Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európában ma szkeptikusok az emberek az intézményekkel szemben: nem szeretik a kormányokat, a bankokat, a jogászokat, az Európai Uniót – és az egyház is többek közt intézmény, így ettől az idegenkedéstől az egyház is szenved. A szerzetesrendek, így a jezsuiták is, meg tudják…..
unionista (törölt) 2013.08.31 09:53:06
Hogyan tovább, ellenzéki összefogás?  Az MSZP-Együtt megállapodást a legtöbb elemzés nem tekinti eredménynek, sőt - sok szerint buktatókkal van teli, "jelentős arcvesztéssel jár", vagy éppen egyértelműen a Fidesz malmára hajtja a vizet. Ha azonban végiggondoljuk a…..
unionista (törölt) 2013.08.31 17:12:47
@Le_Penseur:
ha budapesten nyer az ellenzék, de országosan fidesz fölény lesz, akkor abból lehet akár valami rendszerváltás féle is. mert a polgárság elemi érdeke lenne a független önkormányzatiság kivívása. népszavazással, vagy ha kell utcára vonulással.

ennek lehet hatása vidéken is. azért, mert a többség ott is el akarja zavarni a jelenlegi kormányt. de még annyira sincs kire szavazni, mint a fővárosban.

persze ha a fidesz totális győzelmet arat, akkor nyilván nincs miről beszélni. de rendszerváltáshoz még akár az is elég lehet ha csak budapesten fordul meg az eredmény.
A napokban több cikk is olvasható volt a médiában, amelyek arról szóltak, hogy húszéves csúcson van a magyarok foglalkoztatottsága. Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy jó úton van a Fidesz egyik legfőbb ígérete, azaz hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtenek. A…..
unionista (törölt) 2013.08.31 16:27:19
@ccactus:
hja, csak ezzel a módszerrel a véletlen jelenségeket szokás vizsgálni, nem foglalkoztatást. az kijöhetne egyszerű összeadással is. persze, mondhatod, hogy ez az új európai módszer. meg is látszik az új európán. ott is össze-vissza manipulálják ezeket az adatokat. időnként eltúlozzák a munkanélküliségi számokat. mert attól remélnek befektetőt. a legegyszerűbb ha kölcsönösen hülyének gondoljuk egymást. és akkor legalább egy dologban egyetértünk.
unionista (törölt) 2013.08.31 16:59:06
@ccactus:
te a tipikus idióta vagy. tényleg.
unionista (törölt) 2013.08.31 17:11:08
@ccactus:
mondom, hogy hülye vagy. és csak remélni tudom, hogy engem is annak tartasz. :-D
A kormány sokféle módon igyekszik a családok segítségére lenni a gyermeknevelésben. Most például a rendőri erőket veti be a zabolátlan nebulók rendszabályozására: szeptembertől iskolarendőr is képviseli az állam erőszak-monopóliumát az iskolákban. Az ide vezető tervezet…..
unionista (törölt) 2013.08.31 13:00:08
@moszkvicssluszkulcs:
vagyis akkor ha jól értem azt mondják, hogy több kollégiumi férőhely kellene. és ezekkel a bentlakásos intézetekkel inkább a romákat kellene segíteni. jól értem? a jobbik ugyanazt mondja, mint az szdsz?
unionista (törölt) 2013.08.31 13:01:08
@Laci A Lakli:
egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.
unionista (törölt) 2013.08.31 14:23:28
@moszkvicssluszkulcs:
na, de akkor mégis csak etnikai alapon zárnád be a cigányokat egy intézetbe. rendben. nem az összest. hanem valaki mégis csak eldöntené, hogy kit igen, és kit nem.

oké, ha a mélyszegénységben élőket vesszük, akkor legalább 1000 kollégiumot kellene építeni. ahol átlagosan 100 cigány tanuló lakik. honnan lenne ehhez pénzed? honnan lennének ehhez nevelőtanárok? mi az, hogy cigány haladási ütem, és nem cigány haladási ütem. ezek hülyeségek.

