Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nnegyzet

2 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak mondom Bezzeg a horvátok 2018.07.21 00:48:07
Véget ért a labdarúgó-világbajnokság, a végére már valóságos világok háborújává lombosodott az egész. Nem egyszerűen a franciák és a horvátok vívták a döntőt, hanem a keresztény kultúrájú csapott össze a bevándorlóországgal, és bár a bevándorláspártiak győzedelmeskedtek, mégis valóságos…..
Most már lassan tényleg közeledik április nyolcadika, ha volt a zsákban szög, már végleg kibújt. A visszalépésekre gondolok. Aki mára maradt, mint az ellenzéki egység bontója, az  mind a Fidesz által – állami kézből – osztott pénzre hajt, nem dicsőségre, s ami a nemzet esetleges felemelkedését…..
Nnegyzet 2018.03.17 09:48:14
@rallus: nekem nem dönt egyik sem a sorsomról. Arra ott vagyok én. Az ember nem fa: ha nem tetszik, ahol vagyok arrébb megyek. Utálok megmozdulni, de MEGTEHETEM, minden készségem és feltétel adott hozzá. És ez a korosztályom nagy részére igaz. Szóval vagy rájönnek erre a kedves politikusok, vagy 10 éven belül nem lesz aki megoperálja a szürkehályogjukat, pelenkázza a demens seggüket, kaját rak az asztalra az étteremben, megjavitja az eldugult lefolyót, esetleg aki kifest, parkettázik, megjavítja a kocsit, meg ilyenek...mert mind 1000-2000kmre fog dolgozni.
A blog tartalmából sok ízben az jöhet, hogy én egy bunkó paraszt vagyok, az empátia teljes hiányával, sőt ha tehetem még bele is rúgok a földön fekvőbe, s miután zsebének tartalmát módszeresen eltulajdonítom, aprócska péniszemmel még sugárban aranyesőt is szórok rá.  Bár nincs ellenemre a fent…..
Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire igazságtalan az élet, hogy bizonyos gyerkőcök, kiknek szülei, ügyesebbek, kitartóak és szorgosabbak, vagy netán csak szerencsésebbek voltak másoknál, miért akarják mindenáron elpusztítani a saját hagyatékukat.  Volt egy gyakornokom régen, az apjának…..
Azt gondolom, Péterék története egyre több határátkelőnek lesz ismerős, hiszen mintha egyre többen lennének, akik az első külföldön töltött évek után hazaköltöznek Magyarországra, azt gondolva, minden szép és jó lesz. Csak hát… Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél…..
Nnegyzet 2017.06.20 08:53:14
Határátkelő Hol van az otthonod? 2017.06.01 06:30:00
A kérdés felmerült már itt, a blogon, most újabb válasz érkezett rá Zitától, Hollandiából. Talán nem sértek titkot, ha annyit elárulok, hogy a kísérőlevélben azt írta nekem, hogy praktikus tanácsoktól mentes az írása, mert arról sokan jókat írtak már. Inkább elidőzött a neki fontos és érdekes…..
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Nnegyzet 2017.05.30 12:04:29
@Pink Petsch: az mindennap 1-2 sör egy rendes kocsmában. A lenyeg a szorgalom és a rendszeresség:)
Nnegyzet 2017.05.30 18:24:30
@Dikusz: nem is idősek otthonát csinálnék, hanem itt pl van falls prevention team meg egy, halom hasonló. Tulajdonképpen azzal a céllal, hogy az otthonukban tartsák az öregeket, ne potyogjanak el, és biztonságban legyenek.
Nnegyzet 2017.05.31 06:22:05
@geegee: nem vagyok rá alkalmas pszichésen, itt alapból megbukik minden, mégha a körülmények kedveznének is. Jogász, könyvelő, vállalkozó, balett táncos, modell és vállalkozó tuti nem lesz belőlem, ha megrohadok sem. Már elfogadtam. :)
A legfrissebb adatok arra utalnak, hogy sokan igennel válaszolnak a címben feltett kérdésre, elindult ugyanis az uniós határátkelők elvándorlása az Egyesült Királyságból. Te is meggondoltad magad az angliai munkavállalás kapcsán? Vagy mégis belevágsz? Esetleg visszaköltöztél Magyarországra a Brexit…..
