Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bebbi

0 bejegyzést írt és 448 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drágáim, megmondom a zőszintét; elszomorodtam egy kicsit. Ugyanúgy mint néhány éve, amikor még blogzöldfülű koromban írtam valamiről egy posztot (lehet nem is a blog.hu-n), ahol ugyancsak összeszedtem pontokban a véleményem és roppantul meglepődtem, hogy az emberek olyanokkal se tudnak egyetérteni,…..
Bebbi 2019.08.16 11:17:02
Szia Zuzzer!

Eloszor is gratulalok, hogy ilyen higgadt hangvetelu, visszafogott posztot irtal, nekem valoszinuleg nem ment volna. Elsore sikerult, vagy azert par dolgot atirtal tobbszor is? :-)

Nem reagaltam a multkori listadra, pontosan azert, mert a legtobb ponttal nyilvan egyetertek. Svajcban elve (megha a masik oldalon is, mint ti) ezek a pontok szerintem is elegge trivialisak, de aztan ugye lehetett latni a kommentekbol, hogy nem is feltetlenul van ez igy...

De akkor jojjon egy pont, ahol nem feltetlenul ertunk egyet. Ez pedig a Kover Laszloval kapcsolatos cikk. Eloszor en is csak a cikk cimet lattam, valami ilyesmi, hogy az a jo magyar, akinek negy gyereke van. Erre nekem is az volt a reakciom, hogy hoppa, itt valami furcsasag van. Aztan elolvastam a cikket, es latom, hogy nem is ezt mondta a Kover, hanem hogy alapvetoen az a jo magyar, aki apolja a kulturat, stb es 3-4 gyereke, 9-16 unokaja van es azok is magyarnak erzik magukat, vagy valami ilyesmi. Tehat a 3-4 all szemben a 4-gyel.Szamomra hatalmas kulonbseg van a 3-4 es a 4 kozott. Ez nem ugyanaz, mint ha a 99-100 helyett egyszeruen 100-at ir az ember. Es emiatt eleg merges voltam/vagyok a cikk irojara, mert tulajdonkeppen eleg durvan csusztat a cikk cimeben.

Szoval, amire en vagyok, az az egy olyan konzervativ, fuggetlen oldal, ahol csusztatas nelkuli cikkeket lehetne olvasni. Ahol megdicserik a kormanyt, ha valami jot csinalt (talan van ilyen is...), lebasszak, ha elronottak valamit, es persze ugyanezt az ellenzekkel kapcsolatban is. De nem akarnak manupulalni. Ha valaki 3-4-et mondott, akkor mindenhova 3-4-et irnak, es nem csak 4-et. Szerintem erted, mire akarok kilyukadni.

Azt meg sem emlitem, hogy nem tudom, milyen kontextusban hangzottak el ezek a mondatok. Egy baratinak szant beszelgetes kozben talan mas sulyuk van, mint egy baromira hivatalos beszed soran.

Amugy meg valoszinuleg elkiserjuk az FCB-t jovo szombaton a ti otthonotokba, remelem, jo kis meccs lesz. :-)

Udv, es szep hetveget!
Vannak a világon olyan ikonikus helyek, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Bizonyos értelemben ilyen valamelyik Disney park Amerikában, ahová úgyszólván „muszáj” elmenni egy ott élő családnak. Így aztán Viktorék (aki korábban szuper posztot írt az amerikai…..
A napokban többféle irányból is beleszaladtam a kedvenc témámba, amikor emberkék blogposztokat írnak limitált tudással az országról, ahová elvetődtek családi, vagy munkaügyben. Emellett meg egy Svájcban lakóknak angol nyelven készülő szájton is kiadtak néhány „azóta is vakarom a fejem” cikket,…..
Nem fogynak ki (szerencsére) a Tíz dolog-sorozatra érkező írások, ráadásul olyan városokból is jönnek, amire én személy szerint nem gondoltam volna. A mai például Seattle-ből, és Zsolt olyan szeretettel ír róla, hogy az embernek kedve lenne indulni és minimum megnézni magának. „Tíz ok, amiért…..
Egészen szokatlan dolog történt az elmúlt egy-két napban Nagy-Britanniában (és Írországban): komoly mennyiségű hó esett. Ami persze komoly fennakadásokkal is járt, ugyanakkor az ott élő magyarok számára kicsit visszacsempészte a magyar telek emlékét. Rengeteg kép érkezett a Határátkelő…..
Bebbi 2017.12.12 06:46:01
@Határátkelő: Koszonom a gyors valaszt! :-)
Londonban sok dolog van, ami klassz, és persze egy csomó, ami nem klassz, ám mivel a legújabb sorozatunk arról szól, hogy mi az, amiért jó abban a városban, országban élni, ahol élsz, most az előbbiekre koncentrálunk. A London Budapest Metró blog szerzői írták meg, mit szeretnek a városban – jöjjön…..
Bebbi 2017.11.28 09:18:36
@Arthamyr: Igy van, egyelore en sem latok mas megoldast. Ami engem zavar, az csak a cikk cime:

