően.
A második ellenzéki tömegtüntetés 8 következménye: mi történik, ha folytatják? Van-e esélye annak, hogy Orbán kiegyezzen? ..
she_wolf 2018.04.22 22:20:54
@László Fucskó:
"Tényleg félelemben élnek az emberek Magyarországon?????"
Konkrétan mire gondolsz? Mer igen. Részben igen!
"Tényleg Orbán újságokat zárat be??? A Hatalom visszaél az erejével és mindenkivel és mindenkivel szembe megy???"
Igen! Hogy közvetlenül Orbán, vagy a sleppje, ez teljesen mindegy.
"Tényleg a Fidesz hibája hogy 2018-re az emberek nem kértek az ellenzékből egy tiszta demokratikus választáson ????? (mert az volt ha tetszik ha nem)."
Nem a "hibája", hanem a nyomása folytán kialakult nézeté. A Tiszta demokráciát kétlem ezzel a választással kapcsolatban, hiszen azt a Fidesz szabta meg a saját érdekeinek megfelelően.

Engem speciel nem hergel semmi. Csak azt látom, hogy embereknek önálló akaratuk nincs. Ha van, belefojtják. Ha ellenkezik, megtörik.

Kimondom ha tetszik, ha nem: Orbán egy autokrata faszkalap, aki azt hiszi, hogy...pedig dehogy. Egy demagóg pöcs, aki (és ezt nem árt szem előtt tartani!) viszi magával a bukásba a gázszerelő strómanjától kezdve a kopterezős haverig minden hűbérurát!
she_wolf 2018.04.22 22:22:29
@she_wolf:
Bocs a hibákért, parallel máshol is vagyok:)
she_wolf 2018.04.22 23:17:58
@alfacharlybravo:
Az "aki nincs velem, az ellenem van". Ennyit tud ma Magyarországon a politika.
Konszenzus? Hát mivégre? Akkor kihullik a pávatollam.
De igen! De nem! Loptál. Igen, de én kevesebbet, mint te. A szar egymásra lapátolása van, hűbérurak, akik kötelessége a kiszolgáló mellé állni. Ha nem így tesz, keresztet vethet magára.
A nép? Lehet megnézni, hogy milyen térségekben kik, hova. És akik ma igeneztek, holnap ugyanúgy fognak nélkülözni, mint eddig.
Lófasz van itt, nem fejlődés.
Ferenc pápa átölelt egy gyermeket, aki sírva kérdezett meghalt édesapja sorsáról. A szentatya múlt vasárnap látogatott meg egy római plébániát, és a hívekkel való szokásos beszélgetés, a forum alkalmával a legszörnyűbb, az egyik lehető legfájdalmasabb kérdéssel került szembe. Egy kisfiú szegezte…..
she_wolf 2018.04.20 13:12:10
@Iván Gábor IGe:
Bocs, de Darwin és Huxley óta néhány vödör víz még a Dunán is lefolyt, a definíciók azóta karakteresebbek, pontosabbak. Ha esetleg hoznál még példát arra, hogy mind a fosztóképző, mint az ellenesség egyetlen előtagban, vagy toldalékban minden szempontból ugyanazt jelenti, akkor érdemes lenne elgondolkodni ezen.
De ez csak egyetlen példa volt, ami elég pongyolán lett megfogalmazva -anno:)
she_wolf 2018.04.20 13:15:47
@$pi$:
Vagy antiateista:)
she_wolf 2018.04.20 21:03:47
@midnightcoder2:
Az Ószövetségről nem szeretnek beszélni a hívők:)
Blogkocsma Egy pecsenyekacsa sorsa 2018.04.09 07:00:00
Nem tudom mi ütött a feleségembe, de az utóbbi időben túlvásárolja az élelmiszert. Leginkább a húsárut! Pedig, ha nincs legalább 50 kiló hús a fagyasztóban, akkor semennyi. A karikát pizzaszeletvágó adta a képhez a kommentek kicsit elszállt tartalma miatt ... Most is beállított egy…..
she_wolf 2018.04.18 09:34:24
@Dikusz:
Visszafelé pörgették? Ez volt a szórakozás? Nem tették túl magasra a lécet:D
she_wolf 2018.04.19 09:34:14
@csevely:
Bácsi kérem, tessék mondani: epejízű, ehető filyútanga is van ottan?:D Mejakkoj meghívatom magam vacsojája, és a gyümölcösz desszejtet máj itthon fogyasztanám el. Tejmészetesen fehéj cipkekesztyűben:DDD