a legegyszerűbb módszer az, hogy egy testnevelés tagozattal kiemelik az agresszív gyerekeket a tanulócsoportokból. csak persze ehhez tornatermek kellenek. de elvben arra lenne pénz. és tornatanár is van. sokkal egyszerűbb módszer. sokkal olcsóbb. nem különíteni el a cigányokat, stb.

ha ezt elsőre nem érted, akkor sokadszorra se fogod. maradj hülye jobbikos. lengesd a karodat vona nemzetvezető elvtársnak.
Miközben a kormányváltásra készülő baloldali csapatmozgásokra fókuszál egy fél, vagy tán egy egész ország, sokak figyelmét elkerülheti, hogy Orbán Viktor kicselezését, annak majdani sikerét vagy kudarcát egyáltalán nem elég a politika ideológiai baloldalának…..
Sokszor hallom, hogy a legtöbb álláskereső inkább kikerülné a toborzó, közvetítő cégeket, mert rossz tapasztalatai voltak, mert azt gondolja, hogy közvetlenül a munkáltatóval tárgyalva – kikerülve a közvetítői kört - hatékonyabb lehet az álláskeresése. A rossz tapasztalatokkal nehéz mit kezdeni, el…..
unionista (törölt) 2013.08.30 15:59:58
@hülye vagy, de nem meglepő:
azért, mert ezek a közvetítők nem ágazatokra szakosodtak, hanem az általános hr/pr mentén gondolkodnak. magyarul egy általános érettségivel, és valami buta főiskolával rendelkező egyén áll a munkaadó és a munkavállaló közé. ez segédmunkások esetén még rendben is lenne. de már szakmunkások kiválasztásánál is problémás.
Bár a diákoknak csak jövő héten kezdődik a tanítás, a pedagógusok már ezen a héten értekezletekre járnak az iskolákba. Több forrásunk is meglepő, megdöbbentő információkról számolt be. Ezekből szemezgetünk. A cikkünket próbáljuk frissíteni ahogy további információkat…..
unionista (törölt) 2013.08.30 15:53:09
Akik Orbánék leváltását remélik 2014-től, azok számára ez volt „rosszkedvünk nyara”. Az MSZP–Együtt egyezkedés kis híján kifutott az időből. Ma délután egy lépéssel a fal előtt született meg a megállapodás. Első ránézésre kevesebb mint a felében sikerült…..
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
unionista (törölt) 2013.08.30 12:25:05
@Anselmo:
a nagy összeborulás esetén lehetne erről beszélni: ezeknek mindegy, csak bejussanak valahogy.
unionista (törölt) 2013.08.30 13:24:12
@livengood:
2010 májusában az lmp 5%-on állt a teljes népesség körében. jelenleg 2% a támogatottsága. sehonnan nem vitt el szavazót. egyetlen párt sem lehet sikeres középen. lásd szabó iván féle mdnp, kupa milhály féle centrum párt, dávid ibolya féle mdf.