"Külföldön dolgozik? Nem kell hazaköltöznie, ha itthon akar lakáshitelt felvenni"

Ez egyszeruen nem igaz.
Bebbi 2017.11.28 10:26:50
@Arthamyr: Azert, mert amennyiben eletvitelszeruen elsz kulfoldon, akkor igen, alapvetoen koteles vagy (lennel...) megszuntetni a magyarorszagi allando lakcimedet. Ugye a leirasban is az van, hogy ahol laksz.

Mi ezt egyebkent meg is tettuk. Es szamunkra nincsen lehetoseg egy nem kamu magyarorszagi lakcimet a lakcimkartyara iratni.
Bebbi 2017.11.28 11:09:42
@Virago_1000: Nem elvarom, hanem orulnek neki. Amit elvarok, hogy a cikk cime legyen osszhangban a tenyekkel es itt nem ez a helyzet.
A minap tettem közzé egy felhívást a blogon, melyben arra kértem a vállalkozó szelleműeket, hogy állítsanak össze egy listát arról, miért szeretnek abban a városban élni, ahol éppen laknak, mi az, amit vonzónak tartanak benne. (Az ötletért még egyszer köszönet Gabuschka…..
Bebbi 2017.11.09 12:01:26
@P.Elliot: Pont en is ezt akartam kerdezni, mondjuk akkor leginkabb a londoniaktol:

szerintetek kozomboseg vagy tapintat/elfogadas?

Maskeppen megfogalmazva azert nem szolnak meg, mert lesz@rnak, vagy mert megneznek, erzekelnek, elgondolkoznak es igy is elfogadnak?

En kicsit inkabb az elso fele hajlok, ez igy emiatt ebben keves pozitivumot latok.
Bebbi 2017.11.09 13:43:01
@Arthamyr: Nem arrol van szo, hogy ez nem jo igy. Hanem, hogy ez szamomra nem tolerancia. Hanem tenyleg lesz@ras. Ami meg egyszer mondom, nem feltetlenul rossz szerintem. Csak akkor ne hasznaljuk az angolokra (vagy meg rengeteg masik nepet irhattam volna) a tolerans szot.
Jövő tavasszal ismét parlamenti választás lesz Magyarországon, ami előtt borítékolhatóan megint felmerül majd a „miért nem szavazhatnak levélben a határátkelő magyarok?” kérdése, ami már eddig is komoly indulatokat kavart. Az egy dolog, hogy a kérdésfeltevés eleve rossz (erről majd később), ám…..
Bebbi 2017.10.02 08:21:28
@tegnaptuska: en nem tudom, hogy ez engem miert erint hatranyosan. Ahogy kellett, kijelentkeztunk Magyarorszagrol, amikor vilagossa valt szamunkra, hogy nem atmenetileg fogunk kulfoldon elni. Innentol kezdve mi is szavazhatunk levelben. Illetve szavazhatnank, mert ahogy egy masik poszt alatt mar irtam, nem fogunk.
Bebbi 2017.10.02 08:22:41
@csortu: :-) Bircanak ebben igaza lehet. :-) de mi azert hasonlo kezdes utan megis kijelentkeztunk.
Bebbi 2017.10.02 08:37:47
@M. Péter: ezt ertem, de ez minden korabbi valasztasnal is igy volt. En meg tovabbra is arra keresem a valaszt, hogy van-e olyan elethelyzet, amikor meg KELL tartani a magyar lakcimet.