(Szoji, megteddisedtem:D Majd kinövöm...)
she_wolf 2018.04.19 09:40:26
@Tangó Suszter:
Én későn érő típus vagyok, így értelemszerűen ebbe is némi spéttel csöppentem bele. Pedig örökösen fijuggal voltam körülvéve. De mi fociztunk, fára, onnan háztetőkre másztunk, és érdekes módon nem igazán volt olyan srác a társaságban, aki babázott, vagy divatozott volna. Fodrászat? Bahhh.... Én sem csináltam ilyesmit, olyan 17-18 éves koromig rohadtul nem érdekeltek a "pasik". Úgy.
Aztán sok, keserves munka árán ledolgoztam a hátrányt:P
Blogkocsma Bye bye böjt 2018.04.15 07:00:00
Eljött végre az év legjobban várt ünnepe, a Húsvét. No nem mintha ilyesféle vallási buzgalomban szenvednék, csak éppen egybe esik a böjt végével. Pár éve, megtartom ezt a tavaszi tisztítókúrát, csak úgy magam örömére. Az idei valahogy igen nehezen akart véget érni.…..
she_wolf 2018.04.15 20:46:24
she_wolf 2018.04.15 20:51:13
@pizzaszeletvágó:
Szóval ez az a híres daráló?:D Gyerekkoromból ismerős, nekünk is ilyenünk volt, valami irgalmatlanul nehéz darab. Ezzel bekopogtatni egy fejen öt év kötél. Újabb önvédelmi fegyver a konyhában:D
she_wolf 2018.04.18 15:38:07
@pizzaszeletvágó:
No szépen vagyunk. Ezek szerint lőttek a dubajozós terveimnek. Mert hogy én el nem indulok Dubajba (nomen est omen: Du"baj"), az héccencség! Hogy lesz így belőlem sejkné? Brühühü.
De azért aranyos vagy te is! A húsdarálót rögtön észreveszed egy hírben. És szegény Barbie-val mi lesz? Majd a töketlen Ken, mi?

De hogy én is komolyra fordítsam: nagyon gyalázatos időket élünk. Az emberélet szándékos kioltása megbocsáthatatlan bűn. Az ártatlanoké pedig minősíthetetlen. Ép ésszel belegondolni abba, hogy válogatás nélkül 400 embert lenne képes egyetlen mozdulattal a halálba küldeni valaki, számomra felfoghatatlan. Ez a bosszúvágy olyan kielégítési formája, ami nem menthető semmivel. Ez a fajta adok-kapok csak sírásra, gyászra ad okot mindkét oldalon.
A gyerekek kevesellték a karácsonyi kalácsot, hát most nagyobbat kell készítenem, nomeg a cukor mennyiségét is csökkenteni kell, hisz a húsvéti sonka mellé fogjuk enni. Maradt a jól bevált recept további egyszerűsítésekkel. Így bombabiztosan elkészíthető!..
she_wolf 2018.04.17 09:26:13
@Andrass9:
Tényleg az van, hogy magad, uram...

Ja. Az önkormányzat. Vizuális lévén pereg előttem a film:
lakcím bejelentés: földszint, 2. ajtó;
gépjármű ügyintézés: 1. em. 1.;
személyi igazolvány készítése: 2. em. 4. ajtó, a labor és az EKG között.
EKG-n az iktató Micike minden másnap délelőtt rendel, sorszámot a portán kell kérni a retinaleolvasó automatából.

