Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jennings

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt már többször is megírtuk, már május óta keresik a Tv2 új vezérigazgatóját. Az elején a Tv2 tagadta, hogy Várdy Zoltán helyett új embert szeretne megbízni a magyarországi ügyekkel a tulajdonos ProSiebenSat1, aztán július elsején a vezérigazgató mégis bejelentette,…..
Szörnyű baleset történt a ma 80 éves Nobel-díjas író Kertész Imrével. Az éppen szokásos novemberi reinersdorfi bevásárlóútján tartózkodó író egy helyi könyvesboltból kilépve sétálni indult, amikor a zöldhatáron át véletlenül magyar területre tévedt. Az író…..
A Média Hungary egyik fő témája a közmédiák esetleges összevonása. Hát persze, hogy az MTV vetette fel, hogy minek ide Magyar Rádió, meg Duna Televízió, lehetne egy nagy Magyar Tartalomipari Vállalat (mondjuk, hívhatnák úgy a szavak kezdőbetűit egymás mellé biggyesztve, hogy…..
jennings 2009.05.26 20:04:14
@jennings: bocsánat a duplázásért, közben Internal Server Error támadt, és nem láttam, hogy elküldte az elsőt...
kívánt változat törlendő...:))
jennings 2009.05.28 16:33:30
@Megdobbent: lennél szíves listázni azokat a tételeket, amelyek szerinted "fikázások"? csak hogy világosan lássam, hogy abban, amit írtam, szerinted mi számít annak...
tanulni vágyom...:)
jennings 2009.05.28 16:45:39
@LouiS: na de én sem írtam...:) csak azt akartam jelezni, hogy a számok, amelyek az eredeti cikkben szerepeltek, légből kapottak, és e szempontból mindegy is, hogy tévés vezetők mondták-e ezeket vagy sem...
úgy vélem, egy újságíró elemi dolga, hogy vagy forrásra hivatkozik, vagy hiteles számokat ír... és ez ebben a cikkben nem történt meg...

a nézettség függvényében melyik a drága kérdése nagyon bonyolult: ha abból indulok ki, hogy az MTV két csatornája kb. 20,5 Md Ft-nyi költségvetési pénzből gazdálkodott tavaly, és a Duna kb. 7 milliárdból, és mind az m2, mind a Duna nagyjából azonos nézettséggel rendelkezik, akkor azt kell mondanom, a Duna drága, mert tuti, hogy az MTV nem fordít 7 milliárdot az m2-re. Egészen pontosan 1 milliárdot se... Persze a helyzetet bonyolítják az egyéb tételek, a munkatársak bére, a közüzemi és egyéb díjak stb.

És székház ügyben egymás kebelére borulhatunk: mindkét esetben a politika sötét árnya vetül a történtekre. Ugye senki se gondolja, hogy egy ép eszű elnök magától, minden politikai nyomás nélkül belemegy ebbe a mostani eszement székház építési és bérleti történetbe?
De ugyan írna már a jó tollú indexes újságíró egy tényfeltáró anyagot az egész MTV székház történetről, elkezdve 1994-ben, erősen megkapirgálva a Szabadság téri épület 2000 körüli eladását, felkutatva azt a kormányhatározatot, amelyben az Orbán kormány vállalja egy új székház megépítésének terheit (a terveit pedig örökül hagyva a mának, hisz a kísértet épület terve akkor készült!) stb., stb.
Ez méltó feladat lenne....
Meg persze tényszerű és szakszerű vita generálása a közszolgálati médiumokról...
Nem unja még a politikát? Akkor 17:55-kor Panoráma, 20:55-kor pedig A szólás szabadsága az m1-en. Ha nagyon unja már, akkor jó választás lehet A világ minden aranya (18:55) című olasz-francia vígjáték a Filmmúzeumon. A film egy francia kisvárosban játszódik, ahol valamilyen…..
Kedves Netező, Minden bizonnyal hallottál már róla, hogy a kormány azt tervezi, hogy kulturális járulékot vet ki az internetre: "népszerű" nevén ez lenne az internetadó. Sokan, sok helyen elmondták és leírták már, hogy ez miért őrültség. Ebben a sorban…..
jennings 2008.04.30 20:31:18
Jól értem, hogy most azok a szolgáltatók bíztatnak bennünket arra, hogy az ő profitjuk x %-os csökkentése ellen tiltakozzunk, akik nagyon is ingadozó színvonalú, ámde drága szolgáltatást nyújtanak NEKÜNK?
Akiknél, ha nem működik az általuk nyújtott szolgáltatás, az ügyfélszolgálat először bennünket néz hülyének, és csak másodjára töpreng el azon, hogy nem az "ő készülékében van-e a hiba"?
Azok a szolgáltatók kérik most tőlünk ezt a szívességet, akik, automatikusan számítják fel - jogosan - a késedelmi kamatot, ha nem fizetjük be időben a számlát, de akiktől írásban kell kikönyörögni, hogy ha 72 órán túl nem tudják biztosítani az előfizetett szolgáltatást, hogy ugyan adják már vissza az arra a pár napra járó pénzt????
Azok a szolgáltatók kérik tőlünk ezt, akik - a jövedelmekhez viszonyítva - Európa egyik legdrágább internet szolgáltatását nyújtják nekünk????
Ezek az internet szolgáltatók mondják most azt, hogy a kulturális járulék visszaveti az internet penetrációt? Mert eddig olyan nagyon mélyen penetrált...:)) Eddig nem volt járulék, akkor eddig miért nem penetrált? Vagy túl magas volt az ár? És jó sok az extraprofit?
Az az extraprofit, amiből most persze célirányosan le lehet fizetni néhány jól lefizethető politikust, hogy kifaroljanak a törvény mögül?
Biztos, hogy ilyen szívességet szeretnénk tenni a bennünket nap nap után sarcoló és megalázó internet szolgáltatóknak?
Csonka hétnek csúnya berugás a vége, tartja a mondás a debreceni Videó presszóban, de ha valaki más elvek mentén tengeti életét, nézzen mondjuk tévét, rögvest kezdje a Lost aktuális epizódjával, amiben a helyzet tovább fokozódik, és a kopaszember nagyon csúnyán tud nézni.…..