Mert az osszes tobbi a mi sajat dontesunk, ami jarhat pozitiv es negativ kovetkezmenyekkel is.

Ilyenekre gondolok, mint magyar lakas, amin van meg lakashitel.
Rengeteg adat kering arról, vajon hány magyar él és dolgozik külföldön, pontos számot nem nagyon tudott még eddig senki mondani, és nem is úgy néz ki, hogy a közeljövőben mondani tud. Ám legyen szó 300 ezer vagy 570 ezer emberről, mégiscsak elég nagy szám ez, hogy felmerüljön…..
Bebbi 2017.09.04 13:45:22
@szakasz2: Igen, erre emlekszem es tenyleg nem tunik elsore rossz otletnek.
Bebbi 2017.09.04 13:54:47
@tip: Rendben, akkor hallgatom az otleteidet. :-)
Bebbi 2017.09.04 15:12:45
@tip: Szerintem az a baj vele, hogy olyan is szavazhat igy (es szavaz is...), akinek tulajdonkeppen tul sok koze nincsen a magyarorszagi tortenesekhez. Peldaul vegyuk az en fiaimat. Ha majd elerik a valasztokort, akkor elvileg szavazhatnanak. Na de sosem eltek Magyarorszagon, csak turistak ott igazabol. Akkor meg miert engedjuk (engedik) meg, hogy szavazhassanak?
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Határátkelőn egy elég sikeres sorozat, melyben arra kértelek titeket, írjátok le, hogyan telik egy napotok. Nos, jobb későn, mint soha alapon most ennek egy újabb darabja érkezik, méghozzá Zuzzer tollából, aki nem kímélte a billentyűt,…..
Hány év kell ahhoz, hogy az ember fragyarul kezdjen beszélni, hogy a töltöttkáposzta helyett a sajt mellett tegye le a voksot (a szeletelt gyulai kolbász azért jöhet), és hogy egy éjjel arra riadjon fel, hogy csőtörés van a már rég eladott magyarországi házában, és fogalma sincs kit kell hívni?…..
Bebbi 2017.03.14 17:01:16
@Herr Géza: igen, onnan jon biztosan, de minden nemetre hasznaljak, nem csak a svabokra. Es a Schwoobe tenyleg joval inkabb egy negativ jelzo, en pozitiv ertelemben vagy kornyezetben meg nem talalkoztam vele. A Dytschi mar inkabb neutralis.
Bebbi 2017.03.14 17:05:34
@zuzzer: tok ko agytornanak egy-egy igy leirt szo, eltart egy ideig, mig dekodolom.

De ha mar ujabb poszt: tul azon, hogy leirtad, mikor erezted ugy, hogy uj hazat talaltatok, kerdeznem, hogy mikor erezted azt, hogy befogadtak Titeket? Volt-e valami konkret jel vagy ilyesmi? Mennyire voltak kedvesek/nyiltak Veletek szemben?
Bebbi 2017.03.14 17:15:39
@Herr Géza: nem ismertem. :-)
Volt egyszer régen egy sorozat itt, a blogon, melyben arra kértelek titeket, írjátok meg, mi lenne az, amit az országból, ahol most éltek, hazavinnétek Magyarországra – ötletet, működési elvet, filozófiát, bármit. Erre a felhívásra született meg anno Zuzzer írása, amit aztán…..
Bebbi 2017.02.16 10:57:27
@Dikusz: En nagyjabol egyetertek a felsoroltakkal, szerintem is mindenkeppen Magyarorszag javara valna, ha tanulna az itteni egeszsegbiztositasi rendszerbol, a nyugdijrendszerbol, atvenne az itteni tisztasagot, a demokraciat, es igen, a kulturalt vitat. Nagyon mas mederben zajlik itt egy-egy forumos vita, mint Magyarorszagon. Mi rendszeresen osszeulunk barataimmal es egy-egy nepszavazas elott mindenki elmondja a velemenyet a dolgokrol. (mondjuk en meg nem szavazhatok, de azert akkor is nagyon erdekes kulonbozo nezopontokat latni.)