B...k meg a választási agymosó dumájukat, úgy tűnik, hogy az egészségügy rendbetétele már kampányolásra is kevés. Bár az ország maradékának (idősek, leszakadt régiók lakosai) bőven elég lesz ez a szociális és egészségügyi hálófoszlány.
she_wolf 2018.04.17 10:37:03
@látjátok feleim szümtükkel:
Idősek otthona a legtöbb aggkorú számára megfizethetetlen. A szerencsésebbek családi összefogással esetleg meg tudják oldani, egyedülálló semmiképpen:(
Azt pedig soha nem lehet tudni, hogy mikor jön el az a bizonyos utolsó pár nap.
she_wolf 2018.04.17 17:03:23
@csevely:
Igyekszem finom modorú hölgynek maradni, ennek érdekében inkább kerülöm a témát:)
Blogkocsma Bulgursaláta 2018.04.06 07:00:00
Múltkoriban szó esett a tésztasalátáról. Igen jó ötlet, de én inkább a bulgurt preferálom. Tabouleh néven is ismert fogás. Bár volt egy kiforrott elképzelésem az elkészítésről, azért utána néztem az Interneten is. Kettő a hagyományos összetevőkből ki is esett azonnal, a…..
she_wolf 2018.04.08 20:03:15
@Andrass9:
Nálunk holnap paprikás csirke lesz, nokellival, ubisalival;)
she_wolf 2018.04.08 21:37:31
@Andrass9:
Nem akkor élek vissza az erőfölényemmel, amikor az utca fennállása óta meglévő méretű kertemben uborkát szüretelek egy ágyásról, hanem akkor, amikor a polgival lezsírozom, hogy kicsi kertemet hadd toldjam meg a fölöttünk húzódó véderdőből a triplájával, "jól járunk mindketten, polgikám". (mert ugye nagyon szeretem az ubisalit, te meg a borítékot)

Igaz, ez piti még példának is. Globálisan azonban az ilyen kisajátításokból születnek a városnyi monokultúrák, a fogyasztás és pazarlás akkora méreteket ölt, hogy belefulladunk a saját szemetünkbe.
A szomorú csak az, hogy nincs az a tömeg, amelyik ennek megálljt tudna parancsolni. Sem velem, se nélkülem. Az ember egyeduralkodó, nem hajlandó kompromisszumot kötni pusztán azért, hogy irgalmat mutasson. Élőhelyeket, ez által fajokat irt, mert a kényelme/érdeke ezt diktálja. És ha hányingere is van néha magától, csendben, a sarokban egy soha le nem bomló zacsiba ásít színeset. Nagy kaland....

(Bocs, elgurult a gyóccerem...)
she_wolf 2018.04.08 23:04:01
@pizzaszeletvágó:
És a medveállatkák, meg a "halhatatlan" medúzák:)
Bár a csótány egy csodálatosan szívós állat, a patkány meg kifejezetten életre való és jófej, kicsi, fallal körbevett birodalmamban nincs helyük! Odakint lehet dorbézolni, nem különösebben érdekelne, de J.R. ösztöneit nem fogom miattuk elnyomni:P
Eredetileg csak enni akartam, de kéznél volt a fényképezőgép, hát végigfotóztam. Azt hinném mindenki tud ilyet sütni, de én is voltam kezdő: nagyon hiányzott valami támasz, ami segítene az elkészítésben. Így azután a fotózás mellett kivételesen mértem is mindent, hogy pontos értékekkel mutassam…..
she_wolf 2018.04.07 15:22:11
@pizzaszeletvágó:
Tegnap kerítettünk időt kicsit kilépni az itteni Bermuda-háromszögből, és leesett az állam már a faluban is, hogy mennyi változás történt 2-3 nap alatt. A környékünkön régen a Sasad gondozásában voltak gyümölcsösök, ezek egy részét belterületté nyilvánították, és egy részén felhúzták a helyi "lila akác" közt.
Mit mondjak...pár embernek súlyos ízlésficama van:(

