Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tinca72

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a szokásos két napos bemutató, jöhetnek az észrevételek pro és kontra, mi hol döngött, hol volt sok a magas, és hol lehetett végre zenét hallgatni. Hol tudott megérinteni, és melyik mellett mentél el. Az idei AV trend íve kissé lefelé mutat, és az is látszik, hogy az audio bisznisz - van…..
tinca72 2017.11.18 14:41:41
@Audiolife: Az lehet, hogy a hallgatóság nagyrésze nem mer kérdezni, de az is igaz, hogy nálunk a kereskedők, demonstőrök sem állnak épp a kommunikáció csúcsán. (Persze itt is vannak kivételek)
Biztos sokakat érdekelne, hogy az adott szobában pl milyen osztályú az erősítő, vagy miért épp úgy lettek összeválogatva a komponensek ahogy.... stb stb..
Nos, bocsánat hogy a címben így eltorzítottam egy jó kis magyar közmondást. De a szójátékon túl annyit mindenképpen meg kell hagyni, hogy az alátétek, vagyis az analóg ( bakelit, ha úgy tetszik ) lemezjátszók lemezalátétei nagyon is benne vannak a hangminőségben. Olyannyira, hogy lassanként azt…..
Audiofiliában a fekete lemez kettős megítélés alá esik: egyszerre cél és eszköz. Cél abban az értelemben, hogy a rendszerek önmagukban nem szólnak, kell valami, amivel "etetjük" őket, amivel meghallgathatóak. Másrészt eszközök is: ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint…..
tinca72 2016.01.14 22:33:09
@Audiolife: Jò post, bírom, ha valaki a fonákot is látja. :)
Azért Rega alatt is van élet. :) Én pl egy tuningolt 440- es Tesla-n hallgatok zenét, jó phono- val, M97-es Shure pu- val. Igaz ez szet kijött egy kilóból, viszont recsegés már itt sincs. Persze lehetne feljebb lépegetni, a csillagos égig, de egyelőre, eddig ér a takaró....
Ez a kirándulás már az elmúlt esztendőről húzódott, de Csabi szeptember végén rám parancsolt: se tovább! Azaz, ha törik, ha szakad, el kell látogatnom hozzá Márnafalvára, mintegy viszonzásképpen az ő balatoni kiruccanásaiért. Azt azonban nem gondoltam, hogy törni is fog, és…..
Most olyan idő van, amikor nyugodt szívvel ül klaviatúra elé a horgász, és jólesően dörzsölgeti a tenyerét: végre enyhülés, végre hűl a víz! Ha ennek vége van, jöhet az igazi horgászidő! Ám nekem és ismerőseimnek eddig sem volt akadály a hőség, a kánikula, a szaharai…..
tinca72 2013.08.19 15:03:11
@Willyfog67:
Kár, hogy már a messiás se segíthetett...:))