Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emrik

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy nagyon jó kis megoldás az olcsó tüzelőanyag készítésére, amit ha eddig nem ismertél, érdemes kipróbálnod. Ez a papírbrikett...
Ha már nem is emlékszel, hogy milyen színű a folyosódon a fuga, vagy neked sem szóltak annak idején, hogy a fehér fuga szép, de nem praktikus... akkor neked is pont erre a módszerre van szükséged, hogy újra ragyogjon a lakás. Lehet, hogy már megvan a saját kedvenc szered, de ha egy picit is fontos…..
Egy ideje ki akarom cserélni a tűzhelyemet, mert a sütő ezer éves, a kerámialapom pedig csupa karc és különben is öregebb, mint a keresztlányom (11). Így elkezdtem nézelődni, majd rájöttem, hogy semmit nem tudok az indukciós főzőlapokról, azon kívül, hogy divatba jöttek és menőn néznek ki. Így hát,…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az előző bejegyzésben rávilágítottam a kapitalizmus egy nagy átverésére, ami igazából az emberek kényelmességét használja ki. Mert ki is akar szöszmötölni és koszolni aktív szénporral meg 0,5 mikronos biodízel…..
Appdroid Pocket TV 2012.05.31 13:30:00
Kickstarter projekt, címszavakban: tenyérnyi USB drive saját procival, rammal, tárhellyel, videókártyával. Rádugod lényegében bármilyen USB portos HDMI-t támogató tévére, képernyőre, gépre, bármire, és egy táblagépes Android 4.0 ICS fogad. A távirányító + távirányítós…..
Emrik 2012.06.27 11:32:28
1,5 évig dolgoztam a Telenornál és 8 éve vagyok az előfizetőjük. Nem mondom, hogy a számláimat atomóra pontossággal fizetem, de nem vittem még csődbe a céget, pedig magánszemélyként is tehetném akár, hiszen olyan magas a telefonszámlám, hogy azt még egy ekkora multi is…..
Emrik 2012.04.19 15:03:13
lenI Kvarcize - múltidéző web 2012.01.10 14:15:00
A nyolcvanas évek, és a gyerekkorom derengtek fel a minap, mikor Plaskov után szabadon néztem rá a pica-pic.com-ra, ahol régi kvarcjátékok elektronizált változatait lehet kipróbálni a jelenben, a képernyőn. Egy a sok közül- pica-pic.comA XXI. században egy ilyen site, tényleg…..
Hosszú története van a Google találati listáiban megjelenő oda nem illő tartalmaknak. Elsősorban a pornóoldalak, -képek szoktak átcsusszanni a Google szűrőin. Volt, amikor az "educating" kulcsszóra egy anális szexet ábrázoló képet dobott a Google Images. A legutóbbi…..
Asszem blog Az iPedagógus 2011.05.08 12:12:00
"Minden gyereknek kellene egy iPad" - ezzel a merész felvetéssel indított a Cult of Mac egyik cikke. Szerintem teljesen igazuk van abban, hogy az iPad használat a passzív TV nézés aktív-konstruktív alternatívája lehetne.Ehhez viszont az szükséges, hogy a gyerekeket profi…..
 ..
Emrik 2011.05.05 15:07:50
Beküldő: Viki"Hello :) Gondoltam elküldöm, hátha láttok benne némi kreativitást. Én jót nevettem rajta, főleg, hogy haverokkal nem tudtuk eldönteni melyikre kéne kattintani xD Epic Fail :)"  ..
Ez most jutott eszembe: "Küldök neki egy kiló bájt! :)"  ..
Sajnos nem tudtam betartani a gyakoribb posztokat, ezért szerintem nem is fogok többet ilyet kijelentést tenni:)Szerintem azért a blog (és olvasói) már letettek arról, hogy embereket ítéljenek meg az asztaluk alapján, elmozdultunk design/praktikum/kód/oprendszer irányába. De ha nem…..
Emrik 2011.04.08 17:58:21
@tutu47: jobb gomb a tálcára, a zárolás mellől kiveszed a pipát. Ezek után bal egérgomb nyomvatartása mellett szabadon rakosgathatod, a négy fő irányba.
Ismét egy új poszt, kisebb életút-szerű leírással a beküldőtől:) A megoldások tetszenek, bár a második képet nem igazán értettem, hogy miért küldted, de egye fene, felrakom azt is. Amúgy köszi a "dicséretet", de az oldalt nem én indítottam, hosszú ideig én sem…..
Emrik 2011.04.07 14:01:51
Szerintem kezd ezzel ;) windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Show-or-hide-the-Recycle-Bin