De a lényeg, hogy ahogy mentünk, egyre azt láttam, hogy domboldalak rózsaszín-fehér ruhában tündökölnek. Ráadásul az idő is barátságos volt, úgyhogy élveztem:)
Egészen a Nándorfejérvári útig. Láttuk a kereszteződés körül a mentőt, rendőrséget villogni. Este meg olvasom a neten, hogy másnak nem volt jó napja.
(Jó, hogy egy utcával arrébb fordultunk be, különben beleszaladunk.)

Egyre fehérebb a mórabóra, beszélnem kell a kertész barátunkkal, meg Bélával, hogy mórabóra likvidálás leszen.
Ja, az ibolya is nyílik a vízelvezető árok szélén, úgyhogy lassan leshetem az orgonát;)
she_wolf 2018.04.07 17:39:22
@Fenchurch68:
Nagyon köszi a képeket, most valahogy nem volt ínyemre a tél.
Látom, a kicsikutya szabadon terepfelderít. Próbálnám meg én J.R.-t így elengedni!:) Jó, hallgat ránk, behívható, de amilyen széllelbélelt, nem teszem tűzbe a kezem érte. Hajlamos megsüketülni, ha meló van:D
(Itt meg különösen köcsögök a helyi erdőkerülők:()
she_wolf 2018.04.08 15:09:33
@pizzaszeletvágó:
Gyönyörű:) Nálunk az előkert "vadon", úgy van, ahogy vettük. Mindössze egy kis aranyvesszőből álló sövény van köztünk és az ikernéni között. Lucfenyő, alatta tiszafa csemeték (madarak által ültetve) és erdei páfrányok, többféle borostyán már a fenyőre, kerítésre is felkúszva, gyöngyvirág, itt-ott nyomokban ibolya. Jelentősen nem is akarunk belebabrálni, viszont a fenyőt ki akarjuk váltani valami szoliter díszcserjével, vagy alacsonyra növő fácskával.
Csak be kell lőni a talaj Ph-ját.
Blogkocsma Frédi szelet ismét 2018.04.03 07:00:00
Úgy tűnik, a Hajnal Hús nagyon megszerette a szalagfűrészt. Egyre több boltban látom a sertéscombot keresztbe felvágva 2 cm vastag szeletre bőrrel, zsírral mindenestül. Még ott sasolt a múltkori párja a fagyasztóban vákumcsomagolva. Éhes voltam, kedvet kaptam egy kis sült disznóra hagymás…..
she_wolf 2018.04.05 18:25:32
@pizzaszeletvágó:
Basszus!
Mit keres ott a pult mögött a húgom?:O
Hát ha még az is kiderül, hogy pocsolyazöld színű szeme van, akkor felhívom, és megkérdezem, hogy mikor jött haza?
she_wolf 2018.04.05 22:24:23
@Waka:
Nekem még mindig dobálja felfele a csizmákat, de becsukom, oszt kalap:)
Nálam nem működik az ilyesféle takarítás, csak az elővigyázatosság, mert több oldalon, több nick alatt futok, oszt ki emlékszik már azokra a jelszavakra...újrareg esetében meg ugyanez van. Örülök, ha az aktuális nick eszembe jut mert eszembe juttatja, amikor üdvözöl:)
she_wolf 2018.04.06 22:28:14
@Fenchurch68:
A tűzhely+sütő már rég megvan, már nem tudom, hova vásároljak ennyi háztartási nagygépet:D
Mondtam az emberemnek, hogy kéne még vagy 6-8 lakás, azokat is be kéne rendezni....
Meg a másik, amikor elkezd velem trécselni, hogy áruljam már el neki, miért nem akarom azt a hirdetést. Közöd?
De mindegy, mindössze ennyi bosszúságom legyen az életben, és akkor jól vagyok!:)