Amit nem feltetlenul vinnek at, illetve amivel kapcsolatban nagyon nem tudom, hogy mi lenne a jo, az a kozlekedes. A helyiek egy resze szerintem nem tud rendesen vezetni, nagyon lassan tottyognek es fogalmuk sincsen, milyen forgalmi helyzetet ideznek elo a benazasukkal. Ezek persze azt mondanak, hogy o igy erzi magat biztonsagban... Szoval, nekem neha nagyobb elmeny Magyarorszagon vezetni, gyorsabban lehet menni. Masreszrol talan tobb (komolyabb) baleset is van Magyarorszagon, de ezt csak erzesre irom, nem ismerek ezzel kapcsolatos tenyeket.

Illetve en szeretem, hogy a magyarok jobban temperamentumosak, legyen szo leginkabb egy sportesemenyen valo szurkolasrol.
Bebbi 2017.02.16 13:37:42
@Herr Géza: Akkor szerencses helyeken vezetsz. Amirol en beszelek az az, hogy 50-es tablanal 35-tel menni, 100-as helyen 80-nal, es igy tovabb. Ez egyszeruen bosszanto. Es nem erdekli oket, hogy masokat tartanak fel es nem hagyjak, hogy a megengedett es utviszonyoknak megfelelo sebeseggel menjen az ember.

Peldaul szerintem egy csomo svajci nem tudja, hogy Nemetorszagba aterve mar nem csak 80-nal szabad menni egy sima uton.
Bebbi 2017.02.17 09:11:42
@Dikusz: Este jutott eszembe, hogy mi az, amit szivesen vinnek Magyarorszagrol Svajcba:

a szallodakat. :-)

Mi kisgyerekes csalad vagyunk, es amig Nemetorszagban, Ausztriaban vagy Magyarorszagon gond nelkul talalunk magunknak szallodat, ahol mindenki jol erezheti magat, addig Svajcban idaig nem talaltunk ilyet.

Aztan szivesen latnek meg tobb sport pubot, amig inkabb magyar hangulatuak es nem angol/ir. Direkt nem irok peldat Magyarorszagrol, nehogy reklamnak tunjon.

Illetve kicsivel tobb bevasarlokozpont sem lenne szerintem feltetlenul hatrany, vagy akarcsak egy Tesco/Auchan-szeru valami, ahol kb egyszerre meg tud az ember mindent venni es keso este is nyitva van.
Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy…..
Bebbi 2017.02.02 08:55:02
@Határátkelő: Ne haragudj, de ez nem tapasztalat, hanem altalanositas es felrevezetes:

" 1. a helyi magán nőgyógyászok nem dolgoznak délután kettő előtt. Mi?

2. a magánnőgyógyászoknak nincs ultrahang gépe."

A tapasztalat valami olyasmi lett volna, hogy "probalkozasaink ellenere nem talaltunk olyan magannogyogyaszt, aki delelott is dolgozott volna es/vagy lett volna ultrahangkeszuleke."
Bebbi 2017.02.02 09:02:02
@Határátkelő: Pont ez az, hogy Te irtad oda el, es nem a posztolo. Egyaltalan nem vagyok rola meggyozodve, hogy O nem ugy gondolja, mint ahogy leirta.
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
Bebbi 2017.01.30 07:44:59
Határátkelő Letettem a múltam 2016.02.02 06:47:00
Számomra nagyon érdekes volt olvasni a mai írást, hiszen Zita ötven fölött költözött Hollandiába, ahol (mint a posztban meg is fogalmazza) újraépítette saját magát, megtanult pozitívan gondolkodni és megszabadult sok rossz tulajdonságától. Következzen tehát egy asszimiláció…..
Bebbi 2016.02.02 09:17:03
@Praliné.: "megértettem magammal" -> "megérttettem magammal"
Dóra dolgozott már Ausztriában, most az Egyesült Államokban él, de nem tervez hosszú távra. Mint írja, akárhol tudna élni, barangolva a világban, a lényeg az, hogy jó emberek vegyék körül. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett, bár ebben az esetben alighanem…..
Bebbi 2015.06.12 10:23:48
Az utobbi hetekben parszor azon kaptam magam, hogy elgondolkoztam, hogy vajon mi a fenenek nezegetem meg mindig ezt az oldalt. Regebben valahogy ugy voltam vele, hogy voltak erdekes posztok, azokhoz kapcsolodo beszelgetesek, legtobbszor a poszt irojaval.

