Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnarbalazs

68 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos grafikát február 19-én mutatták be Kijevben, melynek kapcsán Ukrajna környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős miniszterhelyettes így nyilatkozott: „A csernobili zóna egyedülálló jelenség bolygónkon, és kissé meg kell változtatnunk a fő narratívát, amikor megemlítjük. Igen,…..
NeonKult Kulthelyek és sörcimkék 2020.06.16 12:27:50
Budapest kultikus szórakozóhelyei. Ezek azok a helyek, ahol valószínűleg megfordultunk már, ha egy szombat este belevetettük magunkat a budapesti éjszakába. Csuth Péter már szerepelt a Neonkult hasábjain a szebb időket megélt Cartoon Network karaktereivel, és ezúttal is egy hálás témát választott …..
A mai 30-as 40-es generáció talán még emlékszik azokra a mára kultnak mondható pécés játékokra, mint a Lemmings, Micro Machines vagy a Wipeout. De ha nem, akkor a folytatásoknak hála több generációt is átívelő olyan játékok, mint a Worms vagy a Tomb Raider már ismerősen hangozhatnak. Nos, nem csak a…..
NeonKult Dalí. Tarot 2019.12.04 15:50:01
Salvador Dali kétségkívül a szürrealizmus egyik legmeghatározóbb alakja, zsenialitása túlmutatott a vásznakon, viszont azt kevesebben tudják róla, hogy készített borkalauzt, szakácskönyvet és tarot kártyákat is. Az utóbb említett tarot kártyákat a mester az Élni és halni hagyni James Bond filmhez…..
Az álnéven alkotó Freakboy a Képzőművészeti Egyetemen diplomázott, megjelenik kiállításokon, az utcán és az online térben is. Munkáiban két nyilvánvaló szándék ölt testet: a konvencióktól való teljes elszakadás és a legapróbb részletekig való kidolgozottság igénye. Ez a két motívum ritkán jelenik…..
NeonKult Guruló gyufásdoboz 2019.10.01 14:24:33
A fogyasztó névre keresztelt koncepció autó merőben eltér attól, amit a járműdizájn vonalon megszokhattunk, de Joey Ruiter, az autó megálmodója célja egyértelműen ez is volt. Az amerikai terméktervező szakítani akart a megszokott kivitellel és konvenciókkal, sőt törekedett rá, hogy a minél több…..
"A tudomány arról szól, hogy milyen a világ, a vallás pedig arról, hogy milyennek kellene lennie a világnak." - René Descartes 400 évvel ezelőtt, Descartes korában a tudomány valamivel tisztább formában lehetett jelen és kevésbé szennyezték be olyan fogalmak, mint korunkban a fogyasztói társadalom,…..
Jó nézni, ahogy az elmúlt pár éven milyen szépen beindult az élet a Bartók Béla úton. Egyre pörgősebb a budai oldal ezen szakasza, elég csak megnézni, hogy a programok, fesztiválok, kiállítás megnyitók és tematikus séták egymást érik és az új éttermek, szórakozóhelyek pedig lassan egybefolynak a…..
NeonKult Zombi kertitörpék 2019.07.17 14:58:28
Gagyi horrorfilm címe is lehetne, de ez a véres valóság. Fura mód a kanadaiaknak jutott eszébe, hogy keresztezzék a kertitörpéket a zombikkal, holott a kertitörpe olyannyira német találmány, hogy nagyjából minden harmadik lakosra jut egy kertitörpe. Hogy miért ilyen sok, arra több elmélet is…..
Nemrégiben megírtuk az 5 ésszerű alternatívát, amitneves építészeti irodák ötletként hoztak a leégett Notre Dame tetőszerkezetének felújítsára. Ezek a tervek a klasszikus helyreállítás helyett megvalósítható, befogadható és kevéssé agyament, de még működőképes koncepciókat tartalmaztak. Egy hete…..
molnarbalazs 2019.06.04 10:09:49
@szepipiktor: Amennyiben elolvastad a posztot láthattad, hogy ez is le volt benne írva. Ha komolyan vetted, sajnáljuk. Nem kell mindenkinek egyformán gondolkodni a humorról sem és egy épületről sem.
molnarbalazs 2019.06.04 11:11:14
@nrbwg: @Tamás András György: ha megkeresed, kitesszük.
molnarbalazs 2019.06.04 11:19:51
@nrbwg: lásd feljebb, nyomi...
A Notre Dame katasztrófája óta több mint egy hónap telt el és a hírek leginkább arról szóltak, hogy hogyan mentik, ami még menthető, hogy épp mit mondott Macron vagy melyik celeb mennyit adakozott a felújításra. Mert lesz felújítás, ez nem kétséges, a kérdés inkább a mikor…..
Az Avengers: Endgame csak egy hete jött ki, de előtte a rajongókat hónapokig tartotta lázban és nem is látszik csillapodni a filmet övező hiszti. Valószínűleg így lesz ez egészen addig, amíg minden képregény/szuperhős/marvel fan meg nem nézi és nem kell befogott fülekkel és csukott szemmel…..
David Bowie kimeríthetetlen ihletforrás. Zenei munkássága és életpályája mellett - ami önmagában is zseniális, - rengeteg apróság hozzájárult ahhoz, hogy korának egyik legikonikusabb karakterévé váljon. Földöntúli ruhái, androgün megjelenése és a tudományos-fantasztikum iránt mutatott érdeklődése…..
Brunszkó 'Nikon One' László rendszeresen elkápráztat minket menő illusztrációival, legyen szó poszterekről, Magyarország tájainak élővilágáról - amivel egyébként elnyerte a Highlights of Hungary kreatív különdíját is - vagy a tavaly bemutatott kalandregények könyvillusztrációról, melynek megnyitóján…..
A 2020-as tokiói olimpia sok szempontból érdekesnek ígérkezik és ha a sportokat érintő változtatásokat figyelmen kívül hagyjuk, még mindig rengeteg újításra lehet majd számítani. Ilyen újítás, hogy a sportolókat robotok kísérik majd a helyszíneken, vagy hogy a dohányzás mindenhol tiltott lesz, de…..
Az internet évről-évre újra kiköpi magából a névtelen firkász és a közterület-fenntartók párbaját, amit egy lepukkant transzformátorház téglafalán vívtak. A graffitis addig froclizta a közterületeseket a felirataival, amíg az egész traszformátorházat pirosra nem festették. A történet abszolút…..
A Kokuyo Design Awards az egyik legérdekesebb dizájn verseny Japánban. Az idei nyertes is megerősíti azt a feltevést, hogy a japánok kimondottan vevőek a furcsa vagy kissé bizarr dolgokra, ugyanis az idei fődíjat egy olyan ceruza kiegészítő készlet hozta el, ami arra hivatott, hogy a ceruza és a…..
A holland VanMoof cég dizájnbringákat gyárt. Kimondottan menő, elektromos, lopásgátlós, prémium városi kerékpárokat. A bringák ára is is ennek megfelelően alakul: 3000 dollár, azaz nagyjából 850 ezer forint körül mozog egy gép. Így érthető ha a startup cég nem nagyon örült amikor visszaküldték nekik…..
NeonKult LSD bélyeggyűjtemény 2019.01.17 09:15:56
Az LSD bélyegek kapcsán leggyakrabban a felnyalás utáni hatásokról, feltalálásának történetéről és a káros hatásokról esik szó. De a dizájn általában kimarad. Pedig mikor berobbant az LSD itthon, hozzám például csak annyi jutott el az egészből, hogy ne fogadjak el mosolygós arcos bélyeget…..
NeonKult Panelházak és pixelek 2019.01.07 09:13:00
A tavalyi Art Market Budapesten találkoztunk Szabó Kristóf (KristofLab) festményeivel és már akkor is pislogtunk, hogy mennyire passzol egymáshoz a brutalista építészet és a digitális glitch.   Kristóf festménysorozata - a BLOCK - a panelházak óriási kockáit párosítja pixelkockákkal. A kockákon…..
Julian Baumgartner valószínűleg egy átlagos restaurátor, aki ügyesen használja ki az internet nyújtotta lehetőségeket és készít videókat és fotókat a munkáiról, de az biztos, hogy legalább nem azzal szerezett hírnevet és kreált több milliós nézettségű videókat, hogy moncsicsi Jézusokat és hüllőfejű…..
Egy jó Vágási Feri mellszobor minden panellakásban megtalálja a helyét, efelől nincs kétség. Gazdagrét Chuck Norrisa páros lábbal száll bele az internetbe és ha most lenne tízezer forintja, akkor tuti olyan marhaságokra verné el, mint a saját büsztje, vagy ha tehetné akkor egy Lőrinc perselyre…..
NeonKult Szuperhősök reneszánsza 2018.12.03 12:25:18
Mivel idén csak hat szuperhősös film volt a mozikban és jövőre egy szerény nyolcat prognosztizálnak, így szinte elkerülhetetlen, hogy ne fussunk bele valami marveles-décés kontentbe és ne akadjon egy kreatív, aki stílusosan húz le még egy bőrt a képregényes rókáról.  Ezúttal Sacha Goldberg…..
Mintha az Addams Family Izéje és a Szépség és a Szörnyeteg Kanna Mamája nászából született volna ez a teáskészlet. A fenti mondattal szerintem sikerült beletiporni sokak -, köztük a saját gyerekkori emlékeimbe is, de leginkább ezzel a filmes képzavarral tudnám jellemezni Ronit Baranga…..
A műkincsrablás és a kincsvadászat már önmagában izgalmasan hangzik és nem csak a művészvilágban nagy szenzáció, ha előkerül egy eltűntnek vagy ellopottnak nyilvánított műkincs.  A legismertebb hivatkozási alap a témában Indiana Jones, így nem meglepő, hogy ezt a nevet ragasztották a holland Arthur…..