középen elvben az egyházaknak kellene állni, és azoknak a függetleneknek, akik a valódi önkormányzatiságot követelnek. de ez sem áll. mert a papok erősen jobbra húznak, ebből következően a civilek enyhén balra. nincs közép.
A végtelenül bonyolult Közel-Kelet szíriai szegletének viszonyrendszerének nyilván leegyszerűsített és még így se teljes ábrázolását láthatjuk a The Big Pharaoh nevű egyiptomi blogger ábráján, amit a Washington Post közölt. Kék nyíl: támogat; vörös nyíl: gyűlöl; zöld…..
unionista (törölt) 2013.08.30 12:57:52
@Holger Hartland:
a képlet itt egyszerű: liberók vs. nem liberók. nemzetközösség pártiak, népnemzetben hívők. ny-i, k-i keresztség. mindig is ez volt, mindig ez lesz.
unionista (törölt) 2013.08.30 13:00:08
@Holger Hartland:
ebből az lmp = schiffer, dk = gyurcsány. nem tényezők.
unionista (törölt) 2013.08.30 13:37:56
@legeslegujabbkor:
az eufrátesz csatorna építése biztos nem lenne konfliktus mentes. de az egyrészt gazdasági előnyökkel járna, másrészt még jobb lenne egy helyi (szír-török, vagy irak-iráni) konfliktus, mintha teherán vagy tel-aviv ellőné az atomtöltet.
Beszéljünk hidegvérrel egy brutális témáról, polgárháborúban álló, emberi jogokkal és erkölcsi kérdésekkel vajmi keveset foglalkozó politikai vezetők, hadurak fejével gondolkodva. Tegyük fel, hogy Aszad tényleg ki akarta irtani az adott terület lakosságát. Erre a célra…..
A kommunista titkosszolgálatok fennmaradt dossziéiban számos évtizedeken át tartó üggyel találkozhatunk. Ilyen a külvárosi fiatalokkal foglalkozó papok, a Regnum Marianum mozgalom (másként a regnumosok) megfigyelése.E közösség ellenőrzését, hivatalos szerveződésük felszámolása után, még az ÁVH…..
unionista (törölt) 2013.08.29 14:11:10
@Flúgatlan:
kisz tag sem voltam, de ez most mindegy. sajnos személy szerint tudok beszervezett papokról. a klérusról ne beszéljünk. nem véletlenül nem lett ez (sem) tisztába téve. nem érdeke senkinek sem. a 80-as évek elejétől a hazafias népfront erősen összefonódott az egyházzal. a rendszerváltás után az egyszerű hazafias kommunista káderekből pillanatok alatt lettek hívők. nem kevesen a megfigyelők közül. olyannyira, hogy lakitelek - kis túlzással persze - a hazafias népfront bábáskodásával szervezett iii/iii-as gyűlés volt.

ha valaha a tényfeltárás eljut a 80-as évekig, akkor ez világos lesz. illetve ugye mi maradt meg ebből az egészből. mert minden pártnak meg volt a bm kötődése. az szdsz leginkább a iii/i-gyel (a hírszerzéssel) hozható összefüggésbe. az mszp a iii/ii-vel (a kémelhárítással). kis túlzással ők váltak ki. az mdf a iii/iii-mal (belső elhárítással). és ugye beszélik, hogy a fidesz fijjukat beszervezte a iii/iv (a katonai elhárítás) a rendszerváltás környékén. akkoriban azért, volt racionális a belépés, mert a szovjetunió széthullásáig egy katonai visszarendeződéstől lehetett tartani. és arról először a katonai elhárítás értesül. és ugye volt a iii/v (a technikai főcsoport). akik igazolványt, útleveleket, aláírásokat hamisítottak. a technikai eszközöket szereztek be, telefont hallgattak le. el lehet képzelni, hogy velük mi lett. egy részük nyugdíjba ment, egy részük civil biztonsági szakember. a többit meg hagyjuk.
A Progresszív Blog tegnapi bejegyzésében a "meritokratikus demokrácia" mellett száll síkra -- ami, ugye, contradictio in adiecto (önellentmondó jelzős szerkezet vagy szókapcsolat). A poszt szerzője szerint egészen idáig "úgy tettünk, mintha a mi paraszti, hűbéri,…..
unionista (törölt) 2013.08.28 21:44:33
@Ad Dio:
akkor a balaton partján. persze lehet, hogy nem, és akkor nem találgatok tovább.
unionista (törölt) 2013.08.28 22:05:45
@Ad Dio:
akkor tényleg nem értek semmit. nem is fogok kommentelni jövő januárig.
unionista (törölt) 2013.08.29 10:23:06
@tamas11:
elvi lehetőségeket vetek fel. az érdekek alapján. ma leginkább budapest polgársága lenne érdekelt az agglomeráció önállóságában. akár azon az áron is, hogy az ott megtermelt jövedelem felét befizeti az kincstárba. a fejlesztések 20%-a pedig kormányzati szinten, a 80% önkormányzati szinten dőlne el. az ez arány ma fordított. és egyre inkább 100:0, a kívánt 20:80 helyett.