Ezzel szemben most mi van? Nyar vegeig heti haromszor azt olvashatjuk, hogy ki mit kuldott a Magyarorszag es en palyazatra, ezen irasok tulnyomo resze egyaltalan nem a kiirasoknak megfeleloen keszult. Ez persze nem azt jelenti, hogy emiatt rosszak lennenek. De amugy is... ki vagyunk mi/ti, hogy mi iteljunk meg, de sajnos legtobbszor el embereket az alapjan, hogy mit hogyan eltek meg. Miert erezzuk ugy, hogy nekunk most aztan jol meg kell mondanunk, hogy a kedves posztiro mit es hogyan rontott el.

Ha belegondoltok, akkor mi van a legtobb esetben? Kikerul egy poszt, jon ra par velemeny, aztan meg legtobbszor nem jelenik meg a posztiro, hogy valaszoljon az esetlegesen felmerult kerdesekre. Vajon miert van ez?

Konnyen lehet, hogy egyedul vagyok ezekkel a gondolatokkal, de szerintem ennek igy nem sok ertelme van. Igazabol nem is kell ide posztot irni, eleg kinyitni a chat szobat aztan lehet random biralni mindent egy mindenkit. Egy ido meg persze ugyis mar teljesen mas lesz a tema.

Meg annyi, hogy mindezeket magamra is ertem termeszetesen. Pont ez jutott eszembe, hogy mit is csinalok es foleg minek. Miert akarok en barkit is megitelni egy iras alapjan, amikor en sem feltetlenul orulnek, ha engem egy irasom alapjan itelnenek meg.

Ti hogy latjatok ezt?
Bebbi 2015.06.12 10:55:29
@Határátkelő: Persze, ez biztosan igy van, hogy az emlekek megszepulnek. Egyszeruen magamon erzem azt, hogy mar nem okoz akkora oromot a blog olvasasa, mint korabban. Eloszor nyilvan magamban kerestem ennek az okat, de oszinten szolva csak egyre boldogabban elunk (ha ez egyaltalan lehetseges), nem lett rajtam semmilyen depresszio. :-)

Valahol nekem nyilvan jobban tetszene, ha inkabb "tenyekrol" beszelgetnenk, mintsem erzelmek miatt itelnenk el/meg embereket. Szerintem erdekesebb egy kulfoldi elethelyzet bemutatasa (mint volt peldaul a francia iskolarendszer nem olyan regen), mint az, hogy hogyan vandorolt valaki orszagrol orszagra. Az a mult, az iskolahelyzet meg a jelen. De most tenyleg csak egy temat ragadtam ki.