parancsikoncsere pedig: jobb klikk, tulajdonságok, onnan már menni fog
  Az Eurostat "A Biztonságos Internet Napja" alkalmából közzétett felmérése szerint Magyarországon minden második számítógép fertőzött. Az Eurostat beszámolóját itt elolvashatod, de írt róla az index.hu is.     Ezek szerint ezt a blogot naponta…..
Mint bizonyára már olvastatok róla, a Google elvesztette több tízezer Gmail-felhasználója komplett levelezését. A legutóbbi hírek szerint az érintett accountok száma nem 150 ezer, "csupán" kb 40 ezer. És bár az accountokat helyreállítják, arról nincs hír, hogy a több…..
 Van webkamerád? Nincs kedved 40'000 forintot költeni Mircrosoft Kinectre? Alább olyan online elérhető webkamerás játékokat találsz, amit saját magaddal irányíthatsz. Csak engedélyezd a kamera elérését, kelj fel a gép elől és a mozgásoddal pukkassz buborékokat, üsd le a téged megtámadó nindzsát és…..
Ahogy régen volt Atari vs. Commodore, úgy most is akad egy halom értelmetlen szájkarate párharc: PC vs. Konzol, Xbox vs. Playstation, Windows vs. Linux, és - a teljesség igénye nélkül - a kontroller vs. billentyűzet+egér. Ez az utolsó az, amivel kapcsolatban újraindulhat a…..
Emrik 2011.01.18 18:21:15
  Párbeszéd: - Szia!!! (mosolygás, kedvesség, mit álcáz?) - Helló. (rákészülés) - Ööö, ráérsz valamikor? (rosszul indul) - ??? (felvont szemöldök, kérdőjel villan) - Szétszedtem a laptopom, kitisztítottam a ventillátorát, nagyon hangos volt. (Jaj!) - És? (most…..
Az ötletes háttérképet (ismerem amúgy korábbról) díjaztam a fentebbi címmel. Rendrakás után? Anyám, mi lehetett előtte :) Az ikonokból lehet mazsolázni, lehetőleg tegyétek is. Szia. A kép rendrakás előtt készült, de direkt nem azt küldtem be. A többit meg majd…..
Emrik 2011.01.07 12:23:39
@Bachterman: Köszönöm szépen! Nem, nem kolosszeum-emulátor :D Adobe AIR környezetre épülő kreatív csomag (weboldal, prezentáció, animáció, brossúra...) rome.adobe.com

@Sunsetjoy: Igen :P
  Tegnap a Windows installálása* és a Service Pack felrakása volt soron, ma a Windows frissítése és a géphez szükséges driver-ek felrakása jön. * kiegészítés a Windows installálásához: Ha netbook-od van, vagy optikai meghajtó nélküli géped, akkor Neked találták ki…..
...de véletlenül sem a bajt, hogy kifordítsuk Ákos dalszövegét. Az út(vonal)keresés manapság éppolyan fontos, mint bármilyen más információ megtalálása a web erdejében. Újabban a határok is határtalanok, autóink pedig arra is képesek, hogy segítségükkel minden gond nélkül…..
Emrik 2010.12.26 21:31:39
A számítógépek kinyírják a rövid távú memóriát (RTM). Nem kell semmit sem megjegyezni, minden megy a vágólapra. Ez általában persze jó, de ha már egy sima e-mail címet sem vagyok képes megjegyezni, akkor már baj van.Mindig is gyenge pontom volt a fejszámolás. Ez azért van,…..
Kari linkelte az alábbi videót, azzal a szöveggel, hogy: ilyen nincs, ezt nézd meg! - A Top Gear mindig híres volt a nézhető műsoráról, a sok hülyeségről, sőt, már blogomon is ajánlottam videót tőlük 1-2szer.Gondoltam, hogy nem lesz esti mese a "Killing a Toyota" -…..