Örülj, hogy édesed kiskutyát nézegetett, nem hétvégéket "only for men", vagy panziót "diszkréció mindenekelőtt" jeligére:D
A nagy világégések mentén hatalmas változások zajlottak le a társadalomban. De hogyan is változott meg az éjszakai élet az 1950-es 1960-as évek Budapestjén? Szubjektív válogatás következik, bátran egészítsék ki! Ha pedig kérdésük lenne, szívesen utánajárok! Fotó: Bauer Sándor, 1962. Forrás:…..
she_wolf 2018.04.04 18:47:10
@élhetetlen:
Sehol nem ettem olyan isteni Somlói galuskát, mint a Hungáriában a '80-as évek közepén:)
(Akkori főnököm lánya ott dolgozott, "csókosként" lehetett bejárásunk. Később egyedül is bemehettem.)
Blogkocsma Adas polow 2018.03.28 07:00:00
Megint az étlapkalauzt bújtam a klotyón. Az arabus fogások voltak éppen soron. Ez a perzsa étel egyből megtetszett. Túl sok hozzávaló nem kell bele, főleg semmi drága vagy szélsőségesen egzotikus, kivéve talán a sáfrányt, de azt akadály is huszárosan vettem. Ez az egyszerűség…..
she_wolf 2018.04.04 15:54:02
@Fenchurch68:
Én inkább szelekciónak mondanám. Rendkívül hülye vagyok hozzá, de úgy gondolom, hogy a nemesítés nem kell hogy kötelezően együtt járjon a genetikus beavatkozással.
A keresztezést génmódosítás lightnak hívnám, ha pedig molekuláris szinten avatkozunk bele a folyamatokba, az a hardcore génmanipuláció.
Egyik (most már csak nagyon ritkán látott) barátunk molekuláris biológus, ő vezette le nekem így, hogy gyépésként is megértsem:)
(Mint a szomatikus mozaikosságot a kutyánknál:D)

Kicsikutya élvezi a tavaszt?
she_wolf 2018.04.04 16:51:40
@látjátok feleim szümtükkel:
A beporzást a génmódosítás light körébe tartozónak sorolom (én).
Merthogy természetes úton bekövetkező kereszteződés.

A génmanipuláció és a természetes génmódosulás között nagy különbség van.
she_wolf 2018.04.04 17:27:00
@Topy:
Ez a legfőbb ok a GM-ellenesek számára. És igazuk van. Csak ezt nem nagyon lehet kaja helyett megetetni az éhezőkkel, no és persze a termesztőkkel, gyártókkal sem. Bárhonnan is nézem, marha nagy biznyák ez, és még az emberáldozatokat is hajlandóak vállalni miatta:(
Felzabáljuk a Földet. A létszámmal, annak folyamatos növekedésével, amivel egyenes arányban nőnek a monokultúrák, pusztul a környezet.
Az emberiség megérett a pusztulásra.
Blogkocsma Puliszka esmeg 2018.03.22 07:00:00
Teknős meglátogatta Sügért, aztán beugrott hozzám is, ha már éppen erre vitt az útja. Nem, nem a legújabb Válogatott állatos mesék estére című könyvből idéztem. A volt osztálytársaim becenevei ezek. Volt még Kolbász, Cubák, Szárcsa, Bodri, Gyuka is. Szóval Teknős…..
she_wolf 2018.03.31 01:19:51
@pizzaszeletvágó:
Nagyon másképpen csináljuk, nekem 24 óra alatt megvan, és nem tudom, mások milyennek ítélnék, de eddig ez sikerült a legjobban.
Szerencsém volt, a csülköt nem kellett áztatni.
Tudom, a csontos lett volna az igazi, de továbbra is ketten vagyunk, és csak hatalmas méretű futóművek voltak a boltban. Ezért döntöttem a csontozott mellett.
she_wolf 2018.03.31 11:15:03
@Fenchurch68:
"Azzal nem értek egyet, hogy "úgyis itt van, minek tanuljam meg"."