ha a főváros polgársága ezt nem akarja, akkor nem bécshez, egyre inkább bukaresthez fog hasonlítani. hajrá.
Órák óta szörfölgetek rajta és nem tudom abbahagyni: a Dustin A. Cable (University of Virginia’s Weldon Cooper Center for Public Service) által készített első hallásra valószínűtlen térkép egyszerűen bámulatos, mindent visz. Itt a szegregáció vége: a legátfogóbb etnikai…..
unionista (törölt) 2013.08.28 20:24:38
@Csehszlovák Kém:
a genetikai kutatások azt mutatják, hogy a kettős honfoglalás valószínűleg igaz. az, hogy egy kelet-indoeurópai és egy őseurázsiai csoport érkezett ide. azok fogtak össze. győzték le a szomszédos nemzetségeket. aztán muszáj volt kiegyezni. aztán jöttek a kalandozások. de a német-római birodalom megverte a magyarokat. az ausburgi csatavesztés. lél, bulcsú és súr vezéreket felakasztják. ezután géza követeket küld a quedlinburg-i birodalmi gyűlésre, hogy ha minket eltaposnak, akkor az északi és a déli szlávok összeállnak. mire a németek azt mondják, hogy nem hülyeség. így lesz végül az államalapítás. a németek félnek egy korai pánszlávizmustól.
unionista (törölt) 2013.08.28 21:22:09
@Csehszlovák Kém:
tudtam, hogy azt fogod mondani: a pánszlávizmus újkeletű. mert előtte a hasonló nyelvű törzseknek nem jutott az eszükbe az összefogás. dehogy nem. a németek és az osztrákok keleti politikája az, hogy a kelet-közép európai népeket megosszák. ehhez kellenek magyarok. évszázadok óta. ezért barátságosak velünk az osztrákok. ezért szeretnek bennünket a németek. a magyar veri az asztalt, hogy ezt már azért mégse kellene. különben szabadságharc lesz. közben a szeme sarkában kacsint, hogy azért a végén egyezzünk ki. ezt játsszuk évszázadok óta.
Dr. Tény legújabb elemzésével ismét letette a névjegyét a nagyon-rafináltnak-gondolt-politikai-adatvizualizációs mezőnyben: A nagyon kicsi vs. nagyon nagy oszlopdiagramok előállítását mindig megkönnyíti, ha nem a 0-nál, hanem más értéknél kezdődnek az oszlopok, de 445…..
unionista (törölt) 2013.08.28 16:04:02
@Robinzon Kurzor:
a foglalkoztatottak számát becslik. nem az van, hogy a megyei hivatal megmondja, hogy az adott hét elején hány bejelentett munkavállaló. ezt összesítik országosan. hanem 1000 embertől megkérdik, hogy az elmúlt hónapban volt-e dolgozott-e akárcsak 1 órát. és ha a válasz az, hogy igen, akkor ő foglalkoztatott. a munkanélküli az, aki regisztrálva van. de ha rövidül az álláskeresési idő, attól a munkanélküliség önmagában csökken.
unionista (törölt) 2013.08.28 17:29:31
@Szamiz67:
a statisztikai eltérések mint mindig a módszertani különbségekből adódnak. az összes foglalkoztatott számát nem összeadogatják, hogy itt-ott, amott hányan dolgoznak, mert az túl egyszerű lenne, hanem mintavételezéssel becslik. megkérdik, hogy az elmúlt hónapban volt-e önnek valamilyen munkája. aztán megkérdik a nemed, életkorod, iskolai végzettséged, település típust. ebből jön a foglalkoztatottak számának töretlen növekedése.
Vagy fordítva. A lényeg, hogy mindketten kivehetik részüket a választási küzdelemből, mégis csak egyikük arca jelenik meg Orbán Viktor kihívójaként. Pofon egyszerű, ám zseniális ötlettel állt elő a baloldal egyik kampányszakembere, miután a napokban megfeneklett az MSZP és az…..
unionista (törölt) 2013.08.28 17:14:42
  Aeneas mondja: a dolgoknak könnyei vannak (sunt lacrimae rerum). Magyarul talán a legpontosabb fordítás ez lehetne: a dolgoknak is van lelke. Ha ez igaz, így van ez a tanévekkel is. Ahogy a vakáció elején írt utolsó OktpolCafé bejegyzésemben írtam, eddig minden változtatás…..
unionista (törölt) 2013.08.27 21:55:59
német mintára kellene átszervezni az önkormányzati rendszert. magyarországra első körben úgy kellene tekinteni, hogy az egy szabadállam (freistaat), mint bajoroszág. és azon belül az államjogú budapest stadtstaat. a megye jogból lesz a stadtkreis, a járásjogból a landkreis. és ez 200-300 önkormányzat (nem 3200, hanem 200-300) lesz a gazdálkodó tulajdonos és a kulturális intézményfenntartó. az első és legfontosabb lenne ezt keresztül vinni.

