Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tábornok

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
Tábornok 2019.11.24 14:35:33
@Pic: ez is igaz, vállalkozóként azokban az időkben nagyon ment a szekér, természetesen, ha dolgoztál, kicsit keményebben is, s nem szórtad el pénzt.
Anno 7/7 ben dolgoztam, látványosan megérte, de azért nem lehet a végtelenségig.
Tábornok 2019.11.24 22:11:39
@csakférfi: a gyerekneveléses dologgal egyetértek, gyermekem már felnőtt, papíron, egyébként meg passzolom, imádom meg minden, nem is hülyegyerek vagy hasonló, de a realitásoktól még mindig messze áll

@mennyi?husz!: értem én, ismerem az a bérleti díjakat, tényleg nem emlékszem, hogyan mi volt az arány, a 90 es években, én nagyon sokáig bérelt lakásban laktam, s egyedül, az biztos, hogy nem tűnt megerőltetőnek kifizetni, vagy alacsony volt a bérleti díj vagy én kerestem jól.

Másrészt amikor a csajok, kapcsolat, család a téma, a fiatal versenyzők erre hivatkoznak, hogy miért nem sikeresek ebben az ügyben(csajozás).
Tábornok 2019.11.24 22:30:10
@Tamáspatrik: oké, de akkor nekik sosem lesz független, önálló életük, ahol maguknak kell intézni mindent, csak egy egyszerű dolgot említve, az étkezést?
Nekem tényleg fura, annak ellenére, hogy jó viszonyban vagyok a szüleimmel, azért nem szeretnék velük lakni, már huszonévesen sem szerettem.
Fiatalemberek, önálló élet nélkül, két ilyen kollégám is van, anyuka igy, anyuka úgy.....
MagyarTarka Pizzát soha többé! 2016.07.09 19:27:06
Az utolsó pizzám emlékére eldöntöttem, diétázni fogok. Teljes a siker: 10 nap alatt 3,5 kg mínusz. A pizzás cégnek pedig néhány ezer mínusz. Kiderül, melyikünknek kopik fel előbb az álla. Lássuk a nagyon magyar sztorit 3 rövid levélben. A cég neve mindegy, nagyjából bármelyik lehetne. Tisztelt…..
Három éve nyáron a magyarok 31,2 millió vendégéjszakát töltöttek el a különböző szálláshelyeken- derült ki az Eurostat adataiból. A statisztika szerint a magyar nyaralók kétharmada belföldön marad. Ez annyira nem funny, mivel nagyon nagy igény lenne arra, hogy a családok világot lássanak és legalább…..
Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki már a nyugdíjas lét sarkán toporog (45-60 év közötti korosztály), viszont egy dologra igazán büszke az életében. Akárhányszor találkoztok, teli vigyorral és elégedettséggel az arcán mondja, hogy Önmegvalósító Peti (a fia) kiment dolgozni Angliába (vagy…..
Bár a sajtó a taxisoktól hangos, én pedig szerintem minden vonatkozó cikket, blog- és Facebook-bejegyzést elolvastam, sehol nem találtam olyan írást, amelyből kiderült volna a címben feltett kérdésre a válasz. Ez persze részben a taxisok hibája, kommunikációban soha nem voltak erősek. De csak…..
Tábornok 2016.01.20 03:39:48
@Illalla Sillalla: én úgy tudom, hogy a taxinak van külön biztosítása, lehet tévedek, ne legyen rá szükség senkinek.

Értékelni a sofőrt, minek, elvisz egyik pontból a másikba - ez a dolga - kifizetem s ennyi, számlákkal sem volt gondom soha, sem a kátyás fizetéssel.

nekem ez az UBER dolog kalandos "vállalkozásnak" tűnik, nekem van ugyan autóm, de pl. számomra nem vonzó, hogy idegeneket furikázzak szabadidőmben:)
Gondolom másodállásként végzik, akik csinálják, adót fizetnek, autójukat ellenőrzi valaki, valamilyen szempontok alapján?
Tábornok 2016.01.20 03:52:44
@cardiobascuralis:
te igazán nagy tudású vagy, s hazugnak neveztél, amit igencsak utálok.
Másrészt ha lenne egy kis eszed, nem csak a gyülőlködő pofád, akkor bármelyik app store ban megtalálhatod az alkalmazást, pl. a
6*6 taxiét, a sofőr nevét - ha érdekel- megkérdezem, vagy megnézem a fényképes kártyáján, ami elárulom neked, ott van minden taxiban.
Igaz ezt te marhára nem tudod, hiszen nem is utazol taxival, csak nyomod itt a retardált szövegedet, majom.