Én sem, de van az ember életében szakasz, amikor inkább a haverek, mint a suli, és tanulás. Akkor szokta a szorgalmas tanerő megjegyezni, hogy édes fiam, ha már lopsz, akkor jelöld meg a forrást is!:)
A jó tanár pedig azt mondja, hogy figyelj rám, ha akarod, egészítsd ki, de tanuld meg!

Nekem a matekkal volt 2 éven keresztül gondom, és már simán elkönyveltem, hogy menthetetlenül hülye vagyok, szellemileg visszamaradott. És nem vigasztalt, hogy az osztályból többen is "visszaestek". Tanárcsere után pedig rájöttünk, hogy mégsem a mi készülékünkben volt a hiba.
she_wolf 2018.03.31 16:03:09
@pizzaszeletvágó:
Neked is hasonló jókat!
Jányokat, tojásokat, sonkákat ahogy a csövön kifér!:) És sütikéket. Oszt nem elmismásolni a locsolkodást!
Egyszer más sütöttem, de akkor a klasszikus tőkehalfiléből. Most viszont a csodahüttő prezentált két méretes tonhalsteaket. Valahogy sztéknek nem kívántam, de egy jó kis sörtésztában kisütve igencsak jó lenne. Természetesen valódi zöldborsópüré is dukál mellé, ahogy az…..
she_wolf 2018.03.27 22:03:33
@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem a kopasz kereket:D
Annyit olvasok a szuvidálás kényelméről, gondoltam megpróbálok belőle egyet. A csirkeszárny nagy sláger a családban, soha nem tudnék eleget készíteni, mert a tepsim mérete igencsak limitált. Maximum 5 főre tudok benne sütni egy menetben. Azután meg az is gond, hogy egy személyre…..
she_wolf 2018.03.21 18:21:50
@pizzaszeletvágó:
Igyekszem megbarátkozni azzal, amit én magam szoktam mondogatni:
nem kell mindig mindent érteni. Ez most kizárólag csak rám, magamra vonatkoztatva értendő! Merthogy nem értem. Úgy kábé semmit.

Én örültem amikor megláttalak, mindenféle önös érdek nélkül. Érzem ám, hogy van valami amiről nem tudok, vagy nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, és nem tudom, hogy akarom-e tudni, mert úgy érzem, ez túlhalad rajtam.
Ide járogatok pihizni, jókat olvasok, kérdezek, és nagy örömömre választ is kapok. Szeretek itt lenni.

Szóval csak nézek, mint púpos gyerek a prés alá, és nem értem az egészet -mármint azt, hogy miért érzed úgy, hogy nincs itt helyed.
Bár azt nem tartom elképzelhetetlennek, hogy régebbről ered a probléma gyökere, mint mikor én itt megjelentem, de még akkor is aktívan jelen voltál.