ez nyilván nem érdeke a szocialista pártnak. ők a direkt pártirányításban érdekeltek. legfeljebb azt megelőznék az egyeztetések. de ők is az "aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére" elvet érvényesítenék.

a kérdés az, hogy bajnai gordon ebben a vesztett helyzetben bevállalja-e az önkormányzati reform meghirdetését.

az összes többi részletkérdés. mert van olyan suli, ahol érdemes a gyerekeket majdnem kötelező jelleggel napköziben tartani. és van ahol ez nyilvánvaló hülyeség. van ahol be lehet vezetni a mindennapos tornaórát. mert ehhez adottak a feltételek. és van ahol ezt másképp kell megoldani. van ahol központosítani kell a tankönyvellátást, és van ahol vissza kell állni a régi rendszerre. van ahol kiemelt téma a bűnmegelőzés, és van ahol nem. azért kellenek független önkormányzatok, valódi helyhatóságok, hogy ezt eldöntsék. extrém szigor, vagy extrém lazaság esetén kell beavatkozni.

és utána lehet alulról építkezve többnemzetiségi kulturális régiókat szervezni. utána jöhet a föderális átalakulás. de addig sok víz lefolyik a dunán.

az orbán viktor által levezényelt pártállami fordulat miatt az erős (városias) önkormányzati rendszerhez kell visszatérni. vagyis a 89-es rendszerváltásnak még egyszer neki kell futni. de ezt az egészet "SZÖVETSÉGI" kifejezéssel kell eladni. SZÖVETSÉGI iskolarendszer. SZÖVETSÉGI önkormányzati rendszer. SZÖVETSÉGI kormány.

azért, hogy bécsben az övp és főleg berlinben a cdu értse, hogy bajnai gordon hol áll. SZÖVETSÉGI, SZÖVETSÉGI, SZÖVETSÉGI. ezt a mantrát kell tolni. nem ezt a jobb, bal, közép hülyeséget.
„L’impossible est le refuge des poltrons!” (A lehetetlen a gyávák menedéke!”) Napóleon   Tudjátok, mi a különbség az alku és a forradalom között? Az utóbbival jól járhatnak a győztesek és a nép zöme, de az alkuval csak az abban részesek! 1989-ben alkuval jött…..
unionista (törölt) 2013.08.27 17:43:21
@Husz_János_Puszita:
de nincs olyan, hogy a társadalom felemeli a fenekét. olyan van, hogy 100 ezer polgár kimegy budapesten utcára. és akkor debrecenben azt gondolják a népek, hogy itt is valami változás "kéne". csak persze nem úgy, mint a fővárosban akarják. ezekre a mozzanatokra mondják rá utólag, hogy forradalom. ami egy történelmileg jelentős fordulat. szükségképpen elbukik, mert nincs nemzeti összefogás. nem lehet egycsapásra átformálni az egész társadalmat. ez a kedves nemzetvezető elvtársnak sem sikerül.

orbán viktort úgy lehet leváltani, hogy egy csoport elfelejti az országot ( "uruszágot"). polgárivá akarja változtatni budapestet. és akkor majd esetleg lesznek olyan csoportok, akik ezt elvégzik vidéken.

valaki jánkmajtison bemenne a kocsmába ezzel a "mentalitásforradalom" szöveggel, azonnal hívnák a népek a körorvost. hogy józsi van itt egy bolod. utald már be nagykállóba. ottan van még ugyi a diliház.
unionista (törölt) 2013.08.27 19:39:12
@WilburSmith:
nem tudod a politikai pártokat kitiltani a közéletből. legfeljebb csak független önkormányzatokat tudsz szervezni. de ahhoz el kell tudni vezetni egy várost. és még ehhez is szövetkezni kell a pártok másodvonalában levő szakpolitikusokkal.