Vagy volt peldaul a tegnapi posztban, hogy a tanarno nem akarta megtanitani a fiut irni/olvasni angolul. Szamomra tok erdekes lenne megtudni, hogy melyik orszagban vallaja magara az allam, hogy tulkoros (tehat mar nem 6-7 eves) gyerekeket megtanit allami penzen irni/olvasni. Egyaltalan kinek a feladata ez? (Szamomra ugye az a kiindulopont, hogy senki nem hivott minket ide, innentol kezdve az en dolgom gondoskodni magamrol es nem egy uj allamtol varom ezt el.)
Mert hát egy idő után mégis csak úgy történik az, hogy az idő megszépíti az emlékeket (ahogyan mai szerzőnk, Rita szerintem találóan írja: a boltos néni „rohadt megjegyzései” is „vicces csipkelődéssé” alakulnak), és az ember igazán akkor szembesül a valósággal, ami…..
Bebbi 2015.06.10 14:32:43
@soad1221: Konnyen lehet, hogy igy van. A magyar politikai jatszmakba nagyon nem latok bele, csak azt latom, hogy tobbek kozott itt is komoly konfliktusokat tudnak okozni a nem kivanatos kulfoldiek. A kerdes inkabb az, hogy ki mikent definialja a nem kivanatost. En azt utalom, amikor alszent modon valaki azt modja, hogy olyan nincsen. Hat, szerintem meg van. Hogy politikailag korrekt-e vagy sem, az egy mas dolog.
Bebbi 2015.06.10 14:44:01
@soad1221: Svajcban elek, itt ugye kb. 20% a kulfoldiek aranya, magunkat is beleertve. :-) Szoval, itt azert ez nem csak egy elmeleti problema.
Bebbi 2015.06.10 14:47:24
@diggerdriver: OK! :-) Addig is jo munkat, lassan nekem is mennem kell.
A Magyarország és én pályázatra érkezett Puhacica írása, ami most azért kicsit más, mint az eddigiek, mert néhány hangulatos életképben hasonlítja össze a két országot. Puhacica korábbi posztjából tudjuk, hogy nemrég döntöttek a határátkelés mellett, így friss…..
A múlton már nem lehet változtatni – írja a mai poszt szerzője, Galeß, aki a Magyarország és én pályázatra küldte be az alábbi írást, ami érzésem szerint sokkal inkább szól róla magáról, mint Magyarországról vagy éppen Németországról. Szavazni ma is a poszt végén és…..
Bebbi 2015.05.29 09:36:59
@Herr Géza: De jo, hogy itt vagy. Rovid nemet kerdes: Nalatok hogy mondjak a hazaterek kifejezest? Mert itt inkabb ugy irjak: ich gehe heim. Az ich gehe nach Hause inkabb az, hogy hazamegyek (marmint reggel dolgoztam, este meg megyek haza). A hazateres szerintem az, amire a posztolo gondolt.
Bebbi 2015.05.29 12:38:00
@Herr Géza: OK, koszi, ugy meg jobban hangzik. :-) Egyebkent amiota tanulok nemetet csomo ilyesmi tukorforditast vettem eszre. Azert csak meglatszik, hogy par evig nagy befolyasa volt a nemet nyelvnek Magyarorszagon. :-)
Bebbi 2015.05.29 14:54:45
@maxval bircaman szerkesztő: Leggings volt rajta? Mert ha igen, akkor biztosan voltak hatso szandekai. ;-)
Judit érdekes kérdést vet fel Christine múltkori posztja kapcsán, amikor gyermeke szemén keresztül írta meg a határátkelés élményét. Vajon van-e ideális időpont arra nézve, amikor egy gyerek viszonylag zökkenőmentesen átültethető egyik kulturális közegből a másikba? Vagy a…..
Bebbi 2015.05.28 13:58:16
@mojyo: Zsir, akkor offoljunk. :-) Vitaindito: miert szavazhatnak olyan orszagok FIFA dolgokrol, akiknek tul sok kozuk nincs a focihoz? Miert donthetnek ilyen orszagok arrol, hogy hol keruljon megrendezesre egy-egy vb, amikor ok a budos eletben nem fognak ott jatszani?

Nekem van valamennyire velemenyem ezekrol, de jo lenne mas nezopontokat is latni, tenyleg erdekel.
Bebbi 2015.05.28 14:14:08
@mojyo: Nekem azert kicsit fura, hogy San Marino (de akar Magyarorszag is ide sorolhato lenne...) vagy Bangladesh dont arrol, hogy hol jatszanak a tobbiek. Ha mar szavazhatnak, akkor nem feltetlenul ertek egyet azzal,hogy ugyanannyit er a szavazati joguk.

A FIFA bevetelei nagyreszt a tv jogdijakbol jonnek be. Ha San Marino vagy Bangladesh jatszik, abbol nem sok jogdij folyik be. Szoval, szerintem ez azert kozel sem ilyen egyszeru. Ertem en, hogy demokracia meg minden, de nem biztos, hogy ez a legjobban mukodo modell. Meg ugye lathato az arnyoldala is, hogy eleg megvesztegetni a kisebb szovetsegeket es maris uralkodhatsz hosszu-hosszu evekig.