A hozzászólásom kuszaságát tudd be annak, hogy tényleg értetlenül állok a dolog előtt, és én továbbra is kedvellek téged. Is!:)
she_wolf 2018.03.22 03:00:06
@Andrass9:
A májkrém nálam is az elintézendők listáján van:) Még nem tudom milyen májból, meglátom holnap a felhozatalt. Húsvétra hideg kajának nagyon kúl lesz. Mióta egyszer csináltam és a páromnak igen ízlett, azóta megemlíti néha, hogy csinálhatnék.
she_wolf 2018.03.22 12:56:35
@she_wolf:
Tsirkéből leszen. Lelombozott ma a spúr:(
Zseniális marhacsontokat kaptam a hentesnél, ami mellé még egy marhaszegy is beugrott a kosaramba. Ebből alaplevet kell főzni, mert fogytán van a fagyasztóban. Nem egy nagy durranás, de érdemes odafigyelni, mert sok későbbi ételünknek lesz az alapja. Hamár így benne voltam (meg…..
she_wolf 2018.03.21 15:32:33
@Kumari aki Nilüfer:
Cuki. Ez is megközelítés kérdése. Biztos van, aki viszolyog tőle. Az ember hajlamos "emberi" tulajdonságokkal felruházni bármit.
Mindenesetre kevésbé rémisztő szerkentyű, mint egy imádkozó sáska:) Aki egyébként egy rendkívüli jelenség a maga kategóriájában.
she_wolf 2018.03.22 02:53:00
@Fenchurch68:
Mekkora szószban lennének anyámék, ha most lennék gyerek!:)
Nagyon kis helyeske az a plüss cucc, de ezek az árak!:(
Van/volt egy rendkívül kedves barátunk, neki volt egy túlméretes dogja (húúúúú..most elképzeltem a kicsikutyádat mellette:D). A dognak pedig volt egy kb. 20 cem.-es fehér delfinje.
Valami olyasmi anyagból volt, mint a cérnakesztyű. Az a kutya olyan féltő gonddal cipelgette mindenhová magával a játékát, mintha legalábbis valami nagyon törékeny dologról volna szó. Kicsi kölyök kora óta megvolt neki, az első játéka volt, amikor a barátunk hazavitte az ebet.

Te is meglátod bármiben a szépet. Én is. És olyankor rácsodálkozom még vén fejjel is. A hiénát is csak az anyja látja szépnek, de néztél már a szemébe?:)
De ezért nem vérzik a szívem, ha tást be kell tolni a sütőbe, bármilyen helyes kis tityi-tolyi baba volt egykor:P

Erről jut eszembe: fiatalodom! Méghozzá viharos gyorsasággal. Nem tudom miért, csak ma döbbentem rá, hogy egy héttel beljebb vagyok. Idáig abban a tévhitben voltam, hogy most vasárnap huzsvét van. Pedig nem, úgyhogy nem kell elhagyni a tö...met, van még egy hetem. Tehát megkértem az uramat, hogy mivel úgyis gyüttment lesz, veszítsen el engem az érdi spúrnál, és míg ő intéz, addig anya pízt költ:P
she_wolf 2018.03.22 03:46:20
Jönnek szép lassan a BBQ grillen készült ételek. Ez még az elején készült, de olyan szép oldalast kaptam, hogy muszáj volt kipróbálni, milyen lesz sárgabarack füstön. Az oldalas mellé beevezett egy szép márványos marhanyak is, ami a kicsilyány kedvence...
she_wolf 2018.03.12 22:20:41
@Fenchurch68:
Vagy úgy!:D Pedig dukálna neki, amilyen arisztokratikus megjelenésű tud lenni:) Emlékszem már, a hímzett címeres lótakaróról jutott eszembe az ötlet.
she_wolf 2018.03.13 10:32:10
@Kumari aki Nilüfer:
Ezen csodálkoztam. Azért másfél év mégiscsak másfél év, és még csak a komposzt hőjére sem foghatom. Szerintem "majd lesz valami" alapon nem érdemes vele próbálkozni:(
Lehet, hogyha kint hagyom, és teszek mell egy dézsa vizet, már pálmafás vízpartom van:D
she_wolf 2018.03.20 23:10:01
@csevely:
A ló. Ha a barátnőm helyében lettem volna, már özvegy volnék.
Mátrában voltunk, a hapsik vadászni mentek, mi, csajok a kis házban sertepertéltünk. Megérkezvén azt mondja a barátnőm férje, hogy hozott kóstolót, ha ízlik, akkor lehet belőle venni. Barátnőm kóstolta, finomnak találta. Idióta férje megkérdezte tőle, hogy meg tudja-e saccolni, mi volt az, ami ennyire ízlett neki? Kiderült, hogy ló. Volt belőle balhé.
(Barátnőmnek szép és eredményes lovas múltja van, és kikerült már a keze alól néhány ígéretes tehetség.)
A férj hónapokon keresztül kínosan ügyelt arra, hogy véletlenül se futhassunk össze.