kimegy 100 ezer ember a térre. és azt mondja, hogy legyen független államjogú budapest. a főváros befizeti a jövedelme egy bizonyos részét egy szolidaritási alapba. amiből fel lehet zárkóztatni a vidéket. cserébe önállóságot kér. egyik pártközpont se szóljon bele a főváros dolgába. mert az kontraszelekciót eredményez.

és innentől kezdve egy átlag polgár nem arról diskurál, hogy gyurcsány, vagy orbán, vagy bajnai, vagy akárki. hanem arról, hogy mi történjen a kerületben függetlenül az országos politikától, függetlenül az állampártoktól.

és ha ezt meglépi a főváros, akkor ehhez csatlakozhatnak egyes vidéki városok. de olyan nem lesz, hogy majd jön az élcsapat (bajnai féle, vagy akármilyen) és majd mindenkit kitesznek mindenhonnan.

helyette a legkönnyebben megdönthető legnagyobb dominót kell beborítani, és a többi megy magától.
A tavalyi év után idén is megrendezték a Tokaji Írótábort, amelyen ismét a kommunizmus évtizedei alatt elhallgattatott szerzők kerültek középpontba. Legutóbb az 1945 és 1965 közötti korszak került terítékre, most pedig az 1965 és 1990 által körülölelt puha diktatúra…..
unionista (törölt) 2013.08.27 12:16:33
@Hepci:
az írómaffia valójában a piac. az antivilágban nem volt ilyen. a pártközpont volt az, amelyik egyeseket kiemelt azért, hogy a műveiket kiadják mindenféle nyelveken. ma ezt bárki megteheti. sikeres lehet külföldön. csak van egy csoport, amelyik azt mondja, hogy ő népi magyar író. a mondókája csak a magyarságnak szól, a magyarságról csak is magyarul.

a legszebb, amikor az elvárás az, hogy semmiféle "deviancia" se jelenjen meg a művekben. nehogy már valami ármány vagy cselszövés. ott van az buta shakespeare. veronai szerelmesekről írt, dán királyfiról. meg arról az angol királyról is milyen rosszakat talált ki. ahelyett, hogy ezt írta volna: "szeretlek édes hazám". nyilván a zsidó maffia emelte ki őt is, pedig hány remek angolkodó népi író lehet. akit a ködös alionban elnyomnak.
unionista (törölt) 2013.08.27 13:34:00
@gyalog.galopp:
a kérdés az, hogyan lehet erős hadseregünk. az egyik tábor stratégiája ez: szövetségi keretek kell valami bundeswehr. a másik azt mondja. ugyan már legyen népnemzeti magyarosch. marischka néni és joschka bácsi töpreng, hogy melyiket válassza. szíve szerint a másodikhoz húzna. de az esze az elsőt mondja.

ha valaki németekről le akar szakadni, akkor meséljen az északi és a déli szlávoknak. persze ez esetben is szüksége lesz osztrák segítségre ahhoz, hogy talpon maradjon. többnemzetiségi keretek között szervezni a kultúrát. mert különben a felemelkedésre esély nincsen. ha a magyarok erre képtelenek, akkor végérvényesen elveszítik vezető szerepüket a kárpát-medencében. ha a székelyek nem jönnek rá, hogy nekik erdélyben a románoknak és a szászoknak kell mesélni, akkor eltűnnek, mint ahogy a rezervátumba zárkózó kunok, vagy a jászok.
Bár időről-időre kétségek merülnek fel a közvélemény-kutatások megbízhatóságával szemben, véleményünk szerint a magyar kutatószakma alapvetően hiteles méréseket végez, és korrekt eredményeket közöl. A közvélemény-kutatások mindenütt a világon alkalmasak a teljes…..
unionista (törölt) 2013.08.27 13:50:14
@Online Távmunkás:
mégis ki az alkalmas jelölt. bajnai (aki oszkó nélkül) egy szót sem tud mondani a gazdaságról? vagy mesterházy? vagy szanyi andor? vagy kicsoda? kuncze? vagy fodor?