Nnegyzet 2017.05.26 15:42:09
@London2009: biztos én vagyok elcseszett...de annak ellenére, hogy beszélem a nyelvet, és előzetes tapasztalataim alapján nem vagyok antiszocialis, nem jutottam túl a "közösen elfogyasztott büfés kávé" szintjén a szocializálásban az elmúlt egy év alatt. (De az esküvőnkre meg kb meg akarták hivatni magukat, ami viszont még inkább fura volt a számomra.)
Úgyhogy, akivel eddig összejárunk/összejártunk magyarok, és kezdem elveszíteni a motivációmat és a hitemet, h lesz ez másképp is.
Nnegyzet 2017.05.26 17:08:48
@London2009:
Hát a beosztásunk sem támogatja a sörözést. Egyszer a gyakorlatilag a szomszédban lakó kolléganőmmel próbáltam egy kávét leszervezni: 2heti beosztást végig néztünk, majd belőttünk valami olyat, amikor elvileg egyikünk sem dolgozott, de előtte egyikünk éjszakás, a másikunk meg twighlightokat csinálta, úgyhogy az vmikor hajnalban végzett. Na mindkettőnknek sikerült elaludni a randiról.
És a többi kóbor próbálkozásaim is hasonló eredménnyel zárultak.
Nyilván kéne máshova is járni, mint dolgozni, meg talán leginkább máshova kéne járni dolgozni. Csak ez ilyen abszolút meglepő volt, mert otthon is hasonló munkakörben dolgoztam, és ott pont mindig a munkatársaim voltak, akikkel lehetett botrányos módon sört inni reggel:)
Valami azt súgja, a mai poszt szerzője, TheGee és férje nagyon nincsenek egyedül dilemmájukkal, ami röviden úgy foglalható össze, hogy a Brexit óta Nagy-Britannia már nem az a hely, mint volt előtte, viszont merre lehet onnan továbblépni? Érdemes-e kockára tenni az eddig a…..
Nnegyzet 2017.05.23 11:49:17
@thegee: Fájdalmasan ismerős a dilemma (sőt, ha rendszeresen a Manchester Victoriánál jársz akkor kb itt laksz a szomszédban:)).
Szerintem nagy cirkusz lesz a briteknél, és érdemes nem itt lenni amikor kitör. 1. Gazdaságilag nagyon fog fájni az országnak a brexit.
2. A brexit tápot ad a bunkóknak, akik szerint mocskos kelet európai bevándorló vagy. Nem tudom mi a pontos arányuk, mert egyrészt nem a normál populációt látom (sürgősségi osztályon dolgozom, ott azért a deprivált rétegek és a hülyék felül prezentálták), másrészt viszont a nagyja tud viselkedni, szóval nem fogja a pofámba vágni. De léteznek.
3. Nem nagyon fogják szeretni az írek, amikor az Észak Írország - Írország határra shengeni határ kerül. És tényleg csak az hiányzik, h az ISIS mellett még az IRA is neki lásson robbantgatni.
Tehát logikus lépés egy másik angolul beszélő ország célbavétele.
Én az amcsikat kihagynám, mert Trump ön és közveszélyes, meg ebből a távolságból elég furcsának tűnik a társadalmi berendezkedésük.
Az írek az IRA parám miatt tűnnek kockázatosnak.
Szóval, az én logikám szerint gyakorlatilag maradt Ausztrália, Új-Zéland, és Kanada.
Tehát szerintem érdemes lenne elindulni.
A mikorral kapcsolatban, azt gondolom, h nem érdemes tölteni az időt és megvárni az állampolgárságot. Ha akarsz gyereket hamarosan, érdemesebb valami fix helyen, amit nagyjából ismersz.