Bocsánt az úriközönségtől.
Közel másfél éve azt tapasztaljuk, hogy a magyar gazdaság kezd helyrerázódni, legalábbis sokkal szebbek a KSH által publikált számok, mint 2008 és 2012 között. A mindennapi életben azonban alig látszanak ennek nyomai, mi több, az elmúlt 2 évben úgy emelkedett közel 100 ezer…..
Tábornok 2015.07.22 09:43:23
@nemecsekerno_007:
Kibővítenem, te mint tulajdonos/vezető szervezd meg hogy az alkalmazott a lehető legnagyobb hatékonysággal dolgozzon, normális technikai feltételek mellett.
Aligha van alapvető baja Mister Goodfriendnek a Fidesz-csapat működésével, hiszen ez a párt is több évszázados tőkés célok megvalósításáért ténykedik Magyarországon. Szerintem helytelen a kiindulási alap, amelyről a január 2-ai, budapesti, az Operaház előtti tüntetőket…..
Tábornok 2015.01.04 17:27:59
@midnight coder:
az említett 300-400e nettó elég rendesen felpörgetné a fogyasztást és a szolgáltatások igénybevételét, valószinűleg nőne az állam bevétele is.
ennek eléréséhez viszont nélkülözhetetlen az, hogy ne kerüljön hátrányba az olyan vállalkozás, aki ennyit fizet az alkalmazottaknak hivatalosan, azokkal szemben, akik feketén dolgoztatnak.
Tábornok 2015.01.04 17:44:26
@midnight coder: igazad van, ott kéne tartani, hogy ez lenne az alap, a megfelelő szakmában dolgozó pedig a többszörösét is akár.

lássuk be, hogy 150e havi nettóval nem igazán lehet értelmes fogyasztást generálni vagy esetleg megtakarítani, s a nagy többség ilyen összeg környékén kap fizetést.
nem igazán látom addig a felemelkedést, amíg ez a része nem áll egyenesbe a gazdaságnak, addig ugyanis ahogy említetted megy az elvándorlás, minden szektorból, mert megéri szerencsét próbálni.
Tábornok 2015.01.04 18:02:49
Nagy nemzetközi futballünnepek idején, és a most zajló brazíliai foci vébé biztosan ilyen, rendre felmerül, hogy egy kicsit áttekintsük a focit, mint üzletet is. Mindig megnézi egy-két tanácsadócég, hogy pozitív vagy negatív az esemény szaldója, hogyan segíti az az adott…..
Tábornok 2014.06.28 14:07:08
@bölcsbagoly:
aki tovább lát az említett orrtól, az nem veszi egy kalap alá a közlekedést, amit esetleg használnak is, egy olyan méregdrága létesítmény építésével és fenntartásával, mint egy stadion.
De ez nem te vagy, az teljesen világos, gondolom hétvégére kiengedtek, jó pihenést.
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Előszó gyanánt: Mélységesen felháborító Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása és párttársai reakciói. De. Sőt nem is de, hanem csakhogy. Csakhogy szerveződik egy demonstráció. NEM! Neonáci Ellenes Mozgalom! Főszervező a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány.…..
Unjuk a taxisok vernyákolását, de a főváros töketlenkedését legalább annyira. Valószínűleg nem az öreg autókban ülnek a rossz taxisok, az újakban meg a jók, hiszen becsületes üzemeltetéssel nehéz megkeresni az új autóra valót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tábornok 2012.11.14 10:39:19
@bkkzol: ez a verzió is igaz lehet, de általában a világ egyes helyein ez szabályozva van, valamint van hatékony ellenőrzés, értelmes szankciókkal.

nekem mint utasnak teljesen jó a mostani nyomott ár, hiszen olcsóbb, mintha busszal mennék, ellenben igy nem várhatok sokat a minőségtől:)
Tábornok 2012.11.14 11:26:31
@Shadowbull:
nyilván ott csak ennyi autóra - 3400 - van pénz, még bp en 6000 re
vagy esetleg húztak egy vonalat, s nem adnak ki több engedélyt, ott lehet, elfogadott, itt nem?
Ma napvilágra került megint egy csomó lehangoló adat. Nem, hogy a remélt stagnálás nem lesz meg, de már a gazdaságunk zsugorodásának mértékéért is imádkozni kell, hiszen az minden elemzői várakozásnál rosszabbat mutat. Normális körülmények között természetesen kevésbé az…..
Tábornok 2012.05.16 10:25:32
@A Spanyol Inkvizíció:
lehetséges, hogy sok helyen vannak debilek, akik nem értenek semmihez, de sok helyen azért inkább az ellenkezője a jellemző, a fent leirtak miatt is.