ki az, aki
1. diplomáciai értelemben nincs elszigetelve. vagyis képes tárgyalni brüsszellel, berlinnel és béccsel?
2. a szocik pártemberei és bajnai befektetői számára elfogadható, mert úgy képzelik: bábként tudják majd mozgatni.
3. bármikor megbuktathatja a nép. vagyis erős kontrollt gyakorolhatnak a kormány felett a magyarok.
4. ezzel együtt el tudja látni a feladatát.
5. nem mérsékelt jobboldali. mert annak ebben az országban nincsenek szavazói.
unionista (törölt) 2013.08.27 13:53:32
@Ludovikás Levente:
ha a rohadt geci unió az oka mindennek, akkor könyörgöm követeljétek már a kilépést. népszavazás kellene erről, hogy a befektetők lássák, mely térségeket kell messzire elkerülni. és akkor ott felvirágzik majd a haza. hiszen ott a szittya magyarság uralkodhat végre. és mindenki jól járna. legyetek már egyenesek. követeljétek nyíltan a kilépést.
unionista (törölt) 2013.08.27 16:18:40
@Online Távmunkás:
isten ments bármilyen népvezértől. bajnait is ezért kellett eltaposni.
A Dúró-Novák házaspár saját gyermekét használja politikai haszonszerzésre Ma már közhely, de könnyebben jut el az információ a társadalom széles rétegeihez, ha kisgyerek, kutya vagy hiányos öltözetű nő is megjelenik az üzenet átadásának folyamatában. A politikai…..
unionista (törölt) 2013.08.27 13:06:08
@Kelletteznekem?:
ez így van. de mondjuk dúró dóra is elmehetett volna gyesre. valakit beültetnek a helyére. stb, stb. politikai haszonszerzésről szól a sztori, és persze a pénzről.
unionista (törölt) 2013.08.27 13:08:02
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
közben tele torokból üvöltik, hogy mekkora fos a bulvár. mert ők a politikai etnobizniszben érdekeltek.
unionista (törölt) 2013.08.27 13:39:45
@Kelletteznekem?:
szerintem teljesen rendben van ha egy képviselőnő beviszi a babáját az ülésterembe. csak ne adjon ki erről sajtóközleményt. mert akkor ő ugyanolyan celeb, mint akiket habzó szájjal szidnak.
Jó hírt mondok néktek: levehetjük az alufólia sapkákat. Pedig őszintén és komolyan mondom, én hinni akartam az összeesküvésben. Láttam lelki szemeim előtt egy dohányfüstös kávéház mélyén - természetesen valahol a Parlament közelében -, mint a francia elefántok, ott ültek…..
unionista (törölt) 2013.08.27 12:20:44
@dr kíváncsivagyok:
ősnemzetből világnemzet lettünk. szerintem az nem semmi.
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
unionista (törölt) 2013.08.26 17:44:36
@Akitlosz:
monaco egy gazdag kistérség. és ha megfigyeled, akkor nem éppen etnikai alapon szerveződik.