Ez az én nagyon szubjektív véleményem. De én nem vagyok oda a britekért, és nincs ennyi melóm meg időm az itteni életben.
Pontosabban a nagy átlag Magyarországon élő 20 és 50 év között lévő nők feministák e valójában? Ahogy egyre több nővel beszélgetek a nemi szerepekről, családról, párkapcsolatokról, önmegvalósításról körvonalazódik bennem egy felismerés. Nyilván akit én személyesen…..
Nnegyzet 2017.04.25 03:28:51
@zombigyilkos:
6-7 év gyakorlatával az én munkakörömben sokkal jobban dumálhatsz, hogy milyen feltételekkel vagy hajlandó dolgozni. Kezdőként kuss a neved, csinálod, és meg örülj is neki, hogy csinalhatod. Ez kisgyerek mellett nehezen megvalósítható (vagy kell hozzá egy gigatámogató család). Szvsz van jópár szakma, ahol 30körül legyen gyerek a jobb stratégia.
Most, hogy véget ért az egyik legsziruposabb és leggiccsesebb ránk erőltetett ünnep (Bálint nap) elgondolkodtam azon, hogy miért vannak ezek az u.n. „női ünnepek". Kezdődik februárban az egész ezzel a Valentin nappal, ami nem más, mint egy rózsaszín vattacukorba csomagolt ízléstelenség. Mert ugye ez…..
Nnegyzet 2017.04.21 04:57:29
@zombigyilkos:
Komolyan érdekel mi történt, h ennyire gyűlölöd a női nemet! Pszichoterápia vagy valami nyugibogyó kéne rá. Iszonyú boldogtalan lehetsz...
Nagyanyáink korában az ideális vőlegényjelöltnek az alábbi feltételeknek kellett megfelelnie: Legyen egy fokkal szebb az ördögnél, de rendelkezzen erős, munkabíró testalkattal Legyen megbízható, tartsa a szavát és legyen munkája Tudjon udvarolni és bánjon jól a nővel Manapság mintha erről az…..
Nnegyzet 2017.04.20 12:07:43
@Párhuzamos György:
Hát az elverèsre èn spec pont nem bukom, hiába telik a kassza a szürke minden árnyalatánál...

Egyebekben a cikk témája volt, h kb milliárdosnak kell lenned, h ne untass egy nőt. És bár a szórakoztatásom tényleg elvárom, de sem esetemben, sem egy csomó általam ismert nő esetében, sem feltétlenül igényel ez kőkemény anyagiakat.
Nnegyzet 2017.04.20 12:16:20
@Drednaught: 20-23 évesen szülni? Szerintem a fater csőre töltötte volna a sörétest, ha valaki annyi idősen felpuffint.
Nnegyzet 2017.04.20 13:25:45
@Drednaught:
A 20-23 azért korai mert annyi idő alatt nehezen jutsz el használható végzettségig. Nincs diploma fétisem, de szakmunkás végzettséggel egyszál érettségivel megélni még nehezebb. Na most, ha a leányka terhesség okán kiesik az iskolapadból jó eséllyel tarthatod el egyedül a családot hosszú távon. Ami 2017-ben Magyarországon extrém sport.
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Tisztelt Cím!   Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném…..
N négyzet Bécsbementem 2013.09.18 11:30:04
Oké, úgy szép az élet, ha zajlik. de basszameg ennyire?! Múlt hétfőn még béke nyugalom honolt (legalább a magánéletemben). Aztán Amerikábóljöttem gondolt egyet, és inkább Bécsbementem lesz a jövő hónaptól. Ezt szerdáról csütörtökre eldöntve, úgy hogy sírás, rívás,…..
N négyzet Ájlávjard 2013.08.28 13:13:29
Eltekertünk Mártélyra.   Odafele még egy átlagos strand túrának tűnt, de visszafelé utolért a szokásos formánk. Úgy kezdődött, hogy jólszocializált, tyúkszaros életéhez ragaszkodó bringásként nem akarózott sötétben tekerni a 47-sen (lásd még: nagy forgalom,…..