Ha mondjuk az UEFA beintene es azt mondana, hogy innentol nem szerepelnek FIFA rendezvenyen es az EB-k kozti szunetben a vb-kkel egy idopontban rendeznenek egy tornat europai csapatokkal meg mondjuk 4 del-amerikaival, akkor azert megneznem, hogy melyiknek lenne nagyobb nezettsege, tobb reklambevetele.
Bebbi 2015.05.28 14:45:45
@mojyo: Persze, igen, ezek is teljesen jogos szempontok es valoban baromi osszetett ez az egesz kerdeskor. De az biztos, hogy ez a mostani rendszer elegge erdekesen mukodik... Persze, profitot general es sokszor ez is eleg... :-(
Vajon hol van otthon az ember? Ez a kérdés jutott az eszembe, amikor elolvastam Tamás írását, amely a Magyarország és én pályázatra érkezett és szerintem nagyon sok elgondolkodtató felvetés, mondat van benne. Például az, ami reflektál az itt is gyakran felmerülő vitára,…..
Bebbi 2015.05.22 07:42:24
@tableno: En is igy erzem valahogy, kifejezetten tetszett. :-)
A szabadság alapvető szükséglet – írja a mai poszt szerzője, Csodabogár, aki alighanem a blog egyik legtapasztaltabb határátkelőinek, hiszen először pontosan öt évtizeddel ezelőtt lépte át a határt, igaz, akkor azt még disszidálásnak hívták. A mai történet Svédországból…..
A mai poszt (ami indul a Magyarország és én pályázaton, szóval az írás végén és a Facebookon lehet szavazni) onnan indul, hogy szeretné megfejteni, miért is vágnak bele a határátkelésben oly sokan, és mire a végére ér, jóformán meg is válaszolja – de legalábbis ad egy…..
Bebbi 2015.05.08 09:29:30
@svájci sapka (ch): Lassan fel 10, ilyenkor mar lehet OFF-olni, plane penteken. :-)

Szoval... koszonom a blogodban felvetett temat az Arbeitszeugnis-szal kapcsolatban, nagyon erdekes volt, plane megspekelve a hozzaszolasokkal. En amugy is a positive feedback kultura hive vagyok, ugyhogy most aztan plane jar a dicseret Neked. :-)

Szep hetveget majd!
Bebbi 2015.05.08 09:30:18
@Herr Géza: Hoch die Hände, Wochenende! :-)
Bebbi 2015.05.08 09:41:45
@Herr Géza: Dehogyis. :-)))) Ez Hochdeutsch. :-) Megha nem is annak latszik... :-)
A mai poszt akár születhetett volna a Magyarország és én pályázatra is (részben az is inspirálta), ám végül mégis azon kívül indul. Pedig Melinda írása nagyon érdekes kérdéseket feszeget, már a kiindulópontja is az, a kérdéssel, hogy vajon táguló világunkban mennyire…..
Bebbi 2015.05.07 09:26:48
@Bonjour: Pont ezen gondolkoztam most, hogy mi lenne ha alakulna egy part, aminek a celkozonsege (akar kimondottan is) a kulfoldon elo magyarok. Kb. 5 millioan szoktak szavazni es igy 250'000 szavazattal mar be is lehetne kerulni a parlamentbe. Kulfoldon elo es szavazokepes magyar meg van vagy 500'000 legalabb.

Egyszeruen semmi mas nem kellene, mint egy korrekt program, amiben az is benne van, hogy amennyiben az igereteiket nem tartjak be, akkor azonnal megszunik a kepviseloi mandatumuk. Mert egyszeruen valahogy hitelt kell szerezniuk maguknak es nem nagyon latom, hogy ez maskeppen hogyan menne.
Bebbi 2015.05.07 15:17:54
@Muscari: Koszonom. Kozben mar itt Svajcban megtettem a magam reszet, volt itt egy ossznepi gyujtes, ha minden igaz CHF 11 mio jott ossze aznap, meg elotte tovabbi CHF 6 mio. :-)
Igencsak kalandos útra indulunk ma (noha a szerző, Liza szerint nem kalandot keresni indultak el), amiben lesz majd Kanári-szigetek, Thaiföld és láthattok majd nepáli képeket is. Vágjunk is bele! (fotó: Liza / vegtelentalan.wordpress.com) „Nem azért hagytuk el Magyarországot, mert…..
Bebbi 2015.05.06 05:54:26
@Nzoltan: OK, ezt nem tudtam, hogy ilyen valtozasok vannak. De akkor ennek valoszinuleg Koszovohoz van inkabb koze, nem? Es akkor meg ezek az emberek nem akarnak Magyarorszagon maradni, hanem mennenek tovabb. Es talan ez a legnagyobb kulonbseg Magyarorszag es egyes nyugat-europai orszagok kozott bevandorlasi szempontbol.
Bebbi 2015.05.07 06:27:08
@Cascabel: igen, eppen ezert csalokak az ilyen statisztikak. Nezd csak meg mondjuk Svedorszagot vagy Svajcot, hogy ezeket mennyiben tekintik csak transzferorszagnak.