szerintem én vagyok az egyetlen, aki azt mondja, hogy a székelyföldön a kistérség (maga a "szék") legyen önálló. ne a székelyföld. mert akkor azzal elszakadnak a történelmi erdélytől, az erdélyben élő nagyvárosi magyaroktól. lau1, lau2 szintű autonómia kellene. és ebből építkezzenek. úgy, hogy a fejlesztési pénzeket előzetesen leosztja az unió. innentől kezdve lényegtelen, hogy a régió parlamentjében kisebbségben vannak. mert minden "szék" maga rendelkezik a nekik járó keretösszeggel. a tartományi gyűlés ahhoz kell, hogy a fejlesztéseket összehangolják. csakhogy akkor együtt kellene működni a románokkal. 99,1% százalék ez ellen szavaz. inkább akarnak egy zárt rezervátumok. mit lehet ezzel kezdeni? akarják. de ha nem működik, akkor ne a liberálisokat okolják.
unionista (törölt) 2013.08.26 17:51:17
@Akitlosz:
mitől lenne drágább itt építeni gyárat, mint ott bővíteni. a magyar bevándorló a német kisüzemnek, kisüzletnek ad munkát. az németországnak nagyon jó. és nincs probléma a kelet-középeurópai övezetből érkezőkkel. mert lengyelország, csehország, szlovákia, magyarország, horvátország és szlovénia is latinkeresztény. összességében a balkánról érkezőkkel van több gond. persze embere válogatja. a németek megtehetik azt, hogy a saját iparvárosaikat fejlesztik. csak akkor kibasznának ezzel a térséggel. de ha ezek az országok egyike sem akar együttműködni, akkor mégis mit tehetnek?
unionista (törölt) 2013.08.26 20:01:47
@Akitlosz:
olvasás első osztály.
Na, mondjuk arról nincs szó, hogy Bajnai Gordon politikai pályafutása véget ért volna, de az MSZP-vel való tárgyalássorozat megfeneklésével bizonyosan lezárult egy szakasz az Együtt-PM történetében. Hogy most mi lesz, azt találgassák a madárjósok. Mi meg nézzük meg azt, hogy…..
unionista (törölt) 2013.08.26 17:19:01
@Conchobar:
azért tartom magamat magyarnak, mert ez az anyanyelvem. nem arról van szó, hogy nem érzek közösséget a élő székelyekkel, vagy a miskolcon élők többségvel. hanem arról, hogy NEM ÉRTEK VELÜK EGYET.

ha én miskolci lennék, akkor azt mondanám, hogy az angolszász mintákat kellene átvenni. MISKOLC lehetne egy MINI MANCHESTER. ott trafford a régi nehézipari központ, az itt diósgyőr. maga a vár egy angolszász típusú erődítmény. a miskolc környéki kastélyszállókhoz remekül illeszkednének a vidéki anglia kiskocsmái. illetve annak a magyar változatai. lehetne kapcsolódni a manchesteri sörfesztiválhoz. az angolszász rock milyen jól működött arrafelé. még a futball szurkolóknak is azt mondanám, hogy legyenek a vörös ördögök kárpát-medencei testvércsapata, stb. legyenek "anglikánok".

csakhogy a derék miskolciak nem ezt szeretnék. ők többségében székelykedni akarnak. nem az angolszász mintát adaptálnák, hanem az attól lényegesen eltérő székelyföldit. szerintem az nem passzol oda. szerintem az nem illeszkedik borsod megye hagyományaihoz. szerintük meg de. a miskolciak többsége azt mondja, hogy az lesz a jó ha polgármesteri hivatalt elfoglalja egy pereputty. a lényeg az, hogy ne cigány legyen. hanem egy kívülről beköltöző nagycsalád uraljon mindent. és majd így indul miskolc fejlődésnek. én erre azt mondom: oké. ha az ott élők többsége ezt akarja, akkor legyen.
unionista (törölt) 2013.08.26 17:34:29
@harasta:
a lakosság egyik fele (a teljes magyar jobboldal) őrjöng, hogy ő nem akar nyugati mintákat. ezt a geci liberálisok kényszerítik ki. meg a geci zsidók. a lakosság egyik fele ebben masszívan hisz. én nem akarom meggyőzni a ferencváros szurkolókat, hogy hülyék, amikor csatáry bácsira emlékeznek. nem akarom megérteni a motivációjukat sem. engem nem érdekel, hogy ők masszívan hisznek a magyarság elleni világösszeesküvésben, vagy akármilyen háttérhatalom. felőlem hihetnek benne.
unionista (törölt) 2013.08.26 17:58:30
@Mensikov:
te azt mondod, hogy a miskolciak ne vegyenek át semmit az angolszászoktól, mert akkor végük lesz. szerintem meg döntően angolszász mintákat kellene követniük. de engem nem zavar ha egyetlen betelepülő család pereputtya irányítja az egész várost. de ha ez véletlen nem működik, akkor ne a liberálisokat okolják. ez ilyen egyszerű.