Az emlitett emberek - parlamenti politikusok és társaik - azonban bizonyitották, hogy tökéleltesen alkalmatlanok a feladatokra, nem többek, mint megélhetési bűnözők, megspékelve néhány olyan fickóval, akiknek cselekedeteik kimeritik a hazaárulás fogalmát.
ProgBlog Bagót ér! 2012.02.27 20:16:00
 Kié az ország – és kié legyen benne a politikus?Aktuális kérdés, hiszen csak a minap bukott le (ismét) egy képviselő, aki miközben ott ül a parlamenti patkóban, egy cég felügyelőbizottságában is ott csücsül (http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/27/trafiktorveny/)…..
Már csak pár nap, és egy éves lesz a második Orbán-kormány. Nincs is ennél jobb alkalom nagyívű összegzések írására – ettől azonban, miután ez a blog folyamatosan nyomon követte a kabinet működését, én ezen a helyen biztosan eltekintek. Viszont van egy szempont, amiről…..
Tábornok 2011.05.21 11:35:23
@Kivlov:
nem tudom, én azért ennél nagyobb volumenű dolgokra számítottam, gondolod ezek a (látszat) intézkedések megoldják az ország problémáit?
ez a parasztvakítás......
A magyar törvények jelentős részéről közismert, hogy csak annyira érvényesek, amennyire a népesség jámborabb hányada betartani hajlandó őket. Bár lértejöttéért, és sikeréért szurkolunk, ezért is fejeztük ki korábban kételyeinket, hogy egy szigorú dohányzástilalom…..
Tábornok 2011.04.22 20:43:15
@Húsleves:
nem tudom mi lenne a megoldás, mármint olyan, ami szalonképes, szerintem bármilyen oldal van hatalmon, azok sem tudják, s ez a szomorú.
Az látszik, hogy a probléma nem fog magatól megoldódni, s az is látszik, hogy az nem működik, hogy mindenféle segélyekkel segitik őket, mert pont elveszik az ösztönzést arra, hogy megoldják a problémájukat.
Lásd, hiába szállitottak tonna számra kaját Afrikába, nem szünt meg az éhinség, viszont az ott lévők elhitték, hogy nem kell megdolgozni a kajáért, majd osztják teherautóról.
Tábornok 2011.04.22 21:01:27
@Húsleves:
Amit leirsz az szép elmélet, de sajnos ehhez kell egy erő, ami megszervezi és végrehajtja ezeket, ilyen nincs ma Magyarországon.
igazából ez lenne a politika dolga, de egyszerűbb a fekete vagy terepszínűruhás fickókat üldözni.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Tábornok 2011.03.20 01:55:32
@ökörpöröly:
az arányok, itthon az arányokkal van a baj, s lesz is, amíg az átlag melós fizetése 420-450 euró között mozog/hó.

Ebből a nevetséges összegből kb. arra futja, hogy a rezsid és a kaját kifizesd, de soha a bödös életben nem fog tudni elmenni nyaralni évente, új autót venni 5 évente, lakásról meg nem is álmodozhat.
Ilyen kilátások mellett természetesen komoly motivációs problémák is lehetnek egyes munkahelyeken, ami mondjuk az én munkámban nem egy nagy dolog, de egy orvosnál azért felvett bizonyos kérdéseket.
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Tábornok 2011.03.19 20:12:13
@The Exorcist:
soha többé senki olyat, akik az utóbbi 30 évben a politikában szerepeltek, az őket leváltóknak tanulságul, az elmúlt 30 év politikusainak teljes vagyonelkobzás, s lazitásnak egy kis kényszermunka valami klassz uránbányában.
kb. ennyit ér a tevékenységük, függetlenül, hogy ki milyen pártban szerepelt.
Tábornok 2011.03.19 20:42:40
@fromdtod:
nem lenne ezzel gond, de Lázár nem valami tőkés vállalkozó, hanem egy közalkalmazott, aki társaival együtt arra használja hatalmát, hogy minél több pénzt nyúljanak le, igy vagy úgy. Ehhez nem kell tehetség, 10 ből 9 ember simán megcsinálja, de azt mondom, még ez sem lenne baj, ilyenek az emberek.
A gáz ott van, hogy közben tönkremegy az ország, tönkremennek az emberek, s ezek annyira buták, hiszen, ha már mindenki csöves, akkor kitől fognak lopni?
Tábornok 2011.03.19 21:17:34
@fromdtod:
nekem az jutott az eszembe, ha ezek a balfaszok a parlamentben teljesítményarányos bérezésben lennének, akkor a napi ásványvízrevalót sem keresnék meg.
Nem irigylem a gazdagságot, a pénzt, csak kevés olyat ismerek, aki un. tisztességes úton érte azt el, ahol jelenleg tart.
Ellenben azt látom, hogy normálisan dolgozó emberek, egyik napról a másikra élnek, hiába szeretik, s végzik jól